Lonely music box in the orchestra

Analogy | 20.04.2009 | New Age
4:09

Tämän kappaleen muodostuminen oli pienoinen ihme... Hyvä esimerkki miten satunnaisesti improvisoiden syntyykin jotain hienoa.

Kaikki alkoi siitä että "hakkasin" Rhodes pianon koskettimia mielivaltaisesti kun olin pitkän päivän päätteeksi erittäin turhautunut siitä miten en pystynyt tekemään minkäänlaista kappaletta vaikka kuinka yrittäisi... sitten ihan yhtäkkiä havahduin siihen että käsissäni olikin jo tämä salaperäinen teema... aika käsittämätöntä... ainakin omasta mielestäni. Kommentoikaa ihmeessä!

Tämä kappale on siitäkin harvinainen että onnistuin aivan ensimmäistä kertaa luomaan ainakin jonkinlaisen selkeän teeman abstraktin ambienssin sijaan.

Tällä kertaa turvauduin ihan ensimmäistä kertaa dubbaukseen improvisoinnisen ohella. Rhodes piano -osio on pääosin pelkkää improvisointia ja loput ovatkin sitten "improvisoiden dubattu" päälle.

Tämä kappale on myöskin ensimmäinen kerta kun käytin hankkimaani Rolandin SR-JV80 Orchestral Expansion boardin sisältöä, jonka asensin JD-990 räkkiin. Percussion saundit ovat kerta kaikkiaan mahtavia ja erittäin realistisia... ottaen huomioon että on yli kymmenen vuotta vanha ja sisältää vain 8mb sampleja verrattuna nykyajan gigatavujen sample -kirjastoihin!

Kappaleen nimi juontuu lähinnä siitä että Rhodes pianon saundi on aina muistuttanut mua lähinnä soittorasiaa.

Käytetyt soittimet: Rhodes Mark I (Suitcase namerail (pre-amp/tremolo)), Roland JD-990 (+ Orchestral Expansion), GeneralMusic S3 ja Roland SH-09.

9.00   885 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

JPQ 09.01.2010
Rolandin orkka soundit on todellakin hyviä ikäikseen sektiojouset ja percussiot ja oboe toisaalta no huilu irvistyttää no onneksi softaa löytyy ja en tarvitse noita. mutta todella komea 8megan paketti tosin rolandilla kait on pakkaus käytössä jos en väärin muista eli dataa oikeasti enempi eli 16megaa muistelen tuolla menetelmällä.
0   +1 +2
 
9
aivoriihi 17.09.2009
Todella hienoa tunnelmointia. Harvoin jaksan kuunnella 4 min kappaletta (mikserissä) kokonaan. Nyt olisin jaksanut vielä pidempäänkin. Ei toi music box viittaus kovin kaukaa ole haettu, varsinkaan kohdassa, jossa teema toistuu korkeammalta.
0   +1 +2