Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja Vinyylit

geeli
geeli
1513 viestiä

#1 kirjoitettu 02.06.2020 13:43

Käytätkö vinyyleiltä otettuja samplejä jossain muodossa? Miksi käytät vinyyleitä esim. YouTubesta mp3:ksi konvertattujen biisien sijaan? Miten käytännössä toteutat homman eli käytätkö vinyylisoitinta, jossa on USB-liitäntä, ohjaatko äänen tietokoneeseen jonkin etuasteen tai mikserin kautta, käytätkö hardware sämpleriä tai muuta laitetta (eli miten otat samplen talteen, pätkit sen ja järjestät uudelleen)? Mistä löytää douppeja levyjä?

90 % ikinä levyllä julkaistusta musiikista ei ole päätynyt internettiin digitaalisessa muodossa (tai näin eräs sivusto väittää, suhtaudu varauksella).

^ Vastaa Lainaa

geeli
geeli
1513 viestiä

#2 kirjoitettu 02.06.2020 13:48

Avaan tämän topikin...

Olen käyttänyt samplejä tuotannossani eli tehnyt sample-pohjaisia biittejä. Etsin hyviä biisejä YouTubesta, jossa valikoimaa löytyy. On erimaalaisia tunnettuja ja harvinaisempia artisteja. Itse levyjä mulla on muutamia kymmeniä vinyylillä. Mulla ei vaan ole USB-liitäntää mun levysoittimessa. En tiedä onnistuisiko sämpläys pelkän audio-liitännän kautta. Mietin usein, mitä kirpputoreilta löytyisi kun vähän etsisi, mutta aika vähän oon ostellut vinyylejä.

Kun otan samplen niin otan sopivan pätkän. Joskus otan suoria luuppeja, mutta siistimpää on vähän choppailla esim. Audacityllä ja järjestellä pätkityt samplet sopivasti jonkin kompin tahtiin ja sitten voi vielä soittaa bassoa päälle, jos siltä tuntuu.

^ Vastaa Lainaa

geeli
geeli
1513 viestiä

#3 kirjoitettu 02.06.2020 13:49

Ja YouTubesta saa helposti biisit mp3-tiedostoiksi. Googlesta löytyy esim. "youtube to mp3".

^ Vastaa Lainaa

veezay
veezay
bassofriikki
7216 viestiä
Luottokäyttäjä

#4 kirjoitettu 02.06.2020 17:14 Muok:02.06.2020 17:16

geeli kirjoitti:
Käytätkö vinyyleiltä otettuja samplejä jossain muodossa?

käytin joskus, tosin lähinnä vaan taustakohinan ja neuladroppien samplausta.

Miksi käytät vinyyleitä esim. YouTubesta mp3:ksi konvertattujen biisien sijaan?

otan samplattavan biisin sieltä jossa se kuulostaa paremmalta siihen kontekstiin mitä oon tekemässä. jos youtube-videon audio kuulostaa suttuiselta mp3-oksennukselta, niin todennäkösesti otan sen vinyyliltä jos sellanen löytyy. jos vinyyli on puhkisoitettua rätinää joka ei kelpaa ja youtubessa on kohtuullisen hyvälaatuinen versio, otan sen youtubesta.

jos haluan suttuista mp3-oksennusta tai puhkisoitettua rätinää mutta kumpaakaan ei ole, sen voi mallintaa.

Miten käytännössä toteutat homman eli käytätkö vinyylisoitinta, jossa on USB-liitäntä, ohjaatko äänen tietokoneeseen jonkin etuasteen tai mikserin kautta, käytätkö hardware sämpleriä tai muuta laitetta (eli miten otat samplen talteen, pätkit sen ja järjestät uudelleen)?

technics sl-1210m3d -> ecler nuo 4.0 -> rme fireface ufx -> audioraita reasoniin jossa voi pätkiä ja editoida jos tekee mieli.

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu