Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Levyt TOP5 ja perustelut

NIRVANA:NEVERMIND

Kyllä se varmaan tästä kaikki "oman musiikin" parissa puuhastelu alkoi. Muistan vieläkin kun näin smells like teen spirit musiikkivideon ekaa kertaa serkkutyttöjen luona MTV:ltä. Olin ihan ihmeissäni, että mikäs tää tämmönen bändi on.. Oman aikansa ehdottomasi eniten kuunneltu levyni.

22-PISTEPIRKKO:BIG LUPU

Soi tälläkin hetkellä taustalla. Aikansa kun oli rämistelymusiikkia kuunnellut niin birdyn kuuleminen oli taasen pysäyttävä kokemus. En ollut kuunnellut alkuunkaan semmosta musiikkia ennen sitä. Enkä varmaan ymmärtänyt sen musiikin hienoutta kuin vasta ihan lähi vuosina.

KUUSUMUN PROFEETTA: JATKUVASTI MAAILMAA PELASTAMAAN KYLLÄSTYNYT SUPERSANKARI

Yhteen aikaan hain rajusti uudenlaisia ja uusia bändejä. Eka levy ja moonareiden aika oli proge intoilun kautta tuttu, mutta tämä levy lopullisesti räjäytti tajunnan. Muutti omaakin musiikin tekemistä enemmän ja enemmän akustisempaan suuntaan.

WIGWAM:BEING

Taas sitä musiikkia josta jälkikäteen tuntuu oudolta miten semmosta on voinut koskaan kuunnellakkaan(aloittaa siis kuuntelemaan). Tosin ensikontakti tuli helpommin lähestyttävän kappaleen kautta (losing hold) Musiikin opelta sain kasetin lainaan jota sitten kuuntelin nauhan ruvelle asti. Jukka Gustavsonin osuus wigwamissa on minulle merkittävin.

WEEPING WILLOWS: ENDLESS NIGHT

Levy kertoo miehen eron tuskasta ja pienestä toivon kipinästä ja lopulta taas jonkinlaisesta paluusta onnellisuuteen. Tämä on mulle ehdottomasti kokonaisuus jossa saa koko tunne skaalan ottaa käyttöönsä. Soundissa(tai rumbassa) levy arvosteltiin 5 pisteen levyksi joka kuului jokaisella ihmisellä raamatun ja jonkun jonka olen jo unohtanut väliin. Pitää kyllä ehdottomasti paikkaansa, muistamattoman tilanne saa jokainen keksiä toisen vaihtoehdon.

----------------------

Viivan alla vielä muutama bändi/levy jotka kilpailivat tasapäisesti yllä olevien kanssa. Valinta viiteen levyyn on raju ja tällä kertaa valinta oli tämä. Nää tuli mieleen mieleen siten etten selannut levyhyllystöä. Jotkut on kuitenkin jo laimenneet mitä joskus fanitti kovastikin.

Ville Leinonen: eka
Liekki: Korppi
Cosmo Jones Beat machine: negrospiritualized
Red hot chili peppers: Blood sugar sex magic
Anthrax: among the living
Latebird: latebird

Kirjoitettu Friday 24.11.2006

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: