Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja JP-8000 muistipatterin vaihto


MKDELTA
11907 viestiä

#1 kirjoitettu 01.07.2012 21:42

Elikkäs omasta Roland JP-kasitonnisesta kyrväti tuo muistipatteri. Onko tietoa millainen operaatio sen vaihtaminen olisi? Onnistuuko kotikonstein vai pitäiskö turvautua ns. ammattiapuun?

^ Vastaa Lainaa


Klaus H
2496 viestiä

#2 kirjoitettu 01.07.2012 21:44

MKDELTA kirjoitti:
Elikkäs omasta Roland JP-kasitonnisesta kyrväti tuo muistipatteri. Onko tietoa millainen operaatio sen vaihtaminen olisi? Onnistuuko kotikonstein vai pitäiskö turvautua ns. ammattiapuun?


Jos tiedät että se oli muistipatteri niin onnistuu kotikonsteinkin.

^ Vastaa Lainaa


Keskeinen Aika
86 viestiä

#3 kirjoitettu 02.07.2012 11:45 Muok:02.07.2012 11:52

Mä vaihdoin JD-800 malliin itse. Perus litium patteri sisällä joka oli helppo irroittaa. Parasta hommassa oli se että kun soittimen käynnisti uudestaan, pakkasi se automaattisesti itse ja oma aloitteisesti tehdaspresetit sisään.
Yleensä joutuu itte dumppaan ne jälkikäteen ellei sitten vaihda patteria lennossa jolloin soitin päällä. Siihen toki voi sisältyä omat riskinsä. JP-8000 kohdalla uskon että patteria ei ole ainakaan juotettu/kolvattu kiinni koska käsittääkseni se käytäntö lopetettiin viimeistään 90-luvun puolivälissä ja yleensä tuo "liimattu patteri" oli moduleissa ja sitäkin harrasti enemmän valmistajista Korg kuin Roland. Mutta, kokeile. Jos näyttää patteritouhu siltä että ei raaski itte koskea niin sitte vain joku samasta kaupungista joka tehnyt homman ennenkin. Jos näyttää siltä että patterin saa helpollakin irti niin kannattaahan se itte vaihtaa. Rolandin malleissa tuo on harvemin ongelma. 80-luvulla sitten taas etenkin Korg harrasti sitä että miltei kaikissa 80-luvun polyanalogeissa oli patteri juotettu/kolvattu kiinni. Rolandin malleissa myös joissakin.
Käsittääkseni digitaalisissa ja analogimallintavissa tätä ongelmaa harvemmin on, etenkin jos on jo 90-luvun soitin jo kyseessä.
Itse en ole ainakaan koskaan kuullut että saisi vielä hiuksia halkoa 90-luvun ja 2000-luvun mallien patterien vaihdossa(poislukien tietyt 90-luvun alun modulit).
Ensoniq valmistajana on toki poikkeus mutta ne synat nyt tuppas sanomaan ensinmäisen kerran sopimusta irti kun soitin hädin tuskin oli edes kolmea vuotta vanha. Ensojen patterienvaihto vaatii jo asiaan perehtymistä mutta nämä muut --------> pärjää aika hyvin kotikonstein.

^ Vastaa Lainaa


QPS
93 viestiä

#4 kirjoitettu 16.07.2012 21:56

Helppo homma. Saundit kannattaa tosiaan ottaa talteen ja muistaakseni patterin vaihvon jälkeen joutuu kalibroimaan pitch/mod-wheelin. Tosin sekään ei ollut ihme homma.

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu