Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja Paras kotiuunipizza resepti.


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#1 kirjoitettu 21.02.2008 18:08

Nyt kehiin PARAS kotiuunissa valmistettavan pizzan resepti! Voittaja saa hyvän mielen!

Pohjanvalmistusohejita ei tarvitse erikseen selitellä, vaan tosiaan voi keskittyä niihin tätteisiin, ellei siinä pohjassa ole jotain oleellista normaalista poikkeavaa.

^ Vastaa Lainaa


Epoche
5248 viestiä

#2 kirjoitettu 21.02.2008 18:49

1.Valmista pohja
2.Tomaattimurskaa, mausta sitä yrteillä(kuivat)
3.Paistele jauheliha, kinkku, sienet ja sipulit mausteissa ja oluessa
4.Aseta paistintulos pizzaan
5.Lisää tomaatti- ja paprikaviipaleita, oliiveja, chiliä ja valkosipulia
6.Mausta (tuore oregano&muut yrtit)
7.Juustot: Sinihome, tavallinen raaste ja Parmigiano Reggiano
8.Paista, syö ja avaa vyö

^ Vastaa Lainaa


Disintegr8
11309 viestiä

#3 kirjoitettu 21.02.2008 19:11

1. Tee pohja. Tomaattipyre päälle jne.
2. Paista jauheliha. Jos pidät hyvin kosteutetusta pizzasta tee jonkinlainen jauhelihakastike. Muista käyttää reilusti mausteita, esimerkiksi chilijauhe ja pippuri käyvät hyvin. Voit lisätä joukkoon myös pilkottua jalapenoa.
3. Ota puolikas tai kokonainen punasipuli ja lisää se jauhelihan sekaan.
4. Leikkaa noin 300g makkaraa kuutioiksi ja paista ne. Lisää jauhelihan sekaan.
5. Ota reilusti fetajuustokuutioita ja lisää nekin joukkoon.
6. Levitä jauhelihamakkarafetajuustopunasipulimassa pohjan päälle ja päällystä se ohuesti juustoraasteella (voit käyttää vaikka 50% Edamia ja 50% kermajuustoa jos pidät hieman rasvaisemmasta pizzasta), sitten metwursti- tai pepperonisiivuilla joiden päälle lisäät lopun juustoraasteen.
7. Paista ja nauti vaikkapa jäänviileän colajuoman kera.

^ Vastaa Lainaa


Free-Soul
Soldier of Love
9011 viestiä
Luottokäyttäjä

#4 kirjoitettu 21.02.2008 19:12

The Paras kotiuunipitsa-resepti:

Pohja:
Osta sellainen pizzajauhopaketti, ja valmista pohja paketin ohjeen mukaisesti. Jos ohjeeseen kuuluu tuorehiivaa, voi sen halutessa korvata vastaavalla määrällä kuivahiivaa (jos sitä vaikka sattuu olemaan kaapissaa), kunhan muistaa että silloin veden pitää olla vähän kädenlämpöistä lämpimämpää. Vaivaa taikinaa käsin, jos sinusta taikinan puristelu sormien välistä on kivaa. Lisää jauhoja, ja litistä taikina litteäksi leivinpaperin päälle uunipellille käyttäen apunasi hellää kosketusta sekä suostuttelevaa väkivaltaa.

Uuni:
Laita uuni lämpiämään hyvissä ajoin, ettei ala vituttamaan kun uunin lämpimistä pitää odottaa vaikka pitsa olisi uunia vaille leivottu. 150 astetta on yleensä pizzalle hyvä lämpötila, 200 on usein liian kuuma ja juusto palaa karrelle. Sitten vasta vituttaakin kun on leiponut koko pitsan alusta asti jos sitten kämmää viime metreillä laittamalla sen liian kuumaan uuniin. Älä katso kellosta aikaa, milloin pitsa on valmis, vaan käytä omaa päätäsi, tarkemmin sanottuna silmiäsi ja nenääsi. Uuniin saa välillä kurkatakin, jos on tarvis. Älä siis häivy keittiöstä kun pitsa on uunissa, sillä kärsivällinen kokki parhaan pitsan nappaa.

Tomaattikastike:
Lirauta hiukan ruokaöljyä (tai italialaisittain oliiviöljyä) paistinpannuun ja pyöräytä tomaattipyrettä pannulla niin että se lämpenee. Pannu ei saa olla niin kuuma että pyre palaa. Lisää paseerattua tomaattikastiketta ja mausteita mielesi mukaan, esim. valkosipulia ja oreganoa. Mustapippurikin sopii, samoin ripaus suolaa tai vaikka tuore basilika. Ei ole pakko käyttää kaikkia noista, saa improvisoida sekä oman maun mukaan että sen mukaan mitä kaapista löytyy.

Täyte:
Vapaavalintainen ja vapaaehtoinen, sillä pelkkä juustopitsakin on herkullista. Tomaatin ja juuston välinen liitto on pyhä ja määrittelee pitsan sielun, muut täytteet ovat sitten variaatioita. Muista täytteistä itse suosin suolaveteen säilöttyjä purkkiherkkusieniä, sillä ne nitisevät hampaissa niin ihanasti. Ah, nits nats. Oliivitkin on jees, ja kaikenlaista muutakin voi kokeilla, vaikka säilykepurkki-latva-artisokkaa tai muuta jännittävän kuuloista.

Juusto:
Annostele reippaalla kädellä pizza-juustoraastetta ja ripottele joukkoon mozzarellaa. Pitsa on valmis kun juusto on sulanut ihanasti venyväksi ja vanuvaksi massaksi.

^ Vastaa Lainaa


Free-Soul
Soldier of Love
9011 viestiä
Luottokäyttäjä

#5 kirjoitettu 21.02.2008 19:36

-iiru- kirjoitti:
Pizzataikina hiivattomana! Pizzapohjan ei tarvitse nousta niin kuin pullataikinan (pyöks)


Pitääpäs kokeilla. Olen aina itse käyttänyt hiivaa koska ohjeissa niin käsketään, mutta ilman muuta ohut pohja on minusta paras pohja pitsaan. Minua on ohjattu harhaan, murh!

^ Vastaa Lainaa


Rojola
2394 viestiä

#6 kirjoitettu 21.02.2008 19:41

pohja mielellään joku hyvä

vitusti lihaa, vitusti juustoa, thats it. niija sin pohjalle tomatipureketspui

^ Vastaa Lainaa


trikrank
1120 viestiä

#7 kirjoitettu 21.02.2008 19:54

Mulla lähtee homma aina lapasesta näiden kanssa... Toissapäivänä tein viimeksi itse pizzaa: valmispohjan päälle tomaattimurskaa, kinkkua, herkkusieniä, katkarapuja, oliiveja, ananasta, salamia, jalapenoa, kebab-lihaa, sipulia, fetajuustoa ja juustoraastetta. Tuli korkeutta, paineltunakin, noin 3cm. Joskus tuo pohja tulee itsekin leivottua, joskus ei.

^ Vastaa Lainaa


e2
2634 viestiä

#8 kirjoitettu 21.02.2008 20:46

1. eka tehää tomaattikastike jossai kulhossa: tomaattimurskaa, valkosipulia silputtuna vaikkapa joku kynsi tai kaks, suolaa, pikkasen sokeria, oreganoa basilikaa ja mustapippuria
2. pohjan päälle tota soossia ja sitte vaikkapas herkkusieniä ja ananasta ja juustoraastetta, vaikkapa puolet emmentalia ja puolet mozzarellaa

^ Vastaa Lainaa


iskujuuri
4869 viestiä

#9 kirjoitettu 22.02.2008 02:55

1. Pohja
2. Tomaattimurskaa vahvistettuna tomaattipyreellä.
3. Randomisti, mutta hyvinkin tasaisesti suuria kokkareita homejuustoa.
4. Ripotellaan kokonaisia tai paprikatäytteisiä oliiveja.
5. Ripotellaan kapriksia. Mieluiten niin, että tulee kolme-neljä samaan kohtaan, mieluiten hieman väistellen homejuustoja.
6. Muutama ananaksenpala sinne tänne, muttei liikaa!
7. Lisätään paloiteltu, valmiiksi ruskistettu sipuli.
8. Oman maun mukaan juustoraastetta.
9. Levitetään tasaisesti puolitetut pekonisuikaleet.
10. Lisää juustoraastetta hieman.
11. Kepeästi mukavasti oreganoa.
12. Mukavan tujusti basilikaa.

Lyödään uuniin - paistellaan niin kauan kuin juusto on oman maun mukaista ja naatittaan.

^ Vastaa Lainaa


accent
10930 viestiä

#10 kirjoitettu 22.02.2008 03:02

Peruspohja ja siihen ihan sikana jauhelihaa, melko paljon juustoa raasteena (edam +ehkä vähän emmentalia), kivan kokoinen läjä tomaattimurskaa, pizzamaustetta sekä ehkä hitusen valkosipulia. Muuta ei tartte.

^ Vastaa Lainaa


SaastanenHippi
4225 viestiä

#11 kirjoitettu 22.02.2008 03:06

Pillu!

^ Vastaa Lainaa


SaastanenHippi
4225 viestiä

#12 kirjoitettu 22.02.2008 03:09

Pilu kera juusto. Aa olinki jo vastannu, no voi pilu

^ Vastaa Lainaa


Night Child
1796 viestiä

#13 kirjoitettu 22.02.2008 20:17

Itsetehdyn pohjan päälle lykätään:

-itsetehtyä tai kaupasta ostettua pestoa
-tomaattimurska sekoitettuna 800 g:n jauhelihaan
-tomaattiviipaleita
-oliiveja
-paprikaa
-mozzarellaraastetta tai viipaleita
-edamia

Namia!

^ Vastaa Lainaa


everhad

#14 kirjoitettu 22.02.2008 20:58

Pohjissa en ole toistaiseksi onnistunut mitenkään erityisen hyvin, joten sivuutan sen. Tosin ei musta pohjaa ihan älyttömän pahasti voi mokatakaan.

Kastike:
Hienoksi silputtu pieni sipuli tai puolikas isommasta
1-3 valkosipulin kynttä
Paistele kevyesti
Lisää:
500g paseerattua tomaattia (sitä litkua)
korkillinen tai vähemmän punaviinietikkaa
vähän suolaa, vähän sokeria
oreganoa, basilikaa
Jätä hiljaiselle lämmölle vaikka 5 min

Täytteet:
1 punainen paprika
1 purkillinen ananasta
n. puoli pakettia aurajuustoa
pieni sipuli siivuina tai puolikas isommasta

Päälle vähän oreganoa, basilikaa, provencale-mausteseosta tai pizzamaustetta
ja tietty juustoa, emmental on meillä varma valinta, itse tykkään lisätä myös mozzarellaa, mutta puoliso inhoaa sitä

^ Vastaa Lainaa


Maucca
511 viestiä

#15 kirjoitettu 22.02.2008 21:07

Ohut rieska leipä pohjaksi.
Tomaattipyreetä.
Kinkku suikaleita.
Herkkusieniä.
Katkarapuja.
Mustia oliiveja.
Salami siivuja.
Juustoraaste päälle.
Paistetään uunissa, kunnes juusto on sulanut.
Ennen tarjoilua oreganoa päälle ja herkuttelemaan.

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#16 kirjoitettu 08.12.2008 17:32

Original Free Soul kirjoitti:

Tomaatin ja juuston välinen liitto on pyhä ja määrittelee pitsan sielun, ulanut ihanasti venyväksi ja vanuvaksi massaksi.


Minäkin olen muuten tätä mieltä kunnes Roomassa ja Firenzessä "kilopitsaa" (= halpa katutasossa kilohintaan myytävä pizza) moneen ja moneen kertaan neutittuna olen tullut siihen tulokseen, että eipäs ole!

^ Vastaa Lainaa


Blauwald

#17 kirjoitettu 08.12.2008 17:46

Rojola kirjoitti:
pohja mielellään joku hyvä

vitusti lihaa, vitusti juustoa, thats it. niija sin pohjalle tomatipureketspui


No ei se tuosta enää parane.

^ Vastaa Lainaa


bioluminance
916 viestiä

#18 kirjoitettu 09.12.2008 08:26

Normipohja, paitti nesteenä veden sijasta piimää.

soosi: tomaattipyrettä + tilkka vettä, että hiukan notkistuu, oliiviöljyä loraus, suolaa, mustapippuria, valkosipulia, yrttejä.

soosi pohjan päälle, sitten juustoraaste (mozzarella+emmental) ja siihen päälle vuohenjuustoa, aurinkokuivattua tomaattia ja parmankinkkua.

alatasolla parisataa astetta, pidetään uunissa kunnes pohja rapsakka ja juusto saanut hiukka väriä.

Sitten vielä päälle ripaus oliiviöljyä, rucolaa ja tuoretta basilikaa.

^ Vastaa Lainaa


Valium for Van Gogh
11142 viestiä

#19 kirjoitettu 09.12.2008 16:11

Eipäs ole ikuisuuksiin tullut pizzaa syötyä. Pitäisi koittaa valmistaa jossain vaiheessa. Keksisi vaan mitä heittää siihen päälle.

^ Vastaa Lainaa


Valium for Van Gogh
11142 viestiä

#20 kirjoitettu 09.12.2008 16:17

Solid_ kirjoitti:
Siinä on sulle Kekkoset hyvä repesti yläpuolella!


No ei tuo ehkä ihan minulle ole, mutta täytyy surffailla netistä joku resepti.

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#21 kirjoitettu 09.12.2008 16:18

Kuolleet Kekkoset kirjoitti:
Eipäs ole ikuisuuksiin tullut pizzaa syötyä. Pitäisi koittaa valmistaa jossain vaiheessa. Keksisi vaan mitä heittää siihen päälle.


Hyvä vege mistä itse olen diggailllut:
Tomaattipyree, Tomaatti, juusto, sipuli, oliivi, vuohenjuusto

Molemmat juustot voi myös korvata halutessaan parmesaanilla tai "parmesaanin makuisella juustoilla"-jota ei saa kutsua parmesaaniksi EU-alueella.

Tomaatit siis ihan oikean tomaan viipaleina ja se pyree siis ohuesti siihen pohjalle.

Maustetaan: Oliiviöljyllä ja mustapippurilla

^ Vastaa Lainaa


Valium for Van Gogh
11142 viestiä

#22 kirjoitettu 09.12.2008 16:26

Haava kirjoitti:
Molemmat juustot voi myös korvata halutessaan parmesaanilla tai "parmesaanin makuisella juustoilla"-jota ei saa kutsua parmesaaniksi EU-alueella.


Menisiköhän tuo sellaisella edamtyylisellä kasvisrasvaseoksella (kun sattuu löytymään jääkaapista)?
Tosin eiköhän jotain parmesaninkorvikettakin löydä, kunhan vaan jaksaa etsiä.

Kuulostaa kyllä kaikenkaikkiaan aika hyvältä reseptiltä.

^ Vastaa Lainaa


Goatsemencommando
18200 viestiä

#23 kirjoitettu 09.12.2008 16:35

Tomaattisosetta
Kebabia
Pekonia
Jauhelihaa
Tonnikalaa
Turkinpippureita
Valkosipulia
Sipulia
Ananasta
Vitusti juustoa


Tommonen vois olla jees.

^ Vastaa Lainaa


Disintegr8
11309 viestiä

#24 kirjoitettu 09.12.2008 16:43

Goatsemencommando kirjoitti:
Tomaattisosetta
Kebabia
Pekonia
Jauhelihaa
Tonnikalaa
Turkinpippureita
Valkosipulia
Sipulia
Ananasta
Vitusti juustoa


Tommonen vois olla jees.


Kinkkua ja pepperonia vielä mukaan.

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#25 kirjoitettu 09.12.2008 16:44

Kuolleet Kekkoset kirjoitti:

Menisiköhän tuo sellaisella edamtyylisellä kasvisrasvaseoksella (kun sattuu löytymään jääkaapista)?


Menee se. Jää se "fiini"-juustoinen vivahde siitä sitten pois, mutta toimii. On tullut niinkin tehtyä.

Tosin eiköhän jotain parmesaninkorvikettakin löydä, kunhan vaan jaksaa etsiä.


Joo. Oikeaakin parmesaania voi toki käyttää, mutta se on vielä kallimpaa kuin ne "korvikkeet". Korvikkeissa on kyllä hyvä maku (etenkin pizzaan riittävä), mutta niiden erottaminen on vaikeaa kaupassa kun niissä ei saa lukea sitä "parmesaani"-sanaa. Sellaista hassusti murenevaa, niin kyllä se parmesaanilta luultavasti maistuu. Sitä voi sekoittaa perus juuston kanssa puokkiinkin, niin tulee hyvä.

^ Vastaa Lainaa


Goatsemencommando
18200 viestiä

#26 kirjoitettu 09.12.2008 16:49

Disintegr8 kirjoitti:
Kinkkua ja pepperonia vielä mukaan.


Joo pepperonia ehdottomasti, kyllä!

Kinkkua en pistäisi, kun en tykkää pitsakinkusta. Ehkä jotain joulukinkun viipaleita vois laittaa.

^ Vastaa Lainaa


sipulipekka
1367 viestiä

#27 kirjoitettu 09.12.2008 17:44

Normipohja
Pestoa (tomaattipyreen sijasta)
Pepperonia
Tomaattisiivuja
Sipulia
Juustoa

Tai sitte vegepitsa:

Pohja
Pestoa
Tomaattisiivuja
Kesäkurpitsaa
Paprikaa
Sipulia
Juustoa

^ Vastaa Lainaa


HW
ärsyttävä
7228 viestiä
Luottokäyttäjä

#28 kirjoitettu 09.12.2008 17:54

Kolme suosikkiani kuuluvat seuraavalla tavalla.

Jauhelihainen versio

- jauhelihaa, ruskistettuna toki, ja seassa saa olla sipulia ja valkosipulia
- tomaattia siivuina
- sieniä, tuoreita mieluusti
- kinkkua, ei liikaa

vihannespitoinen versio

- parsakaalia kukintoina, mieluusti höyrytettynä
- sipulia
- sieniä

kanaisa versio

- kananpoikaa, palasteltuna
- ananasta
- sipulia ja valkosipulia

Kaikkiin tulee toki laittaa tomaattikastiketta alle ja juustoa päälle.

^ Vastaa Lainaa


JM
18460 viestiä

#29 kirjoitettu 10.12.2008 21:33

quafka kirjoitti:
Ja pizzahan paistetaan helvetin kuumassa ja nopeasti.


Mikä muuten on kuuma ja miten sellasen sain kotiin?

ku tuo uuni ei mee ku 300 asteeseen. joku 1500 astetta vois olla hyvä?

^ Vastaa Lainaa


Pohjois-Korea
10911 viestiä

#30 kirjoitettu 11.12.2008 19:04

Ööh.... Näin myö se veljen kanssa tehtiin...

Ekaksi pohja (päin vittua hui hai) ja siihen sitten ihan kaikkea. Lopuksi vittuillaan, että mitäpä jos ensi kerralla vaan paistaisit kaikki tonnikalat, hemapat, ananakset, nakit ja jauhelihat pannulla ja tunkisit ne sen jälkeen rieskan päälle?

Mutta hauskaa oli.

Melkein yhtä hauskaa, kun grillattiin (sen pannun puhdistaminen grillinesteellä ei ihan onnistunut)

^ Vastaa Lainaa


Tusina Immonen
10508 viestiä

#31 kirjoitettu 26.04.2010 18:50

NORTON kirjoitti:
Pohjastakin voitais puhua.

Eli esim. siitä, mistä jauhoista tulee paras pohja. Pizzerioiden pohjat eivät näytä tarttuvan mihinkään kiinni ja ovat todella venyviä. Silti ne eivät repeydy. Johtuuko tämä käytetyistä jauhoista.

Itsekin saa helposti tehtyä tarttumattoman pohjan, mutta vaikka se levittyy hyvin, niin se myös repeilee helposti. Mikä neuvoksi, kysyn ma.


Aikanaan kotipizzassa tuli kokeiltua tota pohjan vääntämistä ja takaan että ainaki niiden patenttipullat saa oikein mainiosti tarttumaan kaikkeen maholliseen kiinni.
Sen eliminoimiseen suosittelen reipasta määrää karkeita vehnäjauhoja pyörittelyalustalle (jos teet ihan oikeasti pizzaa etkä mitään pellillistä pizzapiirakkaa). Ylimääräset pohjaan tarttuneet jauhot jää viimeistään pellille/kivelle.

Pizzapohjan saa venyväksi vaivaamalla sitä ihan reippahasti vähintään 5 minuuttia, vaikka tuntuis typerältä. Liikaa jauhoja tekee helposti myös ton repeämisefektin. Avainsana on sitko.

Jos repeytyminen tai kaulimen käyttö ei haittaa, suosittelen kokeilemaan pizzapohjaa jossa puolet vehnäjauhoista korvataan ruisjauhoilla. Tämä taikina ei nouse ollenkaan niin pontevasti kuin normitaikina, joten se tosiaan repeilee ja on vähän hankala, mutta ihan perhanan maukas!


Sit semmottist jännää sydeemiä oon testaillu tässä et ei laiteta mitään tylsiä tomaattisoseita täytteiden alle vaan tuorejuusto-vesi -litkua, ja sit tomaattiviipaletta täytteiden päälle (ennen juustoa).
Toimii ku häkä, ainaki jos tekee semmosia minipizzoja joihin menee just se yks tomaattisiivu päälle.

Reunoihin saa vähän enemmän eloa kun sivelee ne öljyllä ennen uunittamista.

Sit toi uunin lämpötila.. Kunhan pohja on oikeasti pizzapohja eikä piirakkapohja, on semmonen 250C lukema vallan hyvä, ellei liian pienikin. Pizza viihtyy uunissa semmosen 10-15 minuuttia, joskin 15 alkaa olla jo turhan pitkä aika.
Jos pohja on raakaa tuon jälkeen, olet leiponut piirakan.

Pizzakiven puutteessa pohjaan saa kivasti rapeutta jos kuumentaa uunipellin ennen paistamista, ja pitää sen kuumana jos on tarkoitus tehdä useampi lätty.



Nii, ei kai mul sit muuta tähän hätään.

^ Vastaa Lainaa


Night Child
1796 viestiä

#32 kirjoitettu 26.04.2010 21:39

Paras pizza omaa makuani vastaavana:

Pohja:
Ruisjauhoja n.1 dl osaa
Kaurahiutaleita n. 2 dl osaa
Ohrajauhoja n. 2 dl osaa
1-2 dl vettä
Pari ruokalusikallista öljyä
1 tl leivinjauhetta
Hiukan suolaa

Taputellaan pohja ohueksi, jotta siitä tulee mukavan rapsakka.

Täytteeksi ensin tomaattimurska-sipulisekoitusta, jonka päälle runsaasti mozzarellaa (Euroshopper-raastetta sekä Lidlin kevyitä viipaleita). Koristeeksi ja mausteeksi tuoretta villirucolaa.

Uuniin 225 asteeseen n. 20 minuutiksi niin, että pohja rapeutuu.

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu