Length of eternity (original)

Aurisgale

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

6
Quo messiah 20.01.2009
Kyseisestä genrestä en henkilökohtaisesti pidä yhtään..mutta..miksaukset on hyvin soljuvia ja kaikin puolin tasapainossa keskenään..äänimaailma on mitä on..päämelodiosta puhumattakaan..kaikista paras asia on kumminkin intro.
0   +1 +2
 
8
Kiefran 16.05.2008
ihana seksikäs slovari joka pistää mielen kohdistamaan.... liitetään ne vielä yhteen....
0   +1 +2
 
9
Wavescale 14.05.2008
Sun kappaleet on siitä ihastuttavia että niissä on aina takana joku ajatus, fiilis jonka pystyisi aistimaan täysin vaikka ilmankin noita kappaleiden infojen pieniä tarinoita (jotka ovat muuten aina erinomaista luettavaa olleet ja pönkittäneet hienosti tunnelmaa)... ei mitään onttoa jumputusta vailla kummempaa sisältöä.

Melodiat on kyllä hyvät, jylhän eeppistä... vaikkakin ovat ehkä vähemmän sellaisia iskevän tanssittavia tällä kertaa. Mutta itselleni toimii sen verta hyvin myös tällainen melankolinen meininki ettei voi kuin ihailla!

Hyvä saundi toki myös on osatekijänä kolisemisessa, obviously, kaikki efektit, taustapadit, rummut, sahat, jouset, pianot ym ym kuulostavat oikein hyvältä, eipä tästä tarvitsisi enää sinun ollessa kyseessä enää erikeen mainitakaan! :D
+3   +1 +2
 
10
Radio24h 28.07.2007
...olen kuunnellut tätä puolivuotta ja välillä hylännyt biisin ja takas kuuntelemaan... taas aikalisä.. eiku homma haltuun. Erittäin vaativa ja tilan sekä tajuudenhallinnan valtaava biisi positiivisessa merkityksessä.

Taiteilijamme on senverran mielenkiintoinen etttä tätä ei purematta niele. Kaikki äänielementit, ideat, maailmanäärien takaa tulevat mielikuvat tai jopa todelliset ajatukset jotka muuttuvat tekstin kautta ääneksi... niin... meillä on joko täysin nero tai erittäin laskelmoiva nero :)

Tätä ei voi kuunnella ilman visuaalista mielikuvaa jonka jokainen rakentaa omalla tavallaan mutta teknisesti jälki on suorastaan erinomaista jota harvoin tällä mikseri taajuudella kuullaan.

Tulisipa osa 2. mahd pian.
0   +1 +2
 
9
SolidBass 29.04.2007
Oli mahtava kokemus kuunnella biisiä ja lukea hitaasti esittelytekstiä =)
Todella mahtavan tunnelman olet pannut kokoon. Vokaalit on upeita ja miksaus mieluista. Rauhallisen synkkää mielestäni. Vois kokeilla kuunnella tätä nappikuulokkeilla kun menee nukkumaan, että nukahtais tähän biisiin. Vois tulla komiat unet :D Hyvä tekele!
0   +1 +2
 
10
Falter 23.03.2007
tämä on parempi ku Trance Triben versio :)
0   +1 +2
 
Aurisgale 13.02.2007
Yllä on kyllä hyvä esimerkki, miten voi kirjoittaa taidolla rakentavaa kritiikkiä. Onnistun varmaan vessassakin vääntämään kauniimmat paskat, verrattuna ylläolevan runoilijan ihanaan tekstiin. Jos ei ole parempaa sanottavaa, niin kannattaisi olla hiljaa. Mitä minä noin vajaista kommenteista voisin oppia?

Perusteluja olisi mukava kuulla... huono ei ole kovin kuvaava sana, jos ei osaa perustella pätkääkään.

Ei tämä kummoinen biisi ole, mut ei tämä minusta kuulosta koskaan kuutosen arvoiselta?
0   +1 +2
 
6
Seburban 12.02.2007
Alku meni hyvin ja effectit oli kohdallaan. Mut... Mitä helvettiä? Siinä meni sun arvosanas. Harvinaisen kamalat syntikan iskut tämmöseen biisiin. Alku oli parasta ja olisin odottanut vähän Darkimpaa, eli sellasta kun alussa... Ja kyl jumalauta on Ikuisuuden pituus tä biisi.
0   +1 +2
 
10
Punasilmä 04.02.2007
synkähtävän hyvää melodista musaa jota kuunnellessa ajattelee kuinka helvetti tämä maan päällinen elämä on
0   +1 +2
 
10
ArrestKulak 10.01.2007
Jumalauta äijä. Uskomaton setti.
Taas toimii niin mahtavasti kaikki yhteen ettei voi ymmärtää edes ;) No.. okei Piano vähän raiskaa tunnelmaa. Jos sen vaihtais johonkin muuhun kuin reasonin perukseen niin luultavasti toimis paremmin.
Voksupädi pelaa todella hienosti ja tulee oikeasti melodiasta mieleen avaruudessa ajelehtiminen. Vokaalit itsessään kuulostaa suoraan Arnold Varsineekerin suusta tulleilta, paitsi nuo voihkasut ;)

Pituutta on reilusti, eikä ollenkaan huono juttu, sillä ei tule kohtaa jossa nukahtais ikuiseen uneen. Ihmettelen välillä, että miten saat reiskasta irti näitä ihmeellisiä ääniä.. sulla on studio kuitenkin kotona ;) Nojoo sehän on käyttäjästä kiinni ja säätämällä irtoo kyl mitä vaan.

Lasin maitoa juon tämän kunniaksi.
0   +1 +2
 
10
T-Sync 10.01.2007
Päätin nyt kuitata tuon sun kommentin vastapalveluksella :)

Mukavalla tunnelmalla lähtee biisi liikkelle. erittäin jylhää tunnelmaa varmalla otteella. erittäin kolkoksi (hyvällä tavalla) on muokattu tuo "the lenght of eternity"-lausahdus, erittäin hyvä tunnelmannostattaja minusta.
rummut ovat omaan makuuni turhan pinnassa ja snaren soundi on sangen omaperäinen.. toisaalta tällä tavoin esillä ollessaan rummut pitävät yllä tunnelmaa ja kuljettavatkin biisiä mukavasti.

Soundipuoli on onnistunut aivan nappiin. Sahoja on käytetty maltilla, ja pianot on tuttua edesmennyttä Larizza-laatua ;)
hienosti on kyllä otettu spiikit kehiin, luo kyllä hyvin tunnelmaa. Huomaa snadisti suomiaksenttia, mutta minua ei ainakaan haittaa ollenkaan. persoonallisuuttahan sekin tuo :)
Breikistä noustaan erittäin hienoilla melodioilla, itse olisin tuon nostatuksen päätteeksi koettanut tehdä tunnelmasta vielä astetta iskevämmän, mutta kun tunnelma pysyy samana, se tekee biisin rakenteelle vain hyvää.

erittäin varmaa settiä joka osa-alueelta, ei juuri tässäkään kommentissa tullut kritiikkiä. tuskin olisi ollut aihettakaan. ehdottomasti kannattaa ruveta vähän pälyilemään jo tuonne levy-yhtiöihin päin, jos vain innostusta riittää :)
0   +1 +2
 
Ilmiselvä 08.01.2007
Huh, aika cyperpsytrancesti alkaa, tyylikkään scifististä ja syvän upottavaa äänimaisemaa. Vähän ehkä jotkut kaiutetut saundit kärsivät liian voimakkaasta limitoinnista/kompressoinnista, joka ilmenee vähän hölmönä väpätyksenä.

Sitten tulee aika haussi kikki, jollaisista pidän suuresti. Toimii, todella tykkiä. Pianomelodia kuulostaa hyvin kasarilta, siitä plussaa. Se voisi ehkä olla vähän elävämpi, jokin toinen sample tai ihan aito piano (...) kohentaisi sen sointia suuresti. Mukavia nuo choir-pad-jutut taustalla, rakentavat erinomaisesti biisin tunnelmaa. Tuo piipitys joka tulee ikäänkuin snarena on nerokas keksintö, toimii todella hyvin.

Droppi toimii, sinulla on nämä atmojutut todella hyvin hallussa kyllä. Sitten tulee perinteisempi kiksuinen syna, mutta olet jo saavuttanut sen verran luottamusta korvissani, että uskallan olla odottamatta perusjuustoa. Ja eihän se ihan perusjuustoa olekaan, jo filtteröinti eroaa suuresti peruskiksun meiningistä. Vähän liian isona tuo syna silti makuuni on, just sillai kiksumaisen kornisti josta en erityisemmin pidä. Sitä voisi mielestäni equtella rohkeammin. Se ei vaan uppoa tuohon muuhun saundimaailmaan. Voisi olla huomattavan paljon upottavampi ja silti omata impaktia ja potkua. Melodia voisi olla jotenkin gruuvaavampi ja elävämpi, nyt se jää aika jähmeäksi.

Kaipaisin kunnollisia bassolinjoja, gruuvaavia tai tykyttäviä tai jotain, mutta kunnon tiukka basso lisäisi kyllä kuuntelunautintoa suuresti. On tuossa nyt tuo yksi matalampi syna mutta ei se vielä bassolta tunnu. Pystyn kuvittelemaan jonkinlaisen house-töks-basson tuomaan paljon lisäsyvyyttä.

Puhesamplet tuntuvat jotenkin kolkosti, tönkösti tai jotain, lausutuilta. Voisi olla paljon enemmän eläytymistä ja pehmeää ääntämistä, kun ovat kuitenkin aika isossa osassa tässä biisiä.

Miksauksellisesti noita muutamia mainitsemiani juttuja lukuunottamatta erinomaista. Sen sijaan limitoinnista en pidä yhtään. En tajua tätä limitointipolitiikkaa, kun sen seurauksena äänet menevät todella tukkoon, tuntuu suorastaan siltä kuin ne huutaisivat ilmaa keskenään. Ymmärrän sen että volyymin haluaa maksimoida, mutta jos seurauksena on se että saundit pumppaantuvat liian lyttäyksen seurauksena, niin se vahingoittaa jo musiikillista sisältöä todella paljon. Ehkä sinä osaat valaista minulle sitä mikä tämän toimintamallin pointtina on, kun se aika suuressa osassa ihan kaupallistakin tasabiittimusiikkia esiintyy? Okei, ymmärrän sen että jos vertaa nopeasti kahta biisiä ja toinen soi kovempaa, niin korvat rekisteröivät sen parempisaundiseksi, mutta mielestäni sisällön tuhoaminen tämän kustannuksella (kun lopulta saman efektin saa volyymipotikasta) on melkoisen suuri hinta.

Mutta joo, vaikka tässä oli nyt aika paljon kritiikkiä, niin on tämä saundisi vaan silti yhäkin parasta melotrancea mikserissä. Erittäin miellyttävällä tavalla psykedeelistä, sisältöön kaipaisin lähinnä niitä kunnon bassoja, vähän jotenkin mielenkiintoisempia melodioita ja, öö, no ei kai muuta. Tuotannollisesti voisi todellakin olla ilmaa, koska näissä sinun biiseissäsi olisi kyllä valtavasti dynamiikkaa jos sitä ei lytättäisi. Nyt se ei oikein tunnu kun kaikki on lähes koko ajan lähes täysillä. Tunnelmakin olisi minun korviini (ja sydämeeni) lähes täydellistä jos nuo muutamat asiat korjattaisiin...
0   +1 +2
 
9
Fleeticer 13.01.2007
Tämän olenkin kuullut jo muutamaan otteeseen, mutta nyt kommentin kimppuun vihdoinkin.

Alussa taas tutun kuuloista tunnelmointia, mitä on ollut monessa sun biisissä. Itseasiassa tuo alku on sen verran hienoa kuultavaa, että sopisi hyvin leffaan, ihan suoraan tuollaisena. Mainitsen kuitenkin tässä alussa jo, että hidas tempo on se, mikä pudottaa tämän biisin tasoa minun kohdalla (soi siinä show:ssa sitten vähän vauhdikkaammin jo miksauksellisistakin syistä). Jotenkin vain tulee turhan laiska olo tuon takia.

Mutta ei hätää, koska soundimaailma ja tunnelma ovat taas erinomaista tasoa. Bassossa sinänsä erikoinen ratkaisu, vähän house/electromainen, toimii kuitenkin. Parasta on kuitenkin kaikkien naksuttelujen ja paukuttelujen luoma lisäväri tunnelmaan, unohtamatta tietenkään melodista puolta. Melodiat eivät kuitenkaan säväytä ehkä ihan niin hyvin kuin jossain sun aikaisemmassa biisissä.

Rytmipuoli hyvä, mutta nyt kun tämä monessa kohtaa tuo tuon rumpuosaston hyvinkin esiin, niin muutama lisäsoundi ei olisi ollut pahitteeksi lisämaustetta tuomaan. Varma biisi kuitenkin taas sinulta ja jo tuon pelkän teknisen ja myös tunnelmapuolen ansiosta tämä ansaitsee kiitettävän. Ihan varma en kuitenkaan ole, onko paras biisi sinulta, mutta hieno kappale jälleen siitä huolimatta.
0   +1 +2
 
10
Johannes_abc 03.01.2007
Kyllähän tätä kuuntelee oikein mielellään. Mielenkiinto pysyy yllä koko 10 minuutin ajan. Loistavat soundit ja tunnelma. En osaa nyt mitään järkevää sanoa. Ihan sanattomaks vetää :D
0   +1 +2
 
Aurisgale 26.12.2006
Eipäs vähätellä siellä Acrobite!=D Kyl mie uskon et sieltä tulee hyvää settiä, kun on aina ennenkin tullut ja muutenkin siellä suunnassa on tapahtunut mukavasti kehistystä=) Ei paineita, eikä kiireitä... hiljaa hyvä tulee... perkele!=D
0   +1 +2
 
10
spiritusandasper 26.12.2006
Iha vitun jees biisi. Tän kommentin vois oikeestaan jättää tohon ja se kertois kaiken. Tarkennetaan asioita kuitenkin vähän. Loistava tunnelma. Kertakaikkiaan uskomaton. Vittu mä oon tälläsestä suorastaan kade. Ihan helvetin siisti ilmapiiri ja kokonaisvaltainen fiilis saatu upotettua tähän biisiin. Kaikki efektit ja härösoundit toimivat 100%. Erittäin synkkä tunnelma. Sopii mun mielentiloihin tällä hetkellä lähes täydellisesti. Tulee mieleen myös kaikenmaaliman leffat ja lähinnä hyvät ja synkät sellaiset. Siis mä oon monta kertaa itte visioinu tän tyylistä biisiä ja kelannu et olis vitun siistiä osata duunaa tän tyylinen setti itse. En kuitenkaan ole päässyt visioinnista pidemmälle. Toteutusyrityksissä kusee aina joku. Tän biisin jälkeen muutenkin tulee sellanen olo, että parempi vaan jättää nää hommat ehkä sulle, kun tulee niin uskomattoman laadukasta jälkeä. Soundeista ei ole juuri mitään sanomista, muuta kun että toimii helvetin hienosti. Meikäläinen tosiaan koittaa remiksata tätä ja yritän jollain ihmeellä saada siitä jossain määrin vertailu kelposen teoksen tän kanssa. Katellaan tossa parin vuoden päästä. ;) Ei mut helvetin jees setti. En mä muuta osaa sanoa... vaikkei jätkältä taas tulis uutta settiä vuoteen niin tällä pärjää mainiosti ja näitä kannattaa todellakin odottaa. Tuosta 5 min -> alkaa aina kylmät väreet... jotenki toi fiilis o siitä eteenpäin niin helvetin kohdallaan. :)
0   +1 +2
 
10
Noison 22.12.2006
Sanoinkuvaamattoman täydellinen palaute Valandirilta. Tuossa on sitä kirjotuaalista lahjakkuutta kerrakseen. Ei voi muuta kun vain antaa plussaa ja ihailla tuota komean ritarillista ja suorasanaista tekstiä. =)
0   +1 +2
 
Aurisgale 22.12.2006
Mitali Valandirille pitäisi antaa!=O Kirjoittamisen mestari. Kiitos kovasti! Hiukan hämilleen menin vain tosin noin yltiöpäisen positiivisista kommenteista. Lämmittää omaa mieltä kyllä todellakin... varsinkin kun tämä kappale on itselleni melko henkilökohtainen monesta syystä...
0   +1 +2
 
10
Valandir 22.12.2006
Alkaa erittäin synkästi, mutta myös erittäin hienolla efektoinnilla. Kuorot ovat kyllä tosi mahtavat ja syviä rumpuja paukuttaa taustalla myös. Jotain kuiskauksiakin kuulostaisi tuossa introssa olevan. Sieltä koskettellaankin jo pianoa tuttuun tapaan. 1:13 tuleekin bassorumpu yllättäen messiin ja onpas kyllä hidasta, mutta silti tosi hienon kuuloista. Clappi sopii biisiin aivan loistavasti. Melodialinjoistakin tykkään paljon, ja 1:45 tulee tosi hyvin naputtavat ja menevät haitsulinjat messiin. 2:16 lähtee vähän joku breikin omainen kohtaus liikkeelle, kaikki kuulostaa kyllä erittäin mahtavalta, äänimaailma on erittäin hieno ja taiteellisesti sekä ammattimaisesti toteutettu. Huh huh, onpas taas synkkää tuossa 2:49, tulee mieleen, että joku suorastaan kituisi tuskasta. 3:04 tulee ensimmäistä synaa mukaan, jonka ääni on ehkä jopa hitusen juustoinen, mutta se ei nyt niinkään haittaa, koska kaikki vain kuulostaa niin mahtavalta. 3:36 syna nouseekin taustalta kokonaan ja meno jatkuu hitaasti mutta varmasti. Melodialinja on kaikessa taiteellisuudessaan hyvä, surullinen ja biisiin kokonaisteemaan sopiva, elikkä hyvinkin synkkä. Bassorumpu on oivallinen, tuollainen naputtava, mutta silti alataajuuksiltaankin selvästi havaittava, toimii tässä biisissä kyllä erittäin hyvin. 5 minuutin jälkeen tulee jälleen kerran breikkiä, jota voisinkin kutsua suvantokohtaukseksi tässä tapauksessa. Spiikit ovat sinäänsä hyviä, mutta tuollainen matala ääni antaa kyllä ehkä hieman juustoisen vaikutelman ja tulee mieleen sellaiset hardcore biisit, joissa huudellaan "bass bass!" joka puolella, elikkä minun mieleeni spiikit eivät niinkään ole. Ne tosin luovat hyvin tuota tunnelmaa ja antavat vielä lisää sitä synkkyyttä joka selvästikin on se avaintekijä tässä kappaleessa. Suvantokohtauksen jouset, kuorot ja piano ovat suorastaan loistavan kuuloisia! 5:44 tulee kyllä niin massiivinen padi, että silmät pullottavat ja suu jää auki. 6:16 alkaa sieltä yhtä synaa taas nousemaan ja kuulostaa kyllä niin perkeleen hyvältä että päähän tässä heiluu ihan hulluna. 6:52, pääkohtaus, erinomaista. Voimakkaampaa padia olisin tähän kohtaukseen toivonut, mutta näinkin toimii erittäin hyvin. Tuossa n. 7:26 tulee sellaisia sointuja, että melodia muuttuu synkästä ja surullisesta aivan kertakaikkisen kauniiksi! Itkuhan tässä meinaa päästä kun näin hienoa teosta, oikeasaan eeposta, kuuntelee. 8 minuutin jälkeen alkaakin sitten outro ja kuuntelija valmistautuu loppua kohden hienojen melodioiden siivittämänä. Bassolinjasta en suoraan sanoen niinkään pidä, mutta se kyllä toimii tässä biisissä kohtuullisen hyvin. 9:16, voi v**** mitkä jouset! Aivan jumalattoman hyvän kuuloiset ja kauniit! Loistava lopetus biisille.

Kokonaisuudessa.. Aijai.. Ei helvetti.. tämähän on ihan täydellinen! Vaikka valittamisen aihettakin löysinkin, niin ei niitä edes muista enää biisin loputtua. Tämä on tähän astisista teoksistasi ehdottomasti kaikkein paras. Sinun projektiltasi olen kuullut kaikista taiteellisimpia trance -kappaleita mitä olen koskaan kuullut ja luulinkin, ettei niistä voi enää paremmaksi pistää; Tämä lyö kaikki odotukset. Tämä vain lyö kaikki odotukset. Taiteellisuus on sanoinkuvaamattomasti toteutettu ja tässä biisissä on niin paljon tunnetta mukana, ettei sitä pysty edes selittämään. En ole varmaan ikinä kuunnellut näin sydämellä tehtyä trancea. Kaikki tässä biisissä toimii niin helvetin hyvin ja palaset loksahtavat odottamattomalla tavalla palapelissä kohdalleen pistäen kuuntelijan silmät pyöreiksi kaikesta ihmetyksestä. Mistä sinä tälläistä keksit? Kuinka yleensäkään kukaan voi tehdä näin hienoa musiikkia? Kappaleessa on niin paljon kaikkea, että sitä kaikkea ei edes ehdi kuuntelemaan kun sitä tulee niin paljon jokaiselta puolelta. Sitä tulee niin paljon, että biisi ei edes ahdista, vaan suorastaan pysäyttää sydämen ja saa suun auki. Vaikke erikoismaininnan voisi antaa koko biisistä, niin silti vielä jouset, padit, kuorot ja synat ylittävät senkin. Minä polvistun eteesi ja kiitän tuhansia kertoja sinua näin aistikkaasta ja sielullisesta musiikista. Minä itken ilon kyyneliä enkä vain voi valitettavasti mitään muuta tehdä kuin kiittää sinua. Sinä olet niin eliittiä mikserin trance -musiikin saralla, että ei voi muuta sanoa. Niin omaperäistä kuin voi vain olla, tämä on parasta. En keksi enää muuta sanottavaa. Olen suorastaan sanaton. Ilmiömäistä. Ehdoton kymppi, ehdoton eepos kaikille kuunneltavaksi. Kiitos, kiitos ja kiitos.
0   +1 +2
 
10
m1ze 22.12.2006
Hmm.. aika jännä tuo biisi info... Kieltämättä aika kuvaava ainakin intron perusteella. Siis hyvällä tavalla :) Tempo on omaan makuuni hieman liian hidas mutta meikäpä onkin näitä kännissä hölmön näköisenä tanssilattialla riehuvia ääliöitä (tarkoitan tällä siis musiikkimakuani) joten enpä asiasta sen enempää winetä. Jos tästä part 1:stä (Intro-breikki) jotain valittamista pitää etsiä niin piano on mielestäni liian kovalla ja soundi on muutenkin liian "terävä".. Noh pikkuvikoja, ei pääse häiritsemään juuri ollenkaan... Muista osa-alueista ei mitään valittamista löydy, biitti on mukavan kuuloinen ja kaikkea pikkusälää löytyy yllinkyllin äänimaailman elävöittämiseksi. Breikissä mukaan tuleva saha on sekin ihan asiallisen kuuloinen, ei mitään moitittavaa. btw nyt vasta pisti kunnolla korvaan nuo mainiot spiikit, vaikka taisihan siellä introssakin jo noita kuulua... Biitin astuessa uudestaan kehiin joudun jälleen huomauttamaan tuosta temmosta. Sahan ollessa mukana kuvioissa ainakin itse kaipaan hieman nopeutta... Toisaalta jos bassolinjan melodiakuviota muuttaisi hieman niin asia saattaisi korjaantua.. Tuollaisenaan bassolinjakuvio sopisi paremmin nopeampaan biisiin. Jaaha, seuraavaa vaihetta kehiin. Olisiko tämä nyt sitten "mid-part" ;D Ja nythän noilla spiikeillä pääsee mässäilemään oikein kunnolla ja pakko myöntää että hyvältä kuulostaa. Mutta vasta seuraava vaihe räjäyttää meikäläisen pään oikein kunnolla. Tuo massiivinen chord-saha on yksinkertaisesti mahtava <3 Meno nousee taas kohti biittiä, hienoja kikkailuja tuossa ennen pääloopin alkamista. Sahailun voimalla mennään taas aikansa.. meninnki alkaa pikkuhiljaa tasaantua.. soundeja tiputellaan vähitellen pois.. juuri näin sen pitää mennä.. vielä hienot padifiilistelyt loppuun, upean kuuloista tunnelmointia. ja vielä kerran toistetaan biisin nimi ja sitten onkin loppuHitin vuoro and that's it, game over.

Overall: Hieno tunnelmointi trance, herätti paljon mielikuvia ja erittäin hyvin oot onnistunu luomaan biisi-infoa vastaavan tunnelman, tai siis hyvin olet onnistunut biisi-infoon vangitsemaan tämän biisin sanoman ja tunnelman..x) Muutamia aikaisemmin mainittua "heikkoutta" lukuun ottamatta kyllä ehdottomasti kympin arvoinen suoritus. En kyllä vielä ristisi tätä parhaaksi tekeleeksesi, Testimonium kolahti aikoinaan niin syvälle päänuppiin että tarvitaan melkoinen pommi jotta samanlaista jälkeä saisi aikaiseksi. Kuitenkin kyllä mä nyt teen semmosen tempun että kaksnumeroista lukua tarjoan tiskiin. On tämä nyt kuitenkin mikseritasolla aivan ilmiömäisen hyvä suoritus. Nonnih, mitäs muuta? Hyvää joulua ja raitista uuden vuoden odotusta sinnekkin suuntaan! :) respectah
0   +1 +2
 
10
Noison 21.12.2006
Loistavaa!
Tätä onkin taas odotettu oikein innolla ja pitkään. Mahtavan kuuloista ja tunteikasta Electro-tyyppistä Melodic Trancea.
Ällistyttävän upeat melodiat ja äänimailma kerta kaikkiaan. Melodiat ovat biisin alusta/loppuun se päämauste koko paketissa. Ne lumoavat kuuntelijan täysin ja ovat todella kauniit ja lempeän surulliset kuten normaalisti. Biisin alku saa minut aivan kananlihalle, koska siinä on tuota tietyn tyyppistä synkeää tunnelmaa. Pelottavan kuuloiset iskut taustalla ja tuo pehmoisen selkäpiitä karmiva ujellus ovat jotain niin täydellistä. Käsittämättömän kaunista ja koskettavaa.
Vokaaleistakaan ei ole sen suurempaa sanottavaa paitsi, että niitä olisi voinnut ehkä hieman enemmän sisäistää tähän kappaleeseen ja tehdä niistä monipuolisempia. Kuullostaa melko perus vokaaleilta sinun puoleltasi, mutta kuullostavat silti aivan mahtavilta.
Efektointi ja miksaus puolella on onnistuttu paremmin kuin hyvin. Nuo ns. huokaukset ja avunhuudot ovat kyllä jotain niin omalaatuista, vastaavanlaista materiaalia saattaa vain etsiä. Erittäin onnistunut osio biisissä. Miksausessa ei valittamista. Hieman Hardtrance-tyyppinen basso ja jälleen Electro-tyyppinen kiertomelodia kyydittävät biisiä aina vain eteenpäin. Piano ja perinteiset Trance melodiat lepäävät biisin mukana kuin kevyt höyhen aamutuulessa ja ovat jälleen niin upesti miksattuja ja toteutettuja.

Tähän ei voi kai muuta enää lopuksi sanoa kuin, että olet jälleen onnistunut vääntämään oikein kuunneltavan, suorastaan rakastettavan ja ennen kaikkea tunteikkaan paketin. Biisin tarina kuvaa jälleen kyllä niin täydellisesti biisin luonnetta. En käsitä miten pystyt luomaan lyhyellä novellilla niinkin suuren maailman yhteen kappaleeseen. Ei voi kertakaikkiaan muuta kuin ihailla. Saisit 10+++ jos vaan voisin antaa. Tämmöistä tunnelmointia lisää. Ihan tulee tippalinssiin kun tätä kuuntelee. :')
0   +1 +2
 
-Juha- 21.12.2006
666 ja Lari on fuusioitunut! Hienolla introlla lähteepi jälleen liikenteeseen. Tuo ensimmäinen piano on tosiaan hiukaan kolkko, ei aivan parasta pianoa sulta. Squarebasso on ihan hyvän kuuloinen. Vokaalit on hyvin efektoitu. Englannin kielisissä voksuissa kuuluu hyvin suomalainen korostus, mutta eipä siinä mitään :) persoonallisuuttahan se vain tuo. Melodioiltaan ja tunnelmaltaan ei ole aivan parasta sinulta, mutta ei missään nimessä huonoakaan ole.
Rakenne toimii biisissä hyvin - on hienoa alkuintroa, suvantoa, menokohtia ja loppuintro. Aika saumattomasti vaihtuu osista toiseen. Mutta joo... kiva ylläri taas täältä suunnalta. Jäädään odottelemaan seuraavaa...
0   +1 +2
 
Aurisgale 21.12.2006
Joo... naureskelin itsekin tuolle... tuo "raajat riekaleiksi" ja "suolet suikaleiksi" kuulostaa jo melkein joltain kalevala -meiningiltä. Kaikkea ihmeellistä sitä naputtaa joskus väsyneenä ajankulukseen=P Tuo hiukan minimalinen melodiasuunta ja jankkaamattomuus oli tosiaan tietoisia valintoja... on mietintämyssyn alla myös selkeä clubimaisempi versio (johon hyödyntäisin enemmän lopun ja minimalistisen alueen kohtia)... tosin mikä se sitten minun selkeä on=D ...kun vielä sellaisen selkeän päivän näkis?

Kai tämä nyt on vain tälläistä sekavaa tunteiden vuodatusta muuten... minkäs voin itselleni.
0   +1 +2
 
D-Vision 21.12.2006
En pysty analysoimaan nyt biisiä rakenteensa puolesta, kymmeneen minuuttiin mahtuu jo niin jumalattomasti tavaraa että yksittäisten osioiden arviointiin menisi henki ja terveys.

Siis kokonaisvaltaisemmin: Äänimaisemat ovat kerta kaikkiaan loistavat jälleen kerran. Murhaavan synkistä tunnelmista siirrytään täysin luontevasti minimalistisiin vaiheisiin ja takaisin. Vaihtelevuus on suurta koko kappaleen ajan, ehkäpä se jo hieman rikkoo tuota biisin rakennetta. Biisistä on vaikeaa löytää yhtä kantavaa aihetta, enemmänkin kappale on erilaisten osioiden luoma kokonaisuus, jota yhdistää soundien samankaltaisuus.

Soundit taas ovat kerrassaan mahtavat, joskin se oli jo odotettavissa. Ainoita häiritseviä tekijöitä ovat tuo alkupään piano, joka kuulostaa jotenkin "kovalta" ja samalla ontolta. Voksut tuovat mukavaa lisäväriä biisiin, mutta jokin niissä häiritsee. Ehkäpä hieman enemmän madalletut spiikit olisivat tuoneet niihin hitautta ja rauhallisuutta. Ainakin monesti demoniäänet ovat hitaammat, koska niitä on suoraan pitchattu alaspäin. Muutoin voksujen efektointi on hoidettu hienosti, todella paholaismainen soundi.

Kappale on ainutlaatuinen, ei monesti ole tullut tämäntyyppistä musiikkia vastaan. Viikon työpanoksen kuulee todellakin laadussa, yksityiskohdat ovat jälleen kerran upeasti toteutettuja. Tuntuu, että missään ei ole oikaistu. Monipuolisuudessaan biisi vetelee vertoja jo suuremmallekin sinfonialle. Valitettavasti kuitenkaan biisin loputtua siitä ei jää mahdottoman paljoa käteen, kunnon koukun puute sekä vähäinen toistuvuus aiheuttaa sen, että kappale ei jää soimaan päähän. Sinänsä se ei haittaa, koska kappaleen aikana tunnelma on hieno ja sen voi soittaa uudestaan. Tämän biisin ansioita onkin siis nimenomaan sen äänimaisema- ja tunnelmapuoli, ei niinkään tarttuvat melodiat.

Ps. Jotenkin nauratti sanaparit "raajat riekaleiksi" ja "suolet suikaleiksi". En tiedä miksi se kuulostaa niin koomiselta:)
0   +1 +2
 
10
apollo0100 21.12.2006
Siinä puolessa välissä kuulosti jotenkin merirosvo-elokuvissa olevalta musalta, mutta vain kiksu-muodossa (älä kysy miks :D). Vocalit ovat loistavat, sopivat tähän kappaleeseen. Alku oli erittäin pelottava, mielestäni pelottavin alku kaikista kiksuista, mitä olen kuunnellut... o_o Melodia on hieno ja vaihtelee mukavasti koko ajan, ettei käy tylsäksi. Mitä vielä kehuis... Niin, tarpeeksi pitkä kappale! =) 10, soittolistalle ja vielä tulevaan mp3-soittimeen varmasti! Kyllä se artistinimen vaihto auttoi paljon :)
0   +1 +2
 
10
Dj Papa 21.12.2006
Taasen jotain erilaista, edellisessä oli teikäläisen edellisiin verrattuna kovempi tempo ja nyt tässä hitaampi. Alku on jälleen, noh nykyään kai pitänee sanoa Aurisgalemaista tunnelmointia! Välillä kyllä kivakin kuulla tälläistä hidastemoisempaa trancea! Spiikeistä tulee jotenkin mieleen Lost angel, nyt tosin hieman matalammalta ;)

Biisi rullaa ihan hyvin ja suvantovaiheet ovat tuttua laatutavaraa, mutta sitten nuo 5:44 kohdalla alkavat massiiviset pläjäykset ovat jotain todella hienoa ja mahtipontista!! Snare saisi niissä olla mielestäni hieman voimakkaampi, tulisi vielä mahdikkaampi tunne! Todella hieno osio kaikenkaikkiaan tuo " viimeinen välisuvanto"!

Sitten breikki ennen kuin melodia alkaa, se on jotenkin vajavainen... varsinkin kun ne tömähdykset tulevat niin sen jälkeen saisi olla pidempi tauko ennen kuin itse biisi taas pääsee vauhtiin. "Length of eternity" kun on sanottu, siihen se pidempi tauko tai jotenkin erilailla toteutettu filli... Noh ainakin tuo on erilainen! :)

Kokonaisuutena hieman ehkä makuuni liian pitkä, mutta todella tunnelmallinen teos jälleen sulta! Taasen on uuttakin mukana, pienen reissutauon jälkeen. Soundeissa/miksauksessa ei valittamista(niin kuin ei ikinä) :) Melodiat ovat onnistuneet, mutta eivät ehkä niin mieleenpainuvat. Eipä tässä, jälleen kyllä loistava ja onnistunut veisu teikäläiseltä, tunnelmoinnin mestarilta! :) 10-
0   +1 +2
 
Aurisgale 21.12.2006
Tämä murjaisu on viikon erittäin intensiivisen työn tulosta (pahoittelen, jos biisin pituus tappaa). Olen nukkunut tuona aikana melko paskasti (kello on nyttenkin jo kuusi aamulla ja pitäisi herätä jo tunnin päästä kouluun). En todellakaan ymmärrä miksi näin, kun ei yksi vaivainen kappale voi olla sen arvoista. Kovasti yritin saada jotain uutta ja erikoista aikaan, mutta se tuntuu olevan vain mahdoton tehtävä (varsinkin tällaisessa masentuneessa mielentilassa, joka on ollut viimeaikoina jumiutuneena päällä), joten luovutin yrityksestä ja keskityin vain siihen mitä sontaa sitä käsistä irtoaa. Myönnän että minulla kai on omituinen huumorintaju, kun lisäsin mikseriin epämääräiset sanat ”karaokea” varten *nauraa*

(perkeleen mikserin huoltokatko, no korjataan nämä myöhemmin. Haluais jo heivata biisin pois käsistä)

Olkoos tämä vaikka teille trancen ystäville joululahjaksi. Toivottavasti tämä työ mennyt ihan hukkaan kuuntelijoiden puolesta. Oikein synkkää joulua kaikille! ...no ei nyt vainezkaa^^ hyvee jouluu^^
0   +1 +2
 
10
Cylenth Vision 09.10.2007
Noniin, täällä ollaan jälleen kommentti ringissä back :)

Alku on tätä tyypillistä synkkää sinua :D hienosti toteutettu, ääniefektit ovat hienoja ja tosiaankin kun luin tuota kappaleen selostusta ja samalla kuuntelin kappaletta, pystyin helposti kuvittelemaan selostuksen perusteella mielessäni koko kuvion.

Ääni maailman värikkyys säilyy hyvin läpi kappaleen, dropdownit ovat tämän kappaleen tunnetta nostavia kohtia, kappaleen suunnilleen keskivaiheella alkavan leadin melodia mielestäni lainehtii jossain muualla missä itse kappale. Muuten ihan ok...mutta tämä onkin vain minun mielipide :)

vokaalit ja muut efektit ovat kyllä mahtavia, niissä nostan sulle hattua, on kyllä hienon kuulosia ja hyvin miksattuja. Kokonaisuudessaan kappale säilyttää hohtonsa alusta loppuun....olisin vain odotanut hieman nopeampi tempoista kappaletta.
0   +1 +2