kide - lost science

Kide

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

10
asara 28.04.2011
Jumatsuikka, hieno oli. Joskus kun on aikaa kuuntelen kaikki Kideet.
+2   +1 +2
 
5
coralblue 02.11.2010
ei nyt jostain syystä kuulostanu hyvältä eikä jääny soimaan päähän
0   +1 +2
 
Tommi T 17.06.2009
Moi!

Uusi maailmanlaajuinen musiikkikilpailu on avautunut! Etsimme uusia loistavia kappeleita ja vuoden lopussa valitaan The Best New Song in The World 2009.

Lue lisää http://www.thebestnews...
0   +1 +2
 
8
taamntah 02.02.2007
mukavan rauhoittava äänimaailma
0   +1 +2
 
9
HW 26.11.2005
Tässä oli kovin itämainen tunnelma. Sellainen lootusasento-fiilis. Eli toisin sanottuna tämä oli erinomaisen onnistunutta tunnelmointimuzakkia jonka tahdissa olisi mukava joogata tahi meditoida.
0   +1 +2
 
10
GrimErazer 29.04.2005
Alkuun tuli aika pahoja epäilyjä....
Mutta...
Vähitellen tajusin, että tämä ei nyt olekaan "sitä tusinatavaraa" - vaan jossain hyvinkin kaukana siitä.
Mielikuvituksellisia äänielementtejä ja värikästä äänimaisemaa, jota oli sekoiteltu hyvin harkiten ja halliten.
Tämä on jo suoraa taidetta.
Tämän tahdon kuulla kokonaan.
Enkä tarvitse suitsukkeita & kynttilöitä, riittää että suljen silmäni.
.
..
...
....Olen sanaton.
0   +1 +2
 
8
damn_pc 31.03.2005
Fiilistelymatskuna aika ok, ei ominta aluettani. Ehkä kuunteluohjeita noudattamalla tää pyörisi jo loopissa, you never know
0   +1 +2
 
10
Tommy Loose 31.03.2005
Suitsukkeita en käytä ja kynttilät kuuluu jouluun. Ei siis kumpaakaan, mutta mielelläni rentoudun tämän teoksen tahdissa. Suljen silmäni ja ajattelen.....?
0   +1 +2
 
9
Enterdead 31.03.2005
Eihän tässä muutakaan voi tehdä. Hyvin oot onnistunut siinä mitä olet hakenut.
0   +1 +2
 
9
Kivat perkussiot. Pad on aika hyvä, mutta se voisi olla kiukan hiljemmalla. Vokaalisamplet on kanssa aika loistavia. Erittäin hyvä biisi.
0   +1 +2
 
9
Dr.Groove 31.03.2005
Biisissä on jännät ja taidokkaasti tehdyt tehdyt äänimaisemat.
Itämainen eksotiikka tulee hyvin läpi.
Biisin alku on melko rauhallinen. Noin hitaalla aloituksella menettää osan kuulijoista. Ehkä myös biisin pituutta kannattaa hieman miettiä. Nyt kokonaisuus on rakennettu rauhassa ja hallitusti, tekjijöidensä ehdoilla. Kuulijoiden enemmistö ei ehkä jaksa kuunnella näin "hidasta" etenemistä.
Tämä on oman genrensä ja tätä ei voi arvostella normaalin biisin mittakaavassa.
Hyvää biisissä on toteutus ja biisin tasapainoisuus. Myös tuo aiemmin kritiikkinä mainitsemani hidas eteneminen on ehkä äänimaisemabiisissä vahvuus.
Tämä oli miellyttävä kuuntelukokonaisuus.
0   +1 +2
 
9
gebo modyo 31.03.2005
Kuuntelin kyllä täysin ohjeiden päinvastaisesti, mutta kuuntelukokemus oli tästäkin huolimatta varsin vaikuttava.

Alun cymbaali-helistelyn aikana ehti jo luoda mielikuvia tulevasta, chillailevasta downtemposta, mutta biisi ylläti minut täydellisesti. Positiivisella tavalla. Ensinnäkin, hieman erikoisemmat rumpusoundit, häviävän pienellä dnb-vaikutteella, jonka päälle sitten vielä leijuva "tehdashalli"-biitti kevyellä reverbillä, miellyttävän kuuloista. Ja mystisen synkkä äänimaailma yksinkertaisella melodialla, mukava tunnelma, tietyllä tavalla painostava ja melankolinen, muttei kuitenkaan liian ahdistava.

Vähintään 11 minuuttia olisin kuunnellut tätä hienoa maalailua!
0   +1 +2
 
9
ew8533 31.03.2005
Hemmetin mielenkiintoista!Tulee Afrikka mieleen.Gambialaiset lyömäsoitinten taitajat hiessä soittaa,meno on hillitön,solisti toistaa jotakin ennenkuulumatonta mantraa jota en ymmärrä koska olen aivan hypnoosissa erikoisesta tunnelmasta.Rytmi vie mennessään piimän ja ruisleivän antamat energiat saavat minut tanssimaan ja liikkumaan erikoisia liikkeitä joita en edes pysty nimeämään.Hyvä keitä te sitten olettekaan.
0   +1 +2
 
KNIGHTofTHUNDER 31.03.2005
Juu, vähän on tämmöstä matskua jota pitäisi sulatella ehkä pidempäänkin. Jossain yhteyksissä vois toimia mullekin, mutta en kyllä tästä paljon pysty sanomaan. Kuulosti kyllä ihan ammattimaiselta tuo saundipolitiikka ainakin. Onhan tässä kyllä oma tunnelmansa kieltämättä.
0   +1 +2
 
B. Hind 31.03.2005
Tosi hienot saundit oot saanut kasaan. Kaunis biisi kertakaikkiaan.
0   +1 +2
 
9
Bemary 31.03.2005
Tästä tuli kaukaisesti mieleen joku tuttu biisi, ku voksut ilmesty kuuluville. Enigman tuotantoa kenties..? Ehkä ei, mut jotai sinnepäi kuiteski. Voksuista vielä, et ovat onnistuneet upeasti! Eksoottista. Tän tyyppinen "joiku" toimii erittäinki usein.
Taitava maalaus. Yhtä aikaa sekä runsas että pelkistetty äänimaailma. Kumina taustalla tuo mieleen valtavat, karut kanjonit, joissa huuto kaikuu ikuisuudelta tuntuvan ajan. Tässä o tavoitettu tila, joka luo mielikuvia, eikä jätä kylmäksi, jos rauhottuu hetkeks ja todella syventyy kuulemaansa.
Kuuntelu vaatii todella hiljaisen ympäristön - ehottomasti kuulokkeiden kaa paras elämys.
Todella hyvä artistinimi muute! Lyhyt, ytimekäs, karun kaunis ja toimii myös Suomen rajojen ulkopuolella.
0   +1 +2
 
9
kimurantti1 31.03.2005
Kyllähän tätä kuuntelee, todella hyvä tunnelma. Olen usein valittanut vähän muovisista soundeista, mutta tässä ne oli ihan kiitettävän hyvin kohdallaan. Koneillaan tämäkin on tehty, mutta tämä oli kyllä todella positiivinen yllätys. Hyvän kuuloiset nuo laulusamplet joita seassa on. En olisi uskonut että faniudun tämän genren artistille, mutta taidan sen nyt tehdä.
0   +1 +2
 
9
näköradiomies 31.03.2005
siis täähän oli jo ihan taideteos, tästä en löydä mitään huonoa, vokaalit on vitun hienot ja padit on niiiiin läskit et ihan vatsan pohjasta ottaa ja muutenkin kaikki toimii mm. rakenne on onnistunut erittäin hyvin tässä kappaleessa oli kyllä kaikki aivan kohdallaan ostaisin kyllä ihan vinyylinäkin..hmm..mä annan ysin jotta voit tavoitella kymppiäni;)
plus faniudun, koska olen aika downtepo fani vaikka en itse sitä teekkään (kun en vaa osaa)

Ps.tästä sais myös tehtyä hiton hyvän drum´n´bass biisin :)
0   +1 +2
 
Latka 31.03.2005
Tunnelmaa löytyy, ja soundimaailma todella viehättävä. Alussa ajattelin et mitäs tää nyt on, mutta siinä minuutin paikkeilla päästiin sitten vauhtiin. Tykkäsin vaikka konemusaa en pahemmin kuluta.
0   +1 +2
 
9
Toni Solo 31.03.2005
Jännittävää ambient-maalailua ajasta ja paikasta jossain kaukana Sedu Koskisen ravintoloista.
Taidokas toteutus, kiehtova kokonaisuus.
0   +1 +2
 
mhotby 31.03.2005
Jos ei uni tule niin tämä soimaan, kyllä. Mitäköhän nämä ihmiset tahtovat tässä sanoa...
0   +1 +2
 
thepax 31.03.2005
Minkä tuoksuinen suitsuke pitäisi olla? Tämä selvästikin tarvitsee ympärilleen muitakin virikkeitä. Ihan mukavaa tunnelmaa viljellään, vähän nuo ihmismäiset ääntelyt hämäännyttävät. Ei kyllä sovi tämä ollenkaan tänne huoneeseen... Pitäisi saada itsensä jonnekin eksoottisempaan ympäristöön tätä kuuntelemaan. Pidemmän päälle käy tylsäksi. Tätä voisi käyttää hyväkseen jos on joskus nukahtamis vaikeuksia.
0   +1 +2
 
9
mnsk13 01.04.2005
Tämä on hienoa... Hypnoottista. Voisi kuvitella minkä tahansa eurooppalaisen trendibaarin taustalle. Ehkä musiikkigenren tuntemukseni on rajattu, mutta tästäkin tulee hieman mieleen Kruder & Dorfmeisterin matsku. Jep, hyvää on.
0   +1 +2
 
8
J.cotton 01.04.2005
Voisi sanoa, että loistavaa rentoutus / venyttelymusiikkia. Ei liene kuitenkaan kohteliaisuus, joten jätän sanomatta. Rentoutumiseen turhankin hektinen, olisin tykännyt mieluusti myös biitin filtteröinnistä, siis kirkkaasta todella tummaan jne. Tuo sitra (what ever) tuo aimo annoksen eksotiikkaa. Hienoa.
0   +1 +2
 
MIKA K 01.04.2005
mulle tuli mielikuvaksi semmonen egypti tai joku intialainen aavikko jossa hiekka pöllyää ja joku kamelilla ratsastaa eli ei ollut huono koska mielikuvankin se loi.hyvä
0   +1 +2
 
MIKA K 01.04.2005
mulle tuli mielikuvaksi semmonen egypti tai joku intialainen aavikko jossa hiekka pöllyää ja joku kamelilla ratsastaa eli ei ollut huono koska mielikuvankin se loi.hyvä
0   +1 +2
 
DjLime 01.04.2005
Ompas minimalistisen oloinen biisi. Rytmi on ärsyttävä, kun se kuulostaa yhtä aikaa hitaalta ja nopealta eikä siihen siksi oikeen pääse sisään. Lähinnä nuo erilaiset hatit ja nopeat bongottelut saa tuon kuulostamaan kolme kertaa nopeammalta, kuin muu biisin rytmi on. Nuo vokaalipätkät on oikeastaan ainut elementti tässä josta pidin, mutta niitäkin on vähän ehkä ylikäytetty. Kokonaisuudessa tämä ei oikeen fiilispuolella herättänyt kuin tylsistystä, vaikka normaalisti downtempo/chill out saa aikaan rennon mukavan fiiliksen. Pakko myöntää, etten tämän tahtiin osaisi rentoutua.. tuo rytmi häiritsee liikaa.
0   +1 +2
 
8
MistAge 01.04.2005
Mua viehätti biisitä huokuva kolkkous ja kliinisyys.
Vokaalisamplet oli sillai raikkaat ja kivan kaikuiset, soundit hyvinkin terävät ja laadukkaat.
kyllä palikat on tässä kohdallaan, myssymusaa.
0   +1 +2
 
MacFly 01.04.2005
Ei ole suitsukkeita, kynttilöitä, ja kuulokkeetkin ovat missä lie. Rentoutuminen ei tämän tahtiin ainakaan minulta onnistuisi, koska biisissä on aika ärsyttävä rumpuluuppi, joka ei aiheuta minkäänlaista fiksaatiota rentoutumiseen. Ehkä ahdistukseen enemmän. Ja koska tämä ilmeisesti on tarkoitettu fiilistelytarkoitukseen, tämä ei biisinä toiminut sitten yhtään. Tylsähköä jankkaamista alustaloppuun. Plussana pitää mainito nuo samplet, soundit ja äänimaailma, jotka ovat kyllä äärimmäisen hyviä ja hienosti tehty. Jos olisin voodoo-pappi tämä olisi varmasti minun itseni polttamalla 'the greatest voodoo-hits vol. 7' kokoelmalla.
0   +1 +2
 
8
Wretch 01.04.2005
Tämähän onkin jännän kuuloinen biisi. Hieno tunnelma ja rytmikuviot toimivat mahtavasti. Harvemmin tällaista musiikkia kuulee missään, joten omaperäisyydestä tulee plussaa. tuotantopuoli on myös kunnossa.
0   +1 +2
 
8
Rikhard Black 01.04.2005
Tässä on hyvää tunnelmaa. Tulee mieleen jotenkin civilization -pelit, kun alkaa rakentaa jotain muinaisina aikoina. En ihmettele, jos olisittekin sämplänneet sieltä jotain.. Tuskin, mut kuitenkin. Hyvää downtempoo, tätä vois tanssii.
0   +1 +2
 
pcgn 01.04.2005
En mä osaa rentoutuu.. Ei prkl, mitäs tästäkin nyt keksis.. Noi voksut on vitun hienot, sopii hyvin tunnelmaan! :) Kyllähän tää vissiin aika rentouttavalta kuulostaa, ja sopis heelvetin hyvin esim. johki leffaan! Että on niinku hieno äänimaailma! Ja mitä helv.. joku ihmeen kitara ääni tai mikälie, se on hyvin valittu instrumentti tähän biisiin myös.
0   +1 +2
 
Airola 01.04.2005
Täs on kyllä enemmän mysteeriä, kuin aikojen historiaa.
Tää on ihan selkeesti jossain sellasessa osoita-ja-klikkaa -seikkailupelissä, jossa mennään just jossain katakombissa ja ehkä pari ongelmaa ja arvoitusta ratkastaan siinä sivussa.

Selkeesti sellasta musiikkia, jota kuunnellessa voi ite keksiä päässään jos jonkinmoisia seikkailuja. Hyvä niin.

Mukavan kuuloset perkussiot.
0   +1 +2
 
8
Argyle 01.04.2005
Ihan mielenkiintoisia kilkuttelu- ja soundiratkaisuja. Tunnelma on hieno.
Olisin lyhentänyt alkupään toistoja, jotta koko kuusiminuuttia olisi toiminut.
Painostavampi ilmapiiri lopussa rumpujutulla varustettuna päättää kappaleen tyylikkäästi.
0   +1 +2
 
9
blisser 01.04.2005
Kivaa tunnelmointia. Kuulosteleepi kuin huume-elokuvan musaraidalta. Aika mainio.
0   +1 +2
 
phyvar 01.04.2005
Rentoutumista ajatellen sanoisin että tunnelma on enemmälti painostava kuin rentouttava. Siksi peräänantamattomasti joku padi(?) vyöryy taustalla päälle. Ehkä joku keveämpi tai kirkkaampi soundi palvelisi tuota rentoutumislähtökohtaa paremmin. Muuten aika perinteistä jumittamista on tämä.
0   +1 +2
 
MajorForce 01.04.2005
Kaunista chillailua. Kynttilöitä, suitsukkeita ja naisen tämä olisi vaatinut toimiakseen täydellisesti ;) Mun korviin tämä kuulosti varsin ammattitaitoisesti tehdyltä, joten lisää vaan musaa vääntämään!
0   +1 +2
 
7
kandi 01.04.2005
joo.. tällänen ei kyllä muhun iske ollenkaan enkä tätä tajuu mut se johtuu varmaan siit etten tälläst oo tottunu kuuntelee...
0   +1 +2
 
9
mojoswing 01.04.2005
kirjoitinkohan mie jo tähän kerran kun tää kone tilttas mutta kuitenkin. Koneistoon sellaseen makusaliin sopisi aika hyvin
0   +1 +2
 
9
anarkia 01.04.2005
Ammattitaitoista jälkeä. Onneks en o huonolla tripillä. Vocaalit pelastaa. Helvetin hienoa. Stereotilan käyttö ja selkeys, tää on ihan julkaisu kelpoista matskuu. Tulee Trickyn muutamat viisut mieleen. Täytyypä imuttaa koneelle.
0   +1 +2
 
6
Terok 01.04.2005
kuulokkeet päähän, suitsuke palamaan, jne...mielluummin kuuntelisin vaikka neurosista tai doomia. ei jaksanu yllättää eikä "piristää"
0   +1 +2
 
8
Soulstab 02.04.2005
No niin tämä on sitä mitä tuo genremääritelmä antaa mielleyhtymiä. Biisin kuvauskin osui ihan kohdalleen. Mukavan eteerinen ja hmmm... luolamainen fiilis tästä tulee. Hyvältä soundaa. Tähän vielä joku tumma naisääni kuiskailemaan ja laulamaan jotain tuon samplen tilalle, niin hyvä tulis.
0   +1 +2
 
Piru Kange 02.04.2005
Jaaha... tämmöinen soundtrack -kappale...

Mitään suurempia tämä ei tarjonnut. Aika lailla laahaava ja tylsä tekele, joka toistaa aika lailla itseään. Keinotekoisesti tehty näin pitkäksi. Rakenne oli aika lailla kateissa. Vähän variaatioita mukaan sekä osien, että soitannon välille, niin toimii paljon paremmin. Tunnelma oli ihan suht' onnistunut kuitenkin.
0   +1 +2
 
10
argon 04.04.2005
Hieno hypnoottinen tunnelma tässä biisissä, omalla tavallaan aika painajaismainenkin - jotenkin tulee etäisesti mieleen Portisheadin "Cowboys"-biisi tunnelmiensa puolesta, kylmät väreet kulkevat selkärangassa kun tätä kuuntelee ja ne kulkevat siellä vain ja ainoastaan myönteisessä mielessä!

Toteuspuoli on kohdallaan biisissä: soitinvalinnat ja perkussiot tukevat hienosti biisin itämaista tunnelmaa. Biisi kantoi hienosti pituutensa ja itse asiassa olisi kantanut varmasti vielä 3-4 minuuttia. Yksi parhaista mikserissä kuulemistani biiseistä, harvinaisen helppoa tarjota tälle biisille arvosanaksi 10.
0   +1 +2
 
7
Näyttäisi olevan muodissa nykyään tämä tällainen mediatiivinen hissuttelu. Toimii juuri kuvauksen kertomalla tavalla.
0   +1 +2
 
9
-CSPR- 10.04.2005
en osaa rentoutua downtempon mukana. saattais toimia mutta kun ei toimi. jännitän koko ajan tätä musaa että milloin tulee sellanen räjhähdys kohta ja mulla paskat housuissa ku vatsa on vähän kuralla tänään. hyvä biisi, jännitettä on aikas paljon biisissä. pakottaa kuuntelemaan biisin loppuun. paras downtempo biisi mitä olen ikinä kuullut. mp.
0   +1 +2
 
10
traumacoma 18.08.2004
Tää on jo sanottu mutta kerta vielä: MaHTavAa!
0   +1 +2
 
10
vrs 30.07.2004
Ensin kuuntelin euthanasian. Kommentoin sen tarvitsevan jotain muutakin. Tässä sitä jotain muutakin on yllin kyllin. Mahtavaa musiikkia.
Perustelunahan euthanasian puutteellisuuteen voisi sanoa sen olevan puhdasta ambienttia, mutta ei, en minä asiaa siten näe. Myös tämän lost sciensen "downtempon" tilalla voisi yhtä hyvin lukea ambient... Joka tapauksessa mahtavaa musiikkia.
0   +1 +2
 
10
Ark 20.07.2004
Mahtava spirituaali musiikkia :) Hienot efektit. Ei nyt löydy mitään vikaa.
0   +1 +2
 
Asvap 18.04.2009
Mmmmh, herkkua:)
0   +1 +2
 
9
Miguel 20.03.2003
Tää on aika mestari teos... :)
0   +1 +2
 
10
Kevlmess 20.03.2003
Tämähän jatkaa samoilla linjoilla kuin Terranova. Sanoinkuvaamattoman kaunista itämaista maalailua, harkittu ja tyylikäs biitti ei häiritse rauhaa. Lienee sanomattakin selvää, että pidän tästäkin julmetusti.
0   +1 +2
 
9
Tebic 10.03.2003
Aika nätti.
0   +1 +2
 
10
Cuz 10.03.2003
Joo, kyl tälle joutuu kympin antaa...letkee, tunnelmainen biisi, kaikki kohdillaan!
0   +1 +2
 
9
Panuzki 10.03.2003
Tosi hyvää rentoutumismusaa.
0   +1 +2
 
9
Paolo K. 10.03.2003
Aivan loistavaa fiilistelyy ja toi breikki tos lopus...ugh et sit ku se lähti siit uudestaan niin ai että...
0   +1 +2
 
10
kontaktor 11.01.2003
Aivan uskomattoman hienoa äänimaisemaa... Aika sanattomaksi vetää...
0   +1 +2
 
10
laiska 29.12.2002
loistava. mietittiin osmon kanssa että miltähän tän tyylisessä taustassa räbät kuulostaisi? ei välttämättä huonolta.
0   +1 +2
 
10
Taajuus 27.12.2002
Lisättäköön vielä että tässä vähän ennen 5:00 alkava kohta on kerrassaan loistava,aivan mieletön bassosoundi & perkussiot!
0   +1 +2
 
10
Taajuus 27.12.2002
No huhhuh! Tunnelma taivaasta,hypnoottinen rytmi,oivaa leijailua. Maino kipale, spirituaalimusaa kuten ylläkin mainittiin. Tuotannon puolelta ei sitten mitään valittamista,tilantunne saavutettu kiitettävän hyvin. 10p
0   +1 +2
 
Taiza 24.12.2002
Onpa kerrassaan tunnelmallista soundia tässä biisissä. Vie mukanaan aivan muualle.
0   +1 +2
 
9
Laihanen 17.12.2002
Tämän kuultuani muistin omistavani tupla-albumin juuri tällaista chillimusaa mitä en ole kuunnellut pariin vuoteen (ja pistin soimaan). Hieno äänimaailma joka vie kuuntelijansa toiseen aikaan ja paikkaan.
0   +1 +2
 
10
North Vibes 16.12.2002
Loistavaa. Täst ei spirituaalimusa paljon parane. Rytmi vie mennessään ja soundit tavottaa maagisen tunnelman. Tää on jotain uutta ja mahtavaa. lisää lisää!!!
0   +1 +2