Parantaja

KVI

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

8
Wargoth 24.04.2010
Oikeet rummut koneitten kaveriks vois kuulostaa jokseekin hyvält...
+1   +1 +2
 
9
Skirnir 15.02.2010
Whoa! Aivan mahtava biisi! Tätähän kuuntelee erittäin mielellään. Pitääpä pyöräyttää vielä pari kertaa.
+1   +1 +2
 
10
Epoche 04.10.2009
Naapurini vihaavat minua nyt. Tämä biisi on todella hyvä, vaikka genre minulle onkin täysin vieras. Ja nyt saatana menee hermot, ei sitten soi striimillä nykimättä kuin kuoleva kana - siispä dl-tauko tässä välissä. Vitun mikseri! Voi vittu nyt alustetaan yhteyttä, en saa ees ladattuu tätä biisii - kiva uus paskamikseri. No, tämä päätyy kovalevylle kunhan tää paskasivu lopettaa kaatuilun..
+4   +1 +2
 
7
Sylvatir 06.09.2009
Introsta en hirvesti pitänyt, mutta yleisesti kappalehan kuulosti oikein kivalta, vaikka mielestäni taustoista jäi jotenkin se "tummuus" ja dynaamisuus puuttumaan, mainittakoon, että genrehän on lähes tuntematon itselleni. Toi mukavaa vaihtelua siihen särökitarasoundiin jota yleensä kuuntelen.
+1   +1 +2
 
Lihis- 14.07.2009
Enemmänkin industrial-metallia kuin electro-indua minun mielestäni. Kappale on hyvin toteutettu, mutta sitä vaivaavat viime aikoina aivan liian yleinen dynamiikan puute ja puuroutetut vokaalit. Melodisesti kappaleesta tulee mieleen black metal, soundillisesti liikutaan hieman industriaalimmissa maisemissa.

Ainakin kuulokkeilla soundit menevät hieman puuroisiksi, kaikki varmaankin kuulostaa hyvältä erikseen, mutta yhdessä... Kaikkien linjojen kuulemiseksi saa höristää korviaan oikein kunnolla.

En osaa sanoa pidänkö kappaleesta, vai en. Rakenne on kiinnostava, välisoitot ovat kiinnostavan erilaisia, mutta kappale silti kaipaisi enemmän dynamiikkaa. Kaikki tulee kutakuinkin samalla volatasolla koko ajan ilman minkäänlaista kontrastia, mikä syö tunnetta kappaleesta. Biisi olisi tehokkaampi, jos se vaimentuisi joissakin kohdissa.
+2   +1 +2
 
Haava 07.05.2009
Jees. Oikeaa indua. BM-stiringit ja synakuoro meisingit raaoitelulla. Eihän tästä voi kun pitää. Tummnapuva rakuus jäytää stereiota siinä missä kuuntelijaansakkin. Haukkoo henkeään puskeakseen tärykalvot yhtä ruvelle kuin se munaton eunukkikuoro jo on eilisen ruoskintansa jälkeen.

Se mikä suurimmassa taiteellisessa visiossa jää puuttumaan korvautuu helvetin hyvällä ja periteisen iskevällä toteutuksella, joka itsessään jo ansaitsisi nipullisen parsaa... perseeseen. Kympin toteutus.
+4   +1 +2
 
9
Asafa 17.07.2008
Apokalyptista. Militaristista. Suurta. En ole ennen tälläista kuullut, vaikka industrialia paljon meneekin. Tässä on jotain omaperäistä, synkkää ja mielipuolista. Tosi hyvä
+3   +1 +2
 
6
spintonik 19.02.2008
Noin neljäs tumma biisi peräjälkeen, piti tarkistaa onko playerissä joku bassokorostus päällä. Ei ollut. Oletan tietynläisen riipivyyden ja rankan semi-epämiellyttävän soundin kuuluvan industrial genreen. Tästä puuttuu se soundi, koska miksaus on liian tumma. Kuuntele musiikkiasi eri soittimissa, autossa, äidin ja iskän iloksi heidän luonaan, ym ym että saat kuvan siitä, toimiiko miksausympäristösi oikein. Jos asut normaalisssa betonisessa opiskelijakerrostalossa ym, kalusta huoneesi kirjoilla ja kirjahyllyillä että saat liian kaiun huoneesta pois. Lisäksi varmista että kajarit jotka käytät on kunnolliset, esim Behringer Truth 2029 -sarjan kajarit eivät ole niin tolkuttoman kalliitkaan.
0   +1 +2
 
Zoidberg 16.02.2008
Tylsää jumputusta. Laulusta voisi saada enemmän selvää. Basarissa hirveä saundi. Yksitoikkoinen biisi. Enemmän koukkuja mukaan ensi kerralla.
0   +1 +2
 
SirKeke 15.02.2008
Alku oli lupaava, mutta sen jälkeen biisi muuttui melko yksitoikkoiseksi. Genrestä mitään tietämättömän korvaan tuntui, että säröä oli jo liikaakiin. Jaa-a, enpä muuta osaa sanoa kun ei varsinaisesti ole aivan omaa musiikkiani.
0   +1 +2
 
9
Jamsteri 14.02.2008
Biisi on hyvä genressään, mutta:
Aluksi uskoni tähän biisiin tippui aika alussa ilmestyvän "ti dy ti dy"-melodiakulun "Orchestra hit?"-saundin takia. Jostain syystä en pidä siitä ollenkaan, se luo sen mielikuvan että se olisi käyty kaivamassa jostain "general midi"-äänipankista enkä oikein usko sen olevan tarkoituksellista. Mutta sitten kun pääsin eroon sen aiheuttamista tunteista, totesin: Muuten on kyllä tälläkin kertaa syntynyt hieno biisi, joskin sanoitukset eivät oikein iske minuun. Tosin niiden varmaan kuuluukin olla nihilistiset...

Saundit ovat erittäin hienot ja yhtenäiset(lukuunottamatta sitä "Orchestra hit?"-saundia) ja useasta välistä löytyy biisiä elävöittäviä efektinomaisia saundeja. Särötys laulussa sekä soitossa luovat biisiin kaoottista tunnelmaa, mutta siitäkin huolimatta tämä pysyy kasassa kuin varusmiehen aamut. Tosin särö laulussa aiheuttaa sen, ettei sanoista ota mitään selvää lukematta niitä.

Pituudesta sen verran, että tämä oli aika sopivan mittainen. Lyhyempaan ei välttämättä mahtuisi kaikkia näitä ideoita ja pidempi taas saattaisi alkaa puuduttamaan kuulijaa (tai aiheuttaa päänsärkyä). Johonkin synkkään elokuvaan tästä saisi muuten loistavan taustamusiikin. Esimerkiksi johonkin paniikinomaiseen takaa-ajo- tai pakenemiskohtaukseen tämä toimisi todella hyvin.
0   +1 +2
 
6
Paronie 14.02.2008
Olipas ylitseiskevä kokonaissoundi. Konerumpu on minulle itselleni aikamoinen punaine vaate, joten en ehkä objektiivisesti osaa arvostella tätä biisiä. Ahdistavaaa... jatkakaa....
0   +1 +2
 
Animal 14.02.2008
Olihan tää omaperäistä, ei kolahtanut mulle mutta varmaan omaa vankan kannattajakunnan..
0   +1 +2
 
-Z- 13.02.2008
Aika kumma. Rytmitys oli hyvin tehty ja electro-soundit makeet. Laulusta ei saanut mitään selvää, jos se oli sitä :_D
0   +1 +2
 
nitrokiss69 12.02.2008
Luulin ensin, onks mun kaiuttimet paskana. Ei ollut, onneksi. Tää menee vähän siihen kategoriaan, et tykkäänkö tästä kottaraisen skeidalla marinoidusta siiselistä. En todellakaan. Joillekin tämä on silti varmasti mainio vasara nieltäväksi.
0   +1 +2
 
Rehvake 11.02.2008
Aikamoista hardcoremeininkiä. Täysin ulkona omasta musiikkimausta, mutta ehkä tätä joku voi sienipäissään kuunnella. :)
0   +1 +2
 
7
element of peace 08.02.2008
Vähän häiritsee toi särinä, mut muuten tykittäis varmaan kunnol, jos sais noi muutama säätönuppi oikeeseen suuntaan...
0   +1 +2
 
Sental 06.02.2008
Tekis mieli antaa hirmusesti pointseja, kun teette suht originellia kamaa, mut kokonaisuus jää suht heikoks potentiaaliin nähden instrumenttien vaisuuden takia. Kaikki synat olis suht helpolla vaihdettavissa vaikka ihan ilmaisiinkin parempiin vaihtoehtoihin. Ei täysin iskenyt, mut potentiaalia on.
0   +1 +2
 
MastaC 05.02.2008
erikoinen äänimaailma. mielenkiintoinen biisi. ei huonoa ollenkaan. ärinätki on hauskoja. ei vaan oikeen saamitään selvää... saatanan ja haudan poimin tuolta:D
0   +1 +2
 
4
Martti Pop 04.02.2008
En oo tän tyylilajin ystävä. Omasta levyhyllystä lähimpänä tätä on varmaan Nine Inch Nails tai Fear Factoryn Remanufacture remix-levy. Mut nekin niin kovin kaukana. Tää on täyttä sheebaa! Joku massamurhaaja vois kuunnella tätä ennen nukkumaan menoa.
0   +1 +2
 
MeloDeeli-Psy 04.02.2008
Alku kuulosti lupaavalta, ei oikein iske tuo rääkymä, hyvä rakenne biisillä..
0   +1 +2
 
5
Asse 03.02.2008
Ei mitään. Ei sano mitään. Tyhjentävää. Tehdasmättötaistelu kasarin taisteluleffan taustalle musiikki menisi. Mölinä epäselvä eikä mikään erityisesti puske läpi.
0   +1 +2
 
8
Thimns 02.02.2008
Mukavan tunkkainen soundimaailma, lauluefekti on aivan mainio. Basso hakkaa vähän turhan pinnalla koko ajan, mutta siihen onneksi tottuu... Kaiken kaikkiaan kyllä mukavaa tunnelmaa luo tämä.
0   +1 +2
 
satakatinen 02.02.2008
Genrestä en tiedä mitään, mutta kuulosti ihan siistiltä. Sen verran kipeet soundit oli. Täähän sopis vaikka johonki leffaan soundtrack osastollekkin.
0   +1 +2
 
8
Intohimo 01.02.2008
En tätä genreä hirveästi tunne, mutta soundit on hyvät ja välissä jotain kivaa säksätystä. Vähän jtk örinän tapaista nuo vokaalit. Death meets industry? Jtk elokuvamaisuutta on myös. Efektipuoli on myös hyvä.
0   +1 +2
 
7
muhkeat soundit joo, ja siihen alastoman kiiltävä korkeahko mieslauluääni tai matalahko naisen niin avot. Tuo kuiskaileva ääni ei mielestäni tule esille tuosta matalia ääniä korostavasta jyhkeästä taonnasta. kiintoisa hahmotelma, mutta jää nyt hieman erottumattoman murisevaksi. olisi ehkä myös hyvä luoda selvemmin soundillisesti erottuvia osia biisin rakenteeseen, useinhan sen tekee ainakin osittain melodiaa laulava solisti ja tässä olisi nyt tehtävä tuplasti hommia kun sitä tekijää ei tavallaan ole.
0   +1 +2
 
Ton'gha 29.01.2008
Melkoista mättöä.. Säröä ja kaikkea muutakin riittää ihan tarpeeksi.. Hmm. Jotain selkää riipivää korkeaa synaa tai efektiä olisi ehkä kaivannut. Vokaalitkin ovat särössään niin matalalla.
Numeroa en osaa antaa. Ehkäpä tämä tyylilajissaan ihan hyväkin biisi on.
0   +1 +2
 
Guitarwall 29.01.2008
Todella häiritsevästi särkee koko ajan toi ns. "bassari". Ei oikein tarttumapintaa saa mihinkään osaan tuon takia, en nyt tiedä onko sitä juuri haettu, mutta joka tapauksessa ei toimi.
0   +1 +2
 
8
maestroxxx 28.01.2008
Meleko pimeetä! Jokin tässä kyllä myös vetoaa. Laulajan artikulaatio on jotakin aivan käsittämättömän selkeää ;-) Oikeastihan siitä ei saa mitään selvää, mikä lienee tarkoituksellista. Ei ihan mun juttu, mutta genressään varmaan toimivaa.
0   +1 +2
 
9
Shadow_fox 26.01.2008
Sanoista ei kyllä saa mitään selkoa, jos ei lue niitä samalla. Se ei kuitenkaan välttämättä ole huono asia.

Kappaleen tunnelma on mukaansa tempaava ja synkkä. Jos hautoisin kylmäveristä murhaa, niin tämä olisi ehdottomasti kappale, jota kannattaisi kuunnella ennen veriteon toteuttamista.
0   +1 +2
 
Art Alta 26.01.2008
Ei todellakaan uppoa minuun tällainen, mutta hyvällä tyylillä ja taidolla tämä tuntuisi olevan tehty. Kuulostaa jopa siinä määrin kiinnostavalta, että tämä täytynee yrittää kuunnella oikein toisenkin kerran toisena päivänä ja yrittää ymmärtää paremmin. Enpä kuitenkaan juuri nyt katso voivani antaa tälle biisille arvosanaa, vaan sanon vain, että kiinnostava tapaus ja palaan asiaan :)
0   +1 +2
 
8
Mynthoon 26.01.2008
Vaikea sanoa tällaisesta mitään, en tunne genreä. Aika lailla tuntuu olevan asenne kuitenkin kohdillaan tässä.
0   +1 +2
 
6
Nauticus 25.01.2008
Terminator saundi alku:) Rouhean tylyillä saundeilla ja tietyllä rumuudella varustettu. Ahdistavaa menoa josta yleensä tykkään, tässä jää jotain kysymysmerkiksi. Pieni kasvatus kliimaksi uupuu. Mikä tyhjän lopun tarkoitus?
0   +1 +2
 
7
herra y 25.01.2008
uuh, olipa kyllä nihilistinen meininki, mukava soundi
0   +1 +2
 
marccus 25.01.2008
alun okestratiiviset elementit miellyttivät, mutta tuo mennikäisörinä ei oikein säväyttänyt.
0   +1 +2
 
phuuskon 25.01.2008
Huh huh. Kai tuo särön määrä kuuluu genreen, mutta ei vaan uppoa mulle. Ei ihan joka päivä tule kuunneltua tällaista, mutta ehkä kuunneltavin industrial pläjäys mitä olen kuullut. Tekninen toteutus ihan kelpo, mutta se laahaava "särökitara" tjsp. häiritsi, kun se tosiaan tuntui tulevan himppusen muuta kappaletta perässä.
0   +1 +2
 
9
Zebhyr 24.01.2008
Ryhdikäs kokonaisuus. Poikkeaa varsin positiivisella tavalla genrensä mitäänsanomattomista pläjäyksistä. Biisi levittää ympärilleen vihan, pelottomuuden ja rankaisun ilmapiiriä. Hattuni nousi.
0   +1 +2
 
9
Zebhyr 24.01.2008
Ryhdikäs kokonaisuus. Poikkeaa varsin positiivisella tavalla genrensä mitäänsanomattomista pläjäyksistä. Biisi levittää ympärilleen vihan, pelottomuuden ja rankaisun ilmapiiriä. Hattuni nousi.
0   +1 +2
 
8
Steven Riekki 22.01.2008
Heheee, hauska tuo kuiskaava pelottava otus taustalla!! :)
Täähän vois tulla yön myöhäisinä tunteina jossain baarin alakerrassa/kellarissa.. ja sit ois just sammumassa, kunnes tajuu et tää biisi tulee ja sit lähtee kotiin ku viimeinen juna lähtee.. :O tää on just tää. 8 siitä.
0   +1 +2
 
cheez 20.01.2008
Kauhean mielelläni jotain kehittävää sanoisin, mutta meneepi genre hiukan ohi...Orkesterin nimi kuulostaa 80-90 luvun taitteen puolalaiselta deathmetal bändiltä. Onnea valitsemallanne tiellä.
0   +1 +2
 
Spitfire 19.01.2008
Siinäpähän se piisi etenee futurismin ja teollisen hapatuksen yläpuolella halveeraten kaikkea tavanomaista., Jaaa.
0   +1 +2
 
Phunck 17.01.2008
There is a sense of progression and arrangement that makes this piece stand out. I'm not in a nihilistic mood though. But good work.
0   +1 +2
 
evinrude 16.01.2008
Genressään täällä Mikserissä aivan kärkikastia…pesee 90% saman osaston yrittäjistä. Kelpo biisi…good work
0   +1 +2
 
repulse 14.01.2008
Omaperäinen meiniki, että siitä täytyy hattua nostaa. Menin jotenkin aivan hämilleen tästä biisistä....heavyä, electroa...no, toimii anyway
0   +1 +2
 
Esikuviensa kaltainen on kai tämä pumppu. Ilman tuota ääntä haudan takaa tämä olisi vielä hienompi kappale. Silti jotenkin mielenkiintoinen.
0   +1 +2
 
esw 12.01.2008
Huh, onpa raskassävyistä ja dramaattista tuotannoksi, jonka genre alkaa "electro":lla. Soundimaailmaa voisin ruotia hieman aikani kuluksi. Rumpu/rytmipuoli on hitusen tasapaksua paukutusta. Säröttely kuulunee teemaan ja genreen. Jotenkin epäsymmetrinen fiilis jää noista rummuista tässä kontekstissa. Aivan kuin eivät olisi paras mahdollinen valinta tähän. Taustalla hiipivät pädit luovat dramaattista tunnelmaa tähän. Suorastaan välttämätön elementti. Kuivat ysäri-orchhit-soundit herättävät huvitusta - hyvä, että huumoriakaan ei ole unohdettu. Raskas särökitara on ehkä vähän turhan tyypillinen ja tunkkainen ratkaisu tässä. Miltähän kitarointi olisi kuulostanut hieman raikkaampana ja double-trackattuna sekä panoroituna stereoksi... Vokaalityyli on aika hyvin onnistunut tavoittamaan mörinä-essencen ja toimii sellaisena. Yleiskuva biisistä musiikkina jää ehkäpä hieman etäiseksi - aggressiivista menoa ja mäiskettä kylläkin riittää.
0   +1 +2
 
Alcoholica 12.01.2008
Ei säväytä juurikaan. Ehkä joku tykkää, mut itteen ei tälläinen kolahda juurikaan. En löytänyt tarttuma pintaa
0   +1 +2
 
zenri 11.01.2008
Taustat toimivat joistakin hieman ylilyövistä soundeistaan huolimatta vallan hyvin. Laulusta sen sijaan en pidä yhtään. Tuollainen black metal -kihinä on niin rasittavan kuuloista. Varmaan silti monille toimiikin.
0   +1 +2
 
vasara1 11.01.2008
aika rajua kamaa, raskasta. piisin intro oli loistava, vaikka tämän tyylistä en kuuntele oikeastaa juurikan, toimii
0   +1 +2
 
wjr 11.01.2008
No joo, en näin konevetoisesta musiikista osaa paljon sanoa. Ei oikein koukuttanut.
0   +1 +2
 
8
Jon K.F. 10.01.2008
Heräilin tässä vuoden pimeimmän hetken apatiasta pikkuhiljaa ja tämäkin biisi olisi pitänyt kuunnella aikoja sitten, mutta täällä ollaan vihdoinkin. Tykkäsin noista hieman ehkä kliseisistä syntikka stabeistä aika paljon, basso oli aika hukutettu kaiken taustalle mutta toi biisiin tarttumapintaa ja säröä. Vokaalit oli mielestäni selkeästi paremmat ensinmäisessä biisissä, tässä ei saa mitään selvää ja hukkuu ihan vaan noiseksi. Klassiset synat oli biisin paras osuus, ehkä jos ihan pilkkua nussitaan niin viarastin tuota bassarisoundiakin ihan snadisti, mutta siihen kyllä tottui biisin aikana. Sanoisin että biisi oli aika hyvä ehkä ei ihan täydellinen täten 9:n arvoinen, mutta miksaus oli hieman liian sotkuinen että biisin potentiaali tulisi täysin esille joten siitä yksi pojo valitettavasti pois. Hyvää taattua tavaraa, kumminkin. Kokeilkaapa btw, vaikka Reaperia sen sijaan että trackerilla vääntäisitte, voisitte saada orgaanisempaa kamaa aikaiseksi ja ehkä miksaus voisi olla helpompaa. En tiedä, en ole oikein trackereita käyttänyt sitten vuosituhannen vaihteen jälkeen.
0   +1 +2
 
10
Luger&Schmeisser 10.01.2008
Hei täähän oli hyvää industrialmenoa. Harvemmin konemusasta dikkailen ni tällänen meno potkii aina!
0   +1 +2
 
kristian_horna 10.01.2008
hiukan sekavan olosta musaa. vaikee sanoo mitään rakentavaa. muutaman kerran ku kuunteli ni ei tää ookka niin sekavaa mut ei silti oikein iske..
0   +1 +2
 
ronne 07.01.2008
Puskurointi media pleyerille kestää tuhottomasti, kyseessä on varmaan miljoona syntikkaa? Odotetaan? Kohta menee hermo! No niin, saksalaista kansanmusiikkia? Solisti puhuu norjaa? Okei mun tietsikan Genelekit särkee. Tunnelma on hyvä, sanat alko kivoilla kirjaimilla, mukavaa, mukavaa! Syntikka väli spiikeissä oli haistettavissa suuren maailman meno. Jatkakaa!
0   +1 +2
 
katara 07.01.2008
Melko synkkää meininkiä. Metelin määrää säännöstelemällä tämänkaltaiseen kappaleeseen voisi saada tehoa. Tällaisenaan lyöpi vain korville ja ideat hukkuvat kakofoniaan.
0   +1 +2
 
Menee hiukka sivuun omasta mausta mutta tiukkoja elementtäjä löytyy sekoitettuna aika moneenkin vielä mielenkiintoisempaa elementtiin.
0   +1 +2
 
Begemot 06.01.2008
Hieno sinfoninen alku. Tulee hieman mieleen 2000-luvun alun toimintaleffat tai Mortal Kombat peli. Erehdyin vilkaisemaan taas sanoituksia. Virhe. Ei mitään esteettisesti kiinnostavaa, pelkkää provoa. Miksi nihilismi käännetään aina tälläiseen muotoon?

No, itse kappale oli varsin menevä. Soundimaailma toimii.
0   +1 +2
 
4
MC303FI 06.01.2008
Nauhotus epäonnistunut aikasta paljon tai sit biisissä on haettu todella sekavaa äänimaailmaan. Laulajan sanoista en ymmärtänyt juuri mitään. Vaikee antaa oikestaan mitään arviota kun biisi on todella sekava. En ole kyllä ikinä aikaisemmin kuullut Electro-Industrial musiikkia mutta mielestäni musiikki on todella PASKAA.
0   +1 +2
 
10
Jebusa 05.01.2008
Aggressiivista menoa. Diggaan soundeja ja fiiliksestä. Jaksaa kantaa loppuun asti meditatiivisesta monotonisuudesta huolimatta. HAIL!
0   +1 +2
 
8
HollowOne 05.01.2008
Kaoottinen äänimaisema luo tiukan tunnelman alkuun, mutta vähäisen vaihtelun ja dynamiikan vuoksi käy nopeasti puuduttamaan. Kappaleella on kuitenkin sopivasti pituutta, joten kaoottisuus ei ehdi pistää ketuttamaan.
Hyvä ettei sanoista saa selvää biisissä, sillä ne olivat kyllä melkoista schaibaa. Mutta tällä porukalla taitaa kuitenkin olla sopivassa määrin "pilkettä silmäkulmassa" joten katson tämän seikan läpi sormien :)
Hyvää kaaosta, joka ehkä kaipaisi hitusen lisää vaihtelua.
0   +1 +2
 
6
Studio G 05.01.2008
lyö kajarit särölle ehkä kompressointi tökkii.hyvillä saundeilla vois olla melkonen trippi
0   +1 +2
 
sdarl 04.01.2008
Tässähän on hyvä meiningi. No höh, miksi kaikissa industrial biiseissä on llähes aina huonot laulut? Miten olisi instrumental-industrial?
0   +1 +2
 
argon 30.12.2007
Dramaattista säröntäyteistä äänimaisemaa tarjoillaan täällä päin, mukavasti rouhivaa menoa - Burzumin ja Skinny Puppyn synteesi, eli tylyä menoa. Hyvä!
0   +1 +2
 
7
Linkless 30.12.2007
Tämähän oli hyvä! Jos jotain heikkoa kohtaa hakee niin se on noissa rummuissa.
0   +1 +2
 
5
Wersus 30.12.2007
Mahdollisista lyriikoista ei saa oikeen mitään selvää, joka on sinänsä huono kun musiikillinen arvo löytyy lähinnä tunnelman maalailusta.
0   +1 +2
 
RaunoP 29.12.2007
Mielenkiintoinen, jotenkin elokuvallinen sävy. terävät ja tarkat rytmit. Iso.
0   +1 +2
 
DJ Spora 29.12.2007
Rankkaa jumputusta ja ahdistavaa tunnelmaa. Ilmaisu on täydellinen, jos sellaista on haettu. Tosin parantajan filosofia ei tullut ihan täysin esiin, parantajan kun kuuluisi helpottaa, eikä ahdistaa. Ehkä se on sitten parodinen keino. Tai vaiva on niin raju, että tällainenkin lääke tehoaa. :)
0   +1 +2
 
Lenno 29.12.2007
Huhhuh. Te ootte liian pelottavia mulle. Taustat kuulostaa aika prolta.
0   +1 +2
 
Muistikuva 29.12.2007
Sanoista on aika-ajoin hankala saada selvää. Tuo termi "nihilismi" antaa lupauksen Venäjästä, ehkä parissa kohtaa näitä sävellajeja mukaellaan, vaan siinäkin joutuu pinnistelemään.
Tuho ja saatana tästä käy ilmi, harmi vaan, rutosti särkien. -mr-
0   +1 +2
 
petersadul 28.12.2007
Mahtipontista meininkiä heti kärkeen. Särösoundia ja isoja stringejä. Omalla tavallaan viehättävä soundimaailma. Vokaalit olivat todella sairaan kuuloiset ja sitä on tottakai haettu. Ei mun kuppi teetä, mutta varmasti diggailijoita löytyy.
0   +1 +2
 
SamvaisSetä 28.12.2007
Kokonaissaundi erittäin mössöä, piti tiputtaa soittimen volaa noin 75%. Genre ei ole mulle tuttu, mutta tämä vaikuttaa varsin tylsältä viisiminuuttiselta.
0   +1 +2
 
Grazy Mama 28.12.2007
Ei ihan niin päätöntä ja tasapaksua mättöä kuin useimmat genressään tuntuvat olevan. Sounditkin ovat aika raa'at, mikä on myös positiivista, koska tämmöinen kama tehdään monesti niin kliiniseksi.
0   +1 +2
 
Brutalisti 28.12.2007
Tää ei kyl nytte muhun kolahtanu. Tätä genreä ei muutenkaa oo tullu pahemmin kuunneltua. En nyt oikee osaa sanoo mikä täs on miks en tykkää. Jotenki liian "outo". Kyl varmasti genren tosi ystäville menee.
0   +1 +2
 
Jules Varjola 28.12.2007
Kivaa särösoundia. Loistavaa. Tosin jostain syystä rumpuloopit tai mitä nyt lieneekään eivät oikein korviini istu. Saattaapi olla, etten vain ole tottunut. Muuten soundimaailma on mukavan kaaottinen ja taustan synat vain parantavat asiaa. Lauluissa on outo tuo rotaattoriefekti. Sopii tähän, mut ei kyllä tule heti mieleen mitään muuta paikkaa mihin se sopis. :)

Kitaraan olisin kaivannut kanssa vähän lisää munaa ja sitä vähän enemmän esille. Tosin, jos laitteistot on vähänkään huonommat liiasta kitaran esilletuomisesta tulee aika kornin kuuloista. Toivoo nimim: kokemusta. Hyvä kappale jonka seurassa viihtyy pienistä puutteista huolimatta. Loistavaa.
0   +1 +2
 
8
Mr. A.M 28.12.2007
Industrial puotoilee aina silloin tällöin. Varsinkin klubi ympyröissä ja tämä on juuri sellaista mitä sopisi kuulla useamminkin. Sopisi hyvin jonnekin Synapsin / Schattenin DJ porukoiden listoille. Ei huonoa ollenkaan.
0   +1 +2
 
Jusa83 27.12.2007
Saundi on hiukan liian puuroutunut, eikä laulutyyli oikein uppoa minuun. Toki tässä on onnistuttu hyvin luomaan synkkä ja painostava äänimaailma, mutta ei tämä muuten sytyttänyt. Ehkä hieman lisää vaihtelua olisin toivonut sävellykseen. Nyt jää melko tasapaksuksi.
0   +1 +2
 
MacFly 27.12.2007
Tulipas kummelin tuomiopäivä kovasti mieleen, sanojen takia varmaankin... Vokalisti kuulostaa aika pitkälti samalta, kuin Gremlins leffoissa ne ilkeämmät riiviöt. "Bye bye Billy!". Gizmo on sitäpaitti suloisin otus ikin, ei sitä saa kiusia. Ahdistavan oloista menoa.
0   +1 +2
 
vamplobj 27.12.2007
well, not my kind of music.But still,sice the beginning i feel like i want to listen to all the song. dark sonorities..there is some kind of vortex effect which works well.feels like there is a climax, growing all the time.Good song structure,wish i could say more.
0   +1 +2
 
7
Gartza1962 27.12.2007
Alku lupasi enemmän, mutta aika ovela biisi. Sanoista ei kyllä saa selvää... Bassoa voisi olla enemmän tukevoittamassa, rummut liian konemaiset...
0   +1 +2
 
9
electrichaos 27.12.2007
Suorastaan elokuvallisen makeeta ja jylhää jytkettä. Suorastaan hienoa äänitaidetta.
0   +1 +2
 
9
Juneau 26.12.2007
hah, industrial-meiningistä jo pointseja! kivaa maailmanlopun meininkiä :) tää on tietty taas näitä biisejä jotka iskee vain siinä oikeassa mielentilassa ja sienipäissään mutta sillon iskeekin kovaa. tsemppiä
0   +1 +2
 
HW 26.12.2007
Olipas siinä rutkasti säröä. Piti miettiä vähän aikaa että onko se hyvä juttu vaiko eikö ja on myönnettävä että en ole vieläkään ihan varma. Puhtaan basarin ja säröstetyn virvelin liitto oli vähintäänkin mielenkiintoinen, joskin melkoisen arveluttava. Kun siellä taustalla oli vielä jokin iso mutta valtava joka kuulosti kapealta mutta korkealta kitaravallilta niin minun pää kertoi että nyt meni yli. Vokaaleissa efektointi toimi mainiosti ja jopa kauniisti mutta, jos totta puhutaan ja suoraan sanotaan, niin jokin elementti puuroutti tuota synapuolta aika runsaasti. Siellä oli runsain mitoin rakennusaineita mutta suurin osa niistä hautautui johonkin salaiseen paikkaan syystä jota en pysty osoittamaan ja se harmitti kun olisin tahtonut ihmetellä jokaista osaa erikseen. Kuulostipas se negatiiviselta. Se ei ollut tarkoitukseni. Piti ylistää ja palvoa eikä latistaa. Teoksen tunnelma oli painajaismainen ja ahdistava. Kahdeksannen kuuntelun jälkeen sai kiinni ahdistumisen aiheuttajan (loistava oivallus laittaa kaikki menemään vähän epäbiittiin) mutta senkin jälkeen tunnelma säilyi yhtä painostavana. Tässä paneskeltiin kuulijan pään kanssa siinä määrin nerokkaasti että ihmetytti. Tyksin. Ei ihan minun juttu mutta ihan järjettömän upea biisi.
0   +1 +2
 
10
kiveenkahlittu 25.12.2007
Kyllä on tässä suomen psyclon nine kyseessä. Ei kylläkään ole mitään paskaa vaan helvetin mahtavaa musiikkia, jota voidaan koneilla tehdä. Pakokauhu valtaa mielen, ku kuuntelee tätä biisiä. Musiikkikin on raakaa ja sopii todella hyvin kauhuelokuviiin. Tunnelma on minusta tällaisessa musiikissa todella tärkeä ja te olette tehneet siitä MAHTAVAN. Tuntuu aivan kuin olisi itse jossain kauheassa elokuvassa ja tämä musiikki riivaa päätä. Ei voi muuta sanoa kuin että vittu teette kovaa kamaa ja että keikkaa vielä niin kaikki on hyvin
0   +1 +2
 
8
Tri P 25.12.2007
tiukat soundit. hyvin potkii korville. Sanoista ei oikein saa selvää:) onko parempi niin? Hyvää venäjän kiertuetta!
0   +1 +2
 
7
Luopio666 24.12.2007
Onhan tää poikkeuksellisen mielyttävää kuunneltavaa, ko. musiikkityyliin. Mut ei tää iske muhun millään tavalla. Nää tälläset jumputijumputi biisit kuulostaa kaikki samalta mun korvaan.
0   +1 +2
 
_W_ 24.12.2007
En anna arvosanaa, kun ei koko biisin "meininki" oikeen aukea. Ilmeisesti tässä saatanat jyllää ja kuolleet nousee haudoistaan?
0   +1 +2
 
Freyelise 23.12.2007
On niin paljon ääntä päällekkäin että menee välistä vähä puuroksi, tiedä sitten oliko tarkoituksella. Sanoituksia on hankala nyt arvioida, kun en ole ihan varma oliko se ördäys laulua vai joku syntsan saundi :) Särinää, pörinää ja nihilismiä kyllä löytyy, mikä omalla tavallaan kuulostaa ihan kivalta, mutta ei minunlaistani kasarihemmoa jaksa sen enempää sytyttää. Saatan palata asiaan vähän angstisempana päivänä.
0   +1 +2
 
Black Dog 23.12.2007
Kappaleessa painajaismainen tunnelma, vaikka kertoo parantajasta. Voimakkaat sähköiset syntikkasaundit, tummat särökitarat(?) ja epäselvä efektoitu vokaaliosuus värittää zipaleen kauhuelokuvanomaiseksi myrskyksi.
0   +1 +2
 
10
Jussi Huhtala 21.12.2007
Aiai! Komiaa elektronista synkistelyä! Faniutuisin tuplasti jos pystyisin!
0   +1 +2
 
9
Veneficus 15.12.2007
Munaa on kuin omeletissa ja särinää kuin... no... särjessä. Vokaalisoundi on kovasti mieleeni, vaikkakin sanoista selvän saaminen on haasteellista. Tuo yksi soundi tuo erittäin elävästi mieleen Feindflugin, mutta pikainen lunttaus idolilistaan antaakin selityksen. Maukkaasti ja toimivasti tässä on yhdistelty elementtejä sekä vaikutteita. Jotenkin vielä aavistuksen verran kokonaisvaltaisen runttaava tämä voisi olla, mutta potkii tämä näinkin teräskärjillä kasseille oikein muikeasti.

Toisella kuuntelulla äänimaailma tuntuu syvenevän, varsinkin kun keskittyy kuuntelemaan biitin "takaa" ja sieltä avautuvia soundeja. Osa äänistä saisi olla minuun makuuni vielä aavistuksen enemmän prosessoituja tai kieroon vedettyjä mutta hittoakos tässä hienon teoksen edessä nurisemaan. Pidin!
0   +1 +2
 
9
JM 12.12.2007
Laulu toimii oikein hyvin, varsinkin efektointi on kohdillaan. Elektropuoli on jotenkin "perinteistä" säröistä löytyy kuitenkin sopivasti mureutta. Sanoitukset on kyllä yllättävän toimivat vaikak tämä kyrpäosasta ei ookkaan ollu näissä niin mun alaa. Mutta kieltämättä tuo yksi lause minkä goatsecommando jo huomioikin on oikein loistava. Lisärytinä lopussa on hyvä.
0   +1 +2
 
10
Moni muukin on jo sanonut että biisin alku potkii heti munille ja on ihan helvetin hieno tunnelmaltaan, enkä minäkään tee poikkeusta tässä. Lupaava alku tosiaankin!

Sanoituksista annan myös heti plussaa. Helvetin tiukka meininki! Papilta ei saa kuin kyrpää ja raamattua!

Tämä Kapital Violeur on kyllä tosiaankin kaksi biisiä kuultuani osoittautunut mikserin minuun parhaiten kolahtavaksi elektro-industriaalibändiksi. Tunnelma on synkkää ja vokaalit toimivat todella loistavasti. Soundeissakaan ei löydy mitään pahaa sanottavaa, ja vaikka löytyisikin niin minun sanomisiani ei kannattaisi ottaa niin vakavasti kun en ole tämän genren suurin kuluttaja. Mutta silti uskallan sanoa että tässä on soundivalinnat osunut juurikin nappiin.

Ihan perkeleen hyvä biisi ja tästä läjähtää todellakin ansaittu kymppi. Hyvä poijjaat, enemmän kun saatte biisejä väsättyä niin teistä tullaan varmasti kuulemaan vielä suuremmallakin mittakaavalla kuin vain mikserin keskuudessa!
0   +1 +2
 
10
GxBx 10.12.2007
Vidu ku lähti munakkaasti käyntiin, unohtu runkkauski ku tän kuuli! Erittäin mukavia jousikuvioita ja potkiva kikki. Jokseenkin mahtipontisempi kuin polttolapset. Vokaalit myöskin raaemmat ja yleisesti ottaen tiukempaa settiä, mikä oli odotettavissa :) Tämä on Se soundi joka toimii kapital violeurille. Mahtipontiset syna ja kitaramatot, kuoro, raaka vokalisointi, sekä tiukkana ja hallittuna pysyvä kokonaisuus.
Jotenkin tässä biisissä on kiteytynyt teidän musiikkimaailma yhteen.

Tällä kertaa en anna tageja, vaan arvosanan.
0   +1 +2
 
9
Arcaoth 10.12.2007
Enpä normaalisti tällaisesta musiikista välitä mutta tässä oli mukavan mahtipontinen meininki :) Tekninen toteutus myös omaan korvaani hyvä ja nuo epäinhimillisen kuuloiset rääkymiset tuo kappaleeseen aika kaoottisen tunnelman!
0   +1 +2
 
10
Mr Fobias 09.12.2007
Ei mitään suurempia introiluja vaan suoraan asiaan upealla tavalla. Synat luovat tunnelmaa ja basarin/basson tullessa mukaan päästään nopeasti fiilistelemään säröäänillä ja hienolla tunnelman hallinnalla. Loistavasti efektoitu säröbasso/kitara luo pohjaa yhdessä, mielestäni juuri sopivilla, rumpusysteemeillä. Tähän vielä lisätään taustan mahtipontiset synat/synakuorot, pikkutarkat efektit (mitä olin kuulevani siellä täällä) ja siististi tehdyt/lauletut/demonimaiset/sukupuolettomat :) vocallissit tunnelman mukaisella sanoituksella, niin ai ai.

Kyllä tässä biisissä on sellaisia elementtejä, että ei tätä pysty hahmottamaan kokonaan näin yhden kuuntelupäivän jälkeen ja vaatiikin varmasti enemmän kuunteluja huomatakseen neroudet mitä tuonne biisin on kätketty.

Loistava teos kertakaikkiaan. Kyllä huomaa joillakin olevan tunnelman hallinnan taitoa hyppysissään ja biisin rakentamisen tajua. Tämä oli juuri niin kaaottinen, kuin tuolla biisin lopussa mainitulla tuntemattomaksi jääneellä totuuden etsijällä pääkopassaan, mutta suunta oli selkeä.(tulipas hankalasti selitettyä)
0   +1 +2
 
MKDELTA 09.12.2007
Alku oli kaikessa kaaottisuudessa jotenkin houreisen klaustrofobinen. Muutenkin lievesti kaaottista menoa. Vähän vaikea tarttua mihinkään. Hienoa äänikudosta ja kovaa menoa kuiteskin. Monisäikeistä. Toi psytrance-basari ei tässä yhteydessä ole ehkä ihan oma suosikkini. Noihin rullauksiin pitäisi olla joku kunnon gabber-väsrä tai sitten sellanen särönen läpsy. Fiilikseltään sanosin että onnistunut.
0   +1 +2
 
10
Pohjois-Korea 09.12.2007
Aika kova, parannusta edelliseen havaittavissa :) Sanat ei enää naurata, laulaja tosin kuulostaa kaiken muokkauksen jälkeen naiselta :x
0   +1 +2
 
10
buranaC 09.12.2007
KAPITAL VIOLEUUUR!!!

Laulu on kaikkea muuta kuin pielessä, juuri sopivan hämäräksi efektoitu, sopii kuin nenä päähän lausumaan nuo lyriikat. Sounditkin sopivan säröiset ja tummat.
"ei pappi antanut kuin kyrpää ja raamatun" :DDDDDDD TIUKKAA!

Ihan vitusti parempi kuin Polttolapset!
0   +1 +2
 
9
Iletys 09.12.2007
Ihanaa, uutta matskua! Tällä kertaa oli laulua vedetty parempaan suuntaan selvästi, vaikka sanat on (omasta mielestä) vieläkin vähän hakusessa. Teknisesti biisi potki perseelle kuin raiskattu karhu, kick kuulosti omaan korvaan varsinkin erittäin mehukkaalta. Oikein uhkaava äänimaailma. Hieno teos.
0   +1 +2
 
8
Alku on erittäin toimiva... Laulu on tälläkin kertaa pikkasen pielessä... Olisin mielummin halunnut siitä pelottvamman.... Taisin tuosta viime kommenteissa jo kirjoitella... Mutta joo... Basso rumpu (vai mikä nyt on) tuntuu vähän sekoittavan pakettia koko ajan... En sitten tiedä oliko tarkoitus vai mitä... Mutta edelleen odottaisin tältä projektilta parempaa, sitä pientä väriä ja yksityiskohtaa... Mutta tälläkin kertaa saatte tyytyä arvosanaan kahdeksan...

Kyllä tästä hyvä tulee!
0   +1 +2
 
9
Coivisto 09.12.2007
Aluksi kun kappaleen laittaa soimaan iskee päälle ihan uskomaton biitti.
Se suorastaan iskee päätä taaksepäin. Loistavasti toimii.

Basso toimii hiton hyvin aina kun sen sai eroteltua tuolta alta.
Taustat on todella massiiviset ja samalla yhtenäiset mikä aiheuttaa tämän lievän apocalyptisen tunteen kappaleessa.
Vokaalit toimivat myös todella hyvin ja kappale on rakennettu lähes täydellisesti pala palalta
0   +1 +2
 
10
Nevermind 09.12.2007
Tarttuva alku. Kappale tuo mieleen pimeät haudat, kylmyyden, tuskan, vihan inohotuksen, kylmän kosketuksen.. Kaikkea, pimeää, pelottavaa, ahdistavaa, mutta tavallaan myös jotakin sielukasta, voimakasta. Kappaleessa on jokin elementti, joka saa sen tuntumaan voimakkaalta. Sanat olivat mielenkiintoiset, vaikkakin olin etukäteen saanut tietää lähes puolet niistä, mutta jännitystä piti kasassa kasvanut odotus ja innostus tietäen, että nämä tyypit saavat aikaan jotain muistettavaa :) Olisin voinut kuunnella kappaletta tunteja, se tempaa kuuntelijan nopeasti sisäänsä alkaen kertoa omaa tarinaansa, jossa mielikuvituksen rajat ovat ainoat esteet. Kappale on mielellä leikkiä, etsien joaisen hiljaisen salaisuudenkin, mutta paljastuttuaankaan kuuntelia ei halua sen loppuvan.
0   +1 +2
 
jaskak 08.01.2008
Kun en tätä genreä tunne, en siis osaa oikein kommentoidakaan, valitettavasti. Lajissaan taitavasti tehtyä tavaraa aivan varmasti.
0   +1 +2
 
Snacke 09.01.2008
hieman yllätyksetön, voisi sopia hämärään ug- klubiin tai ug leffaan.
0   +1 +2
 
Pääskynen 16.01.2008
mielenkiintoinen biisi! Hiukan tasapaksu ajattara meininki siinä oli mut jos olis kunnon rummut käytössä niin toi vois toimia!
0   +1 +2
 
10
Abyssium 06.01.2008
tosi siisti kappale ja hienosti soitettu ja laulettu
0   +1 +2
 
7
NEITHAN 06.02.2008
Ei tästä kyl paljon sanottavaa irti revi... Vitusti kaikkee hienoo efektiä mut liian puuroo. Laulut ois voinu olla selkeemmät.
0   +1 +2
 
6
popovan 30.12.2007
huh, mitähän tästä sanois. Ja mitähän tässä kappaleessa edes sanottiin? Kappale oli liian monotonin ja vaikeasti lähestyttävä minun makuuni.
0   +1 +2
 
rene 25.12.2007
Key-soundien valinta on hyvä. Hieman olisi ehkä voinut osittain käyttää lievempää säröä muutamissa soittimissa. Muuten on vaikea kommentoida, kun ei tästä genrenstä niin juurikaan mitään ymmärrä.
0   +1 +2
 
Daimonion 17.02.2008
en tykkää yhtään konemusiikista, yhtä särinää.
0   +1 +2
 
10
Tommy Loose 31.12.2007
Mielenkiintoista ja suorastaan väkevää tuotantoa!! Homma juti C oikein isolla kädellä!!!
0   +1 +2
 
9
mahan 31.12.2007
Voi ettätuntuu mahtipontiselta musalta!
Ihan tuhtia Growl laulantaa! Ihan emäntä kävi huomauttamassa liiasta volyymistä!
Hyvää jatkoa sadalla meiningillä!

t. mahan
0   +1 +2
 
9
trikrank 31.12.2007
Ohoh. Aivan vitun tiukka kappale, vaan ei tosin varauksetta. Itselläni on tapana nillittää lähes aina jostain, enkä poikkea linjasta tälläkään kertaa (tuokaa joku mulle se täydellinen biisi ;))

Se mikä tästä biisistä tekee tuon tiukkuuden arvoisen, ovat perkeleen hyvin onnistuneet taustat. Painostavat, munakkaat ja sopivasti rähmäisiksi jätetyt soundit. Melodiat ja yleisilme jynssäävät syvällä tiskialtaassa. Mutaa. Pidän siis aivan helvetisti. Sanoinko jo että tuo basari toimii?!

Sitten tuli se mitä pelkäsin, eli tuo laulusoundi. Monesti ihan "mainstreaminpiakin" alan artisteja kuunnellessa on harmittanut muuten hyvän kappaleen vesittäminen liian säröisällä ja epäselvällä vokalisoinnilla, joka varmasti yleisesti toimii ja hoitaa hommansa, muttei ole koskaan itselleni toiminut aggressiivisen kuuloisena. Tämä nyt tosin johtuu vain omista mieltymyksistäni.

Ei mut silti, kyllä tämä kappale oli erittäin positiivinen ylläri. Näkemystä ja taitoa kyllä löytyy, ja kuten sanoin, en voi edelleenkään olla kehumatta tuota soitinpuolta ja soundeja. Vahva tunnelma.

Siirrynkin takavasemmalle odottelemaan mielenkiinnolla lisämateriaalia.
0   +1 +2
 
6
Salma 15.01.2008
Noniin...ei mun tyylistä musaa...hämärää...outoa...mut jos itteenne miellyttää ni se on hyvä sitten..
0   +1 +2
 
8
sami_anttila 21.01.2008
Särössä ei ainakaan ole säästelty. Instrumentti-mixi tuntuu olevan kohdillaan kun otetaan genre huomioon. Lyriikallinen anti jäi täysin epäselväksi. Olisihan tuo ihan toimiva juttu jos sanat tekee niin että ne miksaisi myös kuuluviin :)
Toimisi instrumentaalina paremmin.
0   +1 +2
 
7
Tempsa 06.01.2008
mukavan vihaista ja ahdistavaa menoa.. vokaaliosuudet vähintääkin mielenkiintoiset.. ei aivan mun juttu, mutta ihan ok kamaa..!
0   +1 +2
 
bize 10.01.2008
Nine Inch Nails kuiskailee taustalta ja Pietarin ristit ilmestyvät seinille aivan itsestään. Tyylitajuista ja omaperäistä meininkiä. black.
0   +1 +2
 
5
VekkaK 11.02.2008
Meni niin hämyiseksi homma heti alussa, että en oikein tiedä miten suhtautua. Enkä tiedä mitä kieltä laulaja lausui, kun oli kovin hämyistä sekin - ilmeisesti nimen perusteella suomea joikhasi. Ei ehkä sovi aurinkoiseen päivään ja iloiseen mieleen kyseinen viisu.
0   +1 +2
 
Abasso 08.02.2008
Hmmm.Alussa rupes lähes vituttamaan tuo säretty basari mut sit se melkein jopa rupes toimii.Melkein.Itellä ei mitään suuria viboja kyseinen taideteos herättänyt ja sekin ehkä jotain kertoo, että halusin kokoajan kappaleen vain loppuvan.Olotilan pitäisi ehkä olla aivan jotain muuta tämän kuuntelemiseen.En tosin tiedä mitä sen pitäisi olla.Johtopäätöksenä=väärä ihminen kuuntelemaan tätä.
0   +1 +2
 
7
kimkorho 13.01.2008
Kommenttirinki tarjoaa ajoittain melkoisia haasteita. Vahvasti särötetty kokonaisuus, jonka elementit ovat ihan hyvin paikoillaan, tunnelma on painostava ja synkkä, niinkuin epäilemättä on ollut tarkoituskin. Sinänsä mitään erityistä koukkua tästä oli vaikea löytää, tasapaksuksi pötköksi biisi jotenkin jäi.
0   +1 +2