Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 

1 2 Seuraava >

Kirjoittaja Halvimmat herkut - säästölinjan kokkausketju


Putte
6659 viestiä

#1 kirjoitettu 28.03.2009 23:18

Moi! Olen köyhä opiskelija. Haluaisin tietää parhaat reseptit, miten saa pienellä rahalla maittavia ja ravitsevia aterioita. Jaa siis salaisuutesi, ja pistä kokkausohjeet ketjun jatkeeksi!

^ Vastaa Lainaa


hapou
21350 viestiä

#2 kirjoitettu 28.03.2009 23:22

opiskelija kun olet, niin halvimman aterian saat koulustasi

Mut mun herkkua on nuudelit. Ne maksaa 50 senttiä.

Kaikki pasta-safka on halpaa ja ravitsevaa. Näin mää ole kuullu.

^ Vastaa Lainaa


Goatsemencommando
18200 viestiä

#3 kirjoitettu 28.03.2009 23:24

Kai halvimmat kebab-annokset lähtee vitosella. Itte oon kuitenkin "loaded" ni ostan aina jotain kalliimpaa.

^ Vastaa Lainaa


Epoche
5248 viestiä

#4 kirjoitettu 28.03.2009 23:28

hapou kirjoitti:
opiskelija kun olet, niin halvimman aterian saat koulustasi

Mut mun herkkua on nuudelit. Ne maksaa 50 senttiä.

Kaikki pasta-safka on halpaa ja ravitsevaa. Näin mää ole kuullu.


Ne 50sentin nuudelit nyt ei ainakaan oo ravitsevia, tai no onhan niissä vitusti rasvaa..Ei sillä että itseiselläni jotain nudskuja vastaan olisi..

..-..

Totas, makaroonit on lähes ilmasia. Tonnikala ei paljoo köyhdytä. Niitten kanssa sit voi kokeilla erilaisii kermoja yms. hässäköitä niin maistuuki jollekkin..(tonnikala on hyvää paistettuna)

^ Vastaa Lainaa


Goatsemencommando
18200 viestiä

#5 kirjoitettu 28.03.2009 23:33

BVR kirjoitti:
Mannepataa venäläisittäin:
Paketti jauhelihaa
Makaronia
Suolakurkkua
Sipuli

Pistä makaroni porisemaan.
Viskaa pannulle ekana silvotut sipulit, sitten jauheliha, mausta. Loppuvaiheessa paistamista visko suolakurkkua sekaan sellai sopivasti.

Syö.


Tuo on kyl varsin makoisaa, itte kyl jätän suolakurkut pois, mutta kun sipulia pistää vitusti niin tulee herkkua. Ja sipulitkin heitän messiin yleensä vasta sitten kun jauheliha on paistunut hyvän tovin, että jää sopivan raa'aksi. Ja juustoa kun paloittelee joukkoon sellasen 1/3 sellasesta keskisuuresta klöntistä niin oijoijoi.

^ Vastaa Lainaa


hapou
21350 viestiä

#6 kirjoitettu 28.03.2009 23:41

BVR kirjoitti:
Mannepataa venäläisittäin:


tämän myös saa ilmaiseksi.
Varastaa vain sen mitä taskuista/kaupoista saa.
Semmoinen se mannepata ryssäläisittäin on.

Saa vaikka jokapäivälle kolminkertaisen aterian.

^ Vastaa Lainaa


Airola
6416 viestiä

#7 kirjoitettu 29.03.2009 00:00

BVR kirjoitti:
Mannepataa venäläisittäin:
Paketti jauhelihaa
Makaronia
Suolakurkkua
Sipuli

Pistä makaroni porisemaan.
Viskaa pannulle ekana silvotut sipulit, sitten jauheliha, mausta. Loppuvaiheessa paistamista visko suolakurkkua sekaan sellai sopivasti.

Syö.


Sulta on tästä unohtunu semmonen tärkeä homma, että laitat vielä sen keitetyn makaronin paistumaan sinne kaiken muun sekaan. Makaroni meinaan on parasta ensin keitettynä ja sitten paistettuna. Ja kaikkein parhaimman makuista settiä tulee silleen, että tekee niin paljon, että jää vielä huomiseksikin. Sitte paiskaat sen päivän jääkaapissa seisseen makaronijauhelihameiningin pannulle. Jostain syystä tolleen makaronista tulee sekä kaikkein miellyttävimmän makuista että tuntuista. Se on sellasta vähän rapsakkaampaa, mutta kuitenki rasvasta pehmeää.

On aivan erinomaisen hyvää tälleen!

^ Vastaa Lainaa


JM
18460 viestiä

#8 kirjoitettu 29.03.2009 01:07

Progenius kirjoitti:
hapou kirjoitti:
Kaikki pasta-safka on halpaa ja ravitsevaa. Näin mää ole kuullu.


Noi just on ihan vitun epäterveellistä paskaa.


Ei otsikko ainakaan esitä mitään terveysvaatimusta.. siinä lukee vaan että pitää olla herkkua ja halpaa.

Joo, vaalea pasta on kyllä sellasta evästä mitä välttelen. Mutta toisaalta samoin uudet perunatkin rasittaa elimistöä nopealla hiilihydraatilla mutta silti ne on herkkua.

Vaikka aika outoa puhua ruokien terveellisyydestä tai paskuudesta kun kuitenkin syön niin huonodti ja epäsäännöllisesti ja käytän päihteitä holtittomasti.. mtuta toisaatla kai sitä pitää sitten tehdä edes joskus joku asia oikein.

Mutta kyllä melkein kaikki "perus kotiruoat" on "herkkua ja halpaa" kun ajattelee. Siispä muistetaan sananlasku "joka keitetyn paistaa se makean maistaa". Ja sitten tekemään kaalilaatikkoa, paistinperunoita, makronilaatikkoa jne. Kaikki loistavaa ruokaa.

Vaikka ite kyllä käyn läheisellä koululla syömässä usein.

^ Vastaa Lainaa


-HypnotiC-
1541 viestiä

#9 kirjoitettu 29.03.2009 10:46

http://www.youtube.com...

^ Vastaa Lainaa


dbgirl
4818 viestiä

#10 kirjoitettu 29.03.2009 16:09

Mulla kävi tällä viikolla yhtenä iltana niin, että kello oli 20.55 ja kauppa meni kii yhdeksältä joten en siis kerinny sinne. Onneksi jääkaapista löytyi jotain:

-purkki raejuustoa
-ananaspaloja tölkissä

Niitä sitten sössötin yhteen ja siitä tuli hyvä vara-iltapala, erittäin kevyt sellainen. Liemen join erikseen. Huom! Ei sovi välttämättä miehille!

^ Vastaa Lainaa


iskujuuri
4869 viestiä

#11 kirjoitettu 29.03.2009 17:28

Tonnikalapasta

-purkki tonnikalaa
-purkki tomaattimurskaa
-purkki ruokakermaa
-sipulia
-sitruunapippuria
-basilikaa
-pastaa

Paloittele sipuli ja paista se pannulla. Heitä tonnikala mukaan paistumaan kun siltä tuntuu. Heitä ruokakerma ja tomaattimurska, teelusikallinen sitruunapippuria ja kaksi teelusikallista basilikaa ja ripaus suolaa mukaan ja laita levy johonkin kakkoselle. Keitä pasta. Nauti.

^ Vastaa Lainaa


Valium for Van Gogh
11142 viestiä

#12 kirjoitettu 29.03.2009 18:01

hapou kirjoitti:
opiskelija kun olet, niin halvimman aterian saat koulustasi


Ei saa. 2.70€ (tai jotain sinne päin) yhdestä ateriasta on loppujen lopuksi aika paljon, kun samalla hinnalla saa kaupasta ostettua safkat koko päiväksi.

^ Vastaa Lainaa


Valium for Van Gogh
11142 viestiä

#13 kirjoitettu 29.03.2009 18:06

Leipä on halpaa ruokaa.

Valkosta riisiä, punaisia papuja ja mausteita. Sit vaikka vähän sipulia mukaan.

^ Vastaa Lainaa


Krista
4618 viestiä

#14 kirjoitettu 29.03.2009 18:07

Sellanen Atrian kanankoipiloota maksaa jotain pari euroo/kilo. Silleen et alle 2eur saa kolme koipee, ja mulle ainakin riittää yks koipi. 2 on ainaki jo riittävä. Siihen kaveriks sit riisii tai jotain halvempaa.

^ Vastaa Lainaa


Krista
4618 viestiä

#15 kirjoitettu 29.03.2009 19:47

Sunt1o kirjoitti:
Kuolleet Kekkoset kirjoitti:
Ei saa. 2.70€ (tai jotain sinne päin) yhdestä ateriasta on loppujen lopuksi aika paljon, kun samalla hinnalla saa kaupasta ostettua safkat koko päiväksi.


En tiedä johtuuko siitä etten itse ole kovin säästeliä ruokahankinnoissa, mutta minä luulen että tuo 2.70e/vrk vaatii sen ettei välitä yhtään mitä syö. Luulen että kouluruokalassa saa paremmin vastinetta kun mitä kaupasta, ne kumminkin tekee ihan oikeita ruokia ja isoja määriä niin ne saa ne halvemmalla tehtyä kuin jos itse tekisi.


Ootko sä maistanu laitosruokia..? Jos laittaa sen saman summan ite tehtyyn kotiruokaan, ni saa ainaki 4 kertaa maukkaampaa ja herkullisempaa ruokaa aikaseks.
Vastinetta kouluruokaloista ei todellakaan saa tohon 2,60 (mikä meillä on) hintaan, ellei sitten pidä vastineena hitonmoista pettymystä..

^ Vastaa Lainaa


Twight
3600 viestiä

#16 kirjoitettu 29.03.2009 20:25

opiskeloiduttuani jouduin myös sentinlaskijan asemaan ruokakaupassa.
(makaroni + jauheliha + ketsuppi) + (vaasan ruispalat + levite + kalkkunaleike + kurkku) = success

^ Vastaa Lainaa


Krista
4618 viestiä

#17 kirjoitettu 29.03.2009 20:38

Sunt1o kirjoitti:
Jos laittaa sen saman summan ite tehtyyn kotiruokaan, ni saa ainaki 4 kertaa maukkaampaa ja herkullisempaa ruokaa aikaseks.

Pistä joku resepti niin voin arvioida tuota maukkautta.


No vaikka puol pakettii pekonii (1,59/2 = ,80), kanapaketti ohuita fileitä (4,95/2 = 2,5), riisi (1,99/4 = ,50), mausteita (en ny tiijä paljon mutta heitetään ,20), valkosipulia (alle 1/8 = 0,13), mehua (4,69/5 = 1/kannullinen).
Yhteensä 5,13 euroa, ja tämä kahdelle henklölle. Toisen puolen kanasta (itseasiassa meillä se meni jopa kolmeen osaan) voi pakastaa ja käyttää hamassa tulevaisuudessa (eli ei tarvii peräkkäisinä päivinä syyä), riisipaketista jää reilusti myöhempään, lopun pekonin voi käyttää vaikka possulle seuraavana päivänä ja muitakin jää. Ja pekoni kanan kaa on nams!
Kahdelta kouluruoka maksas 5,20, eli aikalailla sama hinta, ja ei haittais vaikka maksas euron pari enempikin (niinkun jotkut ruuat toki maksaa), koska ennemmin maksan sen pari euroa ylimäärästä hyvästä ruuasta ku 2,60 jostain joka on järjestäen paskaa.

Vastinetta kouluruokaloista ei todellakaan saa tohon 2,60 (mikä meillä on) hintaan, ellei sitten pidä vastineena hitonmoista pettymystä..

Meillä saa, en tiedä mimmoista teillä on. Mutta tarkoitin vaan että ei tuolla hinnalla kyllä kotiinkaan mitään kummoista saa.


No sitä samaa pettymystä mä aina tunnun saavan kouluruokaloissa.. kerran ollu yllätys hyvään päin. Tosiaan melkeen se ainoo hyvä mitä kouluruuissa on, on se leipä mitä ei tuu tosiaan kotona syötyy, mut toisaalta kotona sitä varsinaista ruokaa jaksaa syödä masun täytee ni ei siihen enää mitää leipiä voi ahtaa..

^ Vastaa Lainaa


Valium for Van Gogh
11142 viestiä

#18 kirjoitettu 29.03.2009 22:51

Sunt1o kirjoitti:
Mutta tarkoitin vaan että ei tuolla hinnalla kyllä kotiinkaan mitään kummoista saa.

Eiks täällä puhuttu siitä mikä on halpaa, eikä siitä mikä on kulinaristinen makunautinto.

Jos haluaa oikeasti jotain hyvää, eikä jaksa ostaa moneksi päiväksi kerrallaan, niin kyllähän siihen joku 5 euroa menee vähintään.

PAITSI että ehkä niin saa jo jotain kohtuullista jos tekee safkat moneksi päiväksi kerrallaan, mutta minusta se on jo miinus. Koulussa saan sitten samaan hintaan vaihtelua ruuassa.


Ei tarvitse tehdä moneksi päiväksi kerrallaan, kunhan ostaa ainekset moneksi päiväksi kerrallaan. Riippuen tietty aineksista. Jotkut menevät aika nopeasti pilalle. Sellaisista jotka eivät ihan heti mene pilalle, voi tehdä vaikka viikon päästä ruokaa, eikä välttämättä tarvitse olla sama ruokalajikaan.

Esim jotkut kuivatut pavut, herneet ja sienet on siitä hyviä, että ne säilyy vaikka kuinka pitkään. Jotkut tietty sanoo, ettei kuivatuista aineksista saa hyvää ruokaa aikaan, mutta ne on vaan paskoja kokkeja.

^ Vastaa Lainaa


har
7706 viestiä

#19 kirjoitettu 29.03.2009 22:57

Tuo kaurapuuro taitaa olla melkoinen ykkönen. Miksei muutkin puurot, ruis ja riisi. Murskatuista ohraryyneistä tulee uunissa (punaisen) maidon kanssa hitaasti alle kahdessasadassa aika moista karkkia.

Ja puuroihin joko voisilmä tai reilusti hilloa.

Yksi extremekaveri laittoi kaurapuuroonsa valkosipulia, ei sekään ihan pahaa ollut.

^ Vastaa Lainaa


Krista
4618 viestiä

#20 kirjoitettu 29.03.2009 23:52

Sunt1o kirjoitti:
Yhteensä 5,13 euroa, ja tämä kahdelle henklölle.

Joo, toki siinä on se että jos tekee useammalle kuin yhdelle henkilölle niin sitten tuo väitteni ei pidä. Esim. viidelle hengelle saisi varmasti jo erittäin gourmettia tuolla hinnalla (per naama siis). Mutta minä olen vain yksi...


Joo no siis pekonihan säilyy jonkun aikaa jääkaapissa, sitä voi käytellä sit vähän väliä (tai jos innostuu illalla laittaa pekonia ja munia ), ja kuten sanoin, niin tollanen isohko kanapaketti menee hyvin moneen osaan ja ne ylimääräset on hyvä lykkiä pakastimeen. Niin mekin nykyään tehdään että ostetaan isompia köntsiä ja sit jaetaan sopiviin pusseihin ja pakastetaan. Tietty sit jos ei oo pakastinta ni homma menee ihan päälaelleen..

Mut teoriassa siis tuo munkaan ruoka ei riipu syöjien määrästä, kaikki ainesosat ku selvii jollain tapaa ihan hyvin tulevaisuuteenki.

Niin ja kanan kanssa me tehdään niin, että jos paistetaanki useempia kerralla, ni parin päivän päästä niistä ylimääräsistä on hyvä tehä keitto. Siinä pystyy hyvin oottaa sen yhen "kanattoman päivän" ja senki jälkeen ku tekee ihan eri tyyppistä ruokaa ni se on ihan sama onko se just kanaa..


Ja yks vinkki: sellaset onko ne nt Finduksen Gourmet-kalafileet on hitsin hyviä. 5,19 maksaa sellanen paketti, joka kuullostaa paljolta, mut hitto ne on sen vert isoja ne fileet et mulle riittä tosi hyvin yks, eikä tuo mieskään syö sen enempää. Ja siellä on neljä niitä, eli reilu euron maksaa yks ateria kun sitä syö vaikka riisin/perunamuussin kanssa. Ja maistuu ihan hemmetin hyvältä, paljon parempaa ku kalapuikot! Se kuori on jotain erilaista ja herkullista.

^ Vastaa Lainaa


SaastanenHippi
4225 viestiä

#21 kirjoitettu 29.03.2009 23:59

Hipin uunimakkarat

- tomaattipyrettä
- juustoraastetta
- sipuli
- hk lbö tai joku vastaava pirkka -lenkki
- paprikamauste

Uuni 200 asteeseen.

Halkaise makkarat pituussuunnassa halki. Sivele tomaattipyrettä makkaroiden päälle. Tämän jälkeen pistä juustoraastetta makkaroiden päälle. Juuston päälle sitten sipulirenkaita. koko hässäkän päälle paprikaa.

Uuniin n. 10-15 minuutiksi. On jäähtyneenäkin hyvää!

jalapeno/aurajuusto vielä sekaan niin on täydellistä, mutta tämä vaan rahapäivinä


Hipin jauhelihakastike

- vehnäjauhoja
- sipuli
- muutama tomaatti
- valkosipuli
- juauhelija
- voita

aluksi kuullotetaan sipuli ja ruskistetaan jauheliha. Seuravaksi siirretään liha syrjään ja tehdään ruskea kastike. Pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja köntti voita - heti paistelua ja sitte 5 desiä vettä sekaan.

Seuraavaksi murskataan tomaatit ja heitetään kastikkeeseen sekaan. Paitsi ei kuoria.

Lihat sinne kanssa myös sekaan sitten. Mörssätään hyvin. Lopuksi vielä murskattu valkosipulinkynsi sekaan. mmmmmmmm.

Parasta spaghetttin kanssa. Vähän ketsuppia päälle tietty.


Hipin oudot naksut


- jotain sipsejä
- pepperoni/joku muu mausteinen viipalemakkara
- juusto

Pistä pepperoni ja vähän juustoa sipsin päälle. Uuniin hetkeksi. Mmmmmm. Tee kerralla monta outoa naksua, koska näihin ei ihan heti kyllästy.

Meksikonuudelit

- meksikana -pussikeittoa
- nuudeleita

Keitä meksikana -pussikeitto ja lisää lopuksi sekaan nuudelit. Taivaallista. Nuudelin omia mausteita ei pidä sotkea sekaan.

SaastanenHippi muokkasi viestiä 00:08 30.03.2009

^ Vastaa Lainaa


Valium for Van Gogh
11142 viestiä

#22 kirjoitettu 30.03.2009 00:16

Ranskalaista keittiötä köyhille:

Ratatouille
1 munakoiso tai kesäkurpitsa (kesäkurpitsa taitaa olla halvempi)
½ sipulia
½ purkkia tomaattimurskaa tai muutama viipaloitu tomaatti
basilikaa, suolaa, valkosipulia (jauhe käy ihan hyvin) ja mustapippuria maun mukaan
oliiviöljyä tai rypsiöljyä

Ensin munakoiso/kesäkurpitsa, valkosipuli ja sipuli pieniksi kuutioiksi (myös tomaatti, jos tekee tuoreesta). Pannulle pari ruokalusikallista öljyä. Oliiviöljy toimii paremmin, mutta jos haluaa sniiduilla to the max, niin rypsiöljykin kelpaa. Sipulit öljyyn porisemaan sellaseksi puoleksi minuutiksi.

Munakoison/kesäkurpitsan palaset pannulle ja suolaa sekä mustapippuria päälle. Itse käytän suht runsaasti mustapippuria. Tässä vaiheessa voi halutessaan heittää ylimääräisen ripauksen oliiviöljyä. Antaa porista pannussa sellaiset 3-5min.

Tomaattisose tai paloiteltu tomaatti pannulle. Basilikaa sekaan maun mukaan. Antaa olla pannulla about minuutin.

Sitten vaan maistamaan ja tarvittaessa lisäämään enemmän basilikaa ja mustapippuria.



Jos uskaltaa vähän enemmän rahaa käyttää, niin voi heittää mukaan vaikka viipaloitua paprikaa. Ranskalaisessa ratatouillessa käytetään usein kesäkurpitsaa ja munakoisoa yhtaikaa, mutta ei ole pakko, kunhan toista on.

^ Vastaa Lainaa


Krista
4618 viestiä

#23 kirjoitettu 30.03.2009 10:31

Rääväsuu kirjoitti:
Krista kirjoitti:
- - koska ennemmin maksan sen pari euroa ylimäärästä hyvästä ruuasta ku 2,60 jostain joka on järjestäen paskaa.

Onko lukioiden ja peruskoulujen tarjoama ilmainen kouluruoka oikeasti noin eritasoista korkeakoulujen tarjoaman, maksullisen ruuan kanssa, vai oletko sä vain nirso? Nimittäin omien kokemuksieni mukaan kouluruoka on useimmiten joko hyvää tai erinomaista, joskus harvoin kehnoa mutta syötävää.


No se on sellasta mitä kyllä syö jos on pakko (esim pitkä päivä), mutta hintansa väärti se ei ole. Harmittavan usein on käyny niin että oon kattonu että onpas hyvän näköstä ruokaa tänään, ja se on jostain syystä maistunu esim. pahvilta (kerran eräs kiinalaisen olonen ruoka oli juuri tällanen, ei maistunu miltään ja hyvä että sain alas asti, kaiken lisäks siitä tuli masu kipeeks eikä edes pelkästään mulle..). Useimmiten siellä on tarjolla joko klimppimössömakaroonia, kumiperunoita tai jos on hyvä päivä niin kovakokkareriisiä, harvoin sen tasosta mitä kotona saisin ihan itse aikaan.

Mulle ruoka vaan on sellanen asia että mä mieluummin nautin siitä mitä syön kun syön ihan vaan elämän säilymisen vuoks, eli siis ei nuo mitään täysin syömäkelvottomia ole, mutta ei niistä kyllä mitään muuta saa kun vatsantäytettä. Ja pelkäks vatsantäytteeks tuo hinta on mun mielestä liian korkea, kun tosiaan jos lähden koktiin syömään (ja nään vähän vaivaa) saan jonkun oikeasti herkullisen elämyksen siihen samaan hintaan.

Kerran oli ihan hyvää possukermakastiketta, ainoa positiivinen kokemukseni kouluruuasta.

Peruskoulussa oli jostain syystä suht hyvää ruokaa, nakkikastike etenkin oli sellasta hyvää, kun taas lukiossa tuntu että kaikki oli askelen huonompaa. Sielläkin oli sitä että kaikkia ruokia ei vaan millään jaksanu syödä kun ne maistu puulta, ja kumiperunat ja mössömakaroonit oli enemmän ku sääntö, ne oli se ainoa totuus.. Mutta se sentään oli ilmasta, ja jos kohtas pettymyksen ni eipähän ollu maksanu siitä mitään.


Laitosruoka kyllä vaihtelee todella isosti eri paikkojen ja yhtiöiden mukaan, että en ihmettele jos oot osunu sellaseen jossa on pääsääntösesti hyvääkin. Esim. edellisen työpaikan ruokalaruoka (fazerin) oli todella hyvää, en muista varsinaisesti ikinä pettyneeni, leipää sanottiin pullaksi koska se oli niin pehmettä (tuoretta) ja herkullista ja jälkkäriks oli lähes aina jotain hyvää (joskin useat jälkkärit näytti rakennetus hedelmäkoktailin ympärille ). Lakkasin tosin sielläkin syömästä, koska se makso yli 5 euroa ja pääsin säästää senkin summan tuomalla omat eväät..
Ja siellä tosiaan oltiin vaihdettu sodexhoon (muistaakseni) vähäks aikaa mutta se taso oli laskenu niin reippaasti että työntekijät oli vaatinu sen fazerin takasin ja niin se oli sinne just tullu takas kun mä siellä olin töissä.

^ Vastaa Lainaa


Belrak
646 viestiä

#24 kirjoitettu 30.03.2009 11:22

- Kanankoivet
- Pirkan lihapullat
- Pirkan veriletut (veriletuissa on yllättävän paljon proteiinia)

^ Vastaa Lainaa


asvp
336 viestiä

#25 kirjoitettu 30.03.2009 12:04

Putte kirjoitti:
Moi! Olen köyhä opiskelija. Haluaisin tietää parhaat reseptit, miten saa pienellä rahalla maittavia ja ravitsevia aterioita. Jaa siis salaisuutesi, ja pistä kokkausohjeet ketjun jatkeeksi!

Siinä on herkkujen herkku . Enpä oo ennen nähny, että joku keittäis kalapuikkoja / ranskalaisia. Tai no joo, rasvakeitin erikseen.

"Herkkuruoka, irkki. Irkki missä on elämä?... vittu ei voi paremmin enää olla asiat."

^ Vastaa Lainaa


Salminen
I'm back!
2527 viestiä
Ylläpitäjä

#26 kirjoitettu 30.03.2009 14:00

Nakki- tai jauhelihakeiton saa tarvittaessa tehtyä todella halvalla. Puoli kiloa perunaa, muutama porkkana ja tarjousjauhelihaa 400g sekä lihaliemikuutio ja tarvittaessa muita mausteita mitä sattuu kaapista löytymään. Hyvää ja harvinaisen edukasta, tuosta satsista syö helposti koko päivän eikä paljoa yli kahden euron maksa.

^ Vastaa Lainaa


Fakap
Trancevastaava
4849 viestiä
Luottokäyttäjä

#27 kirjoitettu 30.03.2009 15:37

Mä oon pari viikkoa elänyt todella niukasti ja joutunut tekemään aterioita siitä mitä kaapeista sattuu löytymään. Yksinkertaisimmillaan ruoka on ollut paketti nuudeleita, tonnikalaa ja valinnaiset mausteet, kuten tabasco ja ketsuppi. Myös vastaavanlaisia tonnikalapastoja on tehty kuten aikaisemmin threadissa ehdotettiin. Tonnikala on kuitenkin halvempaa ja proteiinipitoisempaa kuin jauheliha. Halvin kokeiluni taisi olla paistetut perunat ja suolakurkkuja. Hyyh..

Eilen väsäsin sunnuntain kunniaksi pannukakun. Jos kaapista löytyy jo valmiiksi kuivat aineet niin ei tarvitse ostaa kuin munia, maitoa ja rasvaa. Pellillisen maksaa siis alle vitosen.
http://www.kotikokki.n...

Hilloksi kelpaa about mikä tahansa halpa, itse valkkasin aprikoosihillon.

^ Vastaa Lainaa


Jules Varjola
2537 viestiä

#28 kirjoitettu 30.03.2009 15:43

Jauhoja kannattaa käyttää. Esim makkarapaketista saa kahdeksi päiväksi makkarakastikkeen kun tekee vähän pidempään liemeen. Mausteet toki pitää muistaa, suola, pippuri ja liha/kasvisliemi.

Jauhot maksaa alle euron kilo(ko?) ja sillä saa mm jauhelihapaketinkin piisaamaan kahdeksi päiväksi. Kannattaa.

Esim.

Jauhelihakastike.

Sipuli, jauheliha, vehnäjauho, vesi, mausteet.

Ruskista jauheliha ja sipuli, lisää jauhoja ja ruskistele tarpeeksi. Lisää vesi ja suurusta kastikkeeksi, ruuttaa sekaan ketsuppia ja jos haluat herkutella purkki kermaa. Mausta makusi tai lisukkeiden mukaan ja syö (lisukkeiden kanssa). Toimii niin pastan kuin perunankin kera.

Ja tietty sama homma halvempana atrilleilla tahi lihapullilla. Aina toimii.

^ Vastaa Lainaa


Krista
4618 viestiä

#29 kirjoitettu 30.03.2009 15:53

Rääväsuu kirjoitti:
Muistakaa opiskelijat, että jauheliha on purkitettua tonnikalaa halvempaa kilomäärässä mitattuna!


Joo en mäkää oo ikin ymmärtäny tota tonnikalajuttuu.. sehän on kallista! Kaikki kala on.. etenki ku tuntuu et sitä pitää syyä vähän enempi ku esim. possuu jotta tulee kylläseks..

Mut itseasias jo joku naudan paisti on ihmeen halpaa ku miettii miten kallis maine sil on. Sellanen joku 700g köntsä maksaa jotain 7-8 euroo ja siitä syö kaks ihmistä kolme kertaa, eli yks ihminen 6 (loput pakkaseen)! Ei siinä paljoo jää hintaa sillekään köntsälle.

^ Vastaa Lainaa


Krista
4618 viestiä

#30 kirjoitettu 30.03.2009 16:13

Sunt1o kirjoitti:
Fakap kirjoitti:
Tonnikala on kuitenkin halvempaa ja proteiinipitoisempaa kuin jauheliha.


Itsekin lähtisin näin kyllä arvuuttelemaan tuota jauhelihaa halvemmaksi, mutta en ole ihan selvillä nykyhinnoista. Parempana sitä pidän ehdottomasti kuin tölkkitonnikalaa (sitten ihan se oikea tonnikala erikseen tietysti minkä kalatiskiltä voi löytää jos rahaa riittää).


4,49eur/600g naudanjauhelihaa (ei siis mitään sikanautaa), tosin saattaa olla halvempikin, tuo on sittarin hinta. Siitä syö kaks ihmistä kaks kertaa, eli yks ihminen 4. En tiedä kuinka monta tonnikalatölkkiä yks ihminen ysö ja mitä siihen tarvii lisäks, koska en oo ikin syöny tonnikalaa ruuaks ku pizzantäytteellä..

Kun taas esim. jauheliha on toki mahdollista säilyttää pitkiäkin aikoja mutta se on vähän hankalampaa, koska se pitää säilyttää kylmässä ja jos sen tahtoo jakaa useampaan päivään, se pitää myös pakata uudestaan ja sitten siinä on aina se sulattelu ennen kokkausta.


No meillä vaan avataan paketti, jaetaan kahteen (tai riippuu kuin moneen, 700g menee kolmeenki) osaan ja sit vaa pakastepussiin ja solmu ja pakkaseen. Sit vaikka ens torstaina samalla ku laittaa ruokaa ni ottaa seuraavaks päivän pakastimesta jauhelihat jääkaappiin.
Ei oo kovin vaikeeta, paitsi jos ei oo pakastinta.
Ja sama tietty kanalle, possulle, naudalle yms. Hyvin ne siellä pärjää. Ja paremmin tosiaan raakana ku valmiina, koska st kun se on sulanu niin siitä saa tuoretta ruokaa aikaseks, eikä jotain kerran jäätyneitä "jämiä". Vaikka voihan niitäki pakastaa sit jos jää, ite vaan harrastan sitä että pakastetaan raa'at.

^ Vastaa Lainaa


Coivisto
8780 viestiä

#31 kirjoitettu 31.03.2009 18:21

Rainbown perunasipuli-sekoitus maksaa noin 0,60€/kg.
Sitten hk lenkki missä on kaks sellasta käsittämätöntä möllikkää maksaa sen vähä alta euron. Tosta kokkaa jo lenkkien kanssa kaksi kunnon ateriaa mutta voi perunasipulisekotustakin ilman niitä vetää.

Paistaa vaan pannulla ja suosittelen mausteiksi paprikaa, hieman valkosipulia, ja perunamaustetta.
Ei jäänyt kyllä nälkä.

Hinta siis noin 1,50€ kahdesta tollasesta annoksesta ja siinä jää vielä sitä perunahöskää sellaiset 600g.

^ Vastaa Lainaa


Free-Soul
Soldier of Love
9011 viestiä
Luottokäyttäjä

#32 kirjoitettu 31.03.2009 20:34

BVR kirjoitti:
Mannepataa venäläisittäin:
Paketti jauhelihaa
Makaronia
Suolakurkkua
Sipuli

Pistä makaroni porisemaan.
Viskaa pannulle ekana silvotut sipulit, sitten jauheliha, mausta. Loppuvaiheessa paistamista visko suolakurkkua sekaan sellai sopivasti.

Syö.


Jotain samantyyppistä pataa vielä halvemmalla:
Soijarouhetta
Makaronia
Niitä mausteita mitä kaapista löytyy, sipulia - jos on
Ketsuppia - jos on

Pistä makaroni suolaveteen porisemaan ja soijarouhe turpoamaan - kannattaa laittaa lämmintä vettä ja maustaa jo tämä turvotusliemi tai käyttää jotain liemikuutiolientä jos niitä kuutioita sattuu olemaan niin ei maistu ihan pahvilta se soija - (sipuli pannulle tässä välissä jos sitä on), lämmitä turvonnut soijarouhe paistinpannulla ja mausta lisää jos on tarvis, lopuksi heitä paistinpannulle vielä valutetut makaronit ja sekoita. Lyö lautaselle ja tarjoile kera ketsuppi-vihanneksen.

^ Vastaa Lainaa


Thimns
4926 viestiä

#33 kirjoitettu 31.03.2009 22:07

Pistetään se nyt sitten tännekin.

Nuudeliwokki

-paketti nuudeleita
Niitä halvimpia maustepussin kera saatavia mitä kaupasta löydät. Maustamattomatkin käyvät, mutta sitten wokkiin täytynee lisätä muita mausteita.

-vapaavalintainen vihannes-/hdelmäsäilyketölkki
Maissi on mun personal favourite, mutta mikä vaan käy; herneet, tankoparsa, hedelmäcocktail, you name it. Jos tekee isomman satsin kerralla, voi laittaa useampiakin samaan sotkuun.

-vapaavalintaista lihaa
Broilerpyörykät rulettaa (halpoja ja hyviä), mutta mikä vaan käy; makkara, strutsifile, ahven, you name it. Edelleen jos tekee isomman satsin kerralla, voi laittaa useampiakin samaan sotkuun. Niin ja kai tähän joku soijamöhnäkin menee oikean lihan sijasta jos tykkää.

Nuudelit valmistetaan pakkauksen ohjeen mukaan ja niiden hautuessa lämmitellään liha ja vihannes-/hedelmäosasto paistinpannulla. Valmiista nuudeleista valutetaan vedet pois ja nuudelit nakataan sekaan pannulle. Sekoitellaan vähän ja eiku syömään.

Helpompi, nopeampi ja vetisempi versio, nuudelikeitto, valmistuu samoista aineksista seuraavanlaisesti: valmistetaan nuudelit pakkauksen ohjeen mukaisesti, paitsi että sekaan nakataan ne lihat ja säilykkeet ja laitetaan pikkasen enemmän vettä. Kun nuudelit ovat hautuneet sopiviksi, ovat muutkin ainekset lämminneet.

Annoksen hinta riippuu vähän siitä mitä aineksia käytää. Meitsin perussettiin tulee siis paketti nuudeleita n. 20 senttiä, puol pakettia broilerpyöryköitä, n. 50 senttiä ja tölkki säilykemaissia, n. 50 senttiä, yhteensä n. 1,20 €.

Thimns muokkasi viestiä 22:21 31.03.2009

Niin ja se paras asia tässä jutussa unohtui mainita. Nimittäin noita nuudeleita ja säilykkeitä voi ostaa helvetillisen läjän valmiiksi kaappiin ennen kuin ehtii tuhlata kaikki rahat kaljaan. Sitten ei tartte enää repiä rahaa mihinkään muuhun kun siihen broilerpyörykkäpakettiin tai syödä ilman lihaa.

^ Vastaa Lainaa


Krista
4618 viestiä

#34 kirjoitettu 31.03.2009 22:48

viidakkoveitsi kirjoitti:
Krista kirjoitti:
4,49eur/600g naudanjauhelihaa (ei siis mitään sikanautaa), tosin saattaa olla halvempikin, tuo on sittarin hinta. Siitä syö kaks ihmistä kaks kertaa, eli yks ihminen 4. En tiedä kuinka monta tonnikalatölkkiä yks ihminen ysö ja mitä siihen tarvii lisäks, koska en oo ikin syöny tonnikalaa ruuaks ku pizzantäytteellä..

Miten vähän te oikeen syötte, vai olenko mä joku erikoinen ahmatti...? Jos mä ostan 400 grammaa jauhelihaa, syön sitä 1,5 päivää, eli lähes kaiken heti ja sen pienen jämän mikä jää niin seuraavana päivänä tai iltapalaksi.
600 grammasta söisin varmaan kaks päivää jo.


Sellanen perussääntö et ~300g mitä vaan lihaa riittää kahelle. + lisukkeet. Eli jauhelihaa, kanaa, possua, nautaa.. Siihen päälle riisiä, ranskalaisia, spagettia.. Ja soossi ym. Riittää vallan hyvin ja syödään siis yks lämmin ateria päivässä (no illalla joskus lämmintä leipää). Kyllä tuo meille pieniruokaselle tytölle ja normaaliruokaselle pojalle riittää, en oo ikinä aatellu syödäänkö me jotenki vähän.. sen verran että on ihan täynnä ku lopettaa.

^ Vastaa Lainaa


Coivisto
8780 viestiä

#35 kirjoitettu 31.03.2009 22:52

Semmosesta 400gramman jauhelihapaketista riittää ruokaa sellainen määrä että siitä syö ihan hyvin neljä annosta. Omituisia ahmatteja te kaikki. :-/

^ Vastaa Lainaa


Krista
4618 viestiä

#36 kirjoitettu 31.03.2009 22:55

Sunt1o kirjoitti:
Krista kirjoitti:
4,49eur/600g naudanjauhelihaa (ei siis mitään sikanautaa), tosin saattaa olla halvempikin, tuo on sittarin hinta. Siitä syö kaks ihmistä kaks kertaa, eli yks ihminen 4. En tiedä kuinka monta tonnikalatölkkiä yks ihminen ysö ja mitä siihen tarvii lisäks, koska en oo ikin syöny tonnikalaa ruuaks ku pizzantäytteellä..

Halvimmillaan tuommoinen paketti jotain halpaa jauhelihaa on jotain vähän yli 2 euroa ollut mitä olen nähnyt. Se on jo melko varmasti halvempaa kuin tonnikala tai enintään samanhintaista. Tonnikala tölkki on kai jotain.... ummm... 89c-99c? Paljon se nykyään on?


Joo no me ei syödä sikanautaa vaan aina naudan paistijauheihaa, joku taso sentään Se sikanauta maistuu jostain syystä vähän maksalle.. Ja maksaa toki vähemmän, huonolaatusempaa kun on, mutta ei tuokaan paljoa maksa.

No meillä vaan avataan paketti...

Joo, voi sen toki tehdä, tarkotin vaan että laiskalle ihmiselle (kuten minä) se tonnikalatölkki on kätevämpi. Asia muuten muuttuu myöskin jos taloudessa kokataan useammalle ihmiselle jolloin voi tehdä koko määrän ruokaa ja sitten ehkä syödä jämät illalla jos jäi niin ei tule niin paljon säilyttelyä.



Joo no hyvän ruuan valmistus vaatii toki hieman viitsimistä, mutta on sen arvosta kyllä jos ihan normaalipäivänä sen vaivan näkee (esim. kuumeessa krapulassa ja tosi pitkän päivän jälkeen ei välttämättä tartte jaksaa ).

Useemmalle ruoka kyl tulee useimmiten halvemmaks, kannattaa varmaan harrastaa naapurien kanssa paitsi kimppakyytejä, myös yhteisruokailua..

Mun mielestä meidän ruokamenot on aika pienet (ja tilastojen mukaanhan ne onkin noin 500 euroa alle normaai 2-henkisen talouden menot) vaikka me kyllä syödään ihan "laadukasta" ruokaa, eli siis ei mitään tölkkitonnaria ja sikanautaa.. Ei me kuitenkaan mitään hanhenmaksaa ja kaviaariakaan syödä, itseasiassa kalaakaan ei juurikaan syödä (ku pakasteena) koska se tuntuu olevan aina niin kallista =/

^ Vastaa Lainaa


Myotess
5276 viestiä

#37 kirjoitettu 01.04.2009 18:28

Sipuli on halpaa. Samoin peruna. Peräänkuulutan vielä että n. paketilla jauhelihaa saa 4 kg perunaa, josta riittää useammalle päivälle. Vaikka perunahan on vain lisäke ruualle, kyllä se täyttää. Uunisipulit on oikein makoisia. Nii ja ne veri/pinaattilettuset.

viidakkoveitsi kirjoitti:
Krista kirjoitti:
4,49eur/600g naudanjauhelihaa (ei siis mitään sikanautaa), tosin saattaa olla halvempikin, tuo on sittarin hinta. Siitä syö kaks ihmistä kaks kertaa, eli yks ihminen 4. En tiedä kuinka monta tonnikalatölkkiä yks ihminen ysö ja mitä siihen tarvii lisäks, koska en oo ikin syöny tonnikalaa ruuaks ku pizzantäytteellä..

Miten vähän te oikeen syötte, vai olenko mä joku erikoinen ahmatti...? Jos mä ostan 400 grammaa jauhelihaa, syön sitä 1,5 päivää, eli lähes kaiken heti ja sen pienen jämän mikä jää niin seuraavana päivänä tai iltapalaksi.
600 grammasta söisin varmaan kaks päivää jo.


Mielestäni en ole kovinkaan suuriruokainen, mutta 700 g jauhelihaa kahdelle per päivä ei ole yhtään liikaa.
Pirkan kananugettipakettikaan ei riitä kuin yhdelle.

Sunt1o kirjoitti:
Syön päivittäin koulussa. Ruoka kelvollista (joskaan ei usein erinomaista), lisäksi salaattipöytä ja leipää mielen mukaan sekä lasi ruokajuomaa (kotikaljaa, vettä tai mehua). Erilaisia salaatinkastikkeita ja välttävä maustevalikoima soijakastikkeineen ja tabascoineen. 1,60e. En saisi vastaavaa kotona tuohon hintaan.


Meillä saa myös ketsuppia ja valkosipulilevitettä
Juomavalikoimassa noiden lisäksi on myös rasvatonta ja kevytmaitoa sekä piimää. Tabascosta tai soijakastikkeesta en tiedä, kun ei ole tullut tarvittua.
Minusta kouluruoka on hyvää (varsinkin nykyisessä koulussa) enkä saisi kyllä millään niin monipuolista ruokaa sen hinnalla kotiin.
Siksi otankin koulussa aina kaksi leipää (vaikka ateriaan kuuluu vissiin vain yksi) Ja kaksi lasia juomaa.

Krista kirjoitti:
Mun mielestä meidän ruokamenot on aika pienet (ja tilastojen mukaanhan ne onkin noin 500 euroa alle normaai 2-henkisen talouden menot) vaikka me kyllä syödään ihan "laadukasta" ruokaa, eli siis ei mitään tölkkitonnaria ja sikanautaa..


Jos syö laadukasta mutta vähän, niin eihän sitä paljoa rahaakaan kulu.

Me ollaan hamstrattu noita Sunt1on mainitsemia tonnikalapurkkeja kaappiin juuri niiden säilyvyyden takia. Jos joskus yllättää nälkä eikä ole ruokaa, niin voi avata tonnikalapurkin (nekin on ES eikä mitään kalliita Calvoja, vaikka Calvot parempia onkin). Lisäksi me hamstrataan Hylamaitopurkkeja, kun niitä ei tartte säilyttää avaamattomana jääkaapissa. Maitojauhetta on varalla.
Pussikeittojakin on kaapissa vielä, mutta ne tarttee lisukkeita lisäkseen kun ne ei täytä hyvin.

^ Vastaa Lainaa


Krista
4618 viestiä

#38 kirjoitettu 01.04.2009 18:54

Myotess kirjoitti:

Me ollaan hamstrattu noita Sunt1on mainitsemia tonnikalapurkkeja kaappiin juuri niiden säilyvyyden takia. Jos joskus yllättää nälkä eikä ole ruokaa, niin voi avata tonnikalapurkin (nekin on ES eikä mitään kalliita Calvoja, vaikka Calvot parempia onkin). Lisäksi me hamstrataan Hylamaitopurkkeja, kun niitä ei tartte säilyttää avaamattomana jääkaapissa. Maitojauhetta on varalla.
Pussikeittojakin on kaapissa vielä, mutta ne tarttee lisukkeita lisäkseen kun ne ei täytä hyvin.


Itseasias ei ne calvot tai muutkaan kyllä mitenkään parempia ole, ainoo merkittävä ominaisuus tonnikalassa on se onko se hiutaleina vai paloina. Paloissa on joku roti kun taas ne hiutaleet on täynnä ties mitä kuten mm. ruotoa. Yleensä pizzalle ostan ES paloja vedessä (öljyssä pahaa) mutta nyt meillä on sellanen "torni" hiutaletölkkejä ku äiti jostain syystä viimeks toi

Meilläkin on nykyään aina yks kananuudelikeittopussi "kaiken varalta", tosin sit se tekee mieli aina syyä ku se siel on.. toisaalta jos sitä ei oo siellä ni tekee mieli vielä enempi ku harmittelee ku ei saa! Siihen lisäks laitetaan jostain ruuasta jäänyttä kanaa, tai jos ei oo sellasta ni vähintään lisäspagettia. Parhaiten sopii se liiterin pikkiriikkinen spagetti (tosin se ei oo ihan niin pientä ku pussissa, mut melkee, pienempää ku raketti spagetti ainaki), mut mä en vaan pysty enää menee sinne liiterii ku viimeks meinasin ahistuu kuoliaaks. Ja se spagetti onki aino hyvä siellä, mut pakko lähettää joku hakee joskus lisää niit
En muista mitä maksaa.

Ja myöskin, meilläkin on ollu jo pari vuotta melkeen pelkkää hylamaitoo ku maitoo menee niin harvoin et se on just sopiva. Me kyl säilytetää sitä kaapis (on sit kylmää jos tarvii) mut pääpointti on se et se kestää. Eikä hylat enää maistukaa yhtää eriltä.

^ Vastaa Lainaa


Krista
4618 viestiä

#39 kirjoitettu 01.04.2009 19:04

Tänään syötiin:
- 1/3 possunfile (makso jotain 6 eur kai, eli 2)
- kermaa ~80snt (jäi kyllä vähän)
- ranskiksia 1eur
- mausteita (en jaksa arvata)
yht: ~4eur syöjiä: 2 kylläisyys: full

Eli pakkauksen ohjeen mukaan possuköntsä vuuassa uuniin, mausteita jos huvittaa, mukaan vaikka vihanneksia jos kaapista löytyy. 30min paistelua.

Ransikset mukaan, asteet ohjeen mukaan, kyllä se possukin siellä pärjää.

Kattilaan rasvaa ja jauhoa, ruskistus, vettä, mausteet (rosepippuria kokonaisena, muita pippureita, liemikuutio/soijakastiketta+grillaria), sekottelua, kermaa.

Aineet uunista, lautaselle lappaus, kastikkeeseen upotus ja nautiskelu.


Mulla on sääntönä että pekonia ja kermaa ei sekoteta, ihan vaan siks että se ois jo liian epäterveellistä

^ Vastaa Lainaa


Krista
4618 viestiä

#40 kirjoitettu 01.04.2009 19:05

BVR kirjoitti:
Paketti halpaa grillikyrsää, paketti munia. 2.50 senttiä kaksi ateriaa.


2,5 senttiä on kyl hiton halpaa

^ Vastaa Lainaa

1 2 Seuraava >

Vastaa Aloita uusi keskustelu