Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Sjutton också min rundgång är försvunnit

Blah. Soiteltiin viikon paussin jälkeen Turingin poppikoneen kanssa.

Paljon sanottavaa, joten ei oikein tiedä mistä aloittaa. No, sanottakoon että jonkin verran pähkäiltiin tuotantomme julkaisua täällä mikserissä - mitä kannattaa laittaa tarjolle, mitä ei, ja pitäisikö jotain jo poistaa. Keskustelun seurauksena totesimme ainakin, että Elmeri ihmisravuri on julkaisukelpoinen (Timopoika hieman nikotteli, kunnes pari kertaa valmiin miksauksen kuunneltuaan totesi, että tämähän onkin mahtava.) Ja sivullahan se nyt on - paina tästä hifistriimin kuullaksesi. Ja jos biisi edes jotenkin kolahti (positiivisesti tai negatiivisesti), tiputa kommenttia.

Tonnikeiju sen sijaan ei ainakaan vielä ole ylittänyt julkaisukynnystä. Timopoika vastusti, Capteeni ja minä taas olisimme olleet valmiit julkaisemaan. Ehkä aiheeseen palataan vielä, tai jotain.

Ja ehdittiinhän sitä tekemään uuttakin musaa. Viime viikolla kirjoitettiin jotain biisinkaltaista, jonka nauhoitukset menivät täysin puihin (vasta jälkikäteen kuunneltuna sen huomaa...) joten piti aloittaa alusta. Ei ongelma kuitenkaan, Timopoika kun oli näpertänyt himassaan uudet b- ja c-osat, ja tehnyt sanatkin! Mahtavuutta! Laulu on nimeltään Texas (vai pitkäisikö se kirjoittaa ihan suomalaiseen malliin Teksas?) ja se on, uskallanko jopa sanoa, poliittisesti valveutunut ja sellaisenaan piristävää vaihtelua bändimme tavanomaiseen henkilögallerialyriikkaan. Muutenkin biisi on melkoisen energistä rokkausta, ekaa kertaa sitten "punkkibiisimme" jota kesällä teimme. Mukavaa.

Kun biisin kulku oli selvillä, alettiin nauhoittaa. Allekirjoittanut on näemmä päätynyt bändin basistiksi, kun tälläkin kertaa löysin itseni basso näpeistä. Eikä siinä mitään vikaa tietenkään ole, etenkin kun Timopoika soitteli biisiin oikein reipasta rokkisointia kitaralla. Allekirjoittanut oli jälleen hieman skeptinen bassonsoittonsa suhteen, mutta muut kuulemma tykkäsivät - hmm? Tämän lisäksi suunnittelin huimaa ideaa nauhoittaa biisiin yhden raidan verran pelkästään kirskuvaa feedbackia, mutta juuri kun sain ihanan kiertosoundin aikaiseksi, soi puhelimeni. Veljeltäni tulleen puhelun jälkeen palasin "äänitystilaan" ja havaitsin, että pojat olivat ovelasti siivonneet laitteeni pois puheluni aikana! Jumalauta, tämä kostetaan vielä! Ensi kerralla soitan pelkkää kiertoa!

Noh, tämän jälkeen Timopoika otti vielä "pari" lauluottoa ja aika siistiä jälkeä tulikin, mitä nyt ensi kerralla pitää varmaan vielä pikkasen työstää. Mutta muuten aivan loistavan onnistunut sessio - hieman yli kolmessa tunnissa saatiin käytännössä koko biisi alusta loppuun nauhalle. Kunpa musiikinteko ja äänittäminen olisi aina näin helppoa...

Muutenkin loistava päivä. Pitkät yöunet, myöhäinen herääminen, aamupäivällä soittamaan rokkia, iltapäivällä soittelun jälkeen saunomaan ja loppuilta olutta ja no-lifea. Jesh!

Kirjoitettu Saturday 29.10.2005

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: