Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Recordsin lehdistötiedote

Aamupostia 1.5.2009 odotellessa: 236
Lasten musiikkiharrastus vei mennessään Lopen Launosissa. 2006 Launosten pojat perustivat kotikylässään 12540 Records –bändin. Samalla heidän edellinen parivuotias bändinsä AFL (Alaskan farmiliiga ja jäsenistönsä: ihmeherra,sensuuri,anfalas,sanansaattaja,baba zappa ) jäi mukavaksi muistoksi.

Heti tuoreeltaan 12540 Records julkaisi nimeään kantavan omakustannelevyn, joka sai omista piireistä kannustavaa kiitosta. Silloinen 80 levyn painos meni innostavasti plussan puolelle ja siitä asti myös uusi levy on ollut koko ajan ns. työn alla. Kunnianhimoisen hankkeen julkaisukynnys on vain noussut omasta vaatimuksesta koko ajan korkeammalle. Esimakua uudesta on silti löydettävissä Mikseri.netistä.

Nyt bändissä ovat mukana 17-20 –vuotiaat Jesse Haake, Kalle ja Ville Kalminen, Jani Salo sekä Sami ja Toni Tamminen. Yhteensä heillä on yli 100 vuotta kokemusta Launosten kylästä. Läpi on käyty päivähoitoa, esikoulua, ala-astetta ja FC Lopen jalkapalloa.

Poikien lapsuuden tähtihetkiin kuului Santamäen nurmikentän eli ”Armisen Areenan” rakentaminen poikien aktiivisimpaan futiskauteen ja karvaimpiin pettymyksiin pitkälle suunnitellun Launosten rullalautailupuiston rakennushankkeen kariutuminen. Ehdittiinhän sitä hehkuttaa etukäteen sanomalehdissäkin ja siitä piti tulla Suomen paras skeittiparkki. Pojat luulivat, että pian Loppi tunnetaan muustakin kuin perunasta ja tekivät innokkaasti sen eteen useita rahankeruu/talkooiltoja. Sittemmin pojille jäi arvoitukseksi mihin kerätyt rahat sijoitettiin.

Esiintyminen on jännää hommaa ja 12540 rec tähtää koko ajan uusille keikoille. Viimevuotiset Elmofest ja Lopen Unelmakoulu –ilta menivät aika nappiin. Bändin pojilla on myös omia musiikkiprojektejaan ja vaikka porukka rupeaa leviämään eri paikkakunnille, asia on tullut selväksi. Nyt ei tehdä mitään tuutulauluja enää ja harjoitustilat ovat parhaat, mitä kylältä löytyy – ainakin tilavuokrien perusteella. Rahapulaa potevien poikien siirtyminen ilmaisista Launosten nuorisotiloista vuokralle Launosten Työväentalon näyttämölle kirpaisee vähän väliä.

Harjoitustiloja on rajoitetusti, mutta pojat ovat kannustavasti esitelleet niitä musiikista kiinnostuneille kavereilleen ja olleet myös avuksi toisten musiikkiprojekteissa.12540 Recordsin raidoilla ovat käyneet näyttämässä taitojaan monet kaverit, joille 12540 Records toivottaa menestyksekästä jatkoa.

12540 rec on jo useana vuonna hyvin perustellusta hakemuksestaan saanut Lopen kunnan vapaa-ajanlautakunnan jakamaa toimintatukea. Pojat kiittävät kuntaa tuesta ja pitävät sitä erittäin arvokkaana eleenä järjestää nuorille ”oikeaa” tekemistä. Viimeksi bändi sai pöytäkirjojen mukaan tukea seuraavasti: 200 euroa bändi-illan järjestämiseen ja 300 euroa suoraan Launosten Työväenyhdistykselle maksettua tilavuokrarahaa.

Vahvistamattomien huhujen mukaan tilavuokria kuuluu olevan rästissä, mutta poikien oman kirjanpidon mukaan kunnan maksama tilavuokraraha on vielä käyttämättä. Työväenyhdistys ei ole pojille suoraan kertonut kantaansa, mutta muuten pojat ovat tyytyväisiä yhteistyöhön ja vaalivat pyhästi vanhan työväentalon välillä jopa kummittelevaa henkeä. Näillä kipinöillä bändi-illan suunnittelu ja kauan työstetty levy tai levyjä ovat jo hyvässä vauhdissa. Jotakin kivaa on tulossa. Ovathan pojat yhteistyössä Lopen kunnan nuorisotoimen kanssa jo useasti olleet järjestämässä musiikkitapahtumia ja esiintyneet niissä.

Tiedoksi pojat kertovat, että IRC-Galleriassa on musiikkilähtöinen yhteisö 12540 Records, joka päivän tietojen mukaan on kooltaan peräti 53 henkinen. Sieltä löytyy paljon kotikylän väkeä ja sinne mahtuu rajattomasti mukaan uusia faneja! Bändi haluaa tehdä viihdyttävää musiikkia lokeroitumatta mihinkään tyylisuuntaan. Kaikki jäsenet osaavat soittaa eri soittimia ja hallitsevat mikserin käytön. Vaikutteita he ovat ottaneet kukin omilta suosikeiltaan. Mainittakoon, että Samin soitossa kuuluu edelleenkin ja nyt jopa 12-kielisenä Riihimäen Musiikkiopiston kitaransoiton opettajan Reijo Virtasen kätten äänet ja Sami pitää Reijon oppeja kunniassa.

Juuri ilmestyneestä Launosten Kyläpostista pojat löysivät kolme mielenkiintoista juttua ja haluavat ne tässä lukijoiden tiedoksi. Paikallinen kyläyhdistys aktivoituu taas ja järjestää jo toisen kerran tänä keväänä keskustelu/infotilaisuuden lisääntyneen häiriköinnin ja ilkivallan takia. Kylän nuorisotilat Launosten koululla aukeavat vihdoinkin ja moneksi illaksi. Lisäksi kyläyhdistys järjestää jo pitkät perinteet omaavat kevätsiivoustalkoot. Infotilaisuus on Launosten koululla 5.5. klo 18 ja siivoustalkoot alkavat samalta paikalta 14.5. klo 18.

Muuten pojat ovat sitä mieltä, että kylän lapsista on jo tarpeeksi moni poliisin kirjoissa. Aamupostissakin löytyy toisinaan poliisijuttuja Launosista; töhrijöitä on taas liikkunut kylällä, 15-vuotias poika on arki-iltana rikkonut asuintalon ikkunoita jne. Tietenkin pojat tuomitsevat nämä teot kuten myös aikuisväestön uhkailun väkivaltaisen järjestyksenpidon käyttöönotosta. Sellainen on mielipidepalstojen ja nettikirjoittelun perusteella jo vaarallisen usealla ääneen mielessä. Sodissa ei kuitenkaan ole voittajia. Yhteen ääneen pojat tuumaavat, että nyt on kaikkien otettava suunta järjellä eteenpäin, ettei kenenkään kulku kaidalla tiellä nouse aivan pystyyn.

Viihtyisä elinympäristö on pojille tärkeä. Sen eteen kannattaa tehdä töitä ja pojat ovatkin halukkaita osallistumaan kylän siivoustalkoisiin. He uskovat, että mukaan lähtee yllyttämättä muutakin nuorisoa ja kyläyhdistyksen järjestämä kestitys voi tuoda jopa yleisöryntäyksen. Records putsaa ja Records maalaa, mutta miten käy Recordsilta rock`n roll? Ehkä kuulemme sen jo talkoissa eli oman biisin sanoituksen mukaan pian Loppi tunnetaan muustakin kuin perunasta! Joka tapauksessa jo pienellä puhdistamisella tai ylimaalauksella moni kotikylän tie ja seinä on pian taas siistinä.

Kirjoitettu Thursday 30.04.2009

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: