Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja Yleistieto. Osa ?: Ruoka ja juoma


e2
2634 viestiä

#1 kirjoitettu 06.12.2007 17:51

Ny tämmöne sitten kans. Ei pitäs kovin vaikeita olla, jos on yhtään ruoanlaitosta ja/tai ruokakulttuureista kiinnostunut, mutta katsotaanhan:

1. Mitä on 'Graavilohi'?
2. Mistä maasta on kotoisin ruokalaji 'kukkoa punaviinissä'?
3. Mikä pihveihin käytetty osa naudasta on kaikkein kalleinta ja monien mielestä herkullisinta?
4. Mitä on 'Guacamole'?
5. Mitä tarkoittaa ruoanlaitossa termi 'al dente'?
6. Millä nimellä kutsutaan juomaa, johon laitetaan puolet kahvia ja puolet lämmintä maitoa?
7. Mistä maasta on kotoisin 'Emmental' juusto?
8. Entäpä 'Grana Padano'?
9. Mitä on 'Pinot noir'?
10. Mitä on 'Kaviaari'?
11. Millä nimellä kutsutaan lieriön muotoista pastalajia, jonka reunat on yleensä leikattu vinottain?
12. Mitä on 'Haggis'?
13. Mikä on maailman kallein mauste?
14. Minkä nimistä on kreikkalainen kirkas aniksen makuinen viina, joka kuitenkin veteen sekoitettaessa muuttuu samean valkoiseksi?
15. Mitä on 'Gulassi'?
16. Mitä Japanissa suosittua herkkua on viime aikoina alettu Suomenkin metsistä keräämään ja viemään Japaniin?
17. Minkä nimistä on Valencian seudulta kotoisin oleva tunnettu espanjalainen riisiruoka?
18. Mitä on 'Falafel'?
19. Mitä on 'Wasabi-joyu'?
20. Mistä kasvista 'Tequila' valmistetaan?

^ Vastaa Lainaa


Goatsemencommando
18200 viestiä

#2 kirjoitettu 06.12.2007 18:21

1. Mitä on 'Graavilohi'?
- Se on niinku raakaa lohta, joka maistuu vitun hyvältä.

2. Mistä maasta on kotoisin ruokalaji 'kukkoa punaviinissä'?
- Saksasta

3. Mikä pihveihin käytetty osa naudasta on kaikkein kalleinta ja monien mielestä herkullisinta?
- Sisäfilee

4. Mitä on 'Guacamole'?
- Sellasta vihreetä mössöä, jota ituhipit heittävät makarooniensa päälle ja uskottelevat itselleen sen maistuvan hyvältä.

5. Mitä tarkoittaa ruoanlaitossa termi 'al dente'?
- Puolikypsä/raaka?

6. Millä nimellä kutsutaan juomaa, johon laitetaan puolet kahvia ja puolet lämmintä maitoa?
- Cafe au lait, eli tissiposkien litku.

7. Mistä maasta on kotoisin 'Emmental' juusto?
- Ranska?

8. Entäpä 'Grana Padano'?
- Ranska?

9. Mitä on 'Pinot noir'?
- Viiniä?

10. Mitä on 'Kaviaari'?
- Kalan mätiä tai jotain vastaavaa, maistuu saatanan pahalle.

11. Millä nimellä kutsutaan lieriön muotoista pastalajia, jonka reunat on yleensä leikattu vinottain?
- En tiedä.

12. Mitä on 'Haggis'?
- Skotlantilaista sisäelinmättöä, varmasti maukasta.

13. Mikä on maailman kallein mauste?
- Sahrami

14. Minkä nimistä on kreikkalainen kirkas aniksen makuinen viina, joka kuitenkin veteen sekoitettaessa muuttuu samean valkoiseksi?
- Öö... Absintti?

15. Mitä on 'Gulassi'?
- Jotain venäläistä makkara/punajuurisysteemiä se oli... en muista tarkasti muuta kuin sen että se oli pahaa.

16. Mitä Japanissa suosittua herkkua on viime aikoina alettu Suomenkin metsistä keräämään ja viemään Japaniin?
- Jäniksenpaskaa.

17. Minkä nimistä on Valencian seudulta kotoisin oleva tunnettu espanjalainen riisiruoka?
- Risotto.

18. Mitä on 'Falafel'?
- Jutkujen korvike kebabille.

19. Mitä on 'Wasabi-joyu'?
- Hentaita.

20. Mistä kasvista 'Tequila' valmistetaan?
- Öö... Tämä pitäisi tietää... Kaktuksesta?

^ Vastaa Lainaa


dbgirl
4818 viestiä

#3 kirjoitettu 06.12.2007 18:23

1. Mitä on 'Graavilohi'?

- Se on raakakypsytettyä lohta?

2. Mistä maasta on kotoisin ruokalaji 'kukkoa punaviinissä'?

- Ranskasta?

3. Mikä pihveihin käytetty osa naudasta on kaikkein kalleinta ja monien mielestä herkullisinta?

- Kylki?

4. Mitä on 'Guacamole'?

- Maustettua tahnaa.

5. Mitä tarkoittaa ruoanlaitossa termi 'al dente'?

- Pureskeltavaa, lähes raakaa mutta kuitenkin kypsää.

6. Millä nimellä kutsutaan juomaa, johon laitetaan puolet kahvia ja puolet lämmintä maitoa?

- Cappuccinoa?

7. Mistä maasta on kotoisin 'Emmental' juusto?

- Itävallasta?

8. Entäpä 'Grana Padano'?

- Italiasta?

9. Mitä on 'Pinot noir'?

- Viiniä?

10. Mitä on 'Kaviaari'?

- Sammen mätiä

11. Millä nimellä kutsutaan lieriön muotoista pastalajia, jonka reunat on yleensä leikattu vinottain?

- En tiä

12. Mitä on 'Haggis'?

- Skotlantilainen ruoka. Olikohan se naudan mahaa joka on täytetty munuaisilla tai jollain muulla sisälmyksillä.

13. Mikä on maailman kallein mauste?

- Tiedän mutten muista...

14. Minkä nimistä on kreikkalainen kirkas aniksen makuinen viina, joka kuitenkin veteen sekoitettaessa muuttuu samean valkoiseksi?

- En tiä

15. Mitä on 'Gulassi'?

- Keittoa, kaalia siinä tais olla?

16. Mitä Japanissa suosittua herkkua on viime aikoina alettu Suomenkin metsistä keräämään ja viemään Japaniin?

- Sientä jonka nimeä en muista

17. Minkä nimistä on Valencian seudulta kotoisin oleva tunnettu espanjalainen riisiruoka?

- En tiä

18. Mitä on 'Falafel'?

- En tiä, nimen olen kyllä kuullu

19. Mitä on 'Wasabi-joyu'?

- Wasabi-tahnaa?

20. Mistä kasvista 'Tequila' valmistetaan?

- En tiä

^ Vastaa Lainaa


MKDELTA
11907 viestiä

#4 kirjoitettu 06.12.2007 18:23

1. Kylmäkypsennetty (suolattu?) lohi
2. Ranska. \,,/ Coc au vin
3. Sisäfile
4. Avocadotahna/kastike
5. "pureskeltava". Pastan kypsyysaste.
6. Latte
7. Alankomaat
8. Italia
9. Joku tumma viini?
10. Sammen mätiä. KALLISTA
11. Oh shi en tiedä
12. Skotlantilainen ruoka, täytettyy naudan maha kait
13. Sahrami
14. Ahahah tiedän tämän mutta Voi vittu en muista. Olisko...ööö...vittu EN MUISTA
15. Unkarilainen keiton tapainen tai muuten vaan hauska ruokalaji jossa on kai ainakin lihaa ja punajuurta jam uuta
16. Siitakesieni. Shi Take.
17. Paella?
18. eik nää ollu jotain piiraita
19. Inkiväärikastike?
20. Kaktuksesta. Kai.

^ Vastaa Lainaa


e2
2634 viestiä

#5 kirjoitettu 06.12.2007 19:15

Eli aika helpot tosiaan olivat, kun oikeat vastaukset löytyivät aika nopeasti (iiruskan listassa oli jo melkein kaikki oikein). Tosin yhteen kysymykseen ei ole vielä täysin oikeaa vastausta löytynyt.

1. raakana syötävää lohta, joka on "kypsennetty" suolaamalla
2. Ranska
3. sisäfilee
4. vihreetä kastiketta/mössöä, joka tehdään avokadoista sun muista
5. Hampaissa tuntuvaa, termiä käytetään yleensä pastan yhteydessä + kasvisten kypsyystaso määritellään al dente
6. Cafe au lait
7. Sveitsi
8. Italia
9. Rypälelajike (muutaman henkilön vastaus 'viiniä' oli sinänsä oikein muttei tarpeeks oikein. Koska siis pelkästään 'Pinot noir' rypäleestä valmistettua punaviiniä kutsutaan myös samalla nimellä)
10. sammen mätiä
11. Penne
12. Skotlantilainen perinneruoka, lampaan mahalaukkuun tungettuna pääosin sisuskaluja
13. sahrami
14. Ouzo
15. Unkarilainen liharuoka (hyvin maustettu)
16. männyntuoksuvalmuska eli matsutake
17. Paella
18. Pieniä kasvispyöryköitä, pääosin papua tai hernettä.
19.
20. Agavesta (tarkemminkin Siniagaavesta)

^ Vastaa Lainaa


iskujuuri
4869 viestiä

#6 kirjoitettu 06.12.2007 19:26

1. Graavattua lohta. Graavaus on jotain... öö... suolausta.
2. Ranskasta.
3. Sisäfile.
4. Joku kasviksista tehty dippi-tyyppinen kastike.
5. Se tarkoittaa esim. pastassa kypsyyttä. Kirjaimellisesti se tarkoittanee jotain malliin "hampaille työtä", eli pasta on hieman raakaa, eli kovaa.
6. Cafe au lait. Latte.
7. Alankomaista.
8. Espanjasta.
9. Jotain mustaa... öö... vittu... "pinot" on jotain viinisanastoa. Jotain tummaa punaviiniä?
10. Sammen mätiä.
11. Penne.
12. Se on sitä sisäelimistä tehtyä skotlantilaista(?) sörsseliä.
13. Sahrami.
14. Ouzo.
15. Unkarilaista lihakastiketta.
16. Lakkaa?
17. Risotto?
18. Falafel on kasviksista tehtyjä palleroita. Vähän kuin lihapullat mutta ei sinne päinkään.
19. Japanilainen tulinen inkiväärikastike?
20. Nyt tuli paha... sokeriruo'osta?

^ Vastaa Lainaa


Putte
6658 viestiä

#7 kirjoitettu 06.12.2007 20:51

1. Mitä on 'Graavilohi'? - Herkullinen kalaruoka
2. Mistä maasta on kotoisin ruokalaji 'kukkoa punaviinissä'? - Kreikasta
3. Mikä pihveihin käytetty osa naudasta on kaikkein kalleinta ja monien mielestä herkullisinta? - Rinta
4. Mitä on 'Guacamole'? - Pestokastikkeen tapaista vihreää mössöä
5. Mitä tarkoittaa ruoanlaitossa termi 'al dente'? - puoliraakaa?
6. Millä nimellä kutsutaan juomaa, johon laitetaan puolet kahvia ja puolet lämmintä maitoa? - Maitokahvi
7. Mistä maasta on kotoisin 'Emmental' juusto? - Ranskasta
8. Entäpä 'Grana Padano'? - Italiasta
9. Mitä on 'Pinot noir'? - Viinirypäleitä
10. Mitä on 'Kaviaari'? - Kalan mätiä tai maitia.
11. Millä nimellä kutsutaan lieriön muotoista pastalajia, jonka reunat on yleensä leikattu vinottain? - Pestopasta
12. Mitä on 'Haggis'? - Brittiläinen sian sisäelimistä valmistettu kansallisherkku
13. Mikä on maailman kallein mauste? - Sahrami
14. Minkä nimistä on kreikkalainen kirkas aniksen makuinen viina, joka kuitenkin veteen sekoitettaessa muuttuu samean valkoiseksi? - Puusprii
15. Mitä on 'Gulassi'? - linssikeittoa
16. Mitä Japanissa suosittua herkkua on viime aikoina alettu Suomenkin metsistä keräämään ja viemään Japaniin? - Nuudelia? : D
17. Minkä nimistä on Valencian seudulta kotoisin oleva tunnettu espanjalainen riisiruoka? - Riisi ja kana
18. Mitä on 'Falafel'? - sellasia leipäpalasia. Myös ponirotu.
19. Mitä on 'Wasabi-joyu'? - Paistettua kaurista
20. Mistä kasvista 'Tequila' valmistetaan? - Perunasta

Putte muokkasi viestiä 20:51 06.12.2007

^ Vastaa Lainaa


Valium for Van Gogh
11142 viestiä

#8 kirjoitettu 06.12.2007 22:00

1. Mitä on 'Graavilohi'?
Lohta. Sellaisissa ohuissa slaisseissa. En itseasiassa edes tiedä mikä siitä varsinaisesti tekee graavilohta, vaikka graavilohen tunnistankin.

2. Mistä maasta on kotoisin ruokalaji 'kukkoa punaviinissä'?
Espanja?

3. Mikä pihveihin käytetty osa naudasta on kaikkein kalleinta ja monien mielestä herkullisinta?
Sisäfile?

4. Mitä on 'Guacamole'?
Avocadosta tehty dippi. Azteekeilta lähtöisin olevaa ruokaa, jossen väärin muista.

5. Mitä tarkoittaa ruoanlaitossa termi 'al dente'?
-En tiedä.

6. Millä nimellä kutsutaan juomaa, johon laitetaan puolet kahvia ja puolet lämmintä maitoa?
-Maitokahvi? Latte?

7. Mistä maasta on kotoisin 'Emmental' juusto?
-Oisko tuo nyt Hollannista.

8. Entäpä 'Grana Padano'?
-Italia?

9. Mitä on 'Pinot noir'?
-Viiniä? Tummaa suklaata?

10. Mitä on 'Kaviaari'?
-Kalojen lisääntymismömmöä. En muista, että minkä kalan.

11. Millä nimellä kutsutaan lieriön muotoista pastalajia, jonka reunat on yleensä leikattu vinottain?
-Joku italialainen nimi. Domo arigato, mr. Roboto?

12. Mitä on 'Haggis'?
-Täytetty lampaan vatsalaukku.

13. Mikä on maailman kallein mauste?
-LSD?

14. Minkä nimistä on kreikkalainen kirkas aniksen makuinen viina, joka kuitenkin veteen sekoitettaessa muuttuu samean valkoiseksi?
-Oozo. En tiedä miten kirjotetaan.

15. Mitä on 'Gulassi'?
-Ihan sama

16. Mitä Japanissa suosittua herkkua on viime aikoina alettu Suomenkin metsistä keräämään ja viemään Japaniin?
-Sieniä?

17. Minkä nimistä on Valencian seudulta kotoisin oleva tunnettu espanjalainen riisiruoka?
-Risotto?

18. Mitä on 'Falafel'?
-Jotain papua se taisi olla. Syväpaistettuna. Hyvää joka tapauksessa.

19. Mitä on 'Wasabi-joyu'?
-Jotain wasabitahnaa se varmasti on.

20. Mistä kasvista 'Tequila' valmistetaan?
-Aito Tequilla valmistetaan kaktuksesta.

^ Vastaa Lainaa


jamo89

#9 kirjoitettu 06.12.2007 22:07

1. Mitä on 'Graavilohi'?
- "Raakaa" lohta joka on kuitenkin kypsytetty jotenkin höpsösti suolaamalla se rankasti.
2. Mistä maasta on kotoisin ruokalaji 'kukkoa punaviinissä'?
- Ranska?
3. Mikä pihveihin käytetty osa naudasta on kaikkein kalleinta ja monien mielestä herkullisinta?
- öööö...kielen päällä mutta ku en muista...sisäfilee?
4. Mitä on 'Guacamole'?
- Avocadotahnaa. Käytettään tortilloissa tai vastaavissa. Pahaa...
5. Mitä tarkoittaa ruoanlaitossa termi 'al dente'?
- Ei täysin kypsä, muttei raakakaan.
6. Millä nimellä kutsutaan juomaa, johon laitetaan puolet kahvia ja puolet lämmintä maitoa?
- Café latte
7. Mistä maasta on kotoisin 'Emmental' juusto?
- Ei varmaan englannista kuten sarja, eikun se olikin emmerdal. Oiskos tanska?
8. Entäpä 'Grana Padano'?
- ?
9. Mitä on 'Pinot noir'?
- ?
10. Mitä on 'Kaviaari'?
- Venäläisen sammen mätiä. Saadaan tasan yhdestä järvestä jota en muista nimeltä.
11. Millä nimellä kutsutaan lieriön muotoista pastalajia, jonka reunat on yleensä leikattu vinottain?
- Pennepasta?
12. Mitä on 'Haggis'?
- Skottilaista sisälmyssylttyä.
13. Mikä on maailman kallein mauste?
- Sahrami. Muistaakseni kilohinta oli siinä 5000 euron paikeilla. Vai peräti 50 000 euron. Noh, 0,5 grammaa maksaa jotain 2,5 egeä
14. Minkä nimistä on kreikkalainen kirkas aniksen makuinen viina, joka kuitenkin veteen sekoitettaessa muuttuu samean valkoiseksi?
- Ouzo?
15. Mitä on 'Gulassi'?
- Unkarilaista liharuokaa?
16. Mitä Japanissa suosittua herkkua on viime aikoina alettu Suomenkin metsistä keräämään ja viemään Japaniin?
- ?
17. Minkä nimistä on Valencian seudulta kotoisin oleva tunnettu espanjalainen riisiruoka?
- Paella?
18. Mitä on 'Falafel'?
- Pastaa?
19. Mitä on 'Wasabi-joyu'?
- Wasabitahnaa? Jos on ni pirun tulista vihreää mössöä
20. Mistä kasvista 'Tequila' valmistetaan?
- Kaktus?

^ Vastaa Lainaa


Krista
4618 viestiä

#10 kirjoitettu 06.12.2007 22:12

Jaha, muutkin tekee näitä nyt..

1. Mitä on 'Graavilohi'?
- kylmäsavustettua lohta?
2. Mistä maasta on kotoisin ruokalaji 'kukkoa punaviinissä'?
- ranska?
3. Mikä pihveihin käytetty osa naudasta on kaikkein kalleinta ja monien mielestä herkullisinta?
- sisäfile
4. Mitä on 'Guacamole'?
- avokadotahnaa
5. Mitä tarkoittaa ruoanlaitossa termi 'al dente'?
- semiraaka, siis sellanen ei iha kypsä
6. Millä nimellä kutsutaan juomaa, johon laitetaan puolet kahvia ja puolet lämmintä maitoa?
- latte
7. Mistä maasta on kotoisin 'Emmental' juusto?
- saksasta?
8. Entäpä 'Grana Padano'?
- italia?
9. Mitä on 'Pinot noir'?
- viiniä?
10. Mitä on 'Kaviaari'?
- hienoa kallista kalan mätiä
11. Millä nimellä kutsutaan lieriön muotoista pastalajia, jonka reunat on yleensä leikattu vinottain?
- tortellini, en muista
12. Mitä on 'Haggis'?
- jotain skottilaista megamössöä
13. Mikä on maailman kallein mauste?
- sahrami
14. Minkä nimistä on kreikkalainen kirkas aniksen makuinen viina, joka kuitenkin veteen sekoitettaessa muuttuu samean valkoiseksi?
- jaa-a
15. Mitä on 'Gulassi'?
- jotain keittoa
16. Mitä Japanissa suosittua herkkua on viime aikoina alettu Suomenkin metsistä keräämään ja viemään Japaniin?
- herkkutatti?
17. Minkä nimistä on Valencian seudulta kotoisin oleva tunnettu espanjalainen riisiruoka?
- risotto?
18. Mitä on 'Falafel'?
- joku kääryle
19. Mitä on 'Wasabi-joyu'?
- maustetahna?
20. Mistä kasvista 'Tequila' valmistetaan?
- kaktus


Mont tuli?

^ Vastaa Lainaa


pieslice
3286 viestiä

#11 kirjoitettu 06.12.2007 22:17

1. Mitä on 'Graavilohi'?
Voimakkaasti suolattua raakaa lohta. "Suolaamalla kypsennetty"

2. Mistä maasta on kotoisin ruokalaji 'kukkoa punaviinissä'?
Ranskasta

3. Mikä pihveihin käytetty osa naudasta on kaikkein kalleinta ja monien mielestä herkullisinta?
Sisäfile

4. Mitä on 'Guacamole'?
Avokadotahnaa

5. Mitä tarkoittaa ruoanlaitossa termi 'al dente'?
Ei ihan kypsä

6. Millä nimellä kutsutaan juomaa, johon laitetaan puolet kahvia ja puolet lämmintä maitoa?
Latte

7. Mistä maasta on kotoisin 'Emmental' juusto?
Sveitsi?

8. Entäpä 'Grana Padano'?
?

9. Mitä on 'Pinot noir'?
?

10. Mitä on 'Kaviaari'?
Sammen mätiä

11. Millä nimellä kutsutaan lieriön muotoista pastalajia, jonka reunat on yleensä leikattu vinottain?
Fusilli?

12. Mitä on 'Haggis'?
Skottilaista sisäelintahnaa

13. Mikä on maailman kallein mauste?
?

14. Minkä nimistä on kreikkalainen kirkas aniksen makuinen viina, joka kuitenkin veteen sekoitettaessa muuttuu samean valkoiseksi?
Ouzo

15. Mitä on 'Gulassi'?
?

16. Mitä Japanissa suosittua herkkua on viime aikoina alettu Suomenkin metsistä keräämään ja viemään Japaniin?
Matsutake

17. Minkä nimistä on Valencian seudulta kotoisin oleva tunnettu espanjalainen riisiruoka?
?

18. Mitä on 'Falafel'?
Turkkilaisia kasvispalleroita

19. Mitä on 'Wasabi-joyu'?
Sushin kanssa syötävää vihreää ja vahvan makuista tahnaa

20. Mistä kasvista 'Tequila' valmistetaan?
Agave

^ Vastaa Lainaa


e2
2634 viestiä

#12 kirjoitettu 07.12.2007 00:26

Oikeista vastauksista vielä eli kaikkiin muihin oikea vastaus jo tullut, mutta kysymykseen nro. 19 ei täydellistä vastausta vielä ole tullut, vaikka kaikki veikkaakin melkei oikein eli kerrottakoon se oikea vastaus:

Wasabi-joyu on soijakastikkeen ja wasabin (eli just sen tulisen wasabitahnan ) sekoitusta, jossa sushia dipataan. Se wasabitahna ei kyllä useinkaan ole aitoa wasabia (mikä siis on maustekrassista [Wasabia japonica] raastettua tahnaa ) vaan vihreäksi värjättyä piparjuuritahnaa, koska oikea wasabi on vitun kallista.

Niin ja se oikea Tequila tehdään nimenomaan agavesta, mikä monesti sekoitetaan kaktuksiin, mutta ei ole kaktus vaan liljakasvi (shit, tunsin oloni ihan Frendien Roossiksi kun se selitti, ettei maapähkinät itseasiassa ole 'oikeasti pähkinöitä' koska maapähkinä on palkokasvi)

^ Vastaa Lainaa


e2
2634 viestiä

#13 kirjoitettu 07.12.2007 00:33

Unlimitor kirjoitti:
6. Cafe au lait. Latte.

Sen verra viel tulin nussii pilkkua, että 'Cafe au lait' ja 'latte' (Caffè latte) ei ole sama asia. Ensimmäinen oli oikea vastaus kysymykseen, mutta latte sensijaan on samantapainen Italialainen kahvijuoma, jossa kahvi on espressoa ja maitoa (joka on vaahdotettua) on yli puolet.

^ Vastaa Lainaa


Jules Varjola
2537 viestiä

#14 kirjoitettu 07.12.2007 05:30

1. Mitä on 'Graavilohi'? - Hups. Graavisuolattua lohta.
2. Mistä maasta on kotoisin ruokalaji 'kukkoa punaviinissä'? - Ranskasta varmaan, siellä syödään muutenkin kaikkea tyhmää.
5. Mitä tarkoittaa ruoanlaitossa termi 'al dente'? - Puoli raaka?
10. Mitä on 'Kaviaari'? - Olikos se nyt jonkin tietyn kalalajin mätimunia.
12. Mitä on 'Haggis'? - Lampaan vatsalaukkua + jotan herkkua.
14. Minkä nimistä on kreikkalainen kirkas aniksen makuinen viina, joka kuitenkin veteen sekoitettaessa muuttuu samean valkoiseksi? - Gin?
15. Mitä on 'Gulassi'? Jotain ttDMXJD6HA" target="_blank" class="bb-url">säilykeherkkua.
18. Mitä on 'Falafel'? - Jotain hippisafkaa.

Jopas oli vaikeita. Ei uskoisi.

^ Vastaa Lainaa


Salminen
Niko Salminen
I'm back!
2526 viestiä
Ylläpitäjä

#15 kirjoitettu 07.12.2007 09:03

Kokeillaanpa.

1. Kylmäsuolattua lohta.
2. Ranskasta - coq au vin.
3. Sisäfilee, syvältä selästä.
4. Avokadosta tehty vihreä tahna.
5. "Hampaille vastusta antava", ei aivan pehmeäksi asti kypsennetty.
6. Cafe au lait / Cafe latte.
7. Veikkaan Sveitsiä.
8. Espanja?
9. Ranskalainen viineissä käytetty rypälelajike.
10. Sammen mätiä.
11. Pennepasta.
12. Skotlantilainen sisäelimistä tehty mössö. Muistaakseni lampaan vatsalaukkuun tehty.
13. Olikohan tämä se sahrami?
14. Ouzo.
15. Nyt iski muistikatkos. Olisiko kuullotettuja vihanneksia?
16. Karpalo?
17. Paella?
18. Kasviksista tehty lihankorvike.
19. Japanilainen piparjuuri, tarvitaan sushiin käytettävässä wasabi-kastikkeessa.
20. Kaktuksesta.

^ Vastaa Lainaa


Tusina Immonen
10508 viestiä

#16 kirjoitettu 07.12.2007 09:55

1. No lohtahan se on En muista kuinka sitä valmistetaan, mutta eihän sitä kysyttykään.

2. Punkkukukko.. Olisko Italia tai Ranska?

3. Sisäfile?

4. Eikös se oo semmosta kastikkeentapasta? En muista mitä siinä on. En koskaan kai maistanut ole.

5. Jaa, mitähän se tarkottaa vallan.. No pastan kypsyysaste se ainakin on. Sellanen justiinsa sopiva jota en koskaan itse onnistu keittelemään.

6. Cafe au lait?

7. En tiedä.

8. Espanja tuosta tuli mieleen. En tiedä kuitenkaan.

9. Punkkua.

10. Kalanmunia. Sammenmätiä siis.

11. Jaa en muista.

12. Jotain todella grose. Brittiläistä herkkua. Jonkun eläimen sisuskaluja, ja paljon. Olisko sian?

13. Sahrami?

14. Ouzo?

15. En varsin osaa sanoa.

16. Emmä tiiä. Dogpoo?

17. öööö risotto?

18. Sellain vegehötö. Palloina tarjoilevat täällä päin, tiedä sitten onko normaalia. Ainaki siinä on kik-herneitä. Hyvääkin on.

19. Wasabi-tahna vai? Todella voimakas mausteseos.

20. Jaa-a. Madoista?

After-Ego muokkasi viestiä 09:55 07.12.2007

^ Vastaa Lainaa


HW
ärsyttävä
7228 viestiä
Luottokäyttäjä

#17 kirjoitettu 07.12.2007 15:20

1. Mitä on 'Graavilohi'? - Lohta joka on kypsennetty graavaamalla. En ole ihan varma mitä se graavaaminen on mutta epäilen että sillä on jotain tekemistä suolaamisen kanssa.

2. Mistä maasta on kotoisin ruokalaji 'kukkoa punaviinissä'? - Ranskasta.

3. Mikä pihveihin käytetty osa naudasta on kaikkein kalleinta ja monien mielestä herkullisinta? - Luin että mihin pihveihin ja sattui aivoihin kun mietin jotta mikä sen sisäfilepihvin nimi on... Vastaan sisäfile.

4. Mitä on 'Guacamole'? - Mössöä. Siinä on avokadoa ja mausteita.

5. Mitä tarkoittaa ruoanlaitossa termi 'al dente'? - Ei ihan kypsää. Sellaista joka narskuu vielä vähän. Jos puhutaan pastasta niin al dente on käytännössä puolta minuuttia vaille kunnolla kypsää. Ei tykätä.

6. Millä nimellä kutsutaan juomaa, johon laitetaan puolet kahvia ja puolet lämmintä maitoa? - Cafe latte.

7. Mistä maasta on kotoisin 'Emmental' juusto? - Sveitsistä?

8. Entäpä 'Grana Padano'? - Onko sekin juustoa? En tiedä. Arvaan Italiaa.

9. Mitä on 'Pinot noir'? - Punaviiniä.

10. Mitä on 'Kaviaari'? - Mätiä. Jonkun kalan mätiä. En muista minkä kalan. Muistanpa. Sammen mätiä. En kyllä ole ihan varma siitä sammesta.

11. Millä nimellä kutsutaan lieriön muotoista pastalajia, jonka reunat on yleensä leikattu vinottain? - En muista.

12. Mitä on 'Haggis'? - Sisälmyksillä täytetty lampaanvatsa. Skotlantilainen perinneruoka.

13. Mikä on maailman kallein mauste? - Sahrami.

14. Minkä nimistä on kreikkalainen kirkas aniksen makuinen viina, joka kuitenkin veteen sekoitettaessa muuttuu samean valkoiseksi? - Ouzo.

15. Mitä on 'Gulassi'? - Lihapata. Unkarilainen lihapata.

16. Mitä Japanissa suosittua herkkua on viime aikoina alettu Suomenkin metsistä keräämään ja viemään Japaniin? - En tiedä. Tryffeleitä?

17. Minkä nimistä on Valencian seudulta kotoisin oleva tunnettu espanjalainen riisiruoka? - ... risotto?

18. Mitä on 'Falafel'? - Se on joku leipäasia. En muista millainen.

19. Mitä on 'Wasabi-joyu'? - Maustetahnaa. Vihreää. Tulista. Japanilaista. En muista mistä se tehdään.

20. Mistä kasvista 'Tequila' valmistetaan? - Kaktuksesta.

Noloa mutta taisin osata kaikki viinakysymykset aika hyvin.

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu