Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

DAF Drum battle TAVASTIALLA 14.12.2003

14.12.2003

Oli se päivä jolloin taas kaikki Suomen rumpalit kokoontuivat Helsingin legendaariselle Tavastia klubille tutun rumpukirppiksen pariin. Illall sitten olikin jo aivan eri meininki. 7 eri rumpalia (Toni Porthen, Tommi Rautiainen, Jari-Pekka "Jartsa" Karvonen, Tapani Laastola, Jari "Kepa" Kettunen, Jaska Lukkarila, Miri Miettinen), aivan älyttömän kovan house bändin kanssa. Missä kahdessa eri bändissä soitti Lenni-Kalle Taipale: Koskettimet, Tuomo Prättälä: Koskettimet/Laulu, Jari Heino: Basso, Jarmo Nikku: Kitarat, Marzi Nyman: Kitarat/Laulu, Mongo Aaltonen: Perkussiot, Jartsa Karvonen: Perkussiot, Juha Tanninen: Perkussiot, Ape Anttila: Basso, Jari Puhakka: Koskettimet, Jonatan Rautio: Saksofoni, Timo Hirvonen: Basso, Jukkis Uotila: Koskettimet, Mikko Mäkinen: Koskettimet, Kimmo Blom: Laulu jne. muita muusikoita.

Sinne oli ilmoittautunut vielä jälkeen päin paljon muitakin muusikoita mukaan ja olisi voinut vielä paikan päällä. Vähän jäi harmittamaan sillä olisin voinut viedä sinne tämän partybändin "Seisova Aalto" all star kokonpanossa Billy Idolin "Rebel Yell" olis ollut kyllä kova luu täydelle Tavastialle. Puhumattakaan fuusiomeningistä mistä vastasi vain Lenni-Kalle Taipale. Veti vain yhden omista biiseistään "Pojama". Ihme ja pettymykseen vain että Lenni ei sitten soittanut pianosooloja biisiinsä koska kyseessä oli DAF "Drummers Assocation of Finland" Drum Battle show missä rumpalit pisti sooloja vuoronperään biisien välissä.

Minun mielestäni Porthenin Toni oli heistä teknillisesti ylitse muiden. Kuoppis oli kanssa ihan yes ja homma toimi. Olisin kyllä itsekin pistänyt setin takana henkevät fillit tulille jos olisin ollut rumpujen takana. Mutta tuonne olikin valittu rumpalit etukäteen joten siellä paikan päällä oli mahdotonta liittyä rumpaleiden kerhoon lavalla. Housebändiin oli avoimet ovet.

No ensi kerralla sitten tulee oikein kunnon promoa omasta musasta vaikka taustanauhojen kera.

En ole kyllä eläissäni vielä näin huomaa meininkiä missän livenä nähnyt. Kolme rumpusettiä lavalla ja kolme rumpalia vetää biitti sata lasissa. Toni Porthenilla oli kyllä eniten munaa siinä soitossa. Minulla sitä on kanssa kun soitan :) Tosiaan kuitenkin jos itse haluaisi päästä sinne kuuluisien rumpaiden kerhoon niin eikun nimeä luomaan. Hard job, easier to say than done. Suomessa on kuitenkin todella vähän jazz fuusiobändejä tai artisteja. Lenni-Kalle Taipale edustaa lähinnä melkein yksin Jazz Fuusio musiikin kiiltokuvaa. No mutta minulla on suunnitelma että meinaan raivata tieni sinne mukaan. Sellaisella albumilla missä soitan melkein kaikki instrumenteista. Bassot on kai sitten aidot ? Multi-instrumentalisti meninkiä on minulla tähänkin mennessä ollut. Mutta kyllä se bändikin täytyis kasata uudelleen kokoon vielä joku päivä. Kun löytyis jotkut hubat soittokamut. Suomi on todella pieni maa, mutta siitäkin huolimatta tänne mahtuu aivan älyttömän paljon todella hyviä ja taitavia muusikoita. Totta kai myös kaiken sortin huipputaiteilijoita eri aloilta.

Vaalikaamme taidetta sen eri muodoissa.

Tässä päivä pari sitten löysin linkin www.dafry.net keskustelupalstalta 4 vuotiaan Amerikkalaisen rumpalin sivuille. Jätkä on 4 v. ja soittaa kuin virtuoosi ? Hetkonen ja on vielä kaiken lisäksi multi-instrumentalisti siihen päälle. Juu on varmaan jätkä joku uudelleensyntynyt Tony Williams :) Huono joke :) Tämän Amerikan lahjakkaimmaksi lapseksi nimetty tyyppi nimeltä Marcus Cole löytyy web sivuilta www.colemarcus.com

Hänen faijansa on ammattirumpali ja sehän kertoo jo jotain. Harmi että itse en saanut toimimaan hänen soittodemo videota.

p.s. hyvä meiniki jatkuu

- Teemu Vehkala

Kirjoitettu Monday 15.12.2003

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: