Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

sosialismi ja kansallissosialismi (1)

Punainen Suomi - yhteisöss oli aloitus vastaavasta aiheesta näin:
"Suomen tulee olla itsenäinen, sosialistinen, kansallisuuteen perustuva valtio."
ryhmän kuvauksesta siis tämä.

= Kansallissosialismi

Kirjoitti sv.

Kansallissosialismi on hieman hankalasti määriteltävissä aatteena, kun riippuu vähän kenen kansallissosialismia tarkoitetaan. Maailmalla on kuitenkin tälläkin hetkellä valtioita, joiden sosialismi pohjautuu kansallsivaltioon ja sen toimintana sosialistisena valtio-yksikkönä maailman melskeissä. Yksi näistä on Libya - jonka kohdalla taas "epä-sosialistista" on uskonnon tärkeys aatteessa.

Tämän ryhmän "otsikossa" idea on lähinnä se, että ei niinkään haikailla maailmanvallankumouksen perään marxilaisittain, vaan ajatellaan tavalla "act local, think global" eli sosialismi pitää aloittaa siitä omasta valtiosta, sen oman valtion tasolla. Jos jokainen valtio seuraa tätä esimerkkiä, on tilanne eri.

Mutta kyllä, Hitlerin politiikka sisälsi useita hyvin vasemmistolaisia piriteitä, minkä vuoksi henkilökohtaisesti en pidäkkään Hitleriä oikeistolaisena. Hitlerin sosialismin merkkejä oli mm. yritysten kansallistaminen, kapitalismin hillitseminen ja suunnitelmatalous.

Se, miksi Hitler kuitenkin määritteli vasemmsiton viholliseksi, johtui hyvin todennäköisesti siitä, että todellisuudessa Hitlerin NSDAP taisteli samosita äänestäjistä lukuisien vasemmistopuolueiden kanssa, hyvin samalla tavoin, kuin perussuomalaiset tällä hetkellä ovat vieneet vasemmsiton ääniä Suomessa. Molemmissa on kyse työväenliikkeistä, kansaa puhuttelevista puolueista. Silti itse uskon vain vasemmistososialismin olevan todellinen tulevaisuuden tapa järjestää valtio niin, että sen kansalaisten hyvinvointi toteutuu kaikista oikeudenmukaisimmalla ja kestävimmällä tavalla.

Maailma ei ole vielä valmis sosialismiin joka ylittäisi valtiorajat, enkä ole aivan varma uskonko moiseen lainkaan. Siksi kaikista järkevintä on pitää Suomi Suomena ja tehdä siitä Punainen Suomi.

------------------------------------------------------------------------------------------------
Tällasta tänään.

Kirjoitettu Monday 03.11.2008

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: