Peltomaisema

Sulauma

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

HoodFats 12.03.2010
pasg
0   +1 +2
 
7
route_electrique 23.08.2006
Tällänen matsku tekee aina iloseksi. Kitaristi vaan soittamaan koko biisin läpi pieniä segmenttejä, niin että kitarat elää koko biisin ajan. Basso soundi oli kiva valinta myös, ehkä hiukan monotonista bassoraitaa olisi voinut elävöittää, jollakin muulla bassoäänellä väliajoin. Enempää kritiikkiä en anna miksauksesta tälläerää koska tuli kuunneltua kuulokkeilla tämä viisu.
0   +1 +2
 
8
karman hardon 24.06.2006
melkein kaikki oleellinen biisistä onkin sanottu jo tuossa ylempänä, mutta sen verran napisisin ettei tämä nyt tällaisenaan mitään illbient-kamaa ole, liian iloista meininkiä niille tonteille :D
sähkökitaran olisi voinut vetää kahdelle raidalle: toiselle särön läpi ja toiselle puhtaalla soundilla ja näitä sekoittamalla oikeassa suhteessa olisi saanut (ehkä) kitaraan enempi meininkiä. kuten jo sanottu, toi purkkimainen soundi alkaa nopeasti puuduttamaan. jonkinlaista tvang-skittaa olisi voinut olla enemmänkin.
mitä potentiaalisiin voksuihin tulee niin räbäytys tällaisen päälle on jo so-last-season, puhumattakaan eteerisistä naisrääkäisyistä - kunnon miehekästä laulantaa (tyyliin Mike Patton) niin johan lähtisi biisi lentoon aivan uudenlaisille tonteille.
mutta tällaisenaankin ihan hienon kuulosta vääntöä.
0   +1 +2
 
9
Chi-Xi-Stigma 21.05.2006
Hyvältä kuulostaa. Soundimaailma on selkeä ja tarjoilee paikoitellen ihan mielenkiintoisia ratkaisuja. Rytmipuoli on ehdottomasti biisin parasta antia. Melodioissa mennään aika leijuvissa ja paikallaan pysyvissä kuviossa. Melodiaan kun olisi saanut vielä mukaan jotain koukkua niin avot. Tälläisenä on mielestäni hieman liian subtv:n väliaika-biisin kaltainen. Taidokasta ohjelmointia kuitenkin. Siitä propsit.
0   +1 +2
 
10
Tommy Loose 05.05.2006
Meininki on kuin isännällä traktorin kanssa talviaamuna, Kyllä se viel`käyntiin lähtee. Hyvä meininki ja jänniä soundeja!!
0   +1 +2
 
9
AdrianLee 13.12.2005
Alussa biisi sai jotenkin jumittaan, mut biisin lopussa löysin itteni breikkaamasta keskeltä lattiaa! :) Se ei ehkä ollu tän biisin tarkotas, mutta helvetin hyvä rytmi biisis on. Tuli ehkä vähän Don Johnson Big Bandin vanha levy mieleen ja tähän sopis ehkä semmonen reilusti efektoitu storytelling-flow taustalle ja aioin ite kokeilla miltä se kuulostais..
0   +1 +2
 
Reettori 15.11.2005
Kappale kyllä lähtee käyntiin hienosti, efektit pursuaa yksi kerralla ja katoaa yllättäen mutta sama pohja pysyy kokoajan. Biisi on rakennettu hienosti mun mielestä ja teos on koottu hienoilla efekteillä.

Sekotuksessa mahtavasti hieman rankempia efektejä ja seassa rauhallisia hulinoita. Rytmi on taas näistä kummastakin vähän toista luokkaa. Sekoitus on siis mun mielestä ainakin hieno ja kappale pysyy liikkeessä kokoajan.

Soundien miksauksissa ei oo mun mielestä mitään ongelmaa. genre on mulle ehkä jokseenkin uus mutta sehän vaan tuo plussaa. Tämä on kyl just nimenomaan niitä kappaleita, joita "sopii kuunnella eritoten yön pikkutunneilla."

Uusia kappaleita vaan näytille, mun puolesta.
0   +1 +2
 
Ilmiselvä 09.11.2005
Mukavalla rytmiikalla alkaa, aika rouheaa soundia on. Purkihtava ohut särökitara kuulostaa aluksi hauskalta mutta alkaa jatkuessaan tympiä. Bassosoundissa saisi olla enemmän syvyyttä/botnea. Ozricmaiset tausta-arpeggiot ovat mukavan kuuloisia.

Biisi junnaa minun makuuni vähän turhan paljon paikoillaan, hyviä elementtejä on mutta jotenkin niiden kunnollinen hyödyntäminen jää puuttumaan. Loppua kohden menee vähän tylsäksi suorastaan. Tosin ihan loppu on hauska!
0   +1 +2
 
7
Stocco 03.11.2005
Heh. Onpas minulla jäänyt arvostelematta paljon tälläistä kevyttä fiilistelyä. Mukavaa että tämäkin on tällainen rauhallinen kappale, kun nyt aamulla päätin alkaa komentoimaan kappaleti taas pitkästä aikaa.

Mukavaa rupsutteluahan tämä on. Hiukan onehkä liian iloisen oloisia padivingutteluja taustalla. Eivät ihan sovi yleisilmeeseen. Ja alkupuolen kitaran karjahteluistahan en tietenkään voi pitää. Hienoa tässä on se, että tuo melodia kulkee aika matalalla ja jännällä tavalla groovaa sävelestä toiseen. Itseäni miellyttää myös erityisesti loppupuolella innostuva rutina. Kurjaa kun muuten kappale ei oikein saavuta samaa hurmosta.
0   +1 +2
 
8
JM 02.11.2005
alkaa kyllä hienosti. Biitti ei sinänsä lupaile mitään "erikoista" - tämä on kuultu ennenkin. Mutta kyllä maisemassa on jotain omaa. Tuo särökitara(?) - liidi - mikälie. Tekee kyllä tunnelmaa jopa ambienssia enemmän. tukee jotenkin kauniisti tuota säröbiittiä. Ja sehän häipyy välillä. Kyllä tämä sinänsä kaunista on, mutta ei nyt "iske" kunnolla. Tällaista perus jutuilal biitittelyä. Kyllä tämän vois kovolla pitää ja toiseenkin kertaan kuunnella. Tuossa 3min jälkeen vähän "rauhoittuessaan taustan pulinat on parhaimmillaan. sitten ne häviääkin. ja jättää hassun tunteen, että tämä pitää kuullaa uudelleenkin.
0   +1 +2
 
wdm 15.09.2005
mukavaa paatostelua, onko tämä nyt illbientiä? jotenkin oon aina luullut että illbient on ambientin ilkeämpi velipuoli, ja tässä biisissä on aika paljon enemmän rytmiä kuin perus ambientissa. lofi triphop? :)

ehkä jotain lisämausteita olisi biisi ehkä kaivannut, jotain perkussio meininkiä ja ratinaa hieman kuulokynnyksen yläpuolelle. jostain syystä koko biisin ajan teki mieli kääntää ääntä suuremmalle. näitä lisää.
0   +1 +2
 
8
flaa 06.09.2005
Syksyinen apatia musiikkina. Kitara tuli kuin puhelimen luurista eikä tuollaisenaan antanut paljoa kappaleelle. Basson säröisyys oli hieman huono valinta. Muuten jees ja eheä kokonaisuus. Glitchiin päin kait kallellaan.
0   +1 +2
 
bze 06.09.2005
Samaa mieltä mr. Tonkun kanssa siitä että rytmipuoli kaipaisi säätöä. Kaikuefektit ja hektiset variaatiot pitävät biittiä kuitenkin elossa sen verran hyvin ettei se katoa kokonaan äänimaailmojen alle vaan pitää biisin liikkeessä ja paikoillaan samanaikaisesti.

Paksummalla yleissoundilla olisi kuitenkin saattanut päästä mielenkiintoisempaa lopputulokseen, koko rumpumatto tuntuu kulkevan highpassin läpi. Jotenkin basso ja bassorumpu eivät ole löytäneet oikeaa paikkaansa vaan pysyttelevät turvallisesti matalimpien taajuuksien yläpuolella. Vaikea sanoa pidänkö rytmipuolesta vai en, tämän tyylinen minimalistinen, ohut 'tukiranka' on aina kaksiteräinen miekka, varsinkin kun äänimaailmojen puolesta liikutaan kuitenkin vahvasti elokuvallisissa tunnelmissa triphopin tapaan.

Nimen valinta on mielenkiintoinen, tunnelmasta tulee enemmän mieleen staattisen peltomaiseman katseleminen mustavalkoisesta televisiosta pimeässä asunnossa kuin "siellä olemisesta". Lieneekö tarkoituskin mutta kaikin puolin jännittävä piirre.

Äänet on hiottu tarkasti mutta miksauspuolelta tuntuu puuttuvan tietynlaista painetta ja särmää. En päässyt tutkimaan biisin spektriä mutta korkeaan päähän olisi voinut lisätä ties mitä näin perstuntumalta arvioituna.

Tekniset rajoitteet saattavat olla syynä hieman hapuilevaan lopputulokseen mutta en epäile etteikö herroilta löytyisi taitoa. Ei silti yhtään huonompi taidonnäyte, odotan mielenkiinnolla mihin suuntaan tämä projekti lähtee kehittymään.
0   +1 +2
 
8
miarf 05.09.2005
ei pöllömpi
0   +1 +2
 
glxblt 05.09.2005
Ei vielä ole näin myöhäinen syksy. Kuuraa ei ole maassa, ensimmäisiä poissulaneita lumia ei ole satanut ja ilma ei ole kirpeä. Joka päivä ei vielä tarvitse takkia, eikä pitkiä kalsareita edes yritetä etsiä kaapista. Biisinne on aikaisessa.

Hienoa työtä sähkökitarasoundien kanssa, itse olen havainnut että elektronisessa kauneudessa on sähkökitaran vaikea olla kuulostamatta todella kornilta, enkä uskalla harkitakaan sitä käyttäväni. Miksaus on rapea ja kylmä, synkkaa hyvin äänimaailman kanssa. Olisin jäänyt kaipaamaan lisää stereokuvan käyttöä, nyt taustan arpeggiolurituksia ja muita soittimia tulee kasvoille liian keskeltä. Itse olisin levittänyt soundia vähän laajemmallekin stereossa. Tällöin minimalismikin toimii mielestäni parhaiten. Veisuun ei ehdi kyllästymään neljässä ja puolessa minuutissa, pituutta ja hidasta liikettä olisi voinut venyttää vaikka pari minuuttia lisääkin.

Hieno maalaus, auttaa hyväksymään talvea.
0   +1 +2
 
Kalaforn 04.09.2005
Kohiseva biitti ja talvisen maiseman antavat hienot synaleadit. Pellon tästä saa vain talvisessa muodossa, eiköhän sekin jo pistä päätä pyörryksiin(wtf?). En ole erityisemmin tutustunut koko Illbient-genreen, mutta tämä antaakin jo kaiken tarpeellisen tiedon siitä, että tutustua kannattaisi. Hmm, sangen mielenkiintoista, tunnelmallistakin, antaa myös monta kuvaa kaikesta lumeen liittyvistä asioista, eh, en kyllä osaa enempää selittää tästä. Kyllähän tätä kuuntelee, kaiketi seitsemäs kerta jo menossa. :)
0   +1 +2
 
10
raaka-Ana 04.09.2005
Krääh..rupinen biitti kuljettaa tätä biisiä sähkökitaran kanssa.Eteeriset synamatot antavat utuisen vaikutelman.Kerrassaan maaginen tunnelma.Lo-Fi:tä parhaimmillaan.Nyt pitää päästä peltotöihin......maa on savinen.
0   +1 +2