Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Myrkyllistä menoa

Jaahas, taas tuli sitä keikkaa soitettua. (Street Bar 95, 11.7.) Ja mikä keikka! Väkeä oli niin paljon, että kaikki eivät edes mahtuneet istumaan. Ja kaikki olivat tulleet katsomaan VA:ta, koska muita esiintyjiä ei ollut. Siistiä! Näin vanhoja koulukavereita ja muita tuttuja, jotka en ollut tavannut pitkään aikaan. Nice.

Yksi asia jäi kuitenkin vaivaamaan mieltä. Tällä kertaa ei luojan kiitos ollut fanaatikkojen myytävät veganialkkarit (kts. blogimerkintäni "elävätkö heteroveganinaiset selibaatissa?"), vaan osa palautteesta, joka saimme sekä tutuilta että tuntemattomilta henkilöiltä. Se oli kaikin puolin asiallista ja suurimmaksi osaksi positiivistakin, mutta silti vähän ihmetytti. VA:lla pitäisi kuulemma olla jonkinlainen yhtenäinen konsepti, jonka ympärillä rakentaa shownsa. Öh. Häh? Kuinka monella bändillä on sitä "konseptia" minkä mukaan esiinnytään? Minä luulen, että jotenkin erityisesti naisbändeiltä odotetaan, että meillä olisi joku yhtenäinen pukeutuminen tai jotain, koska ehkä naiset nyt ajattelevat sellaisia asioita (tosin VA:n jäsenistö hyvin harvoin). Siis eikö se riitä konseptiksi, että tykätään soittaa rokkia? Niinkuin suurin osa muista bändeistä?

Täytyy kyllä tunnustaa, että Niina ja minä olimme bonganneet yhden käärmekuvioisen mekon H&M:stä, siinä oli just se oikea liila "VA-sävy" ja kaikki. Mutta kun kävin kokeilemassa osoittautui, että kyseinen mekko oli olkaimeton (vähän riskialtis laittaa keikalle, siis) ja rivon läpinäkyvä. Siis sen läpi näkyi kaikki... hmm... ääriviivat jo pukukopissa, saati sitten keikalla kun on oikein vahva valaistus. Juu, ei. Me soitamme musiikkiamme mustassa paidassa ja farkuissa jatkossakin. Jätetään sitten naamiot (Pintandwefall) ja muut asusteet niille bändeille, jotka kokevat tarvitsevansa sellaisia. Vain koska olemme naisia, ei tarkoita että emme voisi nauttia musiikin soittamisesta ja esiintymisestä just sellaisina, kun itse olemme!

Tämä ei tietenkään estä yleisöä pukeutumaan hassusti, jos keikamme tuntuu tylsiltä. Vähän kuten Turbojugend. Miten olisi käärmekuvioinen kokovartalosukka, eikö se olisi ihan jees? Sitten VA:n konsepti olisi, että hardcore-fanimme pukeutuu kokovartalosukkiin, ryömivät ympäri lattiaa ja sihisevät. Kuulostaa paljon järkevämmältä ratkaisulta.

Tämän feministivivahteisen puheen jälkeen on tullut aikaa kiittää kaikkia, jotka olivat paikan päällä. Kiitos myös CS:lle laitteiston lainaamisesta, Altille miksauksesta ja rohkaisevista kommenteista ("toisen setin aikana sinun on PAKKO laittaa jalka monitorille!" "mutta minä potkin sen lattialle..." "ihan sama, jalka monitorille vaan!") ja Street Bar 95sen henkilökunta, olitte superystävällisiä! VA tulee mielellään joskus toistekin soittamaan.

Kuvia nähtävissä jossain VA:n fanisivuilla Facebookissa, ja varmasti pian muuallakin. Ei muuta kuin kokovartalosukat heilumaan! =)

Kirjoitettu Tuesday 14.07.2009

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: