Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja Sopiiko kaikkien äänet räppäämiseen? Ja voiko kuka tahansa oppia räppäämään?

suomiräpluuseri
suomiräpluuseri
7 viestiä

#1 kirjoitettu 24.06.2017 17:39

Musta tuntuu et mulla on ihan kamala ääni. Jotenki epätasanen. En mä tiiä miten muut sen näkee mut ainakin kun räppään vaikka biisin päälle ni laskee intoo ku oon varma et ei tästä mitään tuu. Et mun ääni on ihan paska. Siis mun haave on ollut ihan hemmetin kauan räppääminen. Kirjottaminen on muutenkin rakas harrastus (En tiiä voiks sitä ees sanoo harrastukseks, intohimo ja elämäntapa enemmänkin) ja sen kautta tulee kirjoteltuu biisejä. (jos jotain kiinnostaa ni joo, oon tyttö.) En ees tiiä voiko tällä äänellä oppii räppäämään järkevästi. Mut haluisin silti yrittää.

// joo en tiiä kuuluuko tähän alueeseen. Älkää tuomitko oon iha alus tän saitin kans

^ Vastaa Lainaa

geeli
geeli
657 viestiä

#2 kirjoitettu 25.06.2017 00:45

Räpissä itsevarmuus auttaa. Itsevarmuutta oppii tekemällä. Jos kirjoittaminen sujuu, niin seuraava askel olisi nauhoittaa sanoituksia. Eli kaivat jostain mukavan kuuloisen biitin ja kirjoitat sanoitukset, vaikka yks verse ensin, ja nauhoitat siihen päälle vokaalisi. Sitten kuuntelet sitä ääntä. Aluksi se on hämmentävää, mutta kuuntelemalla omaa ääntä pystyt analysoimaan, miltä se kuulostaa. Voit kokeilla ääntää agressiivisemmin tai honottaa nenään tai ihan mitä vaan tulee mieleen. Vähitellen artikulointi ja ääntäminen kehittyvät.

Tytöillä voi olla hankalampaa tai "erilaisempaa" kuin pojilla, joiden ääni saattaa luonnostaan olla hieman kantavampi, mutta älä luovuta. Oma tyyli löytyy varmasti ajan myötä. Älä aseta liian kovia tavoitteita ja muista pitää hauskaa. Kukaan ei ole seppä syntyessään.

Siinäpä jotain, mitä nyt äkkiseltään tuli mieleen. En ole kaikkitietäväinen.

^ Vastaa Lainaa

Kostiainen
Kostiainen

P. M.
Kostiainen
Project

4916 viestiä

#3 kirjoitettu 25.06.2017 14:04

Ei sovi, mutta eipä se näytä estävän esim. Eminemiä menestymästä.

^ Vastaa Lainaa

SheikkiLyyrinen
SheikkiLyyrinen
2167 viestiä

#4 kirjoitettu 25.06.2017 21:11

No kyllä mä lähtökohtaisesti uskon, että tietyllä tapaa lähtee toimimaan kunhan vaan treenaa jne... Omatkin biisit kuulosti sillon 2008 aika helvetin kauheilta. Nyt vähemmän kauheilta.

^ Vastaa Lainaa

Thaimaanprinssi
Thaimaanprinssi
5 viestiä

#5 kirjoitettu 02.08.2017 23:07

räppi on vähän sellanen asia et äänellä ei oo musta niin paljon väliä. enempikin miten osaa räpätä koska helppoo se ei oo. sihen kuuluu paljon muutakin ku nopeesti riimien heittelyy. rytmi biitti tärkeämpiä äänien muutokset biisien aikana jne...

^ Vastaa Lainaa

Tantsku
Tantsku
370 viestiä

#6 kirjoitettu 04.08.2017 17:43

Kaikkien ääni sopii räppäämiseen. Kysymys on vaan siitä, löydätkö sille äänelle sopivia lähestymiskulmia. Se missä oma ääni on parhaimmillaan, ei välttämättä ole sitä mistä itse eniten pitää. Jos teet vain itsellesi niin vain sillä on väliä, että kirjoitat rehellisesti. Jos teet myös muille, niin tee samaistuttavaa ja ymmärrettävää lyriikkaa. Samalla pitäen mielessä omat vahvuudet räppäämisessä. Siit se varmaan lähtee.

Aika paljon voi oppia kuuntelemalla ja lukemalla.

Itsehän en ole räpännyt koskaan tosissani enkä varmaan edes selvinpäin.

^ Vastaa Lainaa

Tackle
Tackle 
26 viestiä

#7 kirjoitettu 08.08.2017 15:42

Räpätys ääntään voi myös muuttaa. Biitistä riippuen jollakin toisella esim honotusäänellä voi olla parempi vetää kuin tavallista puhe papatusta. Sitten kun kokeilee paljon eri tyylejä, tekee paljon raitoja, niin saattaa joku tyyli alkaa sitten pikkuhiljaa toistumaan, joka alkaa sitten myös tuntua siltä ns. omalta ääneltä. Omia kokemuksia vain, räpätystä takana vasta noin kuukausi.

ja kyllä, kuka tahansa voi oppia räppäämään, paitsi he, jotka eivät uskalla ensin räpätä myös huonosti. Ei kukaan varmasti kerralla ole kovinkaan hyvä heti kun vaan aukasee mikkiin turpansa. Ja esimerkiksi kun tekee uutta raitaa, vaikka tekstit ensin on jo muka valmiina, niin vasta sitten kun oikeasti avaa sen turpansa ja räpättää sitä tekstiä biittiin, niin siinä kohtaa sitä tekstiä joutuu vielä muokkaileen monta kertaa, jotta se sillai flouwailee edes sinne päin. Ja siis just siinä biisintekovaiheessa ne hyvätkin räppärit varmasti repeilee itsekseen, kuinka huonolta kuulostaa ne ensimmäiset vedot kun haetaan sitä ääntä ja tyyliä ja kaikkea, mikä sopisi myös sen biitin kanssa...

Lyhyesti, kaikki äänet ei sovi kaikkiin biitteihin, ja kaikki voi oppia räppäämään.

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu