Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

...ja jatkuu (2.Studiosessio)

8.-9.12.2005 - Täysikuu ja välitönpalaute
Vajaan kahden viikon tauon jälkeen oli aika marssia jälleen Palmgrenille studioon. Torstain opiskelujen jälkeen iltapäivällä alkoi laulujen sisäänajo. Aluksi mikit aseteltiin ja hieman myöhemmin Petteri saapui säätämään laulusoundia. "Täysikuu" kuultiin ja monta kertaa. Ikkunadelay säädettiin ja valmista oli itse narulle laittamiseen.
Timo halusi aloittaa "Valheesta totta"-biisistä ja heti ilmeni, että näiden perfektionistihullujen kanssa laulusessiot eivät olleet pelkkä itsestäänselvyys. Leadlaulut biisiin saatiin kuitenkin sen verran nopeasti aikaiseksi, että aikaa oli vielä jäljellä "Viiriin." Tämän versemelodiaa säädettiin pianonkin kanssa. Timo alkoi olla todella hajalla, pari tuntia putkeen laulukopissa alkoi ottaa veroaan, mutta onneksi tauko teki hyvää. Alkuperäinen idea lähteä studiolta jo ilta yhdeksältä murskaantui, homma hoidettiin loppuun. Joonan loistava idea kappaleen stopparikohdasta: "Vedä se sillai, että kohta räjähtää mutta rakastellaan ensin vielä." Siitä vaan paitoja painattamaan. Kahteen biisiin saatiin torstain aikana leadlaulut.
Perjantaina olikin edessä paljon pidemmät sessiot. Nälkävuosi "Itsestäänselvyys" sai luvan aloittaa. Kauan kestikin ennenkuin kunnolla alkuun päästiin, mutta Timon kone lähti käyntiin hitaasti kiihtyvällä tahdilla. Välitön palaute oli muodissa, heti kun meni väärin alkoi alusta, ilman mitään höpinöitä. C-osaan saatiin kunnon sekoamista ja mullikuoro käyttöön. Kertosäkeet kaipasivat laulustemmoja. Siinäpä alkoivat tuottajiksi paljastuneet äänittäjämme terssejä mietiskelmään. Ensin "Itsestäänselvyys" kuosiin ja sen jälkeen "Viiri" ja kyllä muuten kuulostaa vitun hyvältä.
"Pako" oli seuraavaksi puskemisvuorossa. Heti kertosäkeeseen heräsivät stemmaideat. Valitettavasti Joona joutui poistumaan. Mutta Petteri jatkoi Timon kiduttamista ja täytyy nostaa Timolle oikeasti hattua siitä mitä kesti. Jälki kun täytyy saada helevetin hyväksi. Ja niin siitä tulikin. Aika poppia, mutta onneksi soundit konpensoi, hittipotentiaalia. "Kerrasta toiseen" oli yllättävän helppo pala, biisin tarttuva kertsi ei edes stemmoja kaipaa. Mullikuorokin pääsi jälleen mukaan. Vielä oli jäljellä huutostemmat "Valheesta totta"-biisiin, ne menivät helposti ja kyllä muuten toimii! Nyt on kaikki narulla, miksaamaton raakaversio menee kansien tekijälle, mutta bändi itse ei rupea biisejä sen enempää kuuntelemaan vaan pitää taukoa ennen miksausta, jotka ovat tammikuun puolella. Silloin taas lisää, julkaisuun pyritään viimeistään helmikuussa.

Kirjoitettu Saturday 10.12.2005

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: