Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

SILVERINE BIO

SILVERINE

Anssi Tamminen: laulu, pystybasso
Ade Manninen: kitara
Nicce Lindholm: rummut


SILVERINE:n perustajan, biisintekijä-laulaja-kontrabasisti Anssi Tammisen (s. 1970) intohimo musiikintekoon syttyi 80-luvun alussa hänen narahdettuaan Stray Catsin aggressiiviseen rockabillyyn ja katurockiin. Omia biisejä rupesi syntymään pikaisesti mutta tyylilaji ei ollutkaan puhdasta rokettirollia vaan melankolian sävyttämää energistä rockia. Rockabilly-ainesten lisäksi Tamminen on ammentanut biiseihinsä vaikutteita mm. Danzigin bluespohjaisesta hardrockista, 90-luvun alun grungesta sekä mm. Type O Negativen tummasävyisestä metallista.

SILVERINE perustettiin vuonna 2001 kun Tamminen esitteli biisejään hyperaktiiviselle rumpalille, Nicce Lindholmille (s. 1974). Nicce oli/on ehtinyt toimia lukuisten eri bändien ja artistien rumpalina (mm. Michael Monroe, Rivendell, Labyrinth, Spoon, Monsterbore). Kitaraan värvättiin Janne Lahtinen ja tässä kokoonpanossa bändi sai aikaan esikoislevynsä ”Silverine” (Irritum 2003).

Esikoislevyn raskaan melankolista tunnelmaa värittivät synateemat sekä ajoittain jopa torvet ja a cappella tyttötrion taustalaulu. Promolta lohkaistu biisi ”Change” ylsi Radio X:n viikon demoksi ja kappaleesta kuvattiin myös video. ”Change” on vielä kolme vuotta julkaisunsa jälkeenkin suosittu mm. Mikseri.net:issä, jossa biisi on edelleen TOP 40-listalla. ”Silverine” -levy keräsi mediassa kiittäviä arvosteluja aina ulkomaita myöten mutta muuten huomio jäi vielä vähäiseksi - ei vähiten levy-yhtiön olemattoman panostuksen ansiosta . . .

Vuonna 2004 kitaristin paikalle astui thrash metallia ja heavy rockia elämän eliksiirinään nauttiva nuori Ade Manninen (s. 1981). Mannisen kulmikkaan väkivaltainen saundi sekä luonnonlapsen innovatiivinen ja musikaalinen ote ovat oleellisesti vaikuttaneet Silverinen debyyttialbumin jälkeiseen elämään ja uudet kappaleet ovatkin saaneet groovempia mutta samalla raaempia vivahteita. Johtoajatus Silverinen musiikissa on yhä sama kuin Tammisen muusikkouran alussa: tiukkoja musiikin genreaitoja halveksutaan eikä tyyliortodokseja suvaita aistein havaittavalla etäisyydellä.

SILVERINE vietti 2006 vuoden alun studiossa rutistamassa uutta pitkäsoittoa. Tämän session tuloksena syntyi 10 uutta biisiä joista kolme julkaistiin promo-singlenä kesän 2006 lopussa. Silverine etsii nyt julkaisijaa levylleen(master deal).

Lisätietoja bändistä löytyy bändin nettisivuilta http://www.silverine.com
Vanhempaa materiaalia, demoja ym. :
www.mikseri.net ja www.myspace.com/silverine

mail: anssi@silverine.com

Kirjoitettu Sunday 17.09.2006

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: