Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja DJ pädi

Pallogrilli
Pallogrilli
1 viesti

#1 kirjoitettu 17.07.2017 21:33

Sanottakoon alkuun että itse en ymmärrä näistä laitteista mitään.

Poika sen sijaan haluaisi ruveta tekemään musiikkia ja haluaisi 'dj pädiä' kokeillut joskus jotain ilmais softaa pädillä jossa eri näppäimistä saa eri ääniä.

Eli nyt olisi haussa 'rauta' versio tuosta ja erittäin edullisesti saisin Traktor Kontrol F1:stä, mutta onko alkuunkaan samasta asiasta kyse. Eli pääseekö tuolla Traktorilla aloittelija edes tekemään musiikkia.

Eli tarvittaisiin laite jossa olisi ohjelmoitavat näppäimet, joihin saisi ääniä, sampleja yms... ja ehkä vielä tallennettuakkin valmiita tuotoksia.

T

^ Vastaa Lainaa

Minto_
Minto_
29 viestiä

#2 kirjoitettu 19.07.2017 18:31 Muok:19.07.2017 18:32

Mä en tiedä dj hommista mitään, mutta konemusa tehdään yleensä nykyään (ainakin halvimmillaan) tietokoneella, eli musan tekoon riittää alkuun ihan joku software (fl studio, logic, cubase, ableton...) ja sitten kuulokkeet tai kaiuttimet, jotka varmaan jo löytyy. Tietokoneenkaan ei tarvi olla ihmeellinen, vasta sitten myöhemmin kun taitoa kertyy voi hankkia tehokkaamman. Joku muu voi neovoa lisää DJ laitteista.

^ Vastaa Lainaa

morfin_mafer
morfin_mafer
287 viestiä

#3 kirjoitettu 22.07.2017 15:37

F1 on nk. remix deck johon saa laittaa 16 nappulaan jokin samplen. Mutta laite tarvitsee mukaan mm. Traktor Kontrol S4:en tai S2:en koska laitteessa ei ole äänikorttia.

^ Vastaa Lainaa

NRJMO
NRJMO
5 viestiä

#4 kirjoitettu 24.08.2017 10:16

Musiikkia itsessään pädillä ei tehdä, mutta jos aikomus on alkaa tekemään musiikkia niin komppaan kyllä toista kommenttia ketjusta. Pädit on kyllä sellasta rahantuhlausta jos ei tee esim. Livenä keikoilla jotakin omia settejä.

Jokainen tavallaan, ja kannattaa aina kokeilla kaikkea. Saahan kumminkin noita aina myytyä melkeinpä samaan hintaan pois jos ei kiinnostakkaan.

^ Vastaa Lainaa

geeli
geeli
661 viestiä

#5 kirjoitettu 24.08.2017 10:26

On mulla ollut MIDI-kiippareita. Toinen hajosi eli liitin meni rikki ja toinen on ollut jo aika pitkään nurkassa. Nykyään siis käytän jostain syystä tietokoneen näppäimistöä koskettimiston sijaan, kun syötän melodioita tai chopattuja sämplejä johonkin biisiin.

En tiedä myöskään, onko järkeä käyttää esim. FL:ää, kun LMMS:n saa ilmaiseksi. Myönnettäköön, että FL on paljon monipuolisempi jne.

En osaa soittaa kunnolla pianoa. Jos osaisin, tulisi ehkä enemmän käytettyä kunnon keyboardia.

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu