A Stormy Day and A Helicopter

Dax | 30.12.2005 | Downbeat
4:33

100 bpm Chill.

Tein kappaleesta palautteen perusteella uuden version, jonka saa ladattua tästä.

Kommentteja uudesta versiosta voi lisätä myös tämän kappaleen alle.

0.00   606 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Ilmiselvä 10.01.2007
JamesMercy tuossa tiivisti oivallisesti tämän biisin saundimaailman suurimman ongelman, eli tuommoinen ysärikonemusiikkityylinen saundillinen varovaisuus ja muovisuus rankaisee biisiä paljon.

Tunnelma on ihan ok, mutta melodinen puoli tuntuu jäävän aivan liian helppoihin ratkaisuihin, tai oikeastaan varsinaista melodiaa ei ole vaan enemmän vain arpeggiotyylisiä sointujen perussävelten pyörittelyitä, joka ei ole pidemmän päälle kovin kiinnostavaa kuunneltavaa jos ei ole mitään liidaavaa esimerkkiä. Ei siis niin että niissä itsessään olisi vikaa, vaan lähinnä että ne kaipaisivat pinnalleen jonkinlaista kantavaa elementtiä.

Bassolinjoista pidin aika paljonkin, harmi että basso on miksattu niin utuiseksi että se ei oikein kykene kannattelemaan biisiä kokonaisuudessaan. Sen saundi voisi myös elää enemmän. Rumpusaundit ja -kompit olivat myöskin mukavia, mutta niissäkin saisi olla paljon enemmän särmää ja rosoisuutta sekä eloa. Layerointi auttaa paljon, ja kevyt säröttelykään tekee harvoin pahaa tämäntyylisille saundeille. Jotain ghostnoteja ja vahvempia fillejä voisi myös olla.

Parhaaksi elementiksi jäi juuri tuo rumpu/bassopuoli, oikeastaan rytmiikka kokonaisuudessaan. Jos tuota samaa otetta soveltaisi melodiapuoleen, biisi eläisi jo huomattavan paljon enemmän. Tuotantoon kaipaisin paljon enemmän massiivisuutta, stereokuvaan eloa ja äänimaailman munakkuutta.

Ei tämä huono biisi ollut, mutta jäi silti jotenkin niin laimeaksi kokonaisuudeksi, ettei mitään kummempaa jäänyt mieleen. Luovaa hulluutta peliin, koska kyllä tässä hyviä elementtejä oli, ne vain vaatisivat enemmän rohkeutta toteutuakseen parhaalla mahdollisella tavalla.
0   +1 +2
 
JamesMercy 01.09.2006
Massiivisesti, vähän soundtrackhenkisesti pamahtaa käyntiin. Melodiat eivät kolahda oikein soundeiltaan, vähän turhan helpon ja ysärin oloisia. Muutenkin ehkä liiaksi valmiiksi pureskellun oloista kokonaisuutta. Rummut sen sijaan säksättävät oikein mukavasti ja kuljettavat hyvin eteenpäin. Hyvin toimivat. Basso heiluu siellä alla samoin ihan mukavasti, toimii. Nuo orgaaniset efektit, ukkoset ja helikopterit tms., alkavat jossain vaiheessa tökkiä - introon ja outroon sopivat kyllä, mutta kappaleen keskellä ei oikein. Melodioissa on kyllä mukavasti koukkua ja tiukasti tämä otteessaan pitää loppuun asti, soundit vain olivat vähän turhan konventionaalisia. Omaperäinen ote jäi puuttumaan. Miksauksesta, toimivasta rakenteesta ja sävellyksellisistä koukuista kuitenkin pisteitä ja arvostusta.
0   +1 +2
 

Viimeisimmät kuuntelijat