Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

SID*LEXAN

No niin, olen unohtanut tästä laitteesta johtuen erinäisistä syistä, muttamutta:





Eli, kyseessäon siis puulootaan rakennettu Commodore 64-tietokoneen äänipiriä (tässä on 8580 piiri) käyttävä syntikka. Kontrollit ovat melko minimaaliset: yksi endless coderi ja yhteensä viisi nappulaa + virtakytkin. 1 power in 12 v:n muuntajalle (tosin kerrotaan että 8580 tarvitsisi vain 9 volttia...mene ja tiedä!), yksi mono-outti ja MIDI In ja Out. Boonuksena laitteen piirilevy on laitettu kiinni jonkinlaiseen pleksiin, eli siis näkyy lävitse. Valitettavasti se on tosin levyn "kääntypuoli", eli ei se missä näkyisi vaikkapa itse äänisiru.

Miditoteutus on hyvin kattava ja kaikkia laitteen parameterejä voi twiikata livenä ja lennossa, mnutta tätä suoraan rajoittaa tietysti se, että noi codereita tosiaan on vain yksi. Siltikin e2:n kanssa teimme jänniä juttuja tämän laitteen sange tunnistettavalla arpeggiaattorilla käyttäen hyväksi livetwiikkailua.

Soundillisesti...jokainen varmaan tietää miltä C64 kuulostaa, jossei muuten niin on varmaankin kuullut jonkun Timbalandin radiohitin missä tätä laitetta käytetään. Tässä laitteessa on kuitenkin jotain erikoista: filtterin toteustus on joko todella outo, se on rikki/väärin asetettu (manuaalissa puhutaan 6581 piiristä mutta laitteessa on 8580-piiri) tai sitten EVO. Tiedetään, että 6581 ja 8580-piirien filttereissä on suuria eroja, mutta tässä filtteri tuntuu lähinnä säröttävän ääntä.

Filtteri-ongelmat ja se, että tässä ei ilmeisesti voi helposti resetoida patchia (tai sitten en vaan osaa) laskevat laittaan arvoa hieman, mutta kummaliset filsut avaavat omituisia noisetusmahdollisuuksia. Myöskin laitteen toteutuksen ja dokumentaation väliset erot ovat ikävä piirre. Kuitenkin olen tyytyväinen ostokseen, ja olen ajatellut koristella laitetta vetämällä varoitusteippiä laitteen pleksipinnan ylitse.

Kirjoitettu Sunday 05.10.2008

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: