Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Arkisto

Ladataan

Tarinoita Karikoista-levyn synty

Ku mä alotin työstämään tätä levyä, mulla oli selkee ajatus päässä siitä, mikä tulee levyn nimeksi. "Tarinoita Karikoista" välähti päähän yksin istuessa kotikulmilla yhdellä kukkulalla. Ongelmista Irti-EP:n aikana päätin levyn puolessa välissä sen nimen, se on ehkä osasyy, miks siitä tuliki loppujen lopuksi tosi hajanainen paketti. Ei mitään yhteistä tekijää biisien välillä. Toinen syy oli selkeesti inspiraation puute. Perinteinen syysmasennus oli iskeny taas päälle ja mulla oli outo pakottava tarve saada debyytti pihalle vaikka väkisin.


Mulle on viime vuosina tullu joka syksy jonkin asteinen depressio, mutta elo-syyskuun vaihteessa huomasin, ettei sitä tänä vuonna tullukkaan. Oli mahtavaa tehdä biisejä ilman mitään stressiä deadlineista. Ongelmista Irti-levyn piti ilmestyä 9.9.-09. Päätin sen, kun levylle oli vasta pari biisiä kasassa. EP näki loppujen lopuksi päivänvalon vasta joulukuun lopulla. Kaikki tää johtu mun saamattomuudesta. Jälkikäteen voinki sanoa, että välillä hävetti myydä sitä.


Virheistä oppineena tän levyn teossa oli aivan eri meininki.
Hioin jokasen biitin niin viimeseen tippaan, ku vaan ikinä osasin, panostin riimeihin kympillä ja miksasin biisit hirveessä hurmoksessa. Ennen vihasin miksaamista. Nyt se on biisien teossa yks parhaimmista vaiheista ja aina biisin kuunneltua on pakko laittaa lisää kompuraa, EQ:ttaa vielä vähän yläpäätä tai muokata automaatiota kertsin stemmoissa niin kauan, että se alkaa kuulostaa omaan korvaan hyvältä. Oon huomannu mussa viime aikoina perfektionistia piirteitä.


Mulle oli tärkeetä saada tälle levylle featteja tyypeiltä, joiden kanssa oon ollu yhteistyössä tavalla tai toisella jo aiemmin. Ennen kädenpuristus-biisiä tehtiin Peissin kanssa jo Hanskat Hukassa-freestyleträkki. Hoopeen piti tulla jo viime levylle, mutta jostain syystä se jäi. Ilmiömäisistä kertseistä tunnetun Roopen (entinen Setä) kanssa ollaan kaavailtu feattia jo kauan. Viime levyltä tuttu Embbu paukautti mulle, että "Meidän pitää tehdä joku hittibiisi", heh. Tuumasta toimeen ja alotin Huipulla-biitin teon jo samana päivänä. Veera on joskus korvannu Embun keikalle sen sairastuttua tai estyttyä tulemasta paikalle. Tässä levyllä ei oo mun mielestä yhtään turhaa feattia, jokainen artisti on nimensä ansainnu biisinsä viereen. Oon kiitollinen DJ Santtoksen kärsivällisyydestä nauhotussessioissa ja siitä, että jäbis suostu uhraamaan vapaa-aikaa mun takia. Juppen kanssa ollaan keikkailtu -09 keväästä alkaen. Aluks Supreme-muppe oli vaan mukana beatboxaamassa, jossain vaiheessa tää Master of the Puppets nostettiin tuplaajaksi. Sama juttu Vatsiksen kanssa. DJ Alijaksen kanssa tutustuttiin yläasteen diskossa, ku menin pokkana kysymään siltä, että saanko esiintyä yhden biisin ajan. Tosin mua jännitti ihan p*******sti. Olihan tää mun ensimmäinen julkinen esiintyminen. Ku olin lämppäämässä Cheekkiä toisen kerran, käytettiin Alijaksen DJ-laitteita. Keikan jälkeen Arska oli joko vakuuttunu mun taidoista tai sitten tunsi myötähäpeetä (veikkaan jälkimmäistä) ja tarjosi miksausapua mulle. Mä oon nyt käyny sen kanssa Oulun suunnilla diskokeikoilla hoitamassa valoja sille. Yhdellä reissulla tutustuin DJ Kaasiin a.k.a. DJ Donkey K:hon, joka vakuutti mut jossain vaiheessa sen skrätsäyksillä. Pakkohan se oli pyytää raapimaan tälle levylle. Miki taas on mun luokalla Ylivieskan ammattiopisto YSO:lla media-assistentti-linjalla. Lucky me. Aivan käsittämättömän taitava kuvanmuokkaaja. Loppujen lopuks oon todella tyytyväinen mun yhteistyökumppaneihin tällä levyllä. Kiitos kaikille.

Loppuunvetona nyt on mahtavin fiilis moneen vuoteen. Haluutko sä osan tätä fiilistä? Se fiilis ei maksa ku 7€ ja saat sen aina ku painat playta.

Kirjoitettu Monday 04.10.2010

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: