5. Messu sieluttoman muistolle

Haava

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

8
jerepih 02.01.2012
Näissä sun biiseissä on onnistuttu hienosti tekemään tällänen synkkä tunnelma ja näitä on mielen kiintoista kuunnella... Mutta sitten kun näitä on aikansa kunnellut nii alkaa tylsistyä...
0   +1 +2
 
Korruptio 14.09.2011
Me digataan tätä bändin kesken tosi paljo! Käykääs tsekkaas meiänki pari biisiä jos vaikka herättäis yhtä paljon ajatuksia ku tää. Hyvää musaa!
0   +1 +2
 
9
lönssi 01.02.2010
Tästä kipaleesta tulee mieleen, että samoilee jossain metsässä yöllä keskitalvella ja luulee olevansa yksin, mutta loppupäässä kappaletta alkaa olla eri mieltä. Äänimaailma on hieno, mutta tuota rutinaa on mielestäni liikaa ja jotkut äänet loppuvat liian äkillisesti. Fiilistä löytyy hyvin :)
0   +1 +2
 
Epoche 30.10.2009
Ajauduin ajatuksiini alusta lähtien. Nyt nimi on mielestäni hyvin kuvaava. Tyhjyyttä tässäkin on, ikuista sellaista. Rätinä anto semmosta rytmillistä harhaa. Ehkäpä tähän mennessä mieluisin kappale näistä.
0   +1 +2
 
Disintegr8 03.10.2009
Alun padit olisivat voineet alkaa ihan hyvin ilman rätinöitäkin, jotenkin tuo täyden voluumin instarätinä nakertaa tunnelmaa. Toisaalta tasapaksu sisään feidaaminen on aika kliseinen veto, että enpä oikein tiedä. Joka tapauksessa tunnelma on pehmeine dissonantteineen sellainen kun odottaa saattoikin genren ja nimen perusteella; hajamielisiä sointuja ja valitusta särjetyssä ympäristössä.

Värisevä bassoliidi ja pianomaiset rimputtelut sopivat ihan nasevasti yhteen. Olin sieltä jonkun kellonkin tunnistavinani. Laajemmassa kontekstissa tämä on Haava-biisiksi vähän liian hifi, jotenkin minusta tuntui että tuo rätinä yritti luoda yksin sellaista keinotekoista lofitunnelmaa. Loppujen lopuksi olen Kallemanian kanssa samaa mieltä, että useamman kuuntelukerran jälkeen äänimaailma aukeaa vähän paremmin.
0   +1 +2
 
Kallemania 29.09.2009
Tämän projektin biisit ovat yleisesti ottaen sellasia, mitkä voisi helposti luokitella tekotaiteellisiksi.

Biisi alkaa rätinällä, johon lisäillään pikku hiljaa kaikenlaista. Enimmäkseen tunnelma on harras ja synkkä, se on hyvä. Pitemmän päälle biisi jämähtää vähän, vaikka vaihtelua on. Mitään melodiaa ei tästä jää mieleen, eikä niin ole tarkoitettukaan. Tästä tulee mieleen joku katakombi (se kun pelasin lapsena jotain Ultima kasia, siinä oli katakombeja) tai mustavalkoinen absurdi taideleffa. Haahuilu meininkiä.

Tuo alussa alkava laidoilla kuuluva rätisevä soundi on vähän niin ja näin, pitemmän päälle ärsyttävä, eikä sovi muiden soundien joukkoon, ainakaan koko aikaa. Soundit ovat enimmäkseen kuitenkin tunnelmalliset, varsinkin nuo pianolta kuulostavat (tai uruilta).

Biisistä pitää enempi kun sitä on kuunnellut useampaan kertaan, kuuntelin tässä 4-5 kertaa.
0   +1 +2
 
10
Varhainen Valo 16.09.2009
Aivan hyvin voisin kategorisoida tietyn särähtelyn jo kyseiselle projektille miltei ominaiseksi. Tunnelma on julma ja ankaraa ahdistusta pitävä. Jokin kahlitsee ja kuristaa sopivalla otteellaan viime metreille asti.
0   +1 +2
 
10
Alussa kirkon puolella tapahtuu kummia! Ääniä jotka tuhoavat... Nostavat voimaa pirun alueelta... Henget jotka ovat suossa eläneet nousevat pintaan syövät... Syöminen on hiljaista ja tappavaa... Kuuluu narskutusta kun luut hajoilevat... Liha palaa... Elämän loppu on hidas... He sanovat etteivät pelkää kuolemaa, mutta nyt he sen tuntevat se on kamalimmista kamalin... Se vie läpi mustan aukon joka on kumminkin vain portti toiselle puolelle...
0   +1 +2
 
8
- Nicolai - 18.05.2007
Mielenkiintoinen veistos. Synkkyydestä tuli ensimmäisenä mieleen Silent Hill kylminen tunnelmineen..upeaa.
0   +1 +2
 
Rojola 27.01.2007
kuollut, vaan ei hengetön. pastori yrittää lohduttaa omaisia tyhjä katse kasvoillaan. urkuri hapuilee synkässä tulkinnassaan, tämä työ taitaa sittenkin olla liian rankka. viidet hautajaiset peräkkäin, kahdet sieluttomat. sentään tänään sielu on vahva ruumiissa, vieraat ja uteliaat ovat kuoria. elävät ihmiset ovat ihmisen kuvia, ihmiset jotka eivät enään vuosiin eläneet itsensä kautta, vaan vain alttarin edessä makaavan ruumiin kautta.

klo 14:05 vieraat astuvat pihalle rupattelemaan.
0   +1 +2
 
10
Palava maisema...

Roviolla loputon määrä tehtyjä tekoja, joita ei anneta anteksi, tosin ei pyydetäkään.

Tuli puhdistaa, poistaa kaiken turhan, desinfioi, ja lopulta armahtaa myös viimeiselle matkalle lähtijän. Luista ja lihasta jäljelle jää vain tuhkaa, tahmeaa tuhkaa.

Kytevä hiillos ja uudet roihut, kun hiukan lisätään punnittavaksi tehtyjä uusia tekoja, joista ei kukaan voi sanoa oikein tai väärin.

Tämän biisin ydin on polte, tulisydän.
0   +1 +2
 
Sheena Wicked 16.05.2006
Jännää..
En osaa sanoa muuta kun en genreä tunne
Jännää
0   +1 +2
 
9
flaa 07.05.2006
Väliosio kuulostaa kutkuttavan dramaattiselta ja silti suorastaan kauniilta. Kauhufilmin soundtrack featuring aleatoriset melodiat sekä snap, crackle and pop... ohops! SANOINKO POP??? ;D
0   +1 +2
 
10
Funk-Daddy 16.01.2006
Jälleen kerran erinomaisen visuaalinen ja merkityksiä luova tunnelma. Todella kova biisi omassa genressään. Olet parhaimmillasi pimeällä.
0   +1 +2
 
9
Chi-Xi-Stigma 20.12.2005
Kovin soundtrack tyyppisissä maisemissa pyöritään. Tosin tämä on siitä harvinaisen onnistunut äänikollaasi teos, että tämä ei tarvitse kuvaa tuekseen. Laadukas ja vahva esitys. Dario Argento juolahti mieleeni
jostain kuolleen sieluni ahtaista sopukoista...
0   +1 +2
 
9
bahlastiompehda 04.10.2005
Vaikea tästä sanoa mitään muuta kuin että toimii hienosti. Ehkä liian lyhyt.
0   +1 +2
 
juZ 10.11.2004
Mustan monoliitin metsästyksessä. Radio ei toimi, ruumiit singotaan avaruuteen.
0   +1 +2
 
Kan Ho Cib 02.04.2004
tasta ei sen enempaa mutta nyt valkes mika saattais olla dark ambient:)

mut sais olla vahan kummitus maisempaa:)
0   +1 +2
 
8
Snoze 25.03.2004
Jätkä tekee oikeesti pelottavia kappaleita. Tää vois hyvin olla jostain vanhasta kauhuleffasta suoraan.. hineolta kuulostaa ei voi muuta sanoa. Siis päässni kyllä pyörii mustavalkonen b kauhuleffa jossa joku zombie kävelee hautausmaalla ja välillä kuvataan ikkunasta pöydän äärellä syövää perhettä jolle on kohta käyvä kalpaten. Tällä kertaa zombi kuitenkin menee takasin hautaan lepäämään.Eli olis voinut toivoa jotain räjähtävämpää osuutta tohon loppuun ehkä. Mutta hieno näinkin.
0   +1 +2
 
10
A.D.I.D.A.S. 15.03.2004
Aika rankka arvosana tällaselle musiikille jota en normaalisti paljon kuuntele mut toi fiilis puhutteli mua, ku satun pitämään erittäin paljon Silen Hill peleistä ja tästä fiiliksestä toi mieleen sen pelin... samanlaisia groteskeja maalailuja ja häiriösoundeja... "ruma" voi olla kaunista...
Hyvä
0   +1 +2
 
Salminen 14.03.2004
En ihan samaa mieltä kyllä ole siitä että harmoniat ja melodiat olisivat jotain biisin arvoa vähentäviä tekijöitä. Eikä tämä nyt niin hirveän melodista vielä ollut muutenkaan. Tunnelmaa tässäkin kappaleessa on reippaasti, mutta enemmän pidin siitä Paholaisen Parjatusta Pianosta. Tässäkin oli hienoja tunnelmaa lisääviä ideoita jotka toivat infernon vielä toistaiseksi hiljaisina lepattavat liekit mieleen. Yhtä kovaa tämä kuitenkaan ei minuun iskenyt.
0   +1 +2
 
7
Timpi 13.03.2004
Tuli väkisin mieleen vanha kunnon Blood peli. Siinä taisi olla tämän tapaista kauhumusiikkia. Ei tätä nyt varmaan kukaan ihan kuuntelemalla jaksa kuunnella, mutta johonkin kauhuelokuvaan sopisi täydellisesti!
0   +1 +2
 
konemies_ 13.03.2004
Alun rupinat saa melkein lopettamaan piisin kuuntelemisen.
No joo en noista melodioista kyllä innostu, aika turhanpäiväinen kappale kokonaisuudessaan.
0   +1 +2
 
Seeci5000 13.03.2004
Oli mielestämi aika huono biisi mutta en kyllä pahemmin kuuntele Dark Ambienttia, joten en anna arvosanaa
0   +1 +2
 
Badmad 12.03.2004
Mielenkiintoiset säröpannaillut alussa ja jatkuuhan ne pidemmällekin. Suoraan sanottuna ei toi melodia toimi. se on mitäänsanomaton, lähes anteeksipyytelevä. Kuin pikkulapsi kävelisi tietä eteenpäin vailla määränpäätä.. siis päämäärätön! Ehkäpä kuvitelma tulee niin erilasten elemettien yhteenliittämisestä, joka vierastuttaa meikäläistä. Alku piti sisällän jotain ideaa (kovempaa säröä, matalaa bassoa), mutta urut karkasivat otteestani.
0   +1 +2
 
kudusai 11.03.2004
Hemmetin kommenttirinki ei sitten viitsi soittaa näitä biisejä, no onneksi tämä löytyy kovalevyltä. Melodistahan tämä kyllä on. Ei kyllä ole suosikkejani Haavan tuotannosta, tästä puuttuu jotain, en osaa sanoa mitä, mutta ei kolahda niinkuin muut biisit. Rätinäkään ei oikein kuulostanut korviini niin hyvältä kuin muissa biiseissä. Kuitenkin ihan mukava messu.
0   +1 +2
 
9
DJ Berlin 11.03.2004
Aluksi tuo pärinä ja pörinä häiritsi, mutta siihen tottui onneksi nopeasti. Melodiat olivat mukavan häiriintyneitä ja tunnelma piti otteessaan loppuun asti. Mitään negatiivista en tästä osaa sanoa.
Pitänee vissiin tulla myöhemmin latailemaan lisää noita sun biisejä.
0   +1 +2
 
Okapi 11.03.2004
Tässä on itseasiassa yllättävän soinen tunnelma, mitä tuo pulputtava ratina korostaa. Tuo oboen tapainen puhallinsoitin on samalla melko rauhoittava, haikea ja synkeä. Tuli mieleen kävely jokun synkän suon läpi, jossa painajaiset vaanivat koko ajan nurkan takana, mutteivät kuitenkaan missään vaiheessa pääse hyökkäämään, ennen kuin jo päästäänkin suon ohi ja vaara on kenties jo ohi.

Ratina kuullosti ehkä hivenen päälleliimatulta, irtonaiselta; ehkä terävyytensä johdosta.

Mitään messutunnelmaa en tästä kumma kyllä itse löytänyt, mutta sitäkin parempaa suotunnelmaa.
0   +1 +2
 
10
Tää on tyypillistä Haavaa so ei teknisiä kikkailuja eikä taidon esittämistä Sulla on visionäärin kykyjä erityisesti näkemiseen ja lukemissen liittyvissä asioissa.Toi oboe solo 3:05 on myös hieno.
Muija sanoi, että kirkossa tätä voisi kuunnella.
0   +1 +2
 
8
Kaurismaki 30.01.2004
Flangeri vai phaseri? Sitä sopii kysyä. Tyhjä vai täysi? Sitä sopii kysyä. Hitti vai huti? Sitä sopii kysyä.

Huippukohdat

2:54
3:54 (!!)

Liekö suunniteltua?

Mutta siis noissa kohdissa biisi ikäänkuin 'haukkasi happea'. Mikä olikin tarpeen, koska tämän kappaleen (5. Haavauma peräjälkeen) kohdalla alkaa olla jo melkein häiritsevää tuo yleinen tunkkaisuus. Pitäisi kenties pitää vähän breikkiä tämän artistin tuotannosta, että saisi taas korvat puhtaaksi. Jep. Kuuntelisi välillä vaikka 30 sekuntia DJ Bobon Chihuahuaa. Shokkiterapiaa. Sitten takaisin Haavaa ronklaamaan!
0   +1 +2
 
8
Stocco 17.12.2003
Jep dark ambienttiä parhaimmillaan. Itse sen hyvin jo sanoitkin, että kiirettömyys on jees. Tilaa ajatuksille. Tilaa minuudelle. Sitähän minä kaipaan tämän hektisen dancehumapan keskellä. Voi vitja kun minulla olisi hemmetisti aikaa niin makaisin vaan sängyllä ja kuuntelisin tätä ja muita biisejäsi ihan onnessani. Eihän tässä tosiaankaan mitään tapahdu, mutta ekalla kerralla jännitti, että mitä jos siellä tulee joku pelottava noiserääkäisy lopuksi, kun puhuit lopun pamauksesta. En tajua dynamiikoista tai muistakaan (na)miikoista mitään, mutta hyvältä tämä kuulostaa. Säröä on juuri sen verran, että teos on luonnollinen eikä mikään siloteltu barbie, kuten radiosoopa. Hitusen tämä on kyllä lyhyt. Alle 5 minuutin kesto luo väistämättäkin kiirettä, kun tämä ei jatkukaan tarpeeksi kauan. Sellainen 10 minuuttia on aika passeli tällaisille. Tosin tämän voi nyt vetäistä välipalana. Pääruokaakin toisinaan tarvitaan kuitenkin. En kuitenkaan kuuntlisi tätä joulupöydässä.

Huomasin muuten, että biisisi aiheuttavat tosiaankin kirjoitusvirheitä.. Mystistä. 8 on ruma numero tälle, mutta ei voi mitään.
0   +1 +2
 
8
When I see the term "dark ambient", I think about something exactly like this. No melodies, no rhythm, just dark drones and low pads. I like the tearing sound that goes thru all the time of tune. Those lowpassed flute-like melody provides really nocturnal athmosphere. The first I've heard from you, and I'm positivelly surprised. 8.5/10
0   +1 +2
 
7
--mono-- 06.12.2003
tuo rätinä tosiaan häiritsee aivan liikaa
0   +1 +2
 
8
Twight 02.12.2003
Tykkäsin tuosta 'palavasta rätinästä'. Tunnelma on kuin suomalaisessa elokuvassa, jossa näytetään ruumiita. Sinänsä aika absurdi ajatus. Mutta biisisi on jotenkin laimea. Liian tasainen. Muuten hyvä.
0   +1 +2
 
aluminiumblade 24.11.2003
Häiritsi tuo 'stereorätinä'. Ilman sitä olisi ollut mielyttävämpi kuunnella. Tästä tosiaan puuttuu jotain. En usko että se on tuon melodian takia kadonnut. Pikemmin taustalta puuttui kolistelua. Tuo Mark T. Birdin jälkimmäinen kommentti sisälsi minunkin mielestä hyvän vertauksen liittyen ruumishuoneeseen.

Jotain yllätyksiä tämäkin voisi kaivata. Niin että kun kuuntelia tarkasti kuuntelee teosta säikähtäisi oikeasti, niin saisi herätettyä erittäin suuri tunteita. :)
0   +1 +2
 
Haava 02.11.2003
Hmm... Ruumishuone rality sarja voisikin olla kiintoisa... Kuvattaisiin vain erilaisia ruumiita... Pitkään ja hartaasti. Voittasi kyllä nämä nykyiset televisiosarjat (no ehkä Six Feet Underia lukuunottamatta :) Mitä tulee biisin tunnelmiin... nykymusikkissa kaikilla on aina niin kiire ja hoppu saada kaikki sanottua... Ruhallisuus antaa tilaa ajatuksille... Kai näistä voisi tehdä kaupallisempiakin... tuo ei välttämättä ole poissulkeva asia musiikkimaussani.
0   +1 +2
 
9
zood 29.10.2003
Tuo urkusoundi on hieno. Kiasmaan tämä todellakin sopisi, jonkin installaation taustalle. mäkin haluan päästä soittamaan kirkkourkuja, en oo vaan ikinä uskaltanu mennä kirkossa urkujen luokse ja soittaa. Täs on sellanen jännä fiilis. kun menee vanhaan kirkkoon jossa on ihan hiljasta niin niistä uruista vois kuulua jotain tällaista jos ne osais itse soittaa itseään. sen melkein kuulee kun istuu sielä. tai sit ne on vaan ne äänet mun päässä
0   +1 +2
 
Haava 26.10.2003
Kismaan ne veisin mielelläni... Kukahan manageroisi minut sinne?
0   +1 +2
 
8
Cuizma 22.10.2003
Tämäkin oli todella synkkä kappale. Ainoa asia mitä minua taas häiritsi oli tuo liiallinen särinä... :/
0   +1 +2
 
Haava 20.10.2003
Jooh.. Biisin taustalla soiva urku-saundi on oikea tsekkiläinen kirkkourku. Itsehän sitä siinä soittelin. Se on tietysti muuttunut aikalailla vanhan kelanauhurin VU-mittuarin pysyessä nauhoitushetkellä kokoajan punaisella... En tosin ole varma Puhuiko Elektrojänis juuri tästä soittimesta. Lopun pamaus on alaspäin pitchattu "Fender 50' Telecaster"-sählökitara kotitekoisen 50-luku imitaatio putkivahvistimen läpi.
0   +1 +2
 
Elektrojänis 20.10.2003
Ei nuo melodiat sinänsä minua haitanneet. Loppupuolella pintaan nousevilla melodioilla oli ehkä hieman liiankin puhdas ja selkeä soundi tosin. Tosin se kyllä nosti ne kivasti pintaan. Parin minuutin paikkeilla olevat urkuharmooni tyyppiset soundit oli hyvät ja antoi siihen kohtaan tavallaan kiinnepisteen jonka jälkeen nuo varsinaiset melodiat alkoivat. Toinen kiinne-/käännepiste oli melkein lopussa oleva rymäys joka oli joko piano tai kitara joka on pitchattu reilusti alas.
0   +1 +2