Moi, moi vaan (Hey, Hey, hey) (Blues Section cover)

Covers of 60's and 70's R&B classics

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

AnttiJ 6 päivää sitten
Kiitos kovasti kommentistasi. Olet asian ytimessä eli versioni ovat aina hatunnosto alkuperäisille ja ehkä jo hieman unohtuneillekin biiseille ja tekijöille, joista yritän kertoa jotain pienen taustatarinan muodossa samalla kun yritän löytää biiseihin vähän jotain omaakin sovituksellista panosta. Ja hyvä jos versionikaan ei pahemmin tökännyt vastaan.

Wigwamin Nuclear Nightclub löytyy myös minun levyhyllystäni ja onhan se aivan mahtava levy. Yhdessä bändissä testasimme "Onko Reetu valmis" ja kun biisiä harjoiteltiin oikein huolella, niin löytyihän se Reetukin lopulta aika mukavasti biisin hankalista ja laskemaankin pakottavista jaoista huolimatta.

Rohkenen epäillä, että tämä ei jää historiasarjani viimeiseksi Pembroke-biisiksi. :)
0   +1 +2
 
9
urpoarpo 6 päivää sitten
Hienoa, kun olet jaksanut heti vuoden alussa jo olla aktiivinen musiikissa. Itselläni tuntuu kaamos vievän voimia ...

Otit käsittelyyn vanhojen suomalaisten legendojen biisin. Hieno homma. Nämä sinun coverisi voi nähdä myös mukavana keinona tuoda musiikin historiaa esille. Tavoitteesi määrittelet: "versiossani kyse on sanoituksen ja sovitusideoiden toimivuudesta, ei laulusta tai soundeista". Sanoitus ja sovitus pelaavat hyvin. Soundiisikin olen jo tottunut, musaa on lupa käsitellä erilaisilla soundeilla, ja on vain hyvä kun on erilaisia näkemyksiä.

Kävin myös kuuntelemassa alkuperäisen biisin ja kyllä siinä vahvasti mm. Hendrix-vaikutteet kuuluvat. Suomessa imettiin tuohon aikaan vaikutteita ulkomailta lujasti, ja siitähän se sitten pikku hiljaa eteni aina vain parempaan suuntaan. Ja lopulta aivan huipputasolle! Esimerkiksi Wigwamin Nuclear Nightclub-levy on minulle yksi mielilevyistä, johon en varmaan koskaan kyllästy! :)
+1   +1 +2