Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja Miten aloitit musiikin tekemisen?

geeli
geeli
1063 viestiä

#1 kirjoitettu 25.10.2019 14:48

Avaan tällaasen keskustelun, jossa voidaan vähän fiilistellä, että mistä se kaikki sitten lähti.

Kerro vapaasti, miten päädyit musiikin tekemisen pariin? Soititko kenties jotain vai tulitko harrastuksen pariin sanoittamisen kautta? Haastaan niin vasta-alkajat kuin pitkän linjan konkaritkin...

^ Vastaa Lainaa

geeli
geeli
1063 viestiä

#2 kirjoitettu 25.10.2019 14:53

Itse aloitin jo 2001. Olin kuunnnellut jo muutaman vuoden hiphoppia todella intensiivisesti. Käytin selvästi enemmän aikaa levyjen kuunteluun kuin opiskeluun. Lopulta halusin itse kirjoittaa saman tyylistä muusiikkia.

Alkuun sain tietokoneen lisäksi vain jonkun perus laulumikin. Sillä sitten aloitin. Hankalaa oli softien käyttö. Tutuksi tuli useampikin softa.

Kirjoittaminen alkoi lopulta sujumaan. Kuitenkin vasta vuonna 2002 uskalsin laittaa jotain omaa räppimatskua internettiin. Eka levy tipahti 2003. Toista duunasin, mutta en sitä missään julkaissut. Uran "huippu" oli 2008, kun tein jälleen levyn ja olin Räpin SM-kisoissa.

Nykyään olen tiputellut lähinnä yksittäisiä biisejä, mutta haaveilen uudesta ja entistä laadukkaammasta platasta, joka olisi tod. näk. sähköisessä muodossa.

^ Vastaa Lainaa

passat
passat
34 viestiä

#3 kirjoitettu 25.10.2019 15:55

Vanhempien pakotettua mut pianotunneille v. 1980, niin jaksoin soittaa Aaronin pianovihkon kappaleita pari vuotta, kunnes aloin löytää mielenkiintoisia omia sointu- ja melodiakulkuja.

Sen jälkeen lopetin pianotunnit ja jatkoin omien biisien tekemistä.

^ Vastaa Lainaa

AnttiJ
AnttiJ
Mun juttu on
Soul

233 viestiä

#4 kirjoitettu 25.10.2019 17:59

Taisin olla n. 15 vuotias kun hinguin kitaraa lahjaksi ja sainkin "peruslandolan" (ei se tainnut edes olla Landola) koska vanhemmat olivat sitä mieltä, ettei se kuitenkaan jaksa opetella soittamaan. Yrittelin aikani jotain korvakuulolta kunnes isi ja äitykkä laulutaitoisina henkilöinä ilmoittivat etteivät pysty tunnistamaan mitä biisiä soitan.

Ei siinä mikää muu auttanut kuin mennä hankkimaan Viljo Immosen kitarakoulu ykkönen. Siitä se sitten pikku hiljaa lähti ja huomasin parin vuoden päästä osaavani soittaa paremmin kuin muutama tuttu tyyppi, joita olin katsellut soittajina ns. ylöspäin.

Ensimmäisen sähkökitaran (puoliakustinen Hagström) hankin ensimmäisillä varsinaisilla kesätyötuloillani ja vahvistimen vastaavasti vuotta myöhemmin.

Sitten olikin ensimmäisen bändin vuoro vajaa parikymppisenä ja nyt ollaan tässä yli 50 vuotta myöhemmin.

^ Vastaa Lainaa

geeli
geeli
1063 viestiä

#5 kirjoitettu 26.10.2019 13:16

Mul oli kans tuota, että katsoin ylemmäs niitä, jotka osasi. Nykyään noiden vokalistien sanoitusten sisältö saattaa tuntua lapselliselta. Tuntuu, että omat ajatukset ja sanoitukset on kypsempiä. Mutta teknisesti taitavia arvostaa kyllä vieläkin, tai että joku osaa vaikka oikeasti laulaa. En itse meinaan osaa kuin räppiä.

^ Vastaa Lainaa

AnttiJ
AnttiJ
Mun juttu on
Soul

233 viestiä

#6 kirjoitettu 26.10.2019 14:09

geeli kirjoitti:
Mul oli kans tuota, että katsoin ylemmäs niitä, jotka osasi.


Minusta yksilön kannalta bändihommissa olisi ideaalista, että mukana olisi muutama itseään taitavampi soittaja. Ei liian taitavia, jotta ollaan biiseissä sentään samalla pelikentällä, mutta sen verran kuitenkin että itse pääsisi kehittymään muita kuuntelemalla.

Se on kai kehityksen merkki, että jossain kohtaa aiemmat tekemiset alkavat tuntua vähän ... no ...

^ Vastaa Lainaa

tompa
tompa
332 viestiä

#7 kirjoitettu 27.10.2019 00:34

Musiikin tekeminen taisi alkaa 2000-luvun puolessavälissä kun miettii että aloitin rummunsoiton ja laulamisen silloin, ennen sitä olin musiikkiterapiassa sekä laulu- ja soittotunneilla peruskoulussa. Myös kitaransoittoa opettelin.

Toisaalta säveltäminen alkoi vasta vuonna 2011 ja siitä lähtien olen tehnyt biittejä sekä muita sävellyspohjia niin omaan käyttöön kuin muillekin. En muista teinkö mitään sävellystä 2000-luvulla mutta ainakin lähinnä soitin rumpuja itsekseen ja lauloin yhdessä kuorossa, opettelin myös sanoittamaan ja nykyään teen lyriikoitakin.

^ Vastaa Lainaa

Kostiainen
Kostiainen 

P. M.
Kostiainen
Project

5365 viestiä

#8 kirjoitettu 27.10.2019 19:10

Siinä joskus vuosituhannen taitteessa alkoi vain omia riffejä kehkeytymään. Olin silloin soitellut vuoden, pari kitaraa ja bändintapaistakin oli olemassa. Sitten hieman myöhemmin aloin näitä riffejä yhdistelemään peräkkäin ja sanoitusjuttujakin alkoi syntymään.

^ Vastaa Lainaa

Popkorni
Popkorni
1004 viestiä

#9 kirjoitettu 09.11.2019 02:14

Kaikki lähti tuskasta ja elämästä selviytymisestä. Musiikki auttoi jaksamaan. Mun oli helppo ymmärtää melodioita ja usein törmäsin jo ala-asteella siihen, että liian moni biisi meni mun mielessä ihan väärin. Mulla on harvinainen tapa nähdä biisi valmiina jo ekasta soinnusta. Mutta aina tykännyt nimenomaan sotkea sitä, mitä kuulija peruskoulultaan odottaa.

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu