[2009] - Quid Humanum est

Abysmalia

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

10
dwelleronthe 22.12.2009
EI jumalauta. Oon kuunnellu tätä uutta levyä ehkä vähän vähemmän toistaiseksi, verrattuna tuohon Portals to Psychotic Inertiaan, mutta siihen tulee muutos! tai sitten alan vaan kuuntelemaan molempia levyjä ihan saatanasti, tasapuolisesti.

Innostuin tuossa plokkailemaan Sons of Perdition -kappaletta ja ai juma, puolen vuoden ajan on tullu sillon tällön kuunneltua tätä levyä, ja nyt se aukeilee taas ihan uudella tavalla kun tajuaa tosissaan että mistä palikoista tää kappale on rakennettu. tai kappaleen osa, miten sen nyt tulkitsee... Melkein sääli että tuo Sons on levyn vika osa, sitä ei varmaan ihan kaikki jaksa kuunnella kun se alkaa tossa vajaan puolen tunnin kohdalla. Mutta - jos tosiaan jaksaa kuunnella niin se kyllä muuten palkitsee, on toi sons vaan sen verran makea namupala suomalaisessa metallimusiikissa! tai metallimusiikissa yleensäkin. Ja kyllä, aivan oikea ratkaisu sinänsä laittaa koko levy yheks klöntiks niinkun tossa aiemminkin joku totesi.

Harva pystyy tekemään näin koukuttavia biisejä mun mielestä sortumatta liikaan kikkailuun.

...ja ei kun kuuntelemaan muuta Abysmalia-ant(t)ia!
0   +1 +2
 
9
Ensiksi sanon, että soundit levyssä ovat upeat ja selkeät, niin että on todella miellyttävää kuunnella. On todella hyvä, että tällaista musiikkia tehdessä panostetaan soundeihin kunnolla ja tässä ollaan onnistuttu! Hieno homma!
Musiikillisesti paistaa kyllä Opeth hyvin läpi, mutta kuitenkin pysyy vaikuttajana, eikä kopioi tätä ruotsalaista suurbändiä. Samoin thrashmetal-vaikutteet tunkeutuvat biiseihin asenteellaan. Laulusta ja joissain paikoin tulee kappaleista mieleen Stam1na, mikä ei minuun niinkään iske, niinkuin thrash ei minua muutenkaan hetkauta. Makukysymys, makukysymys...
Laulu ei minuun kovinkaan iskenyt. Kuulostaa välillä liikaa Stam1nan Hyrdeltä jne. että rääkymislaulu olisi sopinut paremmin minun korvaani tässä tilanteessa. Tosin, paikoin huutaminen sopi hyvinkin, mutta niin..
Biisit ovat hyvin sävellettyjä, kokeilevaa settiä, ihmiset osaa hommansa puhtaassakin laulussa, kitarasooloissa jne. Annan 9 koko hommalle!

-Isth kiittää ja kuittaa-
0   +1 +2
 
10
Varhainen Valo 22.09.2009
Tässä on hyvää meinikiä. Progeilu on asiallista ja diggailen kokonaisuutta saundeineen helvetisti!
0   +1 +2
 
10
anttivaan 03.04.2009
Jounimaista tämä ehdottomasti on. En nyt oo pysynyt enää laskuissa kuinka monta kertaa tämä on tullut läpi kuunneltua. Juurikin oikea veto pistää koko levy yhdeks klipiks, kun tää levy on näin helvetin ehyt ja toimiva kokonaisuus. Soundit toimii varsin mallikkaasti. Rallit ovat aivan mahtavia, riffit toimii ja vokaalit kruunaa. Taas kerran voi todeta vanhan hyväksi koetun sanonnan; ruosteisellakin puukolla voi tappaa, kunhan sen tekee asenteella niinkuin tässä levyllä. Saa nähdä onko tämä vuoden kiekko! Nyt vaikuttaa hyvin vahvasti siltä.
0   +1 +2
 
9
FunkHirmu 28.03.2009
Hep! Hyvän kuulosta matskua, soundit tuntuu olevan kohdillaan, joskin en kaikista jyystökitarasäröistä ehkä pitäny.

En ihan kokonaan kerenny kuunteleen läpi ko tää prkl on hiukan pitkä mut tykkäsin siitä et poljento pysyy hyvin käynnissä. Oikeen Jounimaista tavaraa on :)

Eihän tämä kantria ole mutta muuten hyvää :D
0   +1 +2
 
10
Holic 29.06.2009
Oivallista.
0   +1 +2
 
10
Kapr 29.03.2009
Harvoin kuulee näin läpikauttaaltaan hyvää levyä! Kuuntelemista ei vaan halua lopettaa. Mielenkiinto säilyy alusta loppuun.
0   +1 +2
 
9
Mngr 10.04.2009
professionel
0   +1 +2
 
10
_^MetallistI^_ 17.04.2009
Itsellä ei nyt ole vähään aikaan pelannut netissä äänet, joten en ole kokonaisuudessa voinut tätä levyä kuunnella, mutta kaverini osti tän levyn ja kuunneltiin sitä sitten oikeen porukalla. Pakko sanoa että harvoin kuulee näin monipuolista, mutta silti voimalla eteenpäin runttaavaa rässiä. Puhtaat vokaalit ovat aivan loistavat ja murinahommelitkin on kyllä hallussa! Tulee mieleen vähän Kreatorin Mille. Ainut mikä lievästi häiritsi oli se rumpukone, mutta eipä se tämän levyn hyvää menoa pääse pilaamaan! Täys kymppi!
0   +1 +2
 
10
drlecter 15.04.2009
Joudun korjata tuon arvosanan nyt kyllä yhdeksään ja puoleen.
0   +1 +2
 
10
Korpifilosofi 28.03.2009
Jotain kymmenisen kertaa tämä kuunneltuna läpi.

Tunnelma on aivan mielettömän upea läpi levyn! Eka roiskitaan turpaan oikein urakalla ja loppua kohti siirrytään kohti ajattomuuden tunnelmaa. Poppijutut ja tunnelmoinnit toimii ihan perkuleen hyvin. Kaikki pysähtyy viimeisen biisin kohdalla, joka on kyllä yksi hienoimmista biiseistä aikoihin. Koko levyn rakenne pysyy kasassa eikä yhtään biisiä halua ohittaa. Kaiken kruunaa hyvin musaan istuvat saundit.

Kokonaisuutena yksi parhaimpia levyjä aikoihin. Jumalauta!
0   +1 +2
 
10
drlecter 03.04.2009
Jounimaista totta tosiaan, mutta sanoisin ettei ihan yllä edellisen levyn tasolle. Viimeinen biisi on erittäinen mehuisa ja rehevä.
Miinukset hieman ylisärökkäistä/sirkkeleistä kitarasoundeista ja biisien niputuksesta yhteen tiedostoon, odottelen fyysistä kopioita. Vittumaisesti lätkäisen kasin tauluun, koska olen mulkku.
0   +1 +2