A creek in the mist

Aetas

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

8
Tuikka 23.11.2006
Alusta kyllä tykkäsin, oli hyvän kuuloinen.. Tarpeeksi hämärä ja enteilevä, mutta silti kaunis. Kun rummut tuli mukaan, ajattelin että vetääpä kannuttaja kellontarkasti, mutta samassa tajusin että konehan se siellä. Se asia tässä häiritsi, olisin ihan "oikeaa" soittoa halunnut kuulla. Kekseliäs biisi, tykkäsin erityisesti noista progevivahteista, kyllä oli välistä todella hyvän kuuloista. Soitto oli taitavaa ja biisiin oltiin jaksettu keksiä monipuolisia juttuja. Vokalistin äänestä en oikein tykännyt missään muodossa, sinänsä ääni oli hyvin hallittu, mutta kun ei niin ei. Taitavasti ja kekseliäästi vedetty biisi, mutta ihan täysillä ei kolahtanut.
0   +1 +2
 
9
musicman85 06.10.2006
Eniten tässä häiritsee konerumpujen basarit ja virveli mutta ymmärrän kyllä että oikeiden rumpujen äänitys on hankalaa, varsinkin jos hyvät saundit meinaa saada aikaan.

Opeth tulee kyllä kovasti mieleen, progemaista deathia tämä minusta on. örinät toimii mukavasti:) muuten saundeissa ei ole valittelemista paitsi nuo rummut mistä jo mainitsin. oikein taidolla tehty piisi tämä on, pitäisi varmasti kuunnella jokusen kerran että aukeaisi paremmin. Jatkakaa samalla linjalla!:)
0   +1 +2
 
9
darcasis 22.06.2006
Jotenki kuulostaa opethilta. Varmasti ootte kuunnellu tätäki bändiä ;) Ei mikään paha asia!
0   +1 +2
 
10
Sopivan pitkä biisi tämä säväytti todella paljon
0   +1 +2
 
10
wildTroll 30.05.2006
On se aika wahwah...

Kuin H-Trolls...
0   +1 +2
 
7
vihtakostaja 21.04.2006
Soundipuoli hieman ontuva. Ördelaulaja kuulostaa jotenkin yliyrittämiseltä ja puhtaassa kaikua paljo. Eikä laulussa oikeen muutenkaan ole voimaa. Se wahwah tuolla välissä häiritsi, ihan hatusta temmattu eikä oikeen toiminu.

Hyvä alku biisillä ja voi tosiaan huomata Opeth-kytkökset. Onneks on muutakin kun Opethia, omiakin juttuja takataskussa
0   +1 +2
 
9
Gartza1962 26.03.2006
Kommentti on aika samaa, mitä edelliseen biisiin The Curse of Insanity tuli kirjoitettua. Kitaroista pidän tässä eniten kuten em. biisissäkin. Tuplabasarit (oli sitten kone tai ei) jytisee hyvin! Akustisen skitan käyttö on hieno oivallus ja hyvä lisä. Samoin kirkkomaiset urut ansaitsevat kiitoksen.

Kokonaisuudessaan mielenkiintoista ja kuunneltavaa musiikkia!
0   +1 +2
 
9
Nilern 14.03.2006
En oo käyny aikoihin ja oli sitten tätä mainosteltu aikaa sitten. Tunnelmallista meininkiä. Sävellyksen "orkestraalisuus" on kovalla tasolla, eli ainakaan ideoiden puutteesta kappale ei kärsi. Miinuspuolella on laulun hiljaisuus (=ei saa selvää), mutta eihän se laulu tässä pääasia olekaan. Toinen mahdolinen miinus olisi rumpukone, mutta sille ei nyt tässä versiossa voi mitään. Hyvä meininki. Muttei tätä näin myöhään paljon uskalla kuunnella.
0   +1 +2
 
7
cremated 07.03.2006
Heti alusta asti rupeaa mielessä pyörimään Opeth...Ensimmäiseen säkeistöön lähtö tökkäsee ehkä hiukan. Soundit on ihan ok, eikä niistä valittamista. Biisi on vähän katkonainen, eikä eri osat tue toisiaan hirveästi.
Mörinä kuulostaa kehityskelpoiselta, ehkä yritetty liikaa hakea laululla sitä Opethmäisyyttä. Nuo speakit tai melodiset olisin jättänyt kokonaan pois, sillä ne ei ollut mitenkään loistokkaasti suoritettu. Ihan ok pakkaus kokonaisuutena.
0   +1 +2
 
9
RockMasterVee 07.03.2006
Ihan helevetin hiano riffi siinä biisin alussa kun tuli särkijät kitaroihin, loistavaa! Pari Progekoukkua vähemmän ja oikeat rummut peliin niin olisin antanut kympin.
0   +1 +2
 
GREV 15.02.2006
Hyvä biisi, tai oikeastaan pohja biisille, kun vieläkin tuo stanan rumpukone häiritsee menoa rankasti (tai siis minua henk.koht)
Progeilut... noh, vattu vieköön... ei sopinut minusta biisiin ollenkaan, eli biisi on siedettävämpi ilman nuita progekoukkuja... noh, en mene haukkumaan enää biisiä, vaan sanonpa että pienillä fiksailuilla saa hemmetin hyvän biisin aikaan
0   +1 +2
 
8
Kempura 10.02.2006
Mukavaltahan tämä kullosti, ei oo nuo Opeth vaikutteet ihan tuulesta temmattuja. Matalista murinoista ehdottomasti plussaa ja vaihtelua ei kappaleesta ainakaan puutu. Ainoa suurempi miinus tulee noista konerummuista.
0   +1 +2
 
10
MickMaybon 10.02.2006
Mulle mainostettiin tätä bändiä Opethin kautta ja kerkesin lukea muutaman "liian kopio"-mielipiteen ennen kuin olin kuullut musikkia ollenkaa. Olen nyt kuunnellut näitä biisejä muutamaan kertaan, enkä voi ollenkaan sanoa että minkäänlainen sokea idolinpalvonta kuuluisi kappaleista. Hyvät vaikutteet ovat vain hyvä juttu.

Tuosta teknisestä puolesta en voi paljon mitään sanoa, koska en ymmärrä soittamisesta yhtikäs mitään, mutta korvaa miellyttää ja se on minulle tärkein asia. Soitto on hyvin kulkevaa ja instrumentit täydentävät kivasti toisiaan. Rumpusaunditkaan eivät särähdä liikaa korvaan vaikka ovatkin koneella tehdyt.

Ei minulla tästä mitään pahaa sanottavaa ole, tuollaisella ammattitaidolla kun teette jatkossakin biisejä niin hyvä tulee.
0   +1 +2
 
8
Pumm1 06.02.2006
Tuota noin.

Teillä oli äärimmäisen paljon hyviä elementtejä, eikä noita huonojakaan voi suoranaisesti vielä arvostella, koska tiedän että teilläkin on varmasti vielä tarkoitus niitä asioita viilailla lisää. Opeth kuuluu, kuten mainittua, todella selkeästi läpi. Hieman omaa jujua kannattaa silti koittaa jatkossa keksiä, vaikka tyylisuuntaus idoleiltaan luonnollisesti otetaankin.

Laulu oli ihan kelpoa tavaraa, etenkin rääkymiset vakuuttivat. Parempaankin pystytte varmasti aikanaan. Skittasoundi oli hyvä, mutta basso loisti poissaolollaan. Koskettimet olivat selvästi pätevin osa musiikissanne, jonka fiilistelyt toimivat parhaiten. Ja muistakaa, että oli biisit kuinka progeilua tahansa, niin sitä punaista lankaa ei saisi unohtaa. Tai sitten se oli vain niin piilossa, etten sitä tältä istumalta huomannut.

Sanoisin, että potentiaali on suuri.
0   +1 +2
 
8
petsa 03.02.2006
Intro oli hyvä, vaikkakin aika suora Opeth-lainaus. Diggasin myös tuosta pari minsaa ennen loppua tulevasta clean-kohdasta. Hommassa on selkeästi potentiaalia, mutta linjaus kaipaa ehkä hieman tiivistämistä ja asiansa osaava vokalisti voisi tehdä bändille paljon "hyvää"...

Tämäkin biisi loppui vähänkuin seinään, kuten edellinenkin.
0   +1 +2
 
9
Shadowfear 02.02.2006
Hyvää kamaa... aatu vois parantua vielä, jos tulis joku laulamaan kirkkaasti myös... et olis örisijä ja kirkas ääni... kuunneltavaa ja hyvää kamaa... \,,/
0   +1 +2
 
8
tmuikku 02.02.2006
Oho, yllättipä positiivisesti :O Tykkäsin muuten paitti örinöistä.
0   +1 +2
 
8
Closure 01.02.2006
Idea hyvä - mutta jotenkin tässä jää sielu puuttumaan. Melkein hienoja oivalluksia, mutta kuulosaa vaan lähes opethilta ja kumppaneilta matkittuja.
Todella paljon riffeissä toistoa parissakin kohtaa, joka jaksaa kyllästyttää. Paljolti erilaisia osia, mutta kuulostaa korviini siltä, ettei rakennetta ja sovituksia ole tehty loppuun asti. Progressiivisuutta on, mutta tuntuu, että proge on siellä enemmän sanana - täytteenä, itsetarkoitus - enemmän kuin mentäisiin musiikin ehdoilla. Kuulostaa copy-paste meiningiltä.
Ei silti, ei tämä huono ole - ei vain iske minuun. Kyllä tämä silti yli mikserin keskiarvon menee! Lussaa siitä! Ei huono, muttei erityisen hyväkään.
0   +1 +2
 
8
Tempest 31.01.2006
Kuulosti ihan hyvältä muuten paitsi laulusoundin osalta. Kuulosti aivan peltitynnyrissä nauhoiteltulta ja hukkui lisäksi muuhun räminään.
0   +1 +2
 
8
Modnar 31.01.2006
Progeilu on aina hyvästä. Introssa on mukavan leijaileva ja kevyt, vaikkakin hieman synkähkö fiilis ja siitä tuli kovasti mieleen Opeth ja varsinkin heidän levyltään Damnation ensimmäinen raita Windowpane. Siitä jatketaan myös edellämainitun tyyliin raskaampiin kuvioihin, mutta jotenkin tässä ollaan osittain raadollisemmissa maisemissa. Muuten tuo progeilu soitetaan hyvin, mutta nuo slap-bassot ovat aina yhtä ärsyttäviä. Melodiat ovat mukavia ja saundeja on ilo kuunnella. Taitavaa materiaalia joka tapauksessa, eikä paljoakaan löydy moitittavaa. Taidokasta.
0   +1 +2
 
9
Tää, kuulostaa aivan helvetin hyvältä... Tosin en enää nykyisin jaksa progesta innostua... Täytyy sanoa et soittotaito on sälleillä todellakin kohdallaan! Pistää hiljaiseksi...
0   +1 +2
 
8
JouAllu 30.01.2006
Iha asiallista kamaa! Jatkakaa samaan malliin!
0   +1 +2
 
9
VonBlofeld Sr 30.01.2006
Fiilistelyä, leijuntaa, agressiivisuutta ja runttausta. Tykkäsin. Kitarasoundit oli hyvät, synatkin miksattu hyvin mutta rumpusoundit olivat melkoisen "trigatut"(en tiedä oliko mutta...) kovin koneilta kuulostivat. Lauluissa kamalasti kaikua, joka sai aikaan sellaisen 80-lukumaisen efektin.

Mutta en minä numeroa soundeista tipauta, demoahan tässä kuunnellaan eikä mitään kaupallista tuotetta. Tykkäsin, kovasti!
0   +1 +2
 
9
roxted 30.01.2006
Eniten progeilua, ainakin kompit on monimuotosempia kun kummassakaan muussa piisissä, eli selvennettynä paras piisi näistä kolmesta. ja toi disko-kohta oli aika hyvä juttu. tämä kappale kertoo, että rummut on kokonaan koneella tehdyt tai sitten iskut on kohdistettu jälkeenpäin ja iskujen voimakkuudet vähän liian samanlaisia keskenään, eli vähän liian konemaista meininkiä. (monimutkasemmissa kompeissa ei häirinny ihan niin paljoa) ei pitäis ehkä keskittyä aina niihin rumpuihin, mutta minkäs sille voi.. tää oli hyvää kamaa, lisää treeniä ja uutta kipaletta mikseriin, nii saatan faniutuakkin myöhemmin, eli ilmotelkaahan kun ilmestyy lissää. 9-
0   +1 +2
 
9
_Panzerfaust_ 29.01.2006
Mykäksi meinaa pistää, syystä että mikserissä on näin taitavasti soitettua musiikkia. Opeth tuli paikoin mieleen (varsinkin biisin intro), mutta ei häiritsevästi. Nuo syntikat antaa tähän progeiluun sen oman hyvän pienen erilaisuuden mausteen (juuri Opethiin verrattaessa) ja tuo ehkä hieman mukaan black metallimaista tunnelmaakin. Kappale rakenne on komiasti punottu yhteen kaikessa sekavuudessaan, jos voisi sanoa:) Pari helvetin hyvää riffiäkin on mahtunut tähän kokonaisuuteen.

Rumpu pallilla taitaa istua kohtuu pätevä kaveri tän biisin perusteella ja sama pätevyys tuntuu löytyvän orkesterin kaikilta jampoilta. Yhteis soitto pelaa tarkasti yhteen ja pojat käyttää melko vaikeitakin kikkoja kohtuu tiheään tahtiin. Laulaja on selkeästi heikoin lenkki ja syystä että nuo puhtaat osuudet ei miellyttänyt korvaa. Siihen vähän treeniä lisää (jossei se ole tarkoituksella vollotusta). Örinä on toki hyvän kuuloista, siitä pojot.

Sitten saundeista sen verran, että tehkää jumalauta noille rumpusaundeille jotain. Ne on jotain kammottavaa, kuulostaa ihan kone rummuilta. Muut instrumentit on hyvin miksattu, sopivan groovaavat eikä liian raskaat. Hieno kappale kaiken kaikkiaan.
0   +1 +2
 
8
Ossy 28.01.2006
toi alku intro on vähän pitkä joten siihen ehtii kyllästymään vähän kun en mikään hempeilyn ystävä oo.
Tätä kyllä kuuntelee ihan mielellään, tää progemaisuus on vähän outoa tällasessa musassa, ja jotkut riffit tekee tästä vähän "ei niin death metallisen" ja suosittelen synasoundien vaihtoa joksikin muuksi kuin hammondiksi jne..

Örinästä tuli välillä mieleen Carcass joka ei niinkään huono asia ole.

Vähän vaan tuntuu siltä että on vielä oma genre hukassa. Hyvin osaa kyllä pojat soittaa! Kasi rapsahtaa!
0   +1 +2
 
5
Nasic 28.01.2006
Ei kyl iskeny melkei yhtää. Soundit kusi aika pahasti, ja sit toi basson puuttumine kyl häiritsi...en tykänny. Jotenki kauhee väritöntä menoo, ei saanu mitää irti.
0   +1 +2
 
10
naarmu 21.11.2008
Tykkäsin. En ole kyllä ensimmäinen, jolla pyörii Opeth-mielessä. Hyvän tunnelman olette onnistuneet luomaan ja siihen jää koukkuun. Tuplavokaalit (vai millä niitä nyt virallisesti kutsutaankaan) kuulostavat erittäin hyviltä. Kiitos tästä kokemuksesta.
0   +1 +2