Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Mikserin kuntoleiri

Viimeisin merkintä:
29:04.2008
Edellisen merkinnän jälkeen kipeydyin, juuri kun oli tarkoitus aloittaa lenkkiharjoittelu cooperia varten. Keskiviikkona kävin vielä pelaamassa lentistä, mutta pyöräily oli pakko jättää pois, jotta paranisi. Luulen, että pyöräily olikin suurin syy vilustumiseeni. Perjantaina tuli vähän napattua kaljaa. Lauantaina oli sitten niin hirvittävä kokopäivädarra, ettei päässyt ylös ennen iltaa. Hassua oli se, että yskä tuntui kadonneen krapulan myötä. Sunnuntaina kävin kuitenkin varovasti verryttelemässä jalkojani maanantaista juoksutestiä varten. Maanantaina sitten duunin jälkeen kävin tuolla kadiksen kentällä juoksemassa sen cooperin. 3000:n päälle oli tavoite ja juoksin 3065 m. Polvikaan ei vihoitellut juostessa lainkaan. Juoksun jälkeen oli todella hyvä fiilis fyysisesti ja henkisestikin kun tiesi, että tavoite oli saavutettu ja kunto on hyvä. Jännää oli se, että ikäluokassani (24) erinomaisen raja olisi ollut 3100, nyt ylsin vain arvosanaan 4. Kuukauden päästä sama tulos olisi ollut 5, koska olen silloin täyttänyt vuosia. Kuitenkin.. sitten kävin saunassa, uimassa, kävelin nelisen kilometriä kotiin ja lopuksi vielä pyörälenkki Roihikassa. Pari kaljaa otin.

23.04.2008 (aamuyö)
Viime viikonloppu meni melko raittiisti. Ainoastaan sunnuntaina join kavereiden kanssa grillaillessa jonkun kasipäkin. Baarissa join kaljan, mutta seuraavasta baarista jäin pois, jotta ehtisi kotiin ajoissa nukkumaan. Joka päivä on pyöräilty ja säät sen kuin paranee. Nyt tiistaiyönä tein paljon lihaskuntoliikkeitä. Ilmoittauduin ensi maanantaiksi johonkin Helsinkin reserviupseerikerhojen kuntotestiin Santahaminaan. Pääsee siis juoksemaan cooperin! Jaksaiskohan vähän harjoitella sitä varten.. Kunto on varmaan lievässä nousussa päivittäisen pyöräilyn ansiosta, mutta toisaalta grillikausi on alkanut raskaasti ja makkaraa on tullut syötyä. Myös raskasta hengästymistä aiheuttava liikunta on jäänyt vähemmälle. Lenkillä käyminen on vaan niin perseestä...

17.04.2008
Pitkästä aikaa nukuin niin hyvät yöunet, että oli todella pirteä olo koko päivän. Duunimatkat fillarilla. Illalla reippaasti lihasharjoitus-X-motoa.

16.04.2008
Duunin jälkeen 3 h lentistä. Pyöräillen koko päivä. Väsyttää ja on nälkä...

Havaitsin muuten viime yönä tuon X-moto-systeemin toimivaksi. Pidän tuon säännön voimassa koko kuntoleirin ajan.

15.04.2008
Okei sori, pieni päivityspaussi tuli eteen. Eli tuon viime merkinnän jälkeisenä viikonloppuna meni taas vähän läskiksi ja dokasin pe-la. Sitten maanantaina alkoi uusi duuni ja piti väsäillä vielä ammattikorkean ennakkotehtäviäkin. Menin duuniin ja takasin muutaman kerran fillarilla, tosin pari kertaa joutui peesaamaan metrolla kun oli kiirettä. Sitten tuli taas viikonloppu ja kalja maistui, tosin tällä kertaa kohtuudella. Mutta tän viikon oon fillaroinut duuniin, kauppoihin ja kavereille ahkerasti. Kilometrejä kertyy siis päivässä 15-20. Lihasharjoittelu on pahasti unohtunut, mutta tänä iltana lupaan tehdä taas etunojat, selät ja vatsat. Kaljanjuomisesta voisin rangaista itseäni juoksemalla tuon aikaisemmin mainitun tappolenkin joku päivä.

Punnitsinpa tänään itseni vanhalla sairaalavaa'alla. Vaatteet oli päällä, mutta ilman kenkiä ja taskut tyhjinä. 75 kg näytti olevan, eli vähän vajaa, ehkä 74,5 kg on mun oikea elopaino. Ja tämä siis aamupäivällä ennen lounasta. Mittasin kotona illalla pituudekseni 176,3 cm. Näillä arvoilla mun painoindeksi on suurin piirtein 24 eli normaalipainohaarukan ylärajassa. Olin aika hämmästynyt. Reilu 3 kiloa lisää ja olisin BMI:n mukaan lievästi ylipainoinen. Jep jep.. mutta onhan se vähän tulkinnanvarainen asteikko.

Edit: Lihasharjoitukset tehty, mutta keksin uuden tavan. Pelaan Elastomania-kloonia nimeltä X-moto ja joka kerta kun tyrään, teen kymmenen etunojaa tai 15 vatsaa tai 20 selkää. Tai jotenkin noin, mukautan noita toistojen määriä tilanteen mukaan. Olen nimittäin aika addiktoitunut kyseiseen peliin ja tuollainen sanktio saa minut vähentämään pelaamista ja lisäämään kuntoilua.

04.04.2008 (aamuyö)
Nyt oon tehny viikon ensimmäisen urheilusuorituksen, jota voi oikeasti kutsua rankaksi. Kävin juoksemassa suunnittelemani lenkkireitin läpi, taukoa pitämättä, oikaisematta ja reippaalla juoksutahdilla. 6,3 km matkan juokseminen kesti 31 min 15 sek. Lenkki oli kokonaisuudessaan aivan hirveä. Alku meni ihan helposti kun vasemman polven etäinen rasitustunne katosi jo kilometrin jälkeen. Mutta sitten tuli aina ajoittain lohduton olo kun tiesi, että matkaa on vielä paljon jäljellä. Olin kuitenkin päättänyt vetää lenkin oikomatta loppuun asti, joten pakko oli jatkaa. Puoli tuntia tuntuu uskomattoman pitkältä kun sen juoksee. No ihan lopussa kun näin kotimaisemien lähestyvän, niin askel keveni hieman. Jaksoin jopa tehdä pienen spurtin loppuun ennen totaalista lyyhistymistä kotiovelle. Olin illalla syönyt paljon, mutta huonosti ravitsevaa ruokaa, ja se tuntui juostessa heikotuksena. Ei vaan ole ollut rahaa ostaa terveellisempää safkaa. Mutta nyt on hyvä endorfiinilasku päällä ja tyytyväinen olo. Jos jaksoin tuon lenkin vetää, niin ehkä sen cooperinkin jaksaa sitten.

Torstaipäivänä menin duunihaastatteluun stadiin, mutta jouduin peesaamaan metrolla suurimman osan matkasta, koska oli kiire enkä halunnut mennä hikisenä. Takaisin tulin pyörällä. Illalla tein etunojat, vatsat ja selät.

03.04.2008 (aamuyö)
Tein vielä keskiviikkoiltana kevätsiivouksen jälkeen rystypunnerrukset, vatsat, selät ja tavalliset etunojat. Liikkuminen on lähtenyt hyvin käyntiin, mutta unirytmi on vielä sijoiltaan. No huomenna pitää herätä väkisinkin ennen puoltapäivää. Sain myös ruokailuun pientä rotia kun ostin hedelmiä (yritän syödä päivittäin), tummaa leipää, kaurahiutaleita ja sellaista. Näin voi syödä nopeasti ja terveellisesti aamu- ja iltapalat. En ole vielä päässyt punnitsemaan itseäni kun en omista vaakaa. Uskoisin painavani suunnilleen 73 kg. Liikunnallinen päivä taas, vaikka suurin suoritus olikin kämpän kuuraaminen.

02.04.2008 (ilta)
Tein päivällä punnerrukset, selät ja vatsat. Kävin pelaamassa tunnin verran lentistä Krunassa ja matkat tein pyöräillen, mistä laskin tulevan noin 7 kilometriä yhteen suuntaan. Pyöräilyreitti.

02.04.2008 (aamuyö)

Tiistaipäivällä kävin vielä pyörällä keskustassa hoitelemassa asioita, joten kilometrejä kertyi ihan mukavasti. Kotona tein punnerrussarjan ja lähdin vielä kaverin kanssa kävelylle Kulosaareen. Ei mennyt kaunis päivä hukkaan ulkoillessa. Illalla en sitten jaksanutkaan muuta. Tein tässä vielä punnerrussarjan ennen sänkyyn vetäytymistä.

01.04.2008 (aamuyö)

Kuntoleirin ensimmäisen päivän kunniaksi aloitin kuntoilun jo yömyöhään. Tein rystypunnerrussarjan ja lähdin suunnittelemaan lenkkireittiä. Matkalla tein puutelineillä vatsalihassarjan ja kokeilin hölkkäämistä ja juoksemista. Ja pakko sanoa, että tämä lähiympäristö tarjoaa loistavat puitteet ulkoilulle. Lenkkireitillä oli niin hienot maisemat, että sinne lähtee ihan mielellään. Varsinkin yöllä. Reitti mukailee ensin salmen rantaa ja kiertää sitten Tammisalon ja Yliskylän hienojen asuinalueiden vierustaa. Paljon hienoja taloja, puistikkoja, niittyjä ja kaislaista salmenrantaa. Reitti näyttää tältä. Pituutta tuli kunnianhimoiset 6,3 km. Onneksi reittiä voi oikoa. Näin varmaan tulee ainakin aluksi tapahtumaankin, koska vasemmassa polvessa tuntui vielä sama outo rasituksen tunne kuin viimeeksi ilmojen kylmetessä. Täytyy aloittaa varovasti.

Vuosi sitten kun asuin vielä Roihuvuoressa, suunnittelin lenkkireitin, joka kiersi koko Roihikan. Maisemiin kuului lähinnä asfalttia, kerrostaloja, sekametsää ja teollisuusaluetta. Maisemien vaihtuminen varmasti motivoi liikkumaan enemmän ulkona. Lisäksi tuossa lähellä on Herttoniemen liikuntapuisto, jossa on fudiskenttä, koriskentät ja Sporttikuja-niminen rakennus, johon kuuluu ainakin kuntosali. Pitää käydä tarkistamassa.

Kirjoitettu Tuesday 01.04.2008

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: