Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Flow festivaali '09 13.-16.8.09

Torstai 13.08.09



Jee! Kraftwerk ja Flow Helsingissä! Kimpsut ja kampsut reppuun ja bussilla kohti Suomen suurinta kirkonkylää. Klo 17-18 törmäsin MKDELTAan juna-asemalla. Lähdimme metrolla Kontulaan ja tapasimme e2:n. Jätimme kimpsut ja kampsut Kontulaan ja palasimme Suvilahteen Flow:n festarialueelle. Matkan aikana törmäsimme muihinkin mikseriläisiin, kuten Outo Tuttavaan, Lemmiwinksiin ja Taikinaan.
Kraftwerkin lämppäreinä olivat Aavikko ja Acid Symphony Orchestra. Valitettavasti Aavikko jäi näkemättä, koska odottelimme Taikinaa. Acid Symphony Orchestra näytti aluksi laimealta mutta onneksi ennakko-odotukset saivatkin uuden käänteen. Livesessiosta syntyikin makoisat acid-reivit! Kaiken kukkuraksi Orchestra oli pukeutunut frakkeihin ja viinapullo kiersi soittajalta toiselle. "Kapellimestarina" toimi Jori Hulkkonen.
Happoilun jälkeen lavalle laahusti Kraftwerk. Lavaperformanssi oli mitä mainioin: vanhoja Kraftwerkin klassikkohittejä, robotteja, minimaalista visualisointia sekä pimeässä hohtavat puvut! Mainio syy investoida
50€ Kraftwerkin keikkaan :D.
Ihmistungosta emme valitettavasti voineet välttää, sillä alue ei ole niin avoin kuin mitä esim. Ilosaarirock. Huvittavaa oli myös se, että eräs miespuolinen henkilö innostui kovalla volyymillä haukkumaan Kraftwerkin esitystä ja musiikkia. Minkä vitun takia pulittaa koko hintaa jos ei edes pidä kyseisestä bändistä...???
Keikka päättyi, saimme kokea uniikin keikan. Poistuimme festarialueelta ja teimme oman "Tour de Helsinki" -kävelyreissun läheiselle snägärille. Matkan varrella törmäsimme kadulla olevaan syntetisaattorimuusikkoon joka olikin Pepé Deluxen keytaristi. Vippasimme muutaman kolikon, poltimme tupakkaa laittomampaa (en minä) ja pidimme hauskaa.

Image Hosted by ImageShack.us
Aikamoiset über-cyber-vaatteet

Image Hosted by ImageShack.us
Tour de France räjäytti pankin

Image Hosted by ImageShack.us
Pakko myöntää että Radio-Activityn albumiversio on lempparini

Image Hosted by ImageShack.us
Acid Symphony Orchestra

Perjantai 14.08.09



Perjantain aikataulu venyi hiukan ja jouduimme odottamaan kolmen päivän ranneketta puoli tuntia sekavan pitkässä jonossa. Le Corps Mince de Francoise (mikä nimihirviö!) olisi aloittanut jo klo 20.40, mutta ajanpuutteen takia emme nähneet kyseistä bändiä. Kotimainen Organ aloitti Tiivistämössä jo klo 21, mutta näimme vain noin 15-20 koko keikan lopusta. Organ koostui valoista, juustoisista syntikoista ja vieläkin juustoisimmista lyriikoista, mutta
Organin ote ei pettänyt.
Organin jälkeen lavalle astui Mika Vainio (joka on tuttu Pan Sonicista). Pääsimme aivan eteen. Korvatulpista oli hyötyä, sillä noisevinkunat ja rätisevät bassorytmit olisivat tappaneet kuuloaistin (sekä talossa että myös puutarhassa). Kova performanssihan siitä syntyi. Propsit siitä.
Roots Manuva aloitti klo 23.20. Lähdimme kohti Tent Stagea, mutta dubbihoppi ja kaamea ihmisryysis eivät niinkään innostaneet. Jatkoimme matkaa ja päädyimme Makasiiniin.
Onneksi Makasiinissa oli jakkaroita joihin väsyneet bilettäjät pystyivät istuutumaan ja kuuntelemaan unenomaista kirkonkelloambienttia, jota kuului kaiuttimista. Meinasi ruveta nukuttamaan. Onneksi DJ Sniff aloitti viimein ja pääsimme kuulemaan varsin experimentaalista hiphoppia. Musiikki oli niin experimentaalista, että porukkaa ilmestyi tanssimaan lavan eteen. Useimmat tanssijoista olivatkin nauttineet vähän vitamiinia vahvempaa.
Klo 01.00 yöllä palasimme takaisin Tiivistämölle kuuntelemaan dubstepiä. Kotimainen MI NI MA aloittelikin juuri siihen aikaan ja veti tunnin-parin pituisen setin. Väsymys alkoi jo tuntua pahasti kropassa, mutta menimme vielä Voimalaan kuuntelemaan Huoratronia.
Pahuksenmoinen ihmislauma oli ängennyt Voimalaan kuuntelemaan ranskalaisen DJ Mehdin bassorikasta housesessiota. Esitys ei ollut mitenkään erikoinen, mutta Daft Punkin Too Long-biisistä tehty remix oli niinsanotusti "ihan jees" -kamaa.
DJ Mehdin lopetellessa Huoratron aloitti lähes heti ja pisti kännisen yleisön villiksi. Omasta mielestäni Huoratronin teknomusa ei niin vakuuttanut, eikä minulla ollut intressiä olla ihmislauman välissä, joten menin rauhallisempalle alueelle istuskelemaan. Yleisön määrästä päätellen Huoratron on varsin suosittu artisti.

Image Hosted by ImageShack.us
Roots Manuva is in da house

Image Hosted by ImageShack.us
Makasiini oli erikoinen mesta: Katolla roikkuvia, pimeässä hohtavia muovioluttuoppeja, kirkonkelloambienttia kajareista, jakkaroita ja experimentaalinen DJ Sniff!

Image Hosted by ImageShack.us
Kovaa bassonmökää, kännisiä bilettäjiä, subtrooppinen ilmastointi ja DJ Mehdi

Image Hosted by ImageShack.us
Commodore64-ääniä + rankkaa teknoa = Huoratron

Lauantai 15.08.09



Kolmas päivä. Tällä(kin) kertaa myöhästelimme ja näimme Eero Johanneksen keikasta vain kaksi viimeistä biisiä, mutta niistä biiseistä päätellen Eeron kasarisyntikkaesitys oli kokemisen arvoinen. Musiikista tuli mieleen jokin 80-luvun humoristinen kyttäelokuva.
Klo 18.45 Main Stagelle saapui nigerialainen, Afrikan tunnetuimmaksi bändiksi tituuleerattu Seun Kuti & Egypt 80. Pääsimme lavan etuosaan ja saimme kokea yliaanostuksen afrikkalaista afrobeattia, brassimelodioita sekä sangen seksuaalista perseenheilutusta. Yleisö diggaili.
Seun Kutin jälkeen jouduimme hiukan pitämään kiirettä, sillä tiedossa oli kiinnostavia artisteja, mutta aivan liian samaan aikaan. Päätimme ensin katsoa saksalaista Jazzanovaa hetken ennenkuin dubsteppiä soittava suomalaistrio Tes La Rok aloittaisi settinsä Tiivistämössä klo 21.
Flying Lotus aloitti keikkansa klo 21.50, mutta jouduin lähtemään aivan turhan aikaisin. Tiedossa oli nimittäin brittiläinen acid house/detroit techno-guru A Guy Called Gerald, jonka keikka alkoi jo tasan 22.00. Ja millainen keikka se olikaan! Tunnin verran vanhaa housea, acidia, detroitia jne. sekä toinen tunti rankkaa drum and bassia! Ehdottomasti Flow'n kohokohtia! Geraldin Voodoo Ray soi myös jossain välissä ja porukka pääsi tanssimaan vanhan klassikon tahdissa. Valitettavasti Geraldin sessio oli sen verran vastustamatonta herkkua ettemme päässeet katsomaan Grace Jonesin performanssia...
David Rodigan kuulosti kiinnostavalta, joten palasimme jälleen kerran Tiivistämölle. Heppua on vaikea luulla noin 60-vuotiaaksi patuksi, joka vielä jaksaa keikkailla täydellä tarmolla. Vanhat dancehall ja dubraggae-vinyylit olivat kovassa käytössä ja herra eläytyi päästelemään kaikenlaista rastafari-freestyle-läppää ja ulvontaa. Trve Selektah! Mitä erinomaisin tapa päättää lauantai.

Image Hosted by ImageShack.us
Eero Johannes ja hänen "köyhän muusikon Keytar"

Image Hosted by ImageShack.us
Seun Kuti & Egypt 80 siellä kaukana jossain

Sunnuntai 16.08.09



Valitettavasti sunnuntain aikataulut ja suunnitelmat pääsivät tyssähtämään. Kaikilla oli menoja, joten jouduimme missaamaan Final Fantasyn, Fever Rayn ja Lily Allenin... Turhaan tuli ostettua kolmen päivän lippu mutta ei se loppujen lopuksi niin hirveästi haitannut. Kolme ensimmäistä päivät olivat sen verran kokemisen arvoisia että ne korvaavat sunnuntain. Että sellaista tänään, ensi kerralla jotain muuta.

Image Hosted by ImageShack.us
Flow:n öinen tunnelma oli värikäs ja tunnelmaa riitti mökästä huolimatta. Vain maailmanpyörä puuttui.

Kirjoitettu Monday 17.08.2009

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: