[2010] - Replenish Entirety

Abysmalia

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

10
jerepih 10.02.2013
Replenish Entirety ja Amid Adversities ovat mielestäni suomalaisen progemetallin parhaimmistoa ja ansaitsevat rutkasti enemmän näkyvyyttä metalli piireissä. Tunnelmien kirjo molemmissa levyissä on toteutettu huikeasti. Toivon hartaasti että Abysmalia julkaisee lisää materiaalia joskus tulevaisuudessa, vaikken projektin nykytilasta mitään tiedäkkään.
0   +1 +2
 
10
GetzumaWorks 28.04.2011
Selitin hiukan huonosti, siis tämän biisin jaksaa kuunnella loppuun asti!
0   +1 +2
 
10
GetzumaWorks 28.04.2011
Tässä on niin sitä kaikkea, mitä muissa biisissä _EI_ ole! Ei jumaliste tätä jaksaa kuunnella ihan loppuun asti! =) Tosin tuola on joitakin tylsiä "soutamiskohtia" joissa vähän mielenkiinto voi herpaantua, mutta sitten mielenkiinnon saa takaisin joku hyvin oivallettu melodia!
0   +1 +2
 
10
väy 15.12.2010
Voe helevetti! En voi väittää kuunnelleeni loppuun asti, mutta tämä vakuuttaa silti! Todella eeppistä tavaraa, olematta kuitenkaan kornia tai muuten "yli menevää". Laulusuorituksista erityisesti plussaa. Örinät toimii, mutta niin toimii 90% muillakin örinä bändeillä, siispä cleaneista lauluista iso kiitos! En arvaisi tästä että olisi suomalaista musaa. Bändejä jota tuli mieleen kuunnellessa: Mew, Devin Townsend, Hacride, Porcupine Tree, Dimmu Borgir. Soundit kaikin puolin rautaa! Tosin ohjelmoiduista rummuista kitisen, koska se vaan kuuluu tästäkin ettei ole oikea soittaja oikeiden rumpujen takana. Vaikka triggausta, beat dedectiveä ym. tällaisessa musassa yleensä käytetäänkin, on se aina aidompi ja luonnollisempi saundi kun lähtökohtana on oikeasti soitetut rummut. Voitko kertoa miten olet työstänyt tämän? Mitä käytät kitaroissa, rummuissa, miksauksessa ym.?
0   +1 +2
 
10
Alright! Elikkäs arvostelua pukkaa tällä kertaa ja luultavasti aika pitkästi! Kyseessä on kokonaisen albumin arvostelu, joten kirjoitettavaa riittää... Ensin yleiskatsaus:
Albumin soundit ovat kyllä todella hyvät ja balanssissa. Kitarasoundit ovat perseitäpotkivat, riffit ovat pääosin todella hyviä ja koukkuja sisältäviä. Kappaleet ovat vaihtelevia ja eikä monotonisuutta löydä ettimälläkään. Joten hyvältä vaikuttaa jo tässä vaiheessa, siirrytään tarkempaan kommentointiin:
Aloitetaan taas kitaroista. Kitarat, kuten sanottua, ovat yksi onnistuneimpia elementtejä näissä kappaleissa. Soundit ovat kovaa laatua ja eikä minkäänlaista tuskaa kuunnellessa ole havaittavissa tältä osin. Riffitkin kokeilevaa menoa ja vaikutteita löytyy näemmä monelta kokeellisen metallin konkariartistilta. Annetaan hyvän kiertää, niin kuin sanotaan. Kitarat täysin kunnossa siis, ei miinusta havaittavissa. Lisään vielä, soolot ovat biiseissä lähes oma asiansa. Yhtä hyviä sooloja on vaikea löytää mikseribändeiltä. Bravo!!!
Käydääs seuraavaksi laulun kimppuun. Laulu oli yhtenäinen ja monipuolinen. Löytyy matalaa korinaa, tenorikorinaa, korkeaa rääkymistä ja puhdastakin laulua, jopa kerralla samasta kappaleesta. Tämäkin vaikuttaa hyvältä! Tuskaa ja aggressiivisuutta ei tarvitse etsiä, kun sitä löytyy jo moneen otteeseen. Hyvin onnistuneet nämäkin asiat tällä levyllä. Puhtaasta laulusta sanon sitä, että kuulosti kyllä paikoin vahvasti Spiral Architectin laulajalta, Øyvind Hægelandilta. Toimivaa myös puhdas laulu, mutta vähän enemmän kaipaisin sellaista "äijämpää" ääntä, kuten ICS Vortexilla tai Kristoffer Ryggillä, mutta laulajan suoritus oli kuitenkin todella hyvä. En sano tästä pahemmin enempää, laulu in a nutshell: Hyvin toimivaa, vähän enemmän munaa puhtaaseen lauluun, niin toimii niin kovaa, että alta pois! Jos vähän jotain puhtaanlaulun stemmoja laitettu ympäri kappaleita, missä puhdasta laulua on, niin se olisi nostanut vähän puhtaan laulun voimaa. :)
Bassosta haluan sanoa semmosta, että pääosin basso pysyy kitaran tukena, eikä itsenäisenä soittimena. Vähän persoonallisuutta toivoisin bassolinjoihin, niin tykkäisin enemmän. Samoin basson voisi miksata vähän niin, että se kuuluu alta, mutta vähemmän tasaisena huminana. Tässä basso kyllä kuuluu ihan hyvin, mutta bassosoundi on tylsä. Kuulen sen enimmäkseen tasaisena huminana, mikä vähän vaivaa minunlaistani basistia. Tämä ei sinänsä ole paha asia, mutta se vähän muuttaisi kappaleen luonnetta, jos basso olisi terävämpi ja selvempi. Samoin se muistuttaa, että kyllä se basisti jotain kappaleissa tekee! Mutta tämähän on vain minun mielipiteeni asiasta ja ratkaisu on teidän. Saatan vähän verottaa tästä pistettä, mutta ei niin ratkaisevasti, että huolestua pitäisi :)
Rummut ovat näemmä koneelliset, mutta eipä tuo haittaa, kun on niin hyvin ohjelmoitu. Tuntuisi siltä, että oikeasti joku taitava rumpali vetää setin takana kaikkea kivaa nauhalle. Rummut onnistuneita koneellistettuina. Jos oikea rumpali olisi soittamassa, pisteet nousisi kerralla hyvinkin ratkaisevasti. Nyt tämä jää kyllä plussan puolelle, muttei niin paljoa kuin oikealla soittajalla. Hyvä tämä on näinkin!
Lyriikatkin kappaleissa ovat aika pitkälle mietittyjä, eikä rautalangasta väännettyä kakkaa. Toimivaa tämäkin osion anti! Hyvä, että lyriikoihin on sen verran panostettu, että ne sopii kappaleisiin ja myös kertoo oman tarinansa lukijalle/kuuntelijalle musiikin kautta tai ilman.
Koko albumin anti pähkinänkuoressa: Kiistatta parhaimpia mikseribändejä, jotka ylittävät laatustandardeja moneen otteeseen. Biisit ovat todella toimivia kaikin puolin, vaihtelua löytyy ja aggressiivisen musiikin taiteen kauneutta voi tässä eepoksessa ihailla molemmin korvin. Kaikki tällä levyllä toimii, mutta basson persoonallisuutta jäin vähän kaipaamaan. Tappomenoa suurella sydämellä ja taidolla, antaisin levylle arvosanaksi 9½, mutta pyöristyköön numeroon 10. On tämä sen ansainnut minun puolestani.
0   +1 +2
 
10
drlecter 07.04.2010
Tältä palvelimelta ei parempaa värkkiä löydä.
0   +1 +2