Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja Asiaa kuulokkeista

IT
IT
3487 viestiä

#1 kirjoitettu 07.12.2018 14:02

Asiaa kuulokkeista


Avataanpa tälle aiheelle ketju, jossa voit:
- keskustella eri tyyppisten kuulokkeiden hyvistä ja huonoista puolista
- arvostella ja suositella käyttämiäsi kuulokkeita
- keskustella studio vs hifi-kuulokkeista ja niiden soveltuvuudesta eri tarkoituksiin
- jne. jne.

Eli mitä mieleesi juolahtaa, aiheena kuulokkeet, niin täällä voit keskustella aiheesta... Sana on vapaa...

^ Vastaa Lainaa

IT
IT
3487 viestiä

#2 kirjoitettu 07.12.2018 14:16

Mun täytyy ensinnäkin sanoa, että olen käyttänyt pääasiassa halpiskuulokkeita hintaluokassa 40-70 eur, ja tossa mun mietteitä muutamista kuulokkeista:

- Sennheiser HD 206
Nää tuli ostettua muutama vuosi sitten, ja olen käyttänyt niitä sekä omien piisien miksauksessa että musiikin kuuntelussa... Omasta mielestä edulliseen hintaan loistokuuloke, koska näissä bassoa ei ole korostettu millään lailla... Sopii hyvin myös sähkökitaran soittokuulokkeiksi...

- AKG K-92
Varmaan paskimmat kuulokkeet äänenlaadun puolesta mitä olen koskaan ostanut... Bassoa aivan liikaa, ja keski- ja ylä-äänet ei ole missään balanssissa basson kanssa... Sähkökitarakin kuulostaa huonolta näiden läpi soitettuna, ja omat piisit aivan paskoilta äänenlaadultaan verrattuna noihin Sennheisereihin...

- audio-technica ATH-M30x
Suht edulliset kuulokkeet, jotka juuri hankin... Näissä on enemmän bassotoistoa kuin noissa Senheisereissa, mutta selvästi parempi äänenlaatu kuin noissa AKG:n kuulokkeissa... Olisi kiva verrata näitä tuohon ATH-M40x malliin, joka on enemmän studiokuuloke, jossa bassot ja diskantti on kuulemma aika lailla balanssissa... Joo, mut ei mitään vikaa näissä, toki omien piisien kuuntelu vaatii hieman tottumista näillä, koska tuo bassotoisto on näissä voimakkaampi...

Mut joo, edullisia kuulokkeita nämä kaikki... Jos joku tietää samassa hintaluokassa olevat suht edulliset kuulokkeet, jotka sopivat kotistudioon, musiikin kuunteluun mutta myös sähkökitaran soittoon äänenlaatunsa puolesta, niin pankaa ehdottomasti kokemuksianne tähän ketjuun...

^ Vastaa Lainaa

aRt074
aRt074
485 viestiä

#3 kirjoitettu 07.12.2018 14:38

suurin osa kuuntelee musaa halpisvehkeillä joten musiikin tekijälläkin tulee olla sellaisia käytössä. Sama pätee monitoreihin.

^ Vastaa Lainaa

IT
IT
3487 viestiä

#4 kirjoitettu 07.12.2018 16:11

aRt074 kirjoitti:

suurin osa kuuntelee musaa halpisvehkeillä joten musiikin tekijälläkin tulee olla sellaisia käytössä. Sama pätee monitoreihin.


Ihan hyvä pointti ja filosofia...

Mutta näissä halpisvehkeissäkin on eroja, olen huomannut, ja monet näistä on makuasioita... Itse en tykkää liian korostetusta bassotoistosta, ja sen takia nuo halvat Sennheiserin HD 206:t olivat mun mieleen... Noissa AKG:n K-92 kuulokkeissa taasen tuntui siltä, että kaikki musiikki, oma mukaan lukien, kuulosti täysin paskalta...

Mut joo, en näe mitään syytä tällaisena demottelijaharrastelijana hankkia superkalliita kuulokkeita miksaamista varten... Näistä alle satasenkin vehkeistä kyllä löytyy ihan siedettäviä kuulokkeita, kunhan ne vaan osuu kohdalle, ja siiinä yksi syy minkä vuoksi tämän ketjun avasin...

^ Vastaa Lainaa

spaussi
spaussi
35 viestiä

#5 kirjoitettu 07.12.2018 16:49

Itsellä on

Sennheiser hd 520
Nämä on ostettu jo ajat sitten mutta ovat mun kuulokkeista silti parhaat.
Bassot ja diskantit soivat todella hyvässä tasapainossa.

Akg 92
Nää on todella paskat niinkuin IT jo totesi. En käytä juuri ollenkaan. En tykkää varsinkaan basso toistosta ja diskantit kuulostaa jotenkin metallisilla.

Beats studio 3
Nää tuli tilattua Aasiasta ja ovat kyllä hintansa arvoiset. Bassot ja diskantit hyvässä balanssissa.

^ Vastaa Lainaa

veikko-antero
veikko-antero
72 viestiä

#6 kirjoitettu 07.12.2018 17:23

Mä ostin joskus powerin poistosta sennheiser hd 558. Oikein mainiot luurit. Tulevat korvan ympärille, eivät paina korvaa yhtään ja niissä on mainio soundi. Muistaakseni n 70 eukkaa maksoivat, hyvä ostos siihen hintaan.
Lidlistä oon ostanut myös hintaansa nähden oikein mainiot luurit. Taitavat itseasiassa nyt taas olla tarjouksessa, jos en väärin muista. Ovat kympin luureiksi oikeinkin hyvät.
Mutta noi sennheiserit on tosiaan siitä mahtavat että ne päässä voi olla vaikka kuinka kauan, mulle aina on ongelma se että yleensä luurit painaa korvaa.

^ Vastaa Lainaa

geeli
geeli
1035 viestiä

#7 kirjoitettu 07.12.2018 18:04

AKG K 240

Ostin nämä pari vuotta sitten kuulokkeilla miksaamista varten ja ovat siihen tarkoitukseen juuri sopivat. Musan kuunteluun mun mielestä huonot. Kömpelöt vähän mukaan otettaviksi.

Koss Porta Pro

Halvat, mutta tai ehkä sen takia jopa toimivat, kuulokkeet. Käytän silloin, kun lähden liikkumaan ulos ja haluan kuunnella musiikkia kännykästä samalla. Tarkoitukseensa ihan sopivat.

^ Vastaa Lainaa

Sharkfish
Sharkfish
302 viestiä

#8 kirjoitettu 07.12.2018 19:12

Shure srh 940 on sellaset et omakin musa kuulostaa ammattimaiselta. Pettymys tulee sit ku kuuntelee muilla laitteilla.

^ Vastaa Lainaa

Werewolves
Werewolves
163 viestiä

#9 kirjoitettu 17.12.2018 00:42

Jotkut studio-työntekijät ovat olleet innoissaan Lidlin 8 e kuulokkeista. Vissiin meno ollut rajua ja satasen luureja hajonnut liikaa.

^ Vastaa Lainaa

veezay
veezay
bassofriikki
7155 viestiä
Luottokäyttäjä

#10 kirjoitettu 17.12.2018 22:56 Muok:18.12.2018 09:52

sennheiser hd-280 pro, satasen pintaan. kupit korvan ympärille, eli eivät paina korvalehtiä. ihan ok ääni, vähän turhan vaimentunut 6khz tienoilla, noilla miksatessa tulee herkästi jätettyä tuohon kohtaan liikaa energiaa jonka sitten monitoreilla huomaa. musiikinkuunteluluureina tuon 6khz dipin takia miellyttävän (ellei liiankin) pehmeä soundi.

behringer hpx4000. halvat hd25-kopiot, mutta huonosti kopioitu. tuntuu paskalta päässä ja soundi on ohut ja perseestä. hinta oli thomannilla aikoinaan 29e, ja otin ne tilaukseen mukaan vain siksi että yhteissumma ylitti ilmaisen postituksen rajan, joten käytännössä ne maksoi jonkun kympin. ei hintansa arvoiset.

^ Vastaa Lainaa

jarpat
jarpat
354 viestiä

#11 kirjoitettu 18.12.2018 09:42

Oon vuosien varrella ostanut duuniin varmaan useita satoja luureja ja viime aikoina mentiin aina vaan halvempiin, koska kalliimmat ei kestäneet sen paremmin.

En oo itte hirveesti vertaillut luureja, mutta oon ollut positiivisesti yllätynyt "Superluxeista". T-kaupassa halpa hinta ja miellyttävästi soundaavat luurit (useita malleja).

Valitettavasti näitä mikserinkin tuotoksia usein kuunnellaan tietysti tietsikalta, ja siitähän ne ei sinänsä kuullosta miltään ja kuulokkeista taas kuullostaa siltä, mitä just ne luurit sattuu korostamaan.
Toki se on hyvä pointti, että miltä ne päässä tuntuu, mutta pitäs myös kuunnella jtn "tuttua hyvin tehtyä matskua" - lyhytaikaisesti muihin luureihin verraten, ettei korva ehdi liikaa tottua ja ottaa sellaiset, missä ei liikaa korostuksia ole. Etenkin jos siis luureilla miksailee. Tai sitten pitää kuunnella miksauksiaan muualla, jotta tietää, mihin suuntaan luurit värittää. Miksausmonitorit ( ja luurit) pitäs olla sellaset keskiverrot (Auratone, Yamaha NS-10), mitkä jättää paskoille luureillekin "korostusvaraa".

^ Vastaa Lainaa

IT
IT
3487 viestiä

#12 kirjoitettu 18.12.2018 14:28

veezay kirjoitti:

behringer hpx4000. halvat hd25-kopiot, mutta huonosti kopioitu. tuntuu paskalta päässä ja soundi on ohut ja perseestä. hinta oli thomannilla aikoinaan 29e, ja otin ne tilaukseen mukaan vain siksi että yhteissumma ylitti ilmaisen postituksen rajan, joten käytännössä ne maksoi jonkun kympin. ei hintansa arvoiset.


Onkohan tuo Behringer muutenkin vähän sellainen, että tässä tapauksessa halvalla ei saa hyvää... Kun käynnistelin uudestaan musaharrastustani joskus vuoden 2010 paikkeilla, ja hankin uudestaan sähkökitaran, ostin samalla myös kaksi Behringerin efektipedaalia; olisko nyt särö ja sitten sellainen missä oli chorus/flanger/phaser jne... Kumpikin kuulosti ihan paskalta, mutta eipä nuo paljoa maksaneetkaan...

Viimeksi tosin hankin muutama viiikko sitten Joyon Tube Screamer kopion, joka maksoi sen 30 euroa, ja tässä tapauksessa on sanottava, että kiinalaiset ovat tehneet hyvää työtä... Halvallakin voi siis saada kohtuu hyvää...

^ Vastaa Lainaa

IT
IT
3487 viestiä

#13 kirjoitettu 18.12.2018 14:36

jarpat kirjoitti:

Oon vuosien varrella ostanut duuniin varmaan useita satoja luureja ja viime aikoina mentiin aina vaan halvempiin, koska kalliimmat ei kestäneet sen paremmin.

Miksausmonitorit ( ja luurit) pitäs olla sellaset keskiverrot (Auratone, Yamaha NS-10), mitkä jättää paskoille luureillekin "korostusvaraa".


Joo. Ei kannata omaisuuksia luureihin pistää... Kohtuuhinnalla voi saada ihan kohtuu kuulokkeet...

Tosta miksauksesta sen verran, että itse hankin juuri audio-technica ATH-M30x kuulokkeet... Eivät varsinaisesti ole miksausluurit, mutta kuulostaa suht hyvältä... Audio-Technican ATH-M50x kuulokkeita kehutaan, että niissä on tasainen taajuusvaste, joten ne sopivat hyvin miksaukseen... Tuolla kokemuksella mikä noista M30x sarjan kuulokkeista on, niin melkein uskaltaisi pistää sen reilun satatasen noihin M50x sarjalaisiin...

^ Vastaa Lainaa

Tackle
Tackle
38 viestiä

#14 kirjoitettu 18.12.2018 15:36

Ostin muutama viikko sitten AKG K240 Studio kuulokkeet, jotka ilmeisesti on jotain semi avonaiset mallia. Maksoi noin 50 euroa, kovasti näitä on kehuttu, eikä nämä pöllömmät olekaan tuohon hintaan. Eron kyllä huomaa selkeästi kun on ne citymarketin 29 euron panasonicit ollu 10 vuotta korvaa vasten.

Nämä AKG:t aluksi kuulosti jotenkin tuhnuilta, mutta se johtuu tietenkin siitä ettei nämä korosta mitään, eikä näiden pidäkään korostella mitään ääniä ja väritellä sitä musiikkia, kun miksaamiseen ovat tarkoitettu. Nämä on sitten studiomonitoreiden kanssa kaverina miksaushommissa, ja soittimia näillä myös kuuntelen säveltäessä niin tietää minkälaista sotkua sieltä suurinpiirtein tulee.

Vaikken mistään mitään tajuakaan, niin sen verran voin sanoa kokemuksesta että jos ei studiomonitoreihin ole varaa, niin kyllä tämmöiset studioluurit kannattaa ainakin hommata musiikintekoa varten. Se hifiluuri miksaus homma on vähän semmosta että kaikkien sinun musiikin kuuntelijoidenkin pitäisi hakia ne samat hifiluurit sitten päähänsä jotka sullakin on käytössä, jotta se musiikki kuulostaa suurinpiirtein samalta.

^ Vastaa Lainaa

IT
IT
3487 viestiä

#15 kirjoitettu 18.12.2018 16:17

Tackle kirjoitti:

Ostin muutama viikko sitten AKG K240 Studio kuulokkeet, jotka ilmeisesti on jotain semi avonaiset mallia. Maksoi noin 50 euroa, kovasti näitä on kehuttu, eikä nämä pöllömmät olekaan tuohon hintaan. Eron kyllä huomaa selkeästi kun on ne citymarketin 29 euron panasonicit ollu 10 vuotta korvaa vasten.

Nämä AKG:t aluksi kuulosti jotenkin tuhnuilta, mutta se johtuu tietenkin siitä ettei nämä korosta mitään, eikä näiden pidäkään korostella mitään ääniä ja väritellä sitä musiikkia, kun miksaamiseen ovat tarkoitettu. Nämä on sitten studiomonitoreiden kanssa kaverina miksaushommissa, ja soittimia näillä myös kuuntelen säveltäessä niin tietää minkälaista sotkua sieltä suurinpiirtein tulee.


Mukava kuulla, että AKG:ltakin löytyy tohon hintaan siedettävät studiokuulokkeet... Ostin loppukesästä T-kaupasta sokkona AKG K-92 kuulokkeet, jotka tais olla kanssa noin 50 euron hintaiset, ja ne on suoraan sanottuna aika paskat; annoin ne jo itse asiassa pois... Noissa K-92 kuulokkeissa on aivan liikaa bassoa, ja keski- ja ylä-äänet on tuhnut ja kuulostaa huonoilta nekin... Ei sovi miksaamiseen, ei sähkökitaran soittoon, eikä oikein musiikin kuunteluunkaan, kun esim. omat piisit kuulostaa myös ihan kököltä noitten läpi...

^ Vastaa Lainaa

geeli
geeli
1035 viestiä

#16 kirjoitettu 22.12.2018 19:09

JBL T450BT

Onko näistä kenties kokemuksia?

https://www.verkkokaup...

Mun Porta Pro:t on olleet vähän epäkunnossa eli niistä on kuulokkeiden päällä olevat tyynyt irtoilleet ja huomasin tuossa yksikin päivä, että kaapeli on yhdestä kohtaa melkein poikki. Mietin, et ostaisin nämä tilalle ja haluaisin langattomat kuulokkeet, jotka voi ottaa reissuun mut en haluis maksaa tyhjästäkään...

Mul siis ollut Porta Pro langalliset. Tiedän kyllä et niitä sais nykyään myös wireless-mallisena...Ne on vaan ne pehmustetyynyt niin häppöset et ei huvita...

^ Vastaa Lainaa

geeli
geeli
1035 viestiä

#17 kirjoitettu 26.12.2018 16:14

Päädyin ostamaan nämä. Lähimmästä marketista ja hintaa oli mielestäni kymmenen euroa liikaa. Verkkokauppa.com:sta nää olis saanu hintaan 39 € ja maksoin 49,90.

Langattomat on tosiaan. Muovista valmistetut. Vähän tönköt päässä. Äänenlaatu on ihan ok. Eli ihan toimivat korvaajat Koss Porta Pro:ille.

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu