Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja Räppäämisen aloittaminen (Ehdottakaa halpoja mut hyviä mikkejä)

suomiräpluuseri
suomiräpluuseri
7 viestiä

#1 kirjoitettu 27.06.2017 17:01

Joo, oon tässä tullut siihen tulokseen, et vois kokeilla. Antaa ääni noille vihkossa lojuville riimeille ja yrittää ottaa unelmista kiinni.

Haluisko joku ehdottaa mulle jotain semi-halpaa mikkiä (linkki?) mikä on kummiskin hyvä. Tai siis ei halpa aina käsikädessä hyvän kanssa kulje, mut et sillä pärjää ainakin toistaseks. Oon tälläne skidisti köyhä kakara niin ois kiva ainakin aluks olla aika halpa, koska jos siitä ei tuu lasta eikä paskaakaan niin en mitään menettäis. Okei, luultavasti treenaan siihen saakka, et saan edes yhden biisin kuulostamaan ees omaan korvaan kivalta. Enemmän mulla on intoo kuin taitoo mut ois kiva saada sen muuttumaan.

Ja toi mahdollisimman hyvä ja halpa on kans sillä, et haluisin alottaa mahdollisimman nopeesti. Emmä jaksa ootella niin kauaa. Enhän mä opi mitään jossen saa aikaseks yhtään mitään konkreettista. Joo, mä voin räpätä biitin päälle kunnolla äänittämättä, mut se ei oo kummiskaan ihan sama asia.

Riimejä on mulla vaikka jokaselle täällä jakaa. Osa on ihan skeidaa mut o siellä hyviikin. Oon muutenkin kirjottamista harrastanut siitä saakka kun opein kirjottamaan ja oon kuulemma muiden mielestä siinä oikeesti lahjakas. Ja omasta mielestä oikeesti hyvä. Muuta en sitten osaakkaan

Mikin lisäks mitä muuta mä tarviin? (joo tavaroihin ois ihan kiva linkkiä saada) Haluisin mahdollisimman halvalla lähtee tekeen ja sit (jos) se sujuu niin sit satsata vähän lisää. Oon ihan tällännen newbie tässä, et te kokeneemmat ja viisaammat räbäyttäjät, auttakaa aloittelijaa mäessä

Mut joo, heittäkää vaik vinkkejä. Ihan räppäämiseen ja aloittamiseen. Ihan sama mitä, kunhan liittyy tähän ainakin mulle niin rakkaseen höpötysmusiikkiin

//salee väärä alue

^ Vastaa Lainaa

suomiräpluuseri
suomiräpluuseri
7 viestiä

#2 kirjoitettu 27.06.2017 17:04

En tiiä miks mut tää päätti tehdä kaks keskustelua dd

^ Vastaa Lainaa

Funereal
Funereal
2725 viestiä

#3 kirjoitettu 27.06.2017 18:17

Ihan ekana olisi hyvä tietää ihan konkreettinen budjetti. Noin 50 e hintaan jo saa hyvän USB-liitäntäisen mikrofonin, jota parempaa ei välttämättä edes tarvitse (koskaan). Mikrofoni harvoin -- etenkään aloittelijalla -- on se komponentti, jonka laadusta musiikin laatu on kiinni, ja uskoisin, että tuollaisella 50 euron USB-mikrofonilla jo kaikki muu huoneen ominaisuuksista studiotyöskentelyyn tulee uudeksi pullonkaulaksi.

Toki halvemmallakin pääsee. Itse esimerkiksi äänittelin omat ensimmäiset biisini -- ja pitkään niiden jälkeenkin -- ihan tavallisella headset-mikrofonilla. Eikä varsinaista mikrofonia edes välttämättä tarvitse: nykyaikana kun kaikilla kulkee äänentoistin ja mikrofoni jatkuvasti mukana kännykässä, ei oman musiikin tekemiseen tarvita mitään erillisiä laitteita. Toki kun menee nollabudjetilla, niin se asettaa tiettyjä haasteita tekemiselle.

^ Vastaa Lainaa

geeli
geeli
657 viestiä

#4 kirjoitettu 02.07.2017 00:05

Tämmöne??

https://www.verkkokaup...

^ Vastaa Lainaa

geeli
geeli
657 viestiä

#5 kirjoitettu 05.07.2017 20:28

Audacity toimii hyvin nauhoittaessa. Tarvitset kuulokkeet ja biitin. Kuunteluta ensin kavereilla ja pyydä kommentteja heiltä. Laita vasta sitten nettiin. Aluksi tulee paskaa niskaan muilta, mutta ajan myötä saattaa tulla joskus niitä kehujakin.

Tästä Audacity:

http://www.audacitytea...

Tsemppiä!

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu