Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja Lukiosta suoraan yliopistoon.


Valium for Van Gogh
11142 viestiä

#1 kirjoitettu 08.08.2006 18:03

Mielestäni kaikkien pitäisi lukion jälkeen pitää vähintään yksi välivuosi, riippumatta siitä mihin on jatkamassa opiskelemaan. Siinä on juuri se sopiva aika hankkia työkokemusta, sekä kokemusta oppilaitosten ulkopuolisesta elämästä.

^ Vastaa Lainaa


JM
18460 viestiä

#2 kirjoitettu 08.08.2006 18:17

Rääväsuu kirjoitti:
Mutta jos kaikki pulliaiset alkaa päästä yliopistoihin,


Riipuu mitä opiskelemaan, mutta luulisin, että hieman keskiarvoa tyhmemmälläkin suomalaisella on ihan hyvät mahdollisuudet päästä yliopistoon ja valmistua sieltä.

Kyse on enemmän motivaatiosta.

^ Vastaa Lainaa


KoBa
3919 viestiä

#3 kirjoitettu 08.08.2006 18:37

Koulutetaan vain maistereita niin että sossun luukulle joutuvat, ei minua pientä merkonomi-opiskelijaa haittaa.

Mitä suurempi osa ihmisistä on korkeasti koulutettuja, sitä vähemmän töitä riittää huonosti koulutetuille, ei hyvä.

^ Vastaa Lainaa


JM
18460 viestiä

#4 kirjoitettu 08.08.2006 19:53

NORTON kirjoitti:
Minusta tuossa on ainakin se ongelma, että lukio-menestys ei juurikaan kerro siitä, onko kyseinen ihminen pätevä jollekin alalle. Jo sisään rupeaa pääsemään pääsykokeiden painotuksen sijasta lähtöpisteiden avulla, niin se voi tuoda ongelmia.

Varsinkin humanistisissa ja yheteiskuntatieteellisissä aineissa, kuten myös teologiassa, tämä voi muodostua ongelmaksi.


Nini en tiedä oikein.. lukion nyt pääsee läpi vaikka minkälainen ääliö, kunhan jaksaa lukea vähän niitä kirjoja ja tietty istua siellä koulussa.
Yliopiston opetuksesta ja tavoista työskennellä minulla ei ole kokemusta. Mutta kaikenlaisia maistereita niitä on tullut kyllä vastaan..
Itse kyllä kannatan pääsykokeita. Jotenkin se on luontevampaa, kuin lueskella lukion papereita, kun kai sen oppilaitoksen väki tietää parhaiten, mitä ne tahtoo tulevista opiskelijoista yrittää testata. Välivuosista taas en tiedä, suomihan tarvii nyt muutenkin enemmän ammatillisesti koulutettua kuin akateemista työvoimaa.

^ Vastaa Lainaa


Putte
6659 viestiä

#5 kirjoitettu 08.08.2006 20:22

No mulla tuo välivuosi tulee lähinnä intin takia, joka sekin on jossain vaiheessa käytävä. Mieluummin nyt pois alta ja puhtaalta pöydältä sitten opiskelemaan. Opiskelupaikka toki on jo hankittu.

^ Vastaa Lainaa


[ sam ]

#6 kirjoitettu 08.08.2006 20:26

Ei, ei ja vielä kerran ei. Pääsykokeet sellaisiksi, ettei kouluihin oteta ihan mitä tahansa huttua sisään. Luojan kiitos valmistuneiden määrä ei liiemmin ole noussut viime aikoina, vaikka pääsykokeista pääsisi nykyään jo ala-astekoulutuksella läpi, mutta kaikki lusmuilijat tukkivat luokat, tentit, labrat ja ennenkaikkea Kelan luukut, ja vievät näin oikeasti tsemppaavilta uskottavuuden ja resurssit.

Ja kunhan velttoperseetkin alkavat huijaamalla suoriutumaan, on meillä kohta kokonainen maisteriarmeija kyttäämässä huonosti koulutettujen osaajien paikkoja. Kohta pitää olla tohtorin paperit, että pääsee edes taksia ajamaan! Ärrrkeletapan!

^ Vastaa Lainaa


Stocco
13143 viestiä

#7 kirjoitettu 08.08.2006 21:41

Komppaan samia. Suomi on menossa perin kummalliseen suuntaan näissä yliopistotouhuissaan.

^ Vastaa Lainaa


jakeriver
1572 viestiä

#8 kirjoitettu 08.08.2006 21:43

Enpä välttämättä sanoisi, että pääsykokeiden helpottaminen olisi se oikea ratkaisu tähän "ongelmaan" - pian käy niin, että yliopiston syövereissä homehtuu kasa innottomia olentoja nostamassa päivärahaa ja opiskellessa minimipisteitä vain... Ehkä hieman kärjistäen, mutta kuitenkin. Onhan tässä Suomen systeemissä omat puutteensa, mutta väittäisin kuitenkin tämän olevan reilumpi, kuin esimerkiksi jenkkimalli, jossa pisteitä saa kaikenmaailman kerhojen puheenjohtajuuksista ja jalkapallon peluusta. Puolensa kummassakin, mutta Suomen systeemi varmasti kertoo hakijan motivaatiosta opiskeltavaan alaan - jos lääketiede kiinnostaa, Galenoksen tankkaa ilolla ja jos ruotsia tahtoo lukea, on varmasti tietty kiinnostus siihen suuntaan jo ilmenee muiden aineiden kustannuksella; eli väittäisin pääsykokeiden kuitenkin kertovan enemmän suuntautumisesta alalle kuin mitä pelkällä paperihaulla voidaan koskaan saada selville. Toki asia erikseen sitten on, pitäisikö lähtöpisteet täysin jättää pois tai jotenkin järkeistää systeemiä - kuitenkin kilpailu on kovaa ja kaikille paikkaa ei riitä. Itselleni tuli toinen välivuosi (tai ensimmäinen, asevelvollisuudesta tuo ensimmäinen) muutaman hullun pisteen vuoksi - mutta elämä on ja ensi vuonna uudestaan.

^ Vastaa Lainaa


jakeriver
1572 viestiä

#9 kirjoitettu 08.08.2006 21:57

NORTON kirjoitti:
Nykyäänhän miniin aineisiin pääsee jo pelkillä numeroilla sisään. Esim. fysiikkaan ja matematiikkaan.


Juu, tekniikan kouluihin myöskin etc. En pidä tätä ollenkaan huonona asiana, koska nämä nyt aika tarkasti kertovat jo ihmisen suuntautumisesta alan tärkeisiin toimintamekanismeihin. "Lukuaineet" kuten yhteiskuntatieteet, humanistiset alat, oikeustiede ja lääkiskin osaltaan ovat sitten jo oma alansa kauppatieteistä ja vastaavista puhumattakaan. Näille voisi jotakin pientä järkeistystä kaivata.

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu