Song of the Fury

Reflecting Black

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

sikki-six 10.05.2018
Kunnianhimossa löytyy, siitä isoa peukkua. Siististi mennään tyylistä ja tunnelmasta toiseen. Basari jää pikkusen jalkoihin, mutta muuten aika tasapainoinen tuotantokin.
0   +1 +2
 
enrich 24.07.2015
Sinänsä taidokkaasti toteutettu, mutta laulu olisi saanut mielestäni olla ilman örinää, silti vankkaa. Tämä on vain mun näkemys, ehkä olen juntti. Laulumelodia ei ole mitenkään kaksinen, mutta ehkä se tässä ei olekaan oleellista. 06: 41 jälkeen oli oikeastaan upee kohta (taustakuoro)
0   +1 +2
 
Asamael 10.06.2014
Oman makuun vähän liian kimuranttia tavaraa vaikka tuommosta avant-gardempaa metallia on jonkun verran tullut kuunneltua. Taidolla tehtyä toki, mutta kun ei tunnu koukkuja löytyvän sitten millään.
0   +1 +2
 
Kostiainen 23.12.2013
Melkoinen eepos. Progekitaroinnista pidin ja klassisista kohdista, mutta näin pitkänä ja raskaana biisinä ei vaan toimi mulle
0   +1 +2
 
9
Fillari 16.01.2010
Jotain ihan muuta, mihin ollaan totuttu, tosin meininki muuttui 40s paikkeilla raskaammaksi. Hieno idea yhdistää sinfoniaa ja heviä. Piisi on melko pitkä tosin erilaisia teemoja. Ei ihan mun genreä, mutta omassa erikoisuudessaan tiukkaa tavaraa. 4 min paikkeilla oleva soolo kolahteli minulle. 5:40 rauhallisempi osuus, sitä diggasin. Voisitte tehdä sellaisen version jossa 10% on heviä ja loput sinfoniaa.
0   +1 +2
 
9
MJ Antipope 25.05.2007
Intro ja varsinainen biisi liitettiin tehokkaasti. Jotenkin tässä tuo progeilu toimi paremmin kuin tuossa ekaksi arvostelemassani, tarkoitan lähinnä sovituksellista puolta, soitto kyllä soi molemmissa hienosti. Myös laulussa oli nyt enemmän nyansseja mikä piti homman tuoreena. Tämä on kyllä niitä biisejä joista ei selviä yhdellä kuuntelukerralla, sen verran paljon materiaalia.
0   +1 +2
 
10
örinäveikko 03.12.2006
Ah kun tämä karjunta alkaa. Melkeen tulee housuun :D
0   +1 +2
 
10
wildTroll 20.11.2006
Aika kuuntelukokemus!
0   +1 +2
 
7
Tuikka 13.11.2006
Kyllähän tässä selvästi oli taitoa soittajilla ja hyviä juttuja oltiin löydetty. Itse en vaan niin kova black metallin ystävä ole, että olisin tästä sen erityisemmin pitänyt. Teiltä kyllä löytyy potentiaalia päästä urallanne eteenpäin. Progejutuista tykkäsin tässä eniten, muuten ei erityisemmin kolahtanut. Biisi on puuduttavan pitkä, vaikka osiota löytyy moneksikin. Kuuntelukokemus kääntyi tylsän puolelle puolen välin jälkeen. Mahtipontisuutta tästä löytyi vaikka muille jaettavaksi!
0   +1 +2
 
9
kimurantti1 08.10.2006
Sellainenpa tuli vielä mieleen, että kaikujen lisääminen soittimiin (lähinnä orkesteriosuuksissa) toisi tiettyä aitoutta ja tilantuntua. Sitä jylhyyttä mihin ainakin alussa on ilmeisesti pyritty.
0   +1 +2
 
9
kimurantti1 08.10.2006
Alun orkestraatiossa on paljon hyviä ideoita, harmi että tietokoneilla ne on todella, todella vaikeaa toteuttaa luonnollisen kuuloisesti. Usein niissä myös sorrutaan aivan hemmetin korneihin ja helpopihin ratkaisuihin, mutta tässä ei ole onneksi siihen sudenkuoppaan astuttu. Kun blakkisvokaalit alkoi, olin aluksi vähän ihmeissäni. Mä kun odotin vähän erilaista, mutta enpä osaisi kuvitella tätä puhtaalla laululla enää. Biisin nimi kuvaa kyllä hyvin biisiä. Ainoa mistä oikeasti en pidä, on sahaleadilla vedetty synasoolo. Se ei vaan natsaa biisin tunnelman kanssa, ei sitten millään. :-P Muuten tosi hyvä veto!
0   +1 +2
 
9
pikkuarska 11.09.2006
Poukkoillakin saa jos sen tekee hyvin.
Ehkä hieman vähemmän progea & enemmän aggressiivisuutta peliin (lähinnä laulun suhteen) ni johan potkii munille!

Tilasinpa tuossa äskettäin teidän edelliset demotukset kun niin halvalla lähti.
Lisää ostamisen arvoista matskua markkinoille!
0   +1 +2
 
8
Marshall_Lockjaw 23.07.2006
Varsin hieno kappale kaikin kaikkiaan. Kappale on mukava sekoitus kaikenlaista: meshuggahia, opethia, dream theateria ja kaikenmoista muuta. Toisaalta tässä toteutuksessa olisi ollut vielä jonkin verran hiomista, sillä kappaleessa toistui samat elementit moneen otteeseen melko selkeästi ja se häiritsi jonkun verran. Kappale on hienosti soitettu kyllä, sen voin sanoa.

Kaikesta huolimatta persoonallista tavaraa tämä on ja mukava että tällaisia löytyy.
0   +1 +2
 
Miksauksesta sen verran että ensimmäiseksi neuvoisin ottamaan vähän lisää tilantuntua reverbeillä (varsinkin pizzicatot ja vaskisoittimet siivouskomerotason akustiikkatasolla eivät kuulosta kovinkaan jylhältä tai ylipäätään millään tasolla hyvältä) ja muutenkin muovisuutta saisi vähentää reilusti käyttämällä filtterointia ja efektejä reilummin. Kappale tuntuu näin nopeasti arvioituna nojaavan jonkun verran (pomppii sietokyvyn rajoilla, onko se liiallista) Symphony X:mäiseen itsetarkoitukselliseen teknisyyteen, jonka persoonallisuustasosta voidaan olla melkoisen montaa mieltä.

Laulu toimii välillä erinomaisesti mutta sortuu parissa kohtaan tragikoomiseen ulvontaan, toisaalta raivokkaasta eläytymisestä ja yleistekniikasta tulee reilusti plussaa. Synasoolo muistuttaa jotain häiritsevää semi-ripoffia Images and Wordsin aikaisesta Dream Theaterista. Kappalerakenne on poukkoileva ja asteen verran kuin amatöörimäinen, erillisistä osista kasattu kokonaisuus, jossa ei olla siirtymävaiheisiin uhrattu välillä edes fillinpoikasta. Mutta ei huolta, tämä seikka voidaan (jälleen kerran) upottaa äärettömään progen suohon eli tulkinnanvaraisuuteen, taiteellisuuteen ja "äärettömän älylliseen musiikkiin". Muutenkin nämä "yli viiden minuutin mestariteokset" alkavat olla progemetallin ärsyttävimpiin kuuluva klisee.

Nyt kun olen mollannut kappalettanne, siirtykäämme hyviin puoliin. Ensimmäisenä pintaan nousee melkoisen kovatasoinen soittotaito, joka nyt tietty tälle genrelle on äärimmäisen ominaista. Toiseksi, oli kappaleen rakenne kuinka kömpelö tahansa, sävellyksessä ja opettelussa on vaivaa nähty. Varsinkin rumpalille pisteet kotiin skarpista ja dynaamisesta kalvon- ja pellinpieksennästä.

Vielä yksi juttu. Pains me to say this, mutta tämä ei ole omaperäistä. Sori jätkät. Kaipaatte jotain muutakin originellia kosketusta musiikkiinne kuin kahden genren omituinen (ja välistä harmillisen tyylitajuton) fuusio, koska hyvätkin ideat saa sössittyä huonolla toteutuksella.

Nyt kun luen arvosteluani niin taisin kyllä olla vähän rankempi sanoissani kuin olin tarkoittanut mutta pistetään se kellonajan piikkiin. Teissä on aivan valtavasti potentiaalia, ottakaa hieman nöyrempi asenne musiikkia kohtaan, vähentäkää itsetarkoituksellista progeilua ja minä uskaltaisin väittää että teistä voisi tulla jotain todella loistavaa. Jatkakaa ihmeessä, odotan uutta matskua.

PS. Ette kai tosissanne ole nimenneet demoanne Progressively Aggressiveksi?
0   +1 +2
 
8
Shit_happens 21.11.2006
iha ok mut toi torviääni tos alussa jotenki vähä... outo :D
0   +1 +2
 
10
Neo.1 27.06.2006
Jopas kolahti! Loistavaa, loistavaa! Parempaa saa hakea kissojen ja koirien kera. Kybä tuli
0   +1 +2
 
argon 26.06.2006
RB tuntuu etenevän kovasti ja suunta on oikea, eli alati progemmat vedet. Robert Frippin kitaroinnista on vaikuitteita haettu paikoitellen melodioihin ja sehän EI KOSKAAN ole paha asia, näin täytyy kaltaiseni "Krimsonistin" todeta. Biisi polveili mukavasti ja jyrä-/suvantovaiheet loksahtelivat uskottavasti kohdalleen ilman pienintäkään myötähäpeän kokemusta.

Soitannollisesti etenemistä on tapahtunut viime vuodestakin kovasti ja mikserissä vilahdelleesta soittajakaartista korkealle arvostamani R. Kupiaisen lisääminen vierailevien musikanttien listaan on tehnyt oivan säväyksen tähän virteen (taivutelkaa ihmeessä tuo mies pysyvään kokoonpanoonne!).

Ihan pientä hapuilua on soiton rytmisen tiukkuuden suhteen hankalimmissa kohdissa, mutta sehän on vain treenauskysymys noiden pikku särmien hiominen ja kun musiikillinen kunnianhimo on asetettu näinkin korkealle, niin peukkuja nostellaan näillä leveysasteilla innokkaasti osoittamaan kohti kattoa - hyvä!!

Kehitysehdotuksena heitettäköön vielä satunnaisten puhtaisten osuuksien lisääminen keitokseen - eli välillä säröpedaali bypassille ja puhdastakin vokaalia voisi mausteena lisätä soppaan, silloin tiukat osuudet löisivät vieläkin tiukemmin päin näköä aina kun säröä tuutataan käyntiin uudemman kerran asentoon "kaakko".
0   +1 +2
 
9
Joe Hoe 15.06.2006
Hienoja juttuja biisin sisällä, mutta se "laulu" on se mistä tässä edeleenkään tykkää.. jos edes osassa biisiä ois ollu "laulettua laulua" örinän ja mörinän lisäksi olisi pisteet nouseet roimasti... hyvästä soitosta ja sovituksellisista ideoista kuitenkin 8 1/2, mutta pyöristetään ysiin.. : ).
0   +1 +2
 
10
makes69 14.06.2006
Intro viittaa jo Zappaan päin mutta kääntyykin todella sinfooniseksi metalliksi tämä on onnistunut hiton hyvin. Nautin tästä. Aivan helkutin hyvä.
0   +1 +2
 
8
Kiefran 13.06.2006
No niin kilarin rajamailla käynnistyy, ja onneksi ajoissa... Nuo alun roolipelipilinät oli hauskoja, loppu mennäänkin sitten niin että leivänpaahtimesta kärähtää vastukset... H-i-a-n-o...
0   +1 +2
 
10
Torniojaws 11.06.2006
Ja peli aukeaa. On mehevää meininkiä, tulee mieleen uudempi Anorexia Nervosa. Ja soolo onkin sitten ehtaa Jordan Rudessia :P Soundit sopivat hyvin biisiin. Eipä tässä oikein parannettavaa keksi. Ehkäpä välillä heittää tempo hiukan, mutta ei pahasti.
0   +1 +2
 
Dexteri 05.08.2009
Mahtipontisen sävellyksen mukana astelemme kohti, jotain tuntematonta. Kappaleen alku intro oli mielestäni onnistunut. Mutta nuo kappaleen rakenteeseen liittyvät kohdat, eli puhun nyt laulusta ei ollut kummoinen suoritus. Harmi sillä muuten biisi toimii loistavasti.
0   +1 +2