Covers of 60's and 70's R&B classics: Moi, moi vaan (Hey, Hey, hey) (Blues Section cover)


Olen joskus soitellut parissakin bändissä suomalaisen progemusiikin kantaisän ”Blues Sectionin” erinomaista ”Hey, Hey, Hey”- biisiä. Kappaleen on säveltänyt ja sanoittanut Jim Pembroke ja se julkaistiin vuonna 1967 Love Recordsin toimesta. Bändin tavaramerkkinä olivat Pembroken sävellysten ja laulun lisäksi Jimi Hendrixin ja Eric Claptonin tyylinen kitarointi (josta vastasi Hasse Walli) yhdistettynä jazziin jota bändissä edusti mm. kotkalaislähtöinen saksofonisti Eero Koivistoinen. Kyse oli selvästi senaikaisesta ”superbändistä” Suomen oloissa ja sitä mm. käytettiin muiden artistien levyillä taustabändinä. Valitettavasti tämän mainion bändin elinkaari alkuperäisessä kokoonpanossaan jäi kovin lyhyeksi.

Taidan olla yksi niistä harvoista mikseriläisistä, joka on onnistunut näkemään bändin livenä; se tapahtui Karhulan Yhteiskoulun pienessä jumppasalissa pidetyissä konsuissa. Pembroke, Walli ja Koivistoinen olivat ihan varmasti mukana ja rummuissa oli muistaakseni Ronnie Österberg, mutta basistista en ole ollenkaan varma (oletettavasti Groundstroem tai Sarmanto).

Koska kyse on Jim Pembroken tekemästä biisistä, olivat sen sanat tietysti englanniksi. Törmäsin oikeastaan aika lailla vahingossa pari kuukautta sitten henkilöön, jonka kautta sain yhteyden Pembrokeen joka ystävällisesti antoi minulle luvan tehdä kappaleeseen suomalaisen sanoituksen.

Alkuperäisen vahvan ja alkuvoimaisen kappaleen kuulee esim. täältä: https://youtu.be/AHuhXrX2xLI

Päätin tehdä biisistä vähän erilaisen mutta kuitenkin alkuperäistä kunnioittavan sovituksen, jossa tukeudun enemmänkin kappaleen hienoon pop-melodiaan kuin alkuperäiseen proge-meininkiin. Tässäkin versiossani kyse on sanoituksen ja sovitusideoiden toimivuudesta, ei laulusta tai soundeista.

Moi, moi vaan! (Hey, Hey, Hey)

---intro---

Ollaan vain hiljaa, parvekkeella kaksistaan
Ollaan vain hiljaa, erillämme istutaan
Ollaan vain hiljaa, minut sait tajuamaan
Ollaan vain hiljaa, eri suuntiin jatketaan

Moi, moi vaan! (x7)

Ollaan vain hiljaa, sanottiin jo liikaakin
Ollaan vain hiljaa, viestisi mä ymmärsin
Ollaan vain hiljaa, kaikki päättyy viimeinkin
Ollaan vain hiljaa, suhteen tään jo ohitin

Moi, moi vaan! (x7)

---soolo----

Ollaan vain hiljaa, sanottiin jo liikaakin
Ollaan vain hiljaa, viestisi mä ymmärsin
Ollaan vain hiljaa, kaikki päättyy viimeinkin
Ollaan vain hiljaa, suhteen tään jo ohitin

Moi, moi vaan! (x7)