Olemus syvin

Haute Couture | 28.03.2004 | Folk
3:10

Kun laitoin tämän projektin pystyyn, päätin että paikalleen ei jäädä jumittamaan, joten nyt sitten on tarjolla psyfolkkia, luullakseni. Tämä on kai jonkinlainen paluu juurille, koska tällästä tuli tehtyä muutama biisi jo edesmenneellä Usvakameli-projektillani.

Kemiallisia Ystäviä ja Avarusta kuuntelin ja sitten syntyi tälläinen. Epäilen myös mielenterveyttäni. Kiitän myös kouluani, jossa tunnit peruutettiin torstailta ja perjantailta, joten oli kunnolla aikaa seikkailla suomalaisen undergroundin maailmassa ja sekoittaa päätänsä musiikilla.

Soittimet, jotka löytyvät tästä biisistä:
-rikkinäinen akustinen kitara teräskielillä
-haitari
-haitarin kantolaukku
-puolen litran pullo, joka puoliksi täysi (tai puoliksi tyhjä)
-itse rakennettu neulansilmä kamera
-kynä
-laulu, sanat improvisoitu nauhoittaessa ja ei niistä kyllä selvää saa.

10.00   1259 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

10
Veneficus 12.04.2004
Kerroksittan upeaa ja vaihtelevaa ääntä. Tällaisesta minä pidän. Hienoja ethnic-vivahteita, niin, ja tilaa. Paljon tilaa. Imee kivasti sisäänsä ja kietoutuu ympärille. Hienosti toteutettu teos josta on hankala lähteä epäkohtia metsästämään.
0   +1 +2
 
10
pjotah 01.04.2004
Pullon saundi loi tunnelmaa todella paljon. Omituista kalketta ja kunnon psykedeliaa, koko biisi tempaisi 110 prosenttisesti minut mukanaan. Hyvin tajunnanläheistä.
0   +1 +2
 
10
Shah 29.03.2004
Tämä on MAHTAVA! Miten kuvailisin... Etäisesti soitinvalikoiman ja efektit huomioon ottaen tulee vahvasti mieleen joko Kimmo Pohjosen sumuisemman haitari-ambientin synkkä havumetsien leirinuotiotunnelma mieleen; ei 'folk' terminä ole kovinkaan harhaanjohtava. Kansanperinteillähän on aina vahva vaikutus ja läsnäolo siihen liittyvässä musiikkissa ("etnossa") ja tällaista kuunnellessa haen mielelläni mielikuvia jostain kaukaisemmasta shamanistisen tradition ajoilta, jolloin kristinuskokaan ei ollut saavuttanut näitä alueita. Alkaa lentämään jo mulla puheet varmaan yli, mutta näkyy varmaan että joku innostui ja kovasti...

Toinen etäinen mielikuva tuli kitarannäppäilyistä, jotka eteerisyydessään toivat mieleen Frisellmäiset kaikujutut naked Cityn Heretic-levyltä; esim biisi Labyrinth tai jotain vastaavaa.

Täytyy kyllä myöntää että hitusen mietityttää tämänlaisten ja ehkä joidenkin muiden (viime aikaisten) biisiesi yhteensopivuus aikaisemman härömmän tuotantosi kanssa (kuten Pigman with a monkey is his brain ja Painful Friday blues), mutta Hautehan onkin spontaanien repäsyjen projektisi eikä sitä jo sellasenaan kannata kaventaa mihinkään valmiiseen muottiin ja lokeroonsa. Näin intosi ja tunnetilasi pääsevät varmaan parhaiten esille.
0   +1 +2
 
tiitus 29.03.2004
folk, tai siis psyfolk jota tämä biisi on, kiinostaa itseäni suuresti. Soitin listakin vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta ja mukavalta. ei instrumenttien aina tarvitse olla soittimia, tai siis toisin päin.

äänityksessä liikaa kaikua. se tekee joistakin äänistä epämielyttäviä, sille varmasti on joku termikin, mutten nyt saa sitä päähäni.

aaah, toi kitara ja haitari on todella mahtavia.. eli ympärillä olevia "hälyääniä" voisi pienentää ja efektoida toisella tavalla.
0   +1 +2
 
10
hipit 29.03.2004
Aika spykedeelinen fiilinki. Voisi olla välisoitto jostain radiokuunnelmasta.
0   +1 +2
 
Snoze 28.03.2004
Jotain hienoo taideshittiii.. KAuhee humina peittää mielestäni liikaa tässä miksauksessa nyt.. Kauhee kaiku tuossa tilassa. outo. ehkä pitikin olla.
0   +1 +2
 

Löytyy soittolistoilta