Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

2009

Kulunut vuosi on ollut erinomaista aikaa musiikkiharrastukseni suhteen. Olen tehnyt monia uusia ja hyödyllisiä hankintoja kotistudiooni tämän vuoden aikana. Uudet hankinnat lisäävät tekemisen motivaatiota huomattavan paljon, ja myös kotistudioni saundi on parantunut aivan selvästi hankintojen johdosta. Toisin sanoen, minun saundini on parantunut. Sävellysteni tai sanoitusteni taso ei ole mitenkään dramaattisesti ainakaan omasta mielestäni noussut, mutta tekemäni miksaukset ja saundit sen sijaan ovat aivan selvästi siirtyneet uudelle tasolle. Ja tähän on muutama ilmeinen syy:

1. Uudet studiomonitorit (Adam A5)

2. Tietoinen miksauksen opettelu

3. Uusi kondensaattorimikrofoni (Rode NT-1A)

4. Uusi etuaste mikrofonille (Behringer Shark DSP-110)

5. Siirtyminen 24 -bit/96 kHz äänittämiseen

6. Uusi kosketinsoitin (Clavia Nord Electro 3 / 73)

No, kohta 6 on vielä toteutumatta toistaiseksi, mutta laite on tilattu ja maksettu osaltani. Odottelu johtuu Clavian vaikeuksista toimittaa kyseistä mallia tänne naapurimaahan... Minulle on kuitenkin luvattu, että viikolla 36 voin noutaa laitteen kotiin. Tein tilauksen viikolla 31, joten kärsivällisyyteni todella koetellaan. Hyvää kannattaa odottaa, sanotaan, mutta entäpä silloin, kun odotetaan parasta? No, eihän kyseessä tietenkään ole mikään maailman paras kosketinsoitin, mutta minun elämässäni tämä on parasta, mitä olen koskaan hankkinut musiikilliseen harrastukseeni liittyen, joten voin siten puhua "parhaasta". Parasta joka tapauksessa olisi, jos saisin laitteen heti näppeihini, mutta vielä ei ole sen aika. Oletan joka tapauksessa, että tämä hankinta tulee selvästi parantamaan tuotantoni laatua, joten laitoin sen mukaan yllä olevaan listaukseen.

Ei auta, vaikka jokin sävellys tai sanoitus olisi kuinka hyvä, jos saundit ovat vain keskinkertaiset, sillä suurin osa ihmisistä ei jaksa kuunnella musiikkia, jos saundit ovat tunkkaiset tai huonot. Huono saundi voi johtaa päätelmään "huono biisi", vaikkei niin välttämättä olisikaan. Paskalla pianosaundilla soitto on joka tapauksessa masentavaa, vaikkei se välttämättä kuulukaan soitossa. Hyvät sanoitukset eivät toimi, jos lauluääni on surkea. Laulamaan voi toki melkein jokainen oppia, mutta äänessä on silti nk. pysyviä ominaisuuksia, joita ei voi muuttaa. Pianonsoiton ongelma on helpommin ratkaistavissa, kuin huonohkolla äänellä laulamisen ongelma. Vastaus ongelmaan on raha. Rahalla voi ostaa paremman pianosaundin, ja niin juuri olen tehnytkin hankkiessani uuden Claviani. Rahalla ei voi kuitenkaan ostaa "David Coverdalen" tai jonkun muun ääntä, mikä on tietysti hyvä asia. Vaikka ääni olisikin hyvä, sitä pitää vielä osata käyttää. Sama pätee mielestäni pianosaundiin. Vaikka omistaisin Steinwayn flyygelin, mutta en osaisi sitä soittaa, niin mitä teen flyygelillä?

Tulipa sekavaa pohdintaa, ajatukseni lähti harhailemaan. Palaan asiaan. Uudet hankintani kotistudiooni vuonna 2009 ovat siis:

Studiomonitorit Adam A5 (miten helvetissä olen pärjännyt aikaisemmin ilman kunnon studiokaiuttimia?!)
Adamien omat ständit, joilla kaiuttimet suunnataan
Rode NT-1A kondensaattorimikrofoni (aikaisemmin äännittelin surkeahkolla ja vanhalla dynaamisella AKG:lla)
Behringer Shark DSP-110 etuaste kondensaattorimikrofonille. Tämä on hyvä laite, en kuule minkäänlaista kohinaa, ja lisäksi laitteessa on toimiva noise gate ja säädettävä kompressori!
Pöytäteline ja pop-filtteri konkkamikille
Clavia Nord Electro 3 / 73 "Dreams come true" -hankinta, toivottavasti!
Lisänäyttö 15" LCD (voi pitää vaikka VST-synan tai efektejä toisella näytöllä)

Lisäksi:

Marakassit
Kämmenellä ja sormilla soitettava pikkurumpu (diggaan!)
Rytmitikut
Kazoo-pilli
Behringerin halpa Wah-Wah -pedaali (hauska jippo synansoittoa ajatellen!)
Fenderin electroakustinen kitara (pitkässä lainassa kaverilta)
Uusia kaapeleita laitteisiin (pakollinen hankinta)

Sanoisin, että tästä on hyvä jatkaa musiikin tekoa! Ihme, jollei mitään hyvää synny tällä kalustolla...

P.S tsekkaa uusimmat projektini!

"Pii" (electronista toistaiseksi, katsotaan mitä sitten kun saan Clavian Electro 3:n)

"Kallinen & Silventoinen" (hassua folkia yhteistyössä Otso Kallisen kanssa)

Kirjoitettu Wednesday 19.08.2009

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: