Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 

1 2 3 Seuraava >

Kirjoittaja Hurriganes - tiukka trio (?)


Timo JM
241 viestiä

#1 kirjoitettu 23.06.2007 02:23

Teemalta tuli jokin aika sitten Hurriganesin Tavastian keikka vuodelta 1974. Samaan aikaan sain lainaksi DVD leffan Kuumat kundit
vuodelta 1976. Niiden innoittamana kuuntelin tuon nuoruusvuosieni suosikkibändin levyjä ja aloin pohtia bändin soitannollista toimivuutta.

Oliko Remu sittenkään niin huono rock-rumpali kuin on monasti väitetty? Noista live-esityksistä ainakin mulle tulee varsin vakuuttava kuva hyvästä draivista. Tuli mieleen ajatus, että onko Remu saanut kärsiä huonoista äänityksistä/miksauksista. Ainakin Roadrunnerilla ja Grazy Daysilla on käsittämätöntä sähellystä rumpuraitojen teknisessä toteutuksessa.

Entä sitten Cisse joka ei muka ollut edes oikea basisti. Väittäisin, että suuri osa bändin tiukkuudesta oli just Cissen ansiota. Aivan mielettömän tarkkaa ja tiukkaa boogiesoittoa.

Järvistä kehutaan aina syystäkin mutta tosiasia on myöskin, että miehen ollessa bändissä biisit oli enimmäkseen kolmen soinnun varassa.

Ile oli mulle nuorena aloittelevana soittajana merkittävämpi esikuva. Aikanaan sitä verrattiin turhaan Albertiin. Ilellä oli oma staili ja bändin biisit monipuolisempia. Musta ile oli Hurriganesissa todella tiukka komppikitaristi, eikä soolot olleet sen huonompia. Hot wheels on täynnä hienoja skittajuttuja. (Esim. "Hey bo diddley".)

Ja vielä lopuksi. Pankaapa Hot Wheels biisi soimaan ja koittakaa naputtaa pöydänreunaan samaa tahtia. Kuka pääsee loppuun saakka? Ile muuten komppaa käytännössä kahdeksasosia myös läpi koko biisin.

No niin, sana on vapaa. Mitä mieltä muut ovat bändin iskukyvystä silloin kun se oli parhaimmillaan ja olivatko ne oikeasti soittajina niin huonoja mitä usein puhutaan - siis kun kyse on rockin soittamisesta.

^ Vastaa Lainaa


har
7706 viestiä

#2 kirjoitettu 23.06.2007 13:35

Kai rokkia pitää näin soittaa:
http://www.youtube.com...

Mutta kyllä tämä Ilen keekoilu on pikkuisen vähemmän rock-uskottavaa kuin Alpun.
Minusta.

Sekä se oli kai aika vaikeaa soittaa niiiiiin kännissä. Taitolaji.
Kun Cisse ja Albert otti polvea ja soitti selällään, niin jälkeenpäin sanoivat, että olivat vaan niin sekaisin, etteivät päässeet ylös siitä lavan lattialta.

^ Vastaa Lainaa


Begemot 
221 viestiä

#3 kirjoitettu 23.06.2007 14:16

Katoin noi Teema-jutut ja täytyy sanoa että Remussa on karismaa, mutta itse bändi ja musa ei oikein iske. No okei "Get on" on ansaitusti legendaarinen ralli.

Oon ite sitä ikäluokkaa joka ei ollut vielä syntynytkään Ganesin ollessa suosionsa huipulla, joten en oikein "kulttuurillisesti" pääse sisälle siihen mikä bändissä oli niin hienoa. Toki rock-covereita on kiva soittaa, mutta bändin "omat" biisit oli aika kehnoja, tuota Get onia lukuunottamatta.

Kuten alussa sanoin, katson mielellään Remun haastatteluja, mutta keikkataltioinnit on vähän siinä ja siinä.

^ Vastaa Lainaa


hapou
21350 viestiä

#4 kirjoitettu 23.06.2007 17:40

Tuo Teeman konsertti on mulla videoituna jossakin viime vuodelta. Kova gigs ja mukavaa rokkia.
niskalaukaus on kyllä hieman parempi trio. Tai tiuekempi. Tiuakk.

^ Vastaa Lainaa


minomus
300 viestiä

#5 kirjoitettu 23.06.2007 19:00

Heh.. ganesista tulee lähinnä muistoja coverpumpusta jossa soitin aikanaan (repliganes, nokkelaa? ). Kyllähän hurriganesilta kovia biisejä löytyi sieltä vähän tuntemattomammaltakin osastolta, mutta ehkä kyseistä bändiä on vähän turha edes yrittää ajatella teknisen tai sävellyksellisen taituruuden kautta. Kova meininki ja maassamme historiallinen tapaus, eikö se riitä?

^ Vastaa Lainaa


dasx

#6 kirjoitettu 24.06.2007 07:18

Vaikka Hurriganesin komppikaksikko Remu & Cisse eivät mitään virtuooseja olleet, niin Roadrunner -levyllä on kuitenkin mieletön draivi ja sellainen hieman tahmainen groove. Tiukkoja ralleja levyltä löytyy useampia, omat suosikkini ovat levyn starttaava It Ain't What You Do sekä herkkä I Will Stay.

^ Vastaa Lainaa


teetime

#7 kirjoitettu 24.06.2007 17:58

Kuinkahan monta kossupulloa on juotu, taksia tilattu ja lapsia tehty Hurriganesin sulokkaiden sointujen tahdittamana? Tai sähkökitaraa ostettu. Musiikin olemassaolon perusmerkityksen äärellä ollaan tässä nyt.

^ Vastaa Lainaa


makes69
1587 viestiä

#8 kirjoitettu 24.06.2007 19:04

V"¤¤un rokki Poliisit jotka urputtaa muutamasta hukkanuotista jonka Cisse tai Albert on heittänyt...tehkää sama perästä tehkää parikymmentä klassikkoo ja soittakaa edes elämänne aikana yhtämonta keikkaa kun Ganes teki Puolessavuodessa. Haloo!!

Hurriganes oli sellanen paukku kun se tuli ettei oltu moista nähty koko Pohjolassa. Tiukka Trio helkutimoinen drive ja energia.

Välillä soitto meni yksiin välillä ei so?, on tullut tän 37 vuoden aikan katsottua/kuunneltua livenä aikamosia maailman nimiä ja samalla tavalla nekin heittää"pumminuotteja" ei kukaan ole kone.

Hurriganes oli Hurrikaani G:llä. Kansainvälinen jytäkone jossa oli aina hyviä soittajia.

Mikä ihmeen rokkipoliisi himo on ihmisissä eikö ne löydä fiilistä rock musasta jonka sen on tarkoitus tuoda?
Tuskin soitatte itsekään aina oikein vai kuka täällä on tydellinen mr/mrs perfect?

ROCK`N ROLL BOOGIE WOOGIE ALL NIGHT LONG!!HURRIGANES FOREVER!!

^ Vastaa Lainaa


petersadul
286 viestiä

#9 kirjoitettu 24.06.2007 19:17

wiren kirjoitti:
Hurriganesissa oli munaa.


Tämä pitää paikkansa.

Hurriganes mullisti suomalaisen rockin niin musiikillisesti kuin ulkomusiikillisestikin. Ennen Ganesia rockbändit joutuivat vetämään ns. "huttua" ennen varsinaista showta ym. Muutoksen saantiin vaadittiin niinkin karismaattinen hahmo kuin Remu. Muutenkin Ganes oli ns. muutoksen aallonharjalla esim. äänentoistotekniikan puolella. Suomessa ei ennen Hurriganesia oltu nähty/kuultu ns. oikeaa isoa PA-järjestelmää. Ganes sai aikaan myös sen, että esim. takahuoneessa oli muutakin kuin kämäsiä viikonvanhoja voileipiä. Artisteja ruvettiin jopa arvostamaan. (ainakin hieman).

Ganes oli muutenkin esim. lavashown osalta muita aikalaisiaan todella paljon edellä. Esim. Cissen lavakarisma oli jotain mitä esim. Him:it et kumppanit voivat vain haaveilla päiväunissaan tänäkin päivänä. Coolein basisti ever ja Remu on aina Remu. Tähän vielä lisäksi Albert, jonka soitossa munaa oli enemmän kuin Paris Hiltonin bileissä!

Toki Ganesin musa oli vain 50-luvun meininkiä uudelleen (toki raaemmin) tehtynä, mutta trion voima oli niin kova, että se olisi ollut sama vaikka ne ois vetäny Hiski Salomaan ralleja, niin jengi olisi ollut myyty. Asenne oli kohdallaan. Asenne päihittää teknisen taituruuden noin niinkuin keskimääräisesti.

Minulle tärkein Ganes-levy on Jailbird. Aivan loistava platta soundeja myöten. Oli ensimmäinen levy, josta skidinä diggasin. Pesuvadit saivat kyytiä...

^ Vastaa Lainaa


petersadul
286 viestiä

#10 kirjoitettu 24.06.2007 19:23

makes69 kirjoitti:

ROCK`N ROLL BOOGIE WOOGIE ALL NIGHT LONG!!HURRIGANES FOREVER!!


Nyt ollaan asian ytimessä. ROCK ON! GROUPIES CAN FUCK ME, BUT GUYS...I´M NO HOMO. (Remua lainaten)

^ Vastaa Lainaa


makes69
1587 viestiä

#11 kirjoitettu 24.06.2007 19:39

wiren kirjoitti:
makes69 kirjoitti:
V"¤¤un rokki Poliisit jotka urputtaa muutamasta hukkanuotista jonka Cisse tai Albert on heittänyt...
ROCK`N ROLL BOOGIE WOOGIE ALL NIGHT LONG!!HURRIGANES FOREVER!!


Rokkipoliisi ymmärtää vain nuottiviivaston, eikä asennetta ollenkaan. Rokkipoliisille suosittelen Totoa. Hoilatkoon sitä Africaa, me rahvas voidaan laittaa levylautaselle vaikkapa Roadrunner. Kultakorvapuudelit, äidin pikku nassukat, kirjastotädit ja muut kynsienvälienputsaajat. Rock and Roll on tehty juurikin järkyttämään teidän pomppulinnaelämäänne.

Beaversit jalkaan ja kadulle, perkele!



AAMEN!!

^ Vastaa Lainaa


Timo JM
241 viestiä

#12 kirjoitettu 24.06.2007 20:26

Hienoa, sain aikaan keskustelua!

Tärkeintähän Hurriganesissa oli just sen aikaansaama mieletön fiilis mihin ei ehkä vieläkään ole yksikään muu bändi Suomessa pystynyt. Mitä tulee Totoon niin kyllä mä siitäkin diggaan. Kaksi täysin eri tavalla hyvää bändiä.

^ Vastaa Lainaa


har
7706 viestiä

#13 kirjoitettu 24.06.2007 22:16

Se on aika tärkeä pointti, että missä vaiheessa Hurriganes alkoi rokkia paukuttamaan. Maailmalla ja Suomessakin oli 60-luvun kokeilujen jälkeen taannuttu taiderokkiin ja pieruprogeen. Ja niinkuin tuossa Alatalon Mikon haastattelussa paistoi äänestä läpi, että 70-luvun alussa olisi musiikissa ja varsinkin teksteissä pitänyt olla sanomaa ja yhteiskunnallista analyysiä.
Ja Hurriganes aloitti ennen punkkia ja ennen rockabilly-aaltoa. Johon väliin se sittän välillä putosikin. Aikka Hakala alias Teddy Guitar oli jonkin aikaa maan johtava rock-kurko. Teddy and the Tigersin hiivuttua siirtyi Aikkakin rhythm´n´bluesiin, Bad Signissaan, mutta ei tuokaan trio potkinut kuten Hurriganes.

Kyllä Ganes on samanlainen järkäle kuin Olavi Virta, Esa Pakarinen, Juice Leskinen tai Eppu Normaali. Sillä erotuksella, että Remu ei kai koskaan ole vielä suostunut oikein eläköitymään. Vaikka kädet ovat soittamisesta sökönä.

^ Vastaa Lainaa


AkiVee

#14 kirjoitettu 24.06.2007 22:43

Hurriganes oli minullekin 60-luvun viimeisenä vuonna syntyneenä yksi suurimmista innoittajista kitaransoittoon. Minulle itseasiassa kolahti ensin Louhivuoren kitaroima Rockin' 1980-luvun alussa, jolloin näin myös orkesterin keikalla Linnanmäellä. Sitten tykästyin Rock and Roll All Night Long:iin ja sen jälkeen Roadrunneriin. Sitten tuli seuraavana (minulle) Crazy Days ja Hot Wheels -innostus.

Hurriganes täytyy nähdä aikaansa vasten. 1973-1978 Ganes oli Suomen suosituin rockbändi koskaan ja palasi suosion huipulle vielä 10/80 levyllä. On huvittavan typerää verrata Ganesia 2000 -luvun saundimaailmaan ja biisirakenteisiin, koska kyseessä oli ennenkuulumattomalla ja raskaalla tavalla 1950-60 -luvun musaan perustuvien biisien runttaaminen, ennennäkemätön live-esiintyminen suurimmilla ja parhaimmilla PA:illa koskaan Suomessa. Soittivatpa Thin Lizzynkin suohon eräällä yhteiskeikalla Ruotsissa.

Ganes hilasi myös keikkapalkkiot (ja artisiten kunnioittamisen keikkapaikoilla) uusiin sfääreihin. Vakiintunut 25 000 silloista Suomen markkaa 1980 -luvulla oli monta kertaa enemmän, kuin mikään bändi oli koskaan saanut keikasta Suomessa. Juhannuksen jäähyväiskeikoilla 80-luvun loppupuolella huhujen mukaan palkkio oli 150 000 markaa kahdesta keikasta yhteensä. Surullista, että nuo keikat osoittivat kansalle miten pihalla Albert ja Cisse olivat siihen aikaan (ja pian menehtyivätkin).

Hurriganesin soittokin oli parhaimmillaan myös todella tiukkaa. Ensimmäinen suureksi osaksi live Rock and Roll All Night Long on soitannollisesti kovaa kamaa tähänkin päivään verrattuna, kuten myös postuumisti ilmestynyt Live in Stockholm (jolla Ile kitaroi).

Niille, jotka turhaan miettivät, josko Albert oli kova kitaristi verrattuna keneen tahansa, suosittelen tsekkaamaan soololevy Ride On:in. Kertokaa minulle, kuinka moni kitaristi Suomessa tai missään veti tuohon aikaan vastaavaa? Tsekatkaa myös Albertin, Pave Maijasen ja Ippe Kätkän Royals ja sen kaksi levyä. Aika tiukkaa tavaraa nykypäivänkin mittapuun mukaan...

^ Vastaa Lainaa


AkiVee

#15 kirjoitettu 24.06.2007 22:51

Listaan voisi vielä lisätä, että n. 10 vuodessa Ganes myi yli miljoona levyä, joista yli 300 000 muissa Pohjoismaissa kuin Suomessa. Aika kova saavutus 1980-luvun puoliväliin mennessä, jolloin suomirokki oli hyvin sisäsiittoista ja tuntematonta maailmalla (Ganesin lisäksi Hanoi Rocks sai hieman suosiota 1980-luvun puolivälissä USA:ssa, Japanissa ja Englannissa).

^ Vastaa Lainaa


Ray-Ska
280 viestiä

#16 kirjoitettu 24.06.2007 22:56

jussina kuuntelin Roadrunner -Hurriganesin älppyä ja mietin hitto tää on sika hyvä...itse asias mun eka vinyyli älppy oli just Hurriganesia...

^ Vastaa Lainaa


Ozzi_
45 viestiä

#17 kirjoitettu 24.06.2007 23:34

Ei Hurriganesin jäsenet mitään maailman parhaita soittamaan ollut, mutta taitavia kumminkin.. Cissellä oli rento tyyli soittaessa ja soitti bassoa kuin kitaraa. Remukin on aika perus, mutta kiva tyyli hänelläkin on soittaessa.. Albert ja Ile olivat kummatkin taitavia kitaristejä. Ei heitä paljoa voi oikein verrata toisiinsa..
Hyvää musiikkia he kuitenkin aikoinaan tekivät..

^ Vastaa Lainaa


AkiVee

#18 kirjoitettu 24.06.2007 23:42

Ozzi_ kirjoitti:
Ei Hurriganesin jäsenet mitään maailman parhaita soittamaan ollut, mutta taitavia kumminkin.. Cissellä oli rento tyyli soittaessa ja soitti bassoa kuin kitaraa. Remukin on aika perus, mutta kiva tyyli hänelläkin on soittaessa.. Albert ja Ile olivat kummatkin taitavia kitaristejä. Ei heitä paljoa voi oikein verrata toisiinsa..
Hyvää musiikkia he kuitenkin aikoinaan tekivät..


Totta osittain, mutta Albert valittiin jossain brittilehden äänestyksessä muistaakseni maailman 27. parhaaksi kitaristiksi 1980 -luvulla. Andy oli muutaman sijan huonompi. Huolimatta äänestyksistä, Albert oli 1970-luvulla varsinkin hyvin arvostettu kitaristi maailmallakin. Suosituista artisteista Dr. Feelgood ja Elvis Costello kosiskelivat miestä riveihinsä. 80-luvulla myös Lemmy pyysi Albertia Motorheadiin!!! Alppu sanoi: "no thanks". Kova jannu!

^ Vastaa Lainaa


AkiVee

#19 kirjoitettu 24.06.2007 23:48

Cisse oli myöskin suoraviivaisen rock and rollin taitaja, joka on aivan turhaan aliarvostettu. Kuunnelkaa miehen suoraviivaisen tehokasta soittoa ja vaikka livesoittoa Rock and Roll All Night Long:illa. Mies oli todellakin "rock". Juuri sellainen basisti, jonka mikä tahansa rockbändi voisi ottaa riveihinsä.

^ Vastaa Lainaa


Ray-Ska
280 viestiä

#20 kirjoitettu 25.06.2007 00:18

AkiVee kirjoitti:
Cisse oli myöskin suoraviivaisen rock and rollin taitaja, joka on aivan turhaan aliarvostettu. Kuunnelkaa miehen suoraviivaisen tehokasta soittoa ja vaikka livesoittoa Rock and Roll All Night Long:illa. Mies oli todellakin "rock". Juuri sellainen basisti, jonka mikä tahansa rockbändi voisi ottaa riveihinsä.


Gissen soitto on juuri se mikä remun tiukasssa rummutuksen tukena juuri polkee...kitaristit voi tehdä sen päälle ihan mitä vain...onko joku muuten edes kokeillut laulaa ja soittaa rumpuja...gisse ymmärtääkseni ei ollu kotonaan laulaessaan ja bassotellessaan..live in stokis selkeyttää asian...basso ei soi kun mies laulaa...mutta silloin mies laulaa hyvin...

^ Vastaa Lainaa


Rojola
2394 viestiä

#21 kirjoitettu 25.06.2007 01:15

tääl onki jo moneen kertaan kerrottu ne jutut mikä tekee hurriganesista merkittävän. klylähän se on se mieletön rockasenne ja musta ainaki tuntuu ettei tollaseen kovin usein mihinkään törmää. paitsi ehkä KTROPRin livekeikoilla.

^ Vastaa Lainaa


Timo JM
241 viestiä

#22 kirjoitettu 25.06.2007 01:38

Musta Hurriganesin taika oli vahvimmillaan neljän ensimmäisen levyn aikana. Tsugu Wayssa alkoi ote jo katoamaan. Se on kyllä hyvin soitettu, laulettu ja muutenkin huolellisesti tehty mutta jotain siitä uupuu.

Järvisen paluun jälkeen tehdyt kaksi levyä olivat täynnä vanhan toistoa ja Albertin osaamisen huomioiden melko tylsää kitarointia. Edes 10/80 ei ole mun mielestä mitenkään erityinen levy. Siinä on pari kolme hyvää biisiä ja loput aika tasapaksua (joskin suht toimivaa) kolmensoinnun sahaamista missä Järvinen pääsee toistamaan omat kuluneet fraasinsa. Soundit on kyllä kohdallaan - tosin pienempi kaikumäärä olis riittänyt.

Louhivuoren aika on ehkä kaikkein säälittävintä Hurriganesia, jos mukaan ei lasketa Ilen viimeisen kauden jälkeisiä comeback ja muita kokoonpanoja.

Tietääkö muuten kukaan löytyykö "Shorai Shorai" biisiä miltään CD:ltä?

^ Vastaa Lainaa


Rojola
2394 viestiä

#23 kirjoitettu 25.06.2007 01:48

Timo JM kirjoitti:

Tietääkö muuten kukaan löytyykö "Shorai Shorai" biisiä miltään CD:ltä?


en tiedä tarkotatko ihan albumeja, mutta ainakin "20 suosikkia" kokoelmalta löytyy tuo

^ Vastaa Lainaa


Timo JM
241 viestiä

#24 kirjoitettu 25.06.2007 01:55

Rojola kirjoitti:
Timo JM kirjoitti:

Tietääkö muuten kukaan löytyykö "Shorai Shorai" biisiä miltään CD:ltä?


en tiedä tarkotatko ihan albumeja, mutta ainakin "20 suosikkia" kokoelmalta löytyy tuo

Ainakaan tämän mukaan sitä ei ole kyseisellä levyllä:

http://musiikkilataamo...

Tsekatkaapa muuten tuosta tuo "13. Teardrops". Aika kova!

^ Vastaa Lainaa


Rojola
2394 viestiä

#25 kirjoitettu 25.06.2007 01:58

Timo JM kirjoitti:
Rojola kirjoitti:
Timo JM kirjoitti:

Tietääkö muuten kukaan löytyykö "Shorai Shorai" biisiä miltään CD:ltä?


en tiedä tarkotatko ihan albumeja, mutta ainakin "20 suosikkia" kokoelmalta löytyy tuo

Ainakaan tämän mukaan sitä ei ole kyseisellä levyllä:

http://musiikkilataamo...




Rojola muokkasi viestiä 01:58 25.06.2007

KAPPAS, tuo on uudempi painos kyseisestä levystä. mulla on 90-lukulainen painos ja siinä se on. muutenkin suurin osa biiseistä ihan erejä, hassua.

^ Vastaa Lainaa


Timo JM
241 viestiä

#26 kirjoitettu 25.06.2007 02:05

Rojola kirjoitti:
Timo JM kirjoitti:
Rojola kirjoitti:
Timo JM kirjoitti:

Tietääkö muuten kukaan löytyykö "Shorai Shorai" biisiä miltään CD:ltä?


en tiedä tarkotatko ihan albumeja, mutta ainakin "20 suosikkia" kokoelmalta löytyy tuo

Ainakaan tämän mukaan sitä ei ole kyseisellä levyllä:

http://musiikkilataamo...


joku virhe, mulla on tuo levy ja se on siinä avausraitana


Ahaa, no täytyy yrittää löytää se jostain kirjastosta, että pääsee diggailemaan.

Wikipediassa muuten sanotaan hauskasti siitä seuraavaa:

Epäonnistuneen Englannin valloitusyrityksen jälkeen vuonna 1977 Ile Kallio alkoi menettää mielenkiintoaan yhtyettä kohtaan ja lopulta Albert Järvinen korvasi Kallion kitaran varressa alkuvuodesta 1979. Viimeinen Ilen soittama levytys oli "Shorai Shorai" -single, josta musiikkilehti Soundi kommentoi, että nyt taas toimii, kun Albert palasi yhtyeeseen. Single nimittäin julkaistiin vasta Ilen yhtyeestä lähdön jälkeen.

^ Vastaa Lainaa


rawhead
3117 viestiä

#27 kirjoitettu 25.06.2007 02:10

Rojola kirjoitti:
Timo JM kirjoitti:

Tietääkö muuten kukaan löytyykö "Shorai Shorai" biisiä miltään CD:ltä?


en tiedä tarkotatko ihan albumeja, mutta ainakin "20 suosikkia" kokoelmalta löytyy tuo


Ylen äänilevystöstä näkee kätsästi muutkin levyt. Tuokin "Shorai, Shorai" nimi taisi tulla siitä, kun remu väänsi "it´s allright":n omalle englannilleen .

Mutta itse Hurriganesista. tiukka trio oli ja mielestäni joka kokoonpanolla. 80-luvulla tuli tietysti tuli turhan kliinit soundit väänettyä, kun kuuntelee tänä päivänä niitä . Remun tekniikkaa haukutaan paljon, mutta jos lekallakin hakataan, niin kunnollahan sitä pitää pidellä kiinni ja hakata voimalla . Cisseä taidettiin todellakin epäillä, että soittaako se edes levyillä, mutta kuten kirjassakin sanottiin, että se on todella aliarvostamista Cisseä kohtaan.
Kuten tuolla sanottiin, niin Hurriganes ja varsinkin Remu osasi ottaa kunnon tilin työstään ja 80-luvun huippuhinnat taisivat tulla varmasti Remulta, kun ei kovin mielellään enää soitellut äijien kanssa, jotka kännäsivät keikoilla eivätkä hoitaneet hommiaan. Myöskin backstaget taisivat kehittyä tai yleensäkkin tulla Hurriganesin ansiosta, kun eivät suostuneet tulemaan keikoille, paikkoihin joissa ei jotain oleskelutilaa ollut bändillä.

Pari levyä uupuu vielä levyhyllystä, Hot Wheels ja 10/80 ainakin.

^ Vastaa Lainaa


Timo JM
241 viestiä

#28 kirjoitettu 25.06.2007 02:10

Rojola muokkasi viestiä 01:58 25.06.2007

KAPPAS, tuo on uudempi painos kyseisestä levystä. mulla on 90-lukulainen painos ja siinä se on. muutenkin suurin osa biiseistä ihan erejä, hassua.


Ahaa, no voi hitsi. Ei viitsisi divareitakaan lähteä kiertämään yhden biisin takia...

^ Vastaa Lainaa


Epoche
5248 viestiä

#29 kirjoitettu 25.06.2007 02:17

Ray-Ska kirjoitti:

Gissen soitto on juuri se mikä remun tiukasssa rummutuksen tukena juuri polkee...kitaristit voi tehdä sen päälle ihan mitä vain...onko joku muuten edes kokeillut laulaa ja soittaa rumpuja...gisse ymmärtääkseni ei ollu kotonaan laulaessaan ja bassotellessaan..live in stokis selkeyttää asian...basso ei soi kun mies laulaa...mutta silloin mies laulaa hyvin...


Ainakin Absun Sir Proscriptor McGovern. Jos sitä lauluks haluu kutsuu

^ Vastaa Lainaa


rawhead
3117 viestiä

#30 kirjoitettu 25.06.2007 02:18

Rojola kirjoitti:
KAPPAS, tuo on uudempi painos kyseisestä levystä. mulla on 90-lukulainen painos ja siinä se on. muutenkin suurin osa biiseistä ihan erejä, hassua.


Niin, siitä Hurriganesin 20 suosikkia taitaa olla 3 eri versiota. "Get On", "Let´s go Rockin tonight" ja "Muskogee".

Minullakin on tuo "Get On", jossa on se "Shorai, Shorai"

rawhead muokkasi viestiä 02:18 25.06.2007

^ Vastaa Lainaa


Timo JM
241 viestiä

#31 kirjoitettu 25.06.2007 02:21

Cisseä taidettiin todellakin epäillä, että soittaako se edes levyillä, mutta kuten kirjassakin sanottiin, että se on todella aliarvostamista Cisseä kohtaan.

Kyllä Cissen tiukan soiton voi tarkistaa just vaikkapa siitä Tavastian livestä tai Kuumat kundit leffan treeni- ja livepätkistä.


Pari levyä uupuu vielä levyhyllystä, Hot Wheels ja 10/80 ainakin.

Hot Wheels on todella hevi!

Yks meikäläisen suosikkibiisejä on muuten Grazy Daysiltä löytyvä Jailbait Stalemate. Jos joskus pääsis jollekin tributekokoelmalle niin sen tekisin.

^ Vastaa Lainaa


rawhead
3117 viestiä

#32 kirjoitettu 25.06.2007 02:25

Suosittelen kiinostuneille Honey Aaltosen Hurriganes-kirjaa.

^ Vastaa Lainaa


makes69
1587 viestiä

#33 kirjoitettu 25.06.2007 09:26

Monophobic kirjoitti:
Manetti kirjoitti:
wiren kirjoitti:
kovinta Suomesta tullutta rok'nä'rollia ikinä, vatvotaanpa sitä jälkiviisaina muovisoittimien takaa miten tahansa. Ottakaahan lisää pullaa, nassut. Hurriganesissa oli munaa.

makes69 kirjoitti:


winetwine kirjoitti:
Kuinkahan monta kossupulloa on juotu, taksia tilattu ja lapsia tehty Hurriganesin sulokkaiden sointujen tahdittamana? Tai sähkökitaraa ostettu. Musiikin olemassaolon perusmerkityksen äärellä ollaan tässä nyt.


Monophobic kirjoitti:
Karmeeta shaibaa. Cissen veti 'Ai vill stein' Teeman livessä niin pitkin vittua ettei mitään järkee. Ei heru rispektii eikä kehusanoja täältä. Musa oli aivan karmeeta ja muusikot paskan takana sekasin, huonoja ja muutenkin rumia. Ja Remu, kutsuttu jopa rumpaliksi, voi kilin vee...

No voi kauhia, rumiakin vielä... on se hirveetä.

Täältä tulee sitte rispektejä sunkin puolesta ...kuinkakohan monen tuhannen suomalaisen soittajanalun innoittajana ko. bändi on ollut?


Juu, makunsa kullakin. Toinen tykkää iskästä ja toinen tyttärestä. Ei täällä ollakkaan vittuilemassa ganes ihmisille, ei vaan kolise millään tasolla, ei miulla muuta.


Joo näinhän se on kiukku nousee jos kaikki ei tykkää Suomi Rockin legendasta siitä on nimittäin tykättävä Rok Rok, meikäkin jo hikeentyi!! Joillakin on ekana vinyyli ostoksena ollut Hurriganes, mulla se oli Jimi Hendrix: Are You Experienced?

makes69 muokkasi viestiä 09:27 25.06.2007

^ Vastaa Lainaa


KoBa
3919 viestiä

#34 kirjoitettu 25.06.2007 09:30

Arvostan kyllä hurriganesia aika paljon, loistavaa menoa löytyy lähes jokaiselta biisiltä. Okei, sanoituksissa ei kovin syvällisempiä sanoituksia ollut mutta mitäpä väliä ja muutamia virheitä löytyy soitosta mutta hyvää musiikkia kuitenkin.

Remu tosin on kusipää, edelleenkin 50mk velkaa, mutta kaikkea muuta kuin huono rumpali. Olen useammankin kerran katsonut kun Remu on rumpuja hakannut ja helvetin hyvin hän soitti. Remun soiton seuraaminen sai minut innostumaan itsekin rumpujen soittamisesta, tosin siirryin kohta bassoon ja kitaraan.

^ Vastaa Lainaa


Sandman
2360 viestiä

#35 kirjoitettu 25.06.2007 10:16

Mie nyt tiiä, mutta hyvää musaahan nuo tekivät

^ Vastaa Lainaa


AkiVee

#36 kirjoitettu 25.06.2007 11:15

Manetti kirjoitti:
KoBa kirjoitti:


...Tai mitä olisi ollut Huriganes ilman Remua ja hänen uniikkia rumpujen soittoa yhdistettynä Cissen erittäin groovaavaan basson soittoon...


Se groove tulee hienosti esille vaikkapa Made in Sweden -instrumentaalissa ja It Ain't What You Do:ssa.

^ Vastaa Lainaa


AkiVee

#37 kirjoitettu 25.06.2007 11:20

KoBa kirjoitti:

Remu tosin on kusipää, edelleenkin 50mk velkaa, mutta kaikkea muuta kuin huono rumpali. Olen useammankin kerran katsonut kun Remu on rumpuja hakannut ja helvetin hyvin hän soitti. Remun soiton seuraaminen sai minut innostumaan itsekin rumpujen soittamisesta, tosin siirryin kohta bassoon ja kitaraan.


En tunne Remua henkilökohtaisesti, mutta olen pari kertaa tavannut ja jutellut, muutaman kerran nähnyt keikalla Ganesin ja muidenkin kokoonpanojen kanssa sekä esittelemässä rumpuja Lappeenrannan edesmenneellä Musiikki-Fazerilla. Todella tiukka tatsi. Suostittelen edelleen Live in Stockholm levyä niille, jotka vittuilevat Ganesin miesten soitolle. Remu pistää hirveää tykitystä, nopeita ja tarkkoja fillejä, Cisse groovaa paremmin kuin koskaan ja Ile vetelee hienoja kitarajuttuja.

^ Vastaa Lainaa


AkiVee

#38 kirjoitettu 25.06.2007 11:25

Miinuksena Ganesin mittavalle ja tärkeälle uralle sanoisin seuraavaa:

-Tsugu Way oli aika tasapaksua kamaa, kuten Fortissimo:kin

-toiseksi viimeinen tuotos eli minilevy Hurrygames, jolla Ile soitti jälleen oli aikamoista skeidaa, joskin hyvää soittoa

-viimeisin julkaisu Live at Cafe Metropol oli varsin huono. Louhivuori tosin veteli teknisesti hienohkoja sooloja (joskin toi itsestään esille yllättävän ja hevahtavan tiluttelupuolen!!!). Hirveät ylikaiutetut ja delay -soundit laulussa ja kaikessa. Remu on jostain syystä useammankin kerran leikkinyt kaiuilla aivan liikaa.

^ Vastaa Lainaa


Pastori
Henkinen tuki
7422 viestiä
Luottokäyttäjä

#39 kirjoitettu 25.06.2007 12:36

Itse katselin bäkkäriltä lavan vierestä muutama vuosi sitten kun Remu veteli rumpuja ja lauloi jossain Hurriganes -juhlakiertueessa tai mikä lie. Pakko on sanoa, että Remu veti kyllä huolella päin vittua. Sitä ei voinut millään tavoin sanoa hyväksi rumpaliksi siinä tilanteessa. Ja oli kuppiakin kai ottanut aika reilusti.

Joka tapauksessa Remu on Remu enkä lähde hänen vaikutustaan kyseenalaistamaan. Hurriganes on joka tapauksessa kova bändi. Ainakin ollut.

^ Vastaa Lainaa


AkiVee

#40 kirjoitettu 25.06.2007 12:38

wiren kirjoitti:
AkiVee kirjoitti:
-viimeisin julkaisu Live at Cafe Metropol oli varsin huono. Louhivuori tosin veteli teknisesti hienohkoja sooloja (joskin toi itsestään esille yllättävän ja hevahtavan tiluttelupuolen!!!). Hirveät ylikaiutetut ja delay -soundit laulussa ja kaikessa. Remu on jostain syystä useammankin kerran leikkinyt kaiuilla aivan liikaa.


onkohan tuolla levyllä muuta oikeasti livenä heitettyä matskua kuin yleisön äänet? Sitä taidettiin korjailla aika paljolti studiossa jälkikäteen uusiksi. Tosin, sehän nyt on tapana muutenkin.


Alkuperin oli tarkoitus äänittää levy, jolla Albert soittaa, mutta keikkanauhoituksilla mies veti kelvottomasti. Suurin osa on käsittääkseni dubattu studiossa uusiksi. En kyllä ymmärrä, mikä ihmeen "livelevy" se sellainen on, joka rukataan studiossa kasaan...

^ Vastaa Lainaa

1 2 3 Seuraava >

Vastaa Aloita uusi keskustelu