Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja Kotistudio pähkinä

Tackle
Tackle
38 viestiä

#1 kirjoitettu 16.12.2018 05:43

Pakko kysyä ainakin sen 100:n rakenna itse oma kuuraketti ja kotistudio videon katsomisen jälkeen, että millä tavalla ja mitenpäin Teidän mielestänne tulisi sijoittaa kotistudio vehkeet, eli pöytä ja studiomonitorit kuvassa näkyviin tiloihin?

https://www.tackle.fi/...

Pöytänä on vanha Malesiasta tuotu puinen keittiönpöytä
Laitteistona KRK studiomonitorit
+ muut pelit ja vehkeet

Kiinnostaa lähinnä se, että kannattaako edes kiinnostua mistään akustoinnista, vai onko kaikki yhtä tyhjän kanssa, kun huone ei olekaan suorakulmio, vaan yhtäkkiä kahdesta nurkasta lähdetäänkin muualle, eli toisesta keittiöön ja toisesta eteiseen.

Kokeilemalla varmasti selviää monta asiaa, mutta kun ei aikaisemmin ole ollut studiomonitoreita miksaamiseen, vaan sitä toimintaa varten on ollut citymarketista ostetut 29 euron hifikuulokkeet, joiden kanssa on melko pitkälti myöskin ollut aika sama missä kohtaa huonetta istuskelee, niin ei sitten ole edes mihinkään aikasempaan asuntoon tai settiin johon verrata ääniä ja kaikuja.

Ensimmäinen ajatus on, että pöytä suoraa ikkunaa ja parvekkeen ovea kohti, irti seinästä, ja sitten vain toivoa että se ääni studiomonitoreista ampuu toisesta kaiuttimesta äänet tuonne keittiöön kimpoileen kaapistoihin, ja toisesta ääni menis käytävää pitkin ja pölähtäis tuone eteisen vaatenaulakkoon nii että kalsarit vaa lepattaa.

eli jotenkin näin: https://www.tackle.fi/...

tuo takaseinä olisi melko paljas sitten, ja siihen mietin niitä akustointeja + seiniin ja muualle.

Mutta onko mahdollisesti parempia ideoita sijoituksista?

Ja onko kellään tieto taitoa analysoida miten tässä oikeasti käy?

^ Vastaa Lainaa

tompa
tompa
300 viestiä

#2 kirjoitettu 16.12.2018 21:19 Muok:16.12.2018 21:23

Youtubesta saattaisi löytyä eräitä videoita joissa kerrotaan miten kotistudion voi kasata. Sen tiedän että akustointi riippuu seinien paksuudesta, esimerkiksi jotkut ovat kasanneet kotistudion jopa omakotitalon tai kerrostalon kellariin ja silloin akustiikkalevyjä on tarvinnut vähiten -ainakin niin luulen.

tompa muokkasi viestiä 21:21 16.12.2018

^ Vastaa Lainaa

veezay
veezay
bassofriikki
7124 viestiä
Luottokäyttäjä

#3 kirjoitettu 17.12.2018 08:11 Muok:17.12.2018 08:14

suurimmaksi ongelmaksi äänentoistossa muodostuu yleensä matalat taajuudet (karkeasti yleistäen riski ongelmiin kasvaa mitä alemmas mennään), jotka ovat korkeisiin ääniin verrattuna melko lailla ympärisäteileviä, joten ihan noin yksinkertaistettuna heijastuksia ei kannata ajatella. seisovia aaltoja muodostuu ainakin katon ja lattian, sivuttaisten seinien ja edessä ja takana olevien seinien välillä (...eli kaikkien tasaisten laakeiden pintojen välillä), jotka muokkaavat huoneen mitoista riippuen ongelmia yleensä jonnekin ~200 hertsin alapuolelle, jotka voivat elää radikaalistikin kuuntelupaikan pienellä siirtymisellä. matalien äänien akustointi on lisäksi työlästä, koska niihin ei tavallisilla ohuilla akustointilevyillä ole juuri mitään vaikutusta.

"kätevin" ratkaisu lienee vain kokeilla vähän eri sijoituksia studiopöydälle ja sen asennolle, ja valita se joka kuulostaa vähiten huonolta. huoneeseen sijoitetuilla sohvilla, kaapeilla ja muilla vastaavilla massiivisilla tavaroilla voi yrittää vähän rikkoa huoneen muotoja ja diffusoida muita ylempien taajuuksien kaikuja, mutta ihmeitä ei kannata odottaa. jos senkin jälkeen äänessä on toivomisen varaa, huonekorjaus-dsp on seuraava oljenkorsi, jolla voi hillitä pahimpia huonekorostumia.

^ Vastaa Lainaa

Tackle
Tackle
38 viestiä

#4 kirjoitettu 17.12.2018 10:21

Kiitos tähän mennessä saaduista tiedoista! Tämä huoneenkorjaus juttu tulikin ihan uutena ja oli mielenkiintoista käydä siihenkin aiheeseen perehtymässä. Hyvä tietää ja tuota voi yrittää jos menee tosi vaikeaksi. Eiköhän tämäkin asia ratkea jotenkin ajan kanssa sitten kun pääsee miksejään kuulemaan muualla.

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu