Waking Up (again)

Darshan

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

9
Arshal 08.09.2009
Varsinkin siitä kun laulaja tuli mukaan, alkoi tapahtua. Kuvaa kyllä miehen olotilaa kun on paskat ollut niskassa ihmissuhteessa.
Erityisplussa laulajalle +
Ihailen!
0   +1 +2
 
Mr. Doom 22.07.2007
Biisissä on aivan mahtava tunnelma!
0   +1 +2
 
Ilmiselvä 05.09.2007
Alku on sävellyksellisesti tutun kuuloinen, tulee mieleen luullakseni jokin vanhan amiga-träkkerisäveltäjän Jogeir Liljedahlin teos (joka saattaa tosin olla myös cover jostain). Erinomainen sävellys joka tapauksessa!

Tykkään akustisen kitaroinnin fiiliksestä ja tyylistä, sopivasti fiiliksiä luovia epätarkkuuksia, toimii. Syna luo aika halvan kuuloista markan lelusyntikka -fiilistä. Parhaiten biisissä toimivat ne kohdat joissain on pelkästään tai ainakin lähes pelkästään akustista kitaraa.

Särökitarat tulevat mukaan, ja tuntuu että biisi jotenkin laiskistuu. Säröt tuntuivat tässä minusta vähän asiaankuulumattomilta, olisi toiminut ehkäpä paremmin jos särökohdat olisi jättänyt kokonaan pois, etenkin alkupuolelta. Särö on kyllä usein kotistudionauhoitusten pahin ongelma.
Rumpuihin kaipaisin enemmän sielua ja meininkiä.

Laulu saisi tulla mukaan aiemmin, se ilmaantuu niin myöhään että se tuntuu jotenkin jälkeenpäin lisätyltä. Laulajalla on nenä pahasti tukossa tai ääni muuten vain nasaalinen, ihan jännänkin fiiliksen luovasti. Karjumissaundi ei ainakaan minua lämmitä, todella harvoin se tosin sitä tekee muutenkaan. No Panterassa esimerkiksi toimii. Kuiskahtavammat vokaaliosuudet on hauskan kuuloisesti efektoitu, tosin efektointi saisi elää enemmän. Lyyrisesti tuli kankea tunnelma, sellainen ettei tekijä mahdollisesti ole ihan älyttömästi kirjoittanut. Ilmaisu on jokseenkin naiivia, vaikka kuvattavat tunteet ovatkin kovin inhimillisiä ja varmasti useimpia ihmisiä koskettavia. (REM:n Shiny Happy Peoplen lyriikka on muuten käsittääkseni sarkasmia.)

Rakenteellisesti kyllä mielestäni puuttuu sellaista psykedeelistä soljuvuutta joka tekee hyvästä progesta hyvää progea. Joitain aivan erinomaisia kohtia, pidin just noista akustisista osioista todella paljon, mutta kokonaisuutena biisi on vähän samalla tavalla epämääräinen ja töksähtelevä kuin tämä kommenttinikin.
0   +1 +2