Foothold (Original Mix)

Shine Fish | 20.03.2007 | Filter House
8:17

pöö, se teki housea välillä. mukaan mahtuu rhodesientapaista, viulua ja kitaraakin siellä jossain taustalla kai on kuultavissa. joo, ja rumpuu ja bassooki ja niitä sellasia. kaikki nivottu yhteen yöunet vievällä efektoinnilla, josta en aio luopua jatkossakaan. pidän bileet jos... kaikki muut ku Nyhde tykkää \o/

http://koti.mbnet.fi/s...

9.33   2606 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

10
Kare_ 09.04.2007
no prkl
0   +1 +2
 
Nyhde 05.04.2007
Vielä noin reipas vuosi sitten ainoat sietämäni talolajikkeet olivat syvätalo ja happotalo. Vaan kuten niin monesti ajan myötä käy, myös musiikkimakuni meni jollain tapaa väljentymään, se kelvoton. Osasyyllisenä mainittakoon Ville-sedän itsensä suosittelema Mantronik vs. EPMD -yhteisteos Strictly Business. Mehukkaasti rouskuvat soundit, juuri sopivalla taajuudella tuuttaava takapotkubasso ja mukavasti rullaava räppi veivät pienen totuttelun jälkeen sydämein. Antikliimaksi iski tällä kertaa artistitietämyksen puutteen muodossa. Paria kolmea kappaletta luukuttelen edelleen innokkaasti.

Tietynlainen odotus tätä kappaletta kohtaan syntyi kutakuinkin samalla hetkellä, kun Villen Nietos-sovitus lähti ensimmäistä kertaa soimaan täydellä voimalla. Siinä on paljon sitä paljon puhuttua jotain, mikä saattaa ehkä olla minun osaltani tämän kappaleen suurin ongelma; odotukset ennättivät nousta melko korkealle. Intro on omaan korvaani aivan täydellinen, mutta itse kappale junnaa lopulta hieman turhan yksipuolisesti, eikä oikein jaksa lunastaa alun lupailuja. Olisin kaivannut hieman enemmän äkillisiä suunnanvaihtoja ja erinäisiä rytmivariaatioita. Tämänhenkisissä kappaleissa tulen lisäksi usein kaivanneeksi jotain oikein hartiavoimin groovaavaa koukuttelua, eikä pelkkä yleisgroove vielä itsessään riitä, vaikka se tässäkin kappaleessa periaatteessa oikein hyvin toimii.

Äänitekninen puoli on herralla edelleen hallussa, eikä siitä pääse mihinkään. Myös tyylitaju tuntuu edelleen toimivan, vaikka jousiosastoon tottuminen tuleekin viemään vielä jonkin verran aikaa. Bassorumpu, basso ja sekalaiset helistimet pelaavat kuitenkin perinpohjaisesti yhteen, mikä lienee tällä kertaa se pääasia. Mitään erityisen rentoa tunnelmaakaan tässä ei taideta yrittää tavoitella. Pikkiriikkisestä 303:n kaltaisesta sahanitinästä irtoaa huomattavia määriä lisäpisteitä. Se vain soi niin herkullisesti tuolla muun äänen seassa.

Olen itse asiassa hyvin pitkälti samoilla linjoilla Jepun kanssa. Kelpo kappale jonka tulen luultavasti kuuntelemaan lähiaikoina useampaankin kertaan, mutta joka tuskin tulee soimaan päässäni tuntitolkulla. Odottelen kuitenkin seuraavaakin kappalettasi innolla. Lupaavalta vaikuttaa.
0   +1 +2
 
9
Skyther 04.04.2007
Loistava laulu. Mieheltä sujuu house näköjään lähes yhtä hyvin kuin kiksuttelukin. Teki päivästäni paremman, kiitos siitä.
0   +1 +2
 
10
Edelleen parasta mitä mikserissä on.. hienoa että cordis tunteilusta päästiin vähäksi aikaa ihan muualle. Mainiot talo soundit... tunteiluu tässäkin mutta ihan eri tasolla. Mikserin house mestarin eli SOLIDLOOP alkaa saamaan tässä kovan kilpailijan. No sieltä ei oo tullu vähään aikaan mitään uutta, että menit nyt sitten housenkin saralla omien listojeni ykköseksi...

Mitää kritiikkiä en voi antaa sillä oon kuitenkin niin paljon pienempi
nappuloitten vääntelijä sinuun verattuna.

Fanituxii ei muuta voi... HUH HUH
0   +1 +2
 
Aurisgale 26.03.2007
Täh?! Tälläistäkin teet ja kuulostaa niin perkeleen hyvältä. Harvoin innostun housesta, mutta tässä on niin loistavaa kikkailua soundilla, että discosoundikin tykittää omaan nuppiin ilman ongelmia. Olen samaa mieltä muiden kanssa myös noista rhodes soinnuista... nannaa!

Tässä on parasta tämä letkeä tunnelma... sellaista oikeaa hengailun tuntua. Kyllä tämän voisi nostaa kuulemien house biisien parhaimmistoon. Tämä biisi olisi mukava kuulla jonkun taidokkaan henkilön vokaaleilla, niin se olisi piste iin päällä. Hitti kamaa olisi vokaaleilla! Nytten "vain" loistavaa (loistaa kilometrien päähän).

Toimii niin hyvin, että voin kuvitella että herra Veezay on löytänyt itselleen sellaisen disco-kampauksenkin afroineen ja kimaltelevat leveälahkeiset pillipöxyt... mites muuten fiilis voiskaan olla näin hyvä;) Disco-Veezay Rockin da house<3
0   +1 +2
 
10
Fleeticer 24.03.2007
Saatana jätkä osas taas tehä biisin, joka on mun makuun :D Filter/funky/disco - houset kunniaan! Tässä on alusta asti semmosta menoa, että huhhuh, loistavasti filteröityä ja efektoitua synaa tarjoillaan. En yleensä noista vanhoista disco stringeistä välitä, mutta kyllä se tuolla takana toimii. Mutta varmaa klubimatskuahan tämä on, ja nuo rhodes tarjoilee kyllä semmoset chillisoinnut, että katto vähintäänkin räjähtää. Kitara lyödään mukaan ja funkkia riittää vaikka muille jakaa.

Miksaus/masterointi varsin hyvin toteutettua, laatuluokkaa, kaikki taajuudet ovat tasapainossa. Tässä ei myöskään ole sitä tunkkaisuutta, mitä Cordis - biiseissä tuppasi hiukan ensiintymään. Kokonaisuudessaan varsin kliinistä menoa. Rummuissa riittää ytyä ja groovia.

Jos joku kysyy, että kuka tekee Mikseri.net:ssä parasta filterhousea, niin sormet vaan Veezayn suuntaan. Tässä ei ole yhtään heikkoa elementtiä, kaikki toimii loistavasti yhteen, groove on maukas, mutta eniten iskee rhodes soinnut kitaran kera. Basso työskentelee varmasti taustalla, hyvä sinänsä ettei se nouse liikaa esille ja vie tilaa muilta soundeilta. Eipä voi pahaa sanoa, muhun iskee täysillä, täyttä julkaisukelposta kamaa. Keep on!

(p.s. Voisin ehkäpä säätää jonkunlaista remiksiä tästä jos se passaa)
0   +1 +2
 
10
-Juha- 24.03.2007
Loistavan kuuloista! Tähän mennessä mikserin paras filtterihouse biisi mitä oon kuullu, ehkä jopa kaikista house biiseistä täältä. Laatu ja soundit ovat kovaa luokkaa.. eipä löydy pahempaa valittamista. Rakennekin on just eikä melkein kunnossa. Tuo pieni laskeutumisvaihe tossa 2 minuutin jälkeen tulee juuri oikeaan paikkaan. Hyvä tuo venytys soundi joka alkaa siinä samalla. Mukavaa "vinyylirahinaa" kuuluu myös. Eipä tästä kummempaa sanottavaa enää löydy kun kaikki toimii sen verran mainiosti. Vois jo pitkästä aikaa lätkästä numeronkin kommentin kaveriksi.
0   +1 +2
 
Ihan kiva perushouseveto. En ostas jos levykaupas tulis vastaan. Housesetissä varmaan toimis välibiisinä hyvin. Nastaa gammaa!
0   +1 +2
 
8
Chadonna 20.03.2007
Piätkö bileet, jos mie tykkään? Koska nimittäin TYKKÄÄN! No en sanois, että kaikkein uskomattomin biisi ikinä, mutta sinun tuotannossasi aika mainio pläjäys. Kiva että vaihdoit hieman tyyliä. Pidän tuossa kahden minuutin kohdalla tulevasta pätkästä, mutta muuten vähän jäi seis. Tai siis. Tosi hyvää fiilistelyä ja sellasta, joka on kivaa aina välillä. Vähän myös antoi odottaa itseään ja ei sitten antanutkaan mitään. MUtta sellaseen viininjuontifiilistelyyn ja pössyttelyyn ja vaan tavalliseen kiksutteluun tämähän on mainiota. Saatpa kasin silti.
0   +1 +2
 
9
stuntguitar 26.11.2008
Rakenteeltaan siisti biisi. Jotenkin en oikein tuosta jousisoundista diggailu mutta tuo rhodes pelastaa paljon. Rumpusoundeista myös plussaa. Hyvä veto.
0   +1 +2
 

Sivut: 1 2