Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja Leipä.


Goatsemencommando
18200 viestiä

#1 kirjoitettu 23.06.2007 23:49

Kruunumajoneesi + kurkku,.

^ Vastaa Lainaa


Free-Soul
Soldier of Love
9011 viestiä
Luottokäyttäjä

#2 kirjoitettu 23.06.2007 23:54

Perinteinen: Vaasan ruispalojen tai ruissydämen päälle valion kevytleviä (se vihreä paketti) ja edamia (arlan adam on oikeastaan parasta).

^ Vastaa Lainaa


buranaC
5116 viestiä

#3 kirjoitettu 23.06.2007 23:56

Jotain muhkusämpylöitä, joihin voita tai valkosipulilevitettä, oltermannia ja random siivumakkara.

^ Vastaa Lainaa


pieslice
3286 viestiä

#4 kirjoitettu 23.06.2007 23:57

Paahtoleipä > Cheddar, suolakurkku, kinkunpala, tomaatti, majoneesia jne. jne. grillitavaraa.

^ Vastaa Lainaa


accent
10930 viestiä

#5 kirjoitettu 23.06.2007 23:57

Vaasan Ruispaloja (pitää olla vasta ostettua jolloin se on vielä pehmeää), runsaasti margariinia, jahtimakkaraa. Kaakaon kanssa nautittuna.

^ Vastaa Lainaa


Rojola
2394 viestiä

#6 kirjoitettu 23.06.2007 23:58

ruisleipää paahdettuna
päälle floora
juustoa
leikkelettä
salaattia
tomaattia
ja tomaatin kosteuden poistoon runsaasti suolaa

^ Vastaa Lainaa


SaastanenHippi
4225 viestiä

#7 kirjoitettu 24.06.2007 00:12

vaasan revitty + juusto + margariini + metwursti

^ Vastaa Lainaa


Tusina Immonen
10508 viestiä

#8 kirjoitettu 24.06.2007 01:31

Reissumiestä on tullu vedettyä, kun sitä on sopivan pienissä paketeissa. Se on kyl aika kengänpohjaa oikeesti mut minkäs teet...

Siihen päälle margariinia, halpaa sellaista.
Tämän jälkeen asennetaan yleensä kalkkunaleikkelettä, joskus naudan filesiivua tai rosvopaistia.
Sitten kruunataan tämä ilo emmentalilla. Punaleimaa.
Nam.

^ Vastaa Lainaa


jakeriver
1572 viestiä

#9 kirjoitettu 24.06.2007 12:12

Muutama vuosi sitten Lapinjärvellä tuli "löydettyä" vallan mainio leipä, tosin ei paljon parane vetää, ettei liho.

-viipale vaaleaa leipää (siis aivan jotain pullaa)
-siivu cheddaria (siis semmosta italiaano juustoa)
-lihaaaaa (ei oikeastaan väliä silleen, semmonen pippurimaustettu on parasta)
-paljon paljon tomaattia (oikeesti paljon)
-päälle aromisuolaa

Nautitaan heti valmistuksen jälkeen murojen ja kaakaon kera. Tämä oli hyvää.

Terveysintoilijoille suosittelen Reissumiehen täysjyvä ruisleipää (aivan mahtia) ilman mitään kummempia päällysteitä (voi nauttia semmosen parin kerralla) ja tämän kanssa banaania. Huhhuh se vie ensinnäkin nälän ja tuo loistavan mahtavan olon. Varsinkin, jos unohtaa eväänsä ja täytyy juosta tauolla Siwaan, kannattaa tällaiset poistaa. Ja huuhdotaan alas hiilihapottomalla lähdevedellä, joka saa maksaa enintään euron puteli.

Onkos muita, jotka ei käytä minkään laista levitettä tms? Itse en käytä ja on paljon parempaa O_o.

^ Vastaa Lainaa


iskujuuri
4869 viestiä

#10 kirjoitettu 24.06.2007 12:16

Jos syödään leipää, syödään leipää. Jos taasen tehdään voileipää, laitetaan leivän päälle voita. No vittu sinne mitään lisukkeita laiteta, back to basics! Sitä vanhoina hyvinä aikoinakaan ollut muuta kuin ylähuuli 'tana!

Koittakaa nyt edes pikkasen hommata korrektiutta tuohon threadin otsikointiin. Vittu.

^ Vastaa Lainaa


HW
ärsyttävä
7228 viestiä
Luottokäyttäjä

#11 kirjoitettu 24.06.2007 13:44

quafka kirjoitti:
Itseleivottua.
*palvonta*

Vaasan Ruispalat on ykkössuosikkini. Päälle sulatejuustoa ja kalkkunaleikettä tai vaihtoehtoisesti sinappia, edamjuustoa (sitä valion kevyttä) ja mitä tahansa lihanpuolta. Siinä tapauksessa että leipä on ehtinyt ohittaa tuoreutensa huipun, se lykätään paahtimeen.

^ Vastaa Lainaa


Caca
727 viestiä

#12 kirjoitettu 24.06.2007 13:52

Itse mussuttelin aikoinani n. vuoden vehnäpaahtoleipää suklaalevitteellä ja kahavikupposella (siinäkin runsaasti kahvikermaa ja sokeria)---lopetin, kun alkoi pyörryttämään pelkkä seisominen ja liikkuminen yleensäkin. Kerran jopa jalat petti ja mätkähdin suihkussa kaakeleihin.

Mutta joo...Ruispala Keijulla tai Lättalla voideltuna, väliin edamia ja pippurikinkkua kurkulla ja paprikalla. Toinen hyä o Vaasan juustopatukka---samat ainekset väliin plus Cajunia t. Arrabbiataa (on muuten älyttömän monipuolinen mauste!).

^ Vastaa Lainaa


hapou
21350 viestiä

#13 kirjoitettu 24.06.2007 18:52

itse syön joskus pelkkää peltopoikaa jossa on ehkä juustoa ja voita. Teen kanssa hyvää.
Sitten vähän vaativampaa. Maalaisviipaletta tai limppua ja ihan sama mitä levitteeksi pistää. yleensä pistän valkosipulituore juustoa tai jotain sulatejuustoa. Yleensä myös voi käy Parit viipaleet juustoa ja kurkkua ja sitten jotain makkara leikkelettä. Suosittelen Snellmannin voileipäkinkkua taikka lauantaimakkaraa.
Jos haluaa nii pistäkää ihmeessä Forssan lounassalaattia päälle. Helvetin loistavaa välipalaa ja lähtee nälkä. Yleensä teen 2 ja sen jälkeen ei nälkä tule hetkeen.

^ Vastaa Lainaa


jakeriver
1572 viestiä

#14 kirjoitettu 25.06.2007 07:56

abmm kirjoitti:
Reissumiestä suoraan pussista ilman mitään leivänpäällisiä.


Parhautta. Hmm, onkos kukaan kokeillut tällaisia "lihapullaleipiä", jotka ovat maailmalla suosittuja, joihin laitetaan jotakin lihapullakastiketta ja juustoja ja sen semmosta? Voikohan tällaista sanoa enää leiväksikään.

^ Vastaa Lainaa


KoBa
3919 viestiä

#15 kirjoitettu 25.06.2007 08:01

Mielellään ruisleipä, päälle tulee kurkkua, sipulia, salaatinlehteä, tomaattia, juustoa ja margariiniä. Joskus myös paprikaa jos sitä olen ostanut.

Tai sitten paahdettu paahtoleipä samoilla täytteillä.

^ Vastaa Lainaa


rokkineiti

#16 kirjoitettu 27.06.2007 00:03

Veri kirjoitti:
Mitä tulee leivän päälle? Minkälainen leipä, minkälaiset täytteet? Onko hyvää?

^^
Ruispalat menee joskus ihan pelkällä levitteellä.

Mutta jos taas leikin rikasta (tai olen porukoiden jääkaapilla), niin tokihan leivän päälle kuuluu laittaa sitä juustoa, kurkkua ja tomaattia. Paprika on kans hyvää.

Joskus syön myös banaanivoileipiä tai isken kalapihvin leivälle.

Oudoin lisäykseni on varmaan se et laitan joskus ruisleivän päälle puuroakin.

En juurikaan syö vaaleeta leipää, joten ruisleivän, näkkileivän ja myslipuikulat vaan kelpuutan.

^ Vastaa Lainaa


Rojola
2394 viestiä

#17 kirjoitettu 27.06.2007 00:05

oikeasti ilo huomata mitne paljon ruisleipää syödään.

^ Vastaa Lainaa


Deadful
3813 viestiä

#18 kirjoitettu 28.06.2007 23:33

Ruisleipää rapeaksi paahdettuna. Päälle VOImariinia (minuahan eivät EU:n paskadirektiivit koske), Snellmannin valkosipulimaksapasteijaa sekä jäävuorisalaattia. tahi!

Kaksi ruisleipää rapeaksi paahdettuna, väliin toiseen kanteen Voimariinia ja toiseen jotain mieleistä tuorejuustoa, parisiivua kinkkua, salaattia, suolakurkkua, Oltermannia ja pari tomaatin siivua. Melkeen kun hamppari, jos vaan laittaa kinkkua kunnolla

^ Vastaa Lainaa


Taakka

#19 kirjoitettu 29.06.2007 00:21

Leivällä ei ole niin kauheasti väliä. Vaaleat leivät menevät paahdettuna parhaiten. Limppu on parasta. Leivän päälle pistän yleensä, tarjonnasta riippuen, juustoa, mahdollisesti makkaraa ja kurkkua/tomaattia. Myös lämmitettynä tulee syötyä leipää paljon, toastit ovat parasta.

^ Vastaa Lainaa


Fakap
Trancevastaava
4849 viestiä
Luottokäyttäjä

#20 kirjoitettu 29.06.2007 00:59

Päätin juhannuksen jälkeen pitää muutaman päivän taukoa epäterveellisistä ruuista. Nyt oon korvannut päivittäiset ateriat mm. paahdetulla ruisleivällä, jonka päälle on margariinin lisäksi laitettu kurkkua ja tomaattia. Jääkaapista löytyi myös tomaattisilliä, joka sellaisenaan menee kivasti voidellun ruisleivän päälle.

Tuhtiin krapulanälkään suosittelen leveää patonkia, jonka väliin laitetaan tomaattia, juustoraastetta, herkkusieniä ja kinkkusuikaletta. Lämpätään mikrossa. Sitten lisätään väliin suolakurkkua, tavallista kurkkua, salaattia ja sen semmoista. Maustetaan oreganolla. Tomaatin voi lisätä myös mikron jälkeen jos meinaa kitalaki palaa.

Mökillä syödään ruisleipää sardiinilla!

Lapsuus tulee mieleen ranskanleivästä, jolla on voita ja kurkkua.

Cheddar on voikkareihin onnetonta.

^ Vastaa Lainaa


Jules Varjola
2537 viestiä

#21 kirjoitettu 29.06.2007 02:43

Mitä sattuu olemaan. Nyt oli maksapasteijjjjjaa. Yleensä ketsuppia ja pizzamaustetta.

^ Vastaa Lainaa


Fakap
Trancevastaava
4849 viestiä
Luottokäyttäjä

#22 kirjoitettu 29.06.2007 13:53

Sweetie kirjoitti:
Mitä sattuu olemaan. Nyt oli maksapasteijjjjjaa. Yleensä ketsuppia ja pizzamaustetta.


????

^ Vastaa Lainaa


hapou
21350 viestiä

#23 kirjoitettu 29.06.2007 23:19

Fakap kirjoitti:
Lapsuus tulee mieleen ranskanleivästä, jolla on voita ja kurkkua.

Mulla sama. Paitsi kurkkujen alla oli juustoa voin lisäksi. Lämmin kuppi teetä ja sohvalla makoillessa katseltiin Blondi tuli taloon.
Oli muuten hyvvää. Se on sopiva iltapala kaikille.

^ Vastaa Lainaa


Chadonna
Lesbian Pain
5655 viestiä

#24 kirjoitettu 03.07.2007 13:48

Nakkivoileipa:

nakkeja, ruisleipaa ja juustoa, mikroon ja sielta tultua ketsuppia ja kurkkua paalle. naminam.

^ Vastaa Lainaa


Coivisto
8780 viestiä

#25 kirjoitettu 24.07.2007 14:34

Juustopatonki Salaatti täytteellä ja vähän leikemakkaraa

^ Vastaa Lainaa


Free-Soul
Soldier of Love
9011 viestiä
Luottokäyttäjä

#26 kirjoitettu 24.07.2007 15:16

Inspiraatioleipä:

Valkosipulipatonkia jonka päälle paksut siivut mozzarellaa ja tomaattia sekä päälle tuoretta basilikaa jos sitä löytyy. Ah!

^ Vastaa Lainaa


KoBa
3919 viestiä

#27 kirjoitettu 25.07.2007 11:11

Ahh eräs saksalainen tyttönen pari päivää sitten junassa opetti tekemään taivaallisia hapankorppuja. Yhteen levitetään tosi ohut kerros tomaattimurskaa ja siihen ripotellaan hieman aromisuolaa, toisen päälle pikkuisen pestoa ja hapankorput vastakkain. Aivan loistavaa.

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu