Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Misstep - Come Back To Me äänitys

Kappale on tehty joskus 80-luvun lopun ja 90-luvun vaihteessa. Aluksi kappale oli hitaasti käynnistyvä heavy-balladi, jossa lopussa mentiin kunnolla säröille. Alkuperäinen englanninkielinen teksti oli tarinana kopiona suoraan Whitesnaken eräästä biisistä, joten jo sekin takia se sai väistyä heti seuraavassa versiossa.

Seuraavaksi tein suomenkielisen Ballad-version 90-luvun puolella, jotta sain kokeilla miten kotimaan kieli vääntyy kappaleeseen. Sanoitukseen en ollut tyytyväinen, mikä todistaa kuinka vaikeaa kotimaankielinen sanoittaminen todella on.
Kappaleen ulkoasu oli samankaltainen kun tässä 2006 versioissa, mm. kitarat lähes samat.

Kaivoin vanhan biisin esiin pöytälaatikosta loppukesästä 2006 ja halusin tehdä siitä englanninkielisen balladin. Sen rakenne on hyvin yksinkertainen A ja B osioineen ja lyhyenä C osana ensimmäisen kertsin jälkeen. Tein aikaisempaan versioon muutoksen vain nostamalla aavistuksen verran tempoa sekä tuon lyhyen C-osan. Halusin pitää kappaleen pelkistettynä.

Äänitin kappaleen sointukierrot Stratolla ja Peaveyn Banditilla, jossa oli mielestäni säädylliset cleanit. Lyhyt introssa ja outrossa käytin sitten ENGL-vahvistinta. Laulun englanninkielinen sanoitus on muotoiltu suomenkielisestä tarinasta, mutta istutin siihen aiempaa versiota enemmän vertauskuvia.

Tein kappaleen demoksi syyskuussa 2006 ja tarkoitus oli sovittaa mukaan lisää soittimia. Kuitenkin MAP:n puolella on äänittämätöntä ja työn alla olevaa materiaalia niin paljon ja kun kappale ei aivan istunut TOB:n linjaan, niin päätin julkaista kappaleen oman projektin alla.

Niinpä soitin muuten valmiiseen kappaleeseen lyhyen soolon LP:llä, jonka tumma cleanpuoli erottui stratojen kirkkaista soundeista. Laulut äänitin kotona olohuoneessa samoin kun osan kitaroista. Kappaleeseen on piilotettu pieni jippo, mutta eipä siitä sen enempää…

Kirjoitettu Thursday 20.12.2007

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: