Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

mikä länsimaita vaivaa

"mikä länsimaita vaivaa. Kyseessä on valtava vimma kyseenalaistaa, sotkea, rikkoa ja mitätöidä kaikki ilman tahtoa rakentaa mitään mielekästä tilalle.

Olen tehnyt sellaisen kiintoisan havainnon, että ne ihmiset, jotka kaikkein kovimmin kritisoivat ydinperhemallia, kristinuskoa, kansallistunnetta ja vaikkapa aseenkantolupaa, ovat juuri niitä ihmisiä, jotka eivät ole olleet kyseisistä asioista osallisia. He eivät tarkkaan ottaen tiedä mitä kritisoivat, vaan perustavat näkemyksensä puhtaasti kuulopuheen tai silkan fiiliksen varaan, ymmärtämättä, mitä niiden todellisuus on.

Minusta se näyttää aivan siltä, että kun omat rahkeet eivät johonkin riitä, täytyy tehdä parhaansa osoittaakseen, ettei riitä muillakaan. Se on hyvin lapsellinen suhtautumistapa, koska melkeinpä minkä tahansa rikkominen on helppoa, rakentaminen sen sijaan kysyy sekä pitkäjänteisyyttä että tolkkua. Nelivuotias voi hyvinkin olla sitä mieltä, että hänelle asetetut säännöt ovat huonoja ja rikkoa niitä, mutta yksikään nelivuotias ei kykene rakentamaan mielekästä sääntökokonaisuutta.

vanhan suomalaisen latteuden mukaan tyhjät tynnyrit kolisevat kovimmin. Kritiikki on hyvä työkalu rikkomiseen ja repimiseen, mutta sillä ei kyetä rakentamaan yhtään mitään - sillä saadaan ainoastaan raunioita aikaan. Lopputuloksena on täydellinen demoralisaatio ja täydellinen nihilismi.

Me elämme oudon stiiknafuulian aikaa. Kaikki muu on luvallista paitsi suvaitsemattomuus. Kaikki muu on totta paitsi rehellisyys. Kaikki muu on taidetta paitsi taide itse. Kaikki muu on hyvää paitsi hyvyys. Suurin rikos on väittää, että on olemassa totta ja valhetta, hyvää ja pahaa, kaunista ja rumaa - kaikki on täysin subjektiivista - on vain kokemuksia.

Arnold Toynbeen mukaan kulttuurit eivät tuhoudu, ne tekevät itsemurhan. Mitään sellaista kulttuuria, joka todella uskoo omiin prinsiippeihinsä - siihen, että he todella tuntevat totuuden, hyyvyyden ja kauneuden ja että ne ovat olemassa muutoinkin kuin pelkkinä kokemuksina, on mahdotonta demoralisoida.

Kolme kardinaalihyvettä: usko, toivo ja rakkaus
Kolme perusarvoa: koti, uskonto ja isänmaa
Kolme perusprinsiippiä: totuus, hyvyys ja kauneus
Kolme yhteiskunnan peruspilaria: vapaus, veljeys ja tasa-arvoisuus"

http://takkirauta.blogspot.com/2011/03/kolmoisperusta.html

Kirjoitettu Monday 06.02.2012

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: