Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

5.2.2009 - Turku Bandstand 2009, alkuerä

5.2.2009 Turku Bandstand 2009 4. alkuerä, Vimma w/ Dead Man's Dream, Trebor

Päätimme osallistua jokavuotiseen Turku Bandstandiin, vaikka henk.koht. suhtaudun melko skeptisesti ja negatiivisesti kaikenmaailman bändikilpailuihin, mutta asiaa tovi pohdittuamme totesimme että keikka on aina keikka, vaikka soittoaikaa olikin vain 15 minuuttia. Sen lisäksi bändissämme vaihtui vuodenvaihteessa jälleen kitaristi, Tonin lähdettyä opiskelemaan jonnekin susirajan taakse. Onneksi uusi kitaristi löytyi läheltä, sillä Tonin veli Samu tarttui haasteeseen ja kitaraan. Bandstand sai siis luvan toimia Samun tulikokeena ja sisäänajona tulevaa Klubin keikkaamme ajatellen. Ei muutakuin soittimet kouraan ja Vimmaan mars!
Meidän poppoomme sai luvan korkata illan musiikillisen annin, joten me saimme kunnian suorittaa soundcheckin. Osaavan miksaajan käsissä tämä akti oli nopsasti ja kivuttomasti suoritettu ja monitorointi pelitti hyvin. Sitten takahuoneeseen odottelemaan kanssakilpailijoiden kanssa. Vastaamme arvottiin thrash-pumppu Dead Man's Dream ja räppäri Trebor.
Väkeä oli yllättävän paljon katsomassa illan bändejä, joten ei tarvinnut tyhjälle salille soitella omaksi huvikseen. Tämän lisäksi keikka kuvattiin ja lähetettiin livenä netissä sekä kuvallisena että pelkkänä audiosyötteenä. Melkoisen stara-fiilis kun jaloissa pyörii ihmisiä videokameroiden kanssa samalla kun itse heiluttaa tukkaa ja rämpyttää kitaraa.
Juontajan alkujuontojen jälkeen rokkikone käyntiin ja Valtias pläjähtää kuulijoiden naamalle. Soitto kulkee todella hyvin ja itsellä on oikein hyvä fiilis soitella. Muutkin musikantit silminnähden nauttivat soitosta, Samukin vetää pisteet kotiin ja selviää puhtain paperein ensimmäisestä keikastaan. Pieniä teknisiä ongelmia ilmenee, kun huomaan setin puolivälissä soittaneeni vaisulla rokkisäröllä, boostauskanavan ollessa pois päältä. Mutta onneksi rokkisärö sopii musiikkiimme paremmin kuin sirkkelitappometallisoundit.
Lyhyen 15 minuutin (joka tuntui lähinnä viideltä) ja neljän kappaleen settimme jälkeen pokkaamme, keräämme kamppeemme ja annamme lavan Dead Man's Dreamin haltuun. Pojat soittivat todella hyvin ja hyvää musiikkia, lavaesiintyminen jätti vähän toivomisen varaa. Ehkä sitä elastisuutta ja liikettä tulee ajan ja kokemuksen myötä lisää, soitollaan pojat kuitenkin vakuuttavat ainakin meidät, täytynee ottaa joskus yhteyttä ja pyytää mukaan keikalle.
Viimeisenä esiintyi räppäriduo Trebor featuring... joku. En tiedä kyseisestä genrestä juurikaan mitään, mutta pojissa on kuitenkin potentiaalia ja lyriikoissakin jotain järkeä ja ideaa. Lisää kokemusta ja treeniä vaan alle niin ehkä tästäkin tulemme kuulemaan joskus tulevaisuudessa.
Lopulta tuomarit antavat tuomionsa ja yllätykseksemme pääsemme jatkoon. Itse olisin päästänyt Dead Man's Dreamin, mutta ehkä tällä kertaa kokemus ja lavapreesens voitti teknisesti paremman suorituksen, kuka tietää. Jatkoon pääsy on kuitenki mukava lisä ja loppu muutenkin hyvin sujuneelle illalle. Kiitoksia myös varta vasten meitä paikalle kuuntelemaan tulleille sekä muillekin kuulijoille, toivottavasti herätimme edes hieman mielenkiintoa.
Ei muutakuin kamat takaisin treenikselle ja katse kohti tulevaa keikkaamme Klubilla.

SETTILISTA:
Valtias
Sähkömeri
----
Seinän takana
Vieraalle rannalle

Kirjoitettu Thursday 05.02.2009

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: