Neliö

Luoja

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

9
Qismo 15.02.2015
Tää o khyl loistava,harmittaa etten ikinä nähny livenä... p.s nuo sanat meni:saapukaa katsomaan kun uhri kiittää murhaajaa ;)
0   +1 +2
 
10
audioweapon 28.01.2011
Very good!
0   +1 +2
 
10
karman hardon 16.04.2006
no woehan uittu mikä eepos! mahtavuutta! jos ei tämä laajenna tajuntaa niin sitten pitää siirtyä synteettisiin psykedeeleihin! :D
0   +1 +2
 
9
an 25.11.2005
No nyt on ainakin biisin pituus kohdillaan. Täytyy varmaan käydä Helsingissä joskus katsastamassa livenä ihan paikanpäällä on tällainen senverran harvinaista herkkua. Vähän on jäänyt tunkkaisuutta alapään soundeihin basari-basso osastolle jälkipaikkailuista huolimatta. Biisinä mukaansatempaavan eteerinen kokemus.
0   +1 +2
 
9
Norman Bass 10.11.2005
Leiju keiju tai et mut mä meen enkä kysele, neliön sisällä ja ulkona ja kaikkialla olen minä matkalla jonnekin ja kohtaan sisälläni olevan itsenäisyyden uudelleen.
0   +1 +2
 
Fauste 07.10.2005
keke. laita toinen kuva, vaikka se missä olet kiva :)
0   +1 +2
 
Slack_Haddock 20.09.2005
Oho, onpa alku aina ihme menoa. Mutta ku kitara tulee sisään, YEAH! Välillä kuulostaa Hendrixiltä, välillä King Crimsonilta. Aika jyräävää menoa. Vokaaleita alkaa kaipailemaan tuossa viiden minuutin tietoilla. Pidän tosi paljon bassosoundista. Kitaroissa saisi olla enemmän säröä, tosin vain hieman enemmän. Ehkä jotain vielä voimakkaammin biisin yhten sitovaa teemaa olisin myös kaivannut. Mutta helvetin hyvin soitettua, mielenkiintoista musiikkia, jota vois kuunnella jopa levyltä.
0   +1 +2
 
10
Siddhartha 02.09.2005
pituudesta annetan heti se plussa, just hyvä. mukavaa leijuntaa, polyrytmejä, priljeeraamista, kaikkee... progea sitä itteensä. ei voi katkasta hyvää putkea 10
0   +1 +2
 
10
PornoDaddy 15.05.2005
Progehan on maailman parasta musiikkia kaikkihan sen tiedämme.

Tämä oli juurikin sitä ja hyvää sellaista vielä. Soitto kulki loistavasti (iso plussa rumpalille) ja kitara ja basso riffit oli täyttä rautaa. King Crimsonit on tarkasti varmaankin tullut kuunneltua ja soundit vielä vahvistaa tätä tunnetta.

Tulisin kyllä teitä keikalle katsomaan...
0   +1 +2
 
torttutore 12.05.2005
Sori mut en jaksanu kuunnella tätä loppuun asti. Biisi on aivan liian pitkä, alkaa tylsästi, rakentuu heikosti eikä siksi jaksa kiinnostaa pitkään. Ei minun mieleen, joten jätän arvosanan antamatta. Jatkakaa samaan malliin ja käykää arvostelemassa munkin biisejä www.mikseri.net/niputtaja
0   +1 +2
 
8
Stoned Ghoul 12.05.2005
Hienoa fiilistä alussa. Sai oikein odottaa että mitähän sieltä oikein tulee. Sitten lähtikin jo muhevat stoner soundit jyräämään ja kuljettamaan biisiä mukavasti. Laulua odottelin noin neljä minuuttia ja totesin että ei sitä taida tullakkaan, se korvaantui häröilyllä joo. No, sitten kymmenen minuutin hujakoilla odotus palkittiin :D Pituus kamppaili mielenkiinnon ylläpysymistä vastaan. Ehkäpä useampi selkeä soolo olis auttanut asiaa, tiedä tuota... Uskon että livenä paikan päällä tää olis toiminu paremmin. Soitto oli hyvää ja soundit istui mukavasti tunnelmaan.
Aika progee.
0   +1 +2
 
First Fall 12.05.2005
Ihan siistiä meininkiä, ois voinu vaikka itekki saapua paikalle ihan noinniinku mielenkiinnosta!
0   +1 +2
 
8
hra POHJOLA 12.05.2005
Ihan jees biisistö.Laulu tuntui hakevan välillä hieman,mutta ei haittaa.Ehkä olisi livenä nähtävä.
0   +1 +2
 
6
DaKiller 12.05.2005
Sanoisinpa, että outoa... Kyllä, näin se on - intro on liian outo meikäläisen makuun. Laika & the cosmonauts tulee ekana mieleen. Soitto kulkee todella svengaavasti ja varsinkin rumpali ansaitsee pientä suitsutusta hienosta elävästä työskentelystä. Riffit ovat mielestäni huonoja ja niissä on väen vängällä haettu sellaista joutavanpäiväistä riitasointua toisen perään. Kappale ei oikein jaksaa kiinnostaa edes alkumetreillä ja kaltaiseni melodiaa piiseihin janoavan on todella tuskallista sinnitellä loppuun saakka. En pidä progesta sen vuoksi, että kappaleet ovat yleensä pitkiä ja helvetin tylsiä. Tämä ei oikein muuta käsitystäni genrestä.
0   +1 +2
 
Pitk 12.05.2005
Aaaarghh! 13 minsan progepläjäys tutkassa! Väistöliikkeeseen! Ei onnistu! TÖRMÄYS! Trad progemeisingissä seilataan karmiininpunaisella vakuutustoimistolla juustomerellä. Ja vaikka laiva uppoaa orkka vetää vimoseen saakka.
0   +1 +2
 
massmur 12.05.2005
Kivaa taustamusiikkia, mutta ei avaudu kunnolla, eikä koko 13 minuutin pätkää jaksa millään kuunnella keskittyneesti koko ajan. Varmasti livenä pääsisi paremmin mukaan juttuun, mutta nyt soittajilla tuntuu olevan kivempaa kuin kuuntelijoilla. Ei pidä ymmärtää väärin, erittäin hyvältä se kuulostaa. Soundit muikeat ja murhaaja-lauluosuus hieno. Näin pitkäm biisim on vaan helvetin vaikeaa saada pitämään mielenkiinto yllä ja oikeuttamaan se pituutensa. Väistämättäkin tulee mieleen, että eikö tätä olisi voitu tehdä viiteen minuuttiin jättämällä vain olennainen jäljelle. Ehkä se on se progerockin synti, josta jotkut pitävät itseisarvoisesti ja jotkut eivät ymmärrä.
0   +1 +2
 
PeksiM 12.05.2005
Taisin samaa orkesteria jo aiemmin kehaista tiukasta live-rykäisystä sekä hyvästä soundipolitiikasta? Kun biisi alkaa päästään mainioon Kingston Wall -riemusammioon. Sinänsä jättäisin nuo kamalan kliseiset progenostatukset ja fuusiojazz-pysäytykset nykyprogesta pois. Laulaja on edelleenkin ehvektimiehen roolissa. Kerrassaan hienoa soitantaa, pointsit vaan laskee regressiivisyydestä...
0   +1 +2
 
8
Joni Koskimaa 12.05.2005
Hauska intro, erittäin toimiva. Hämyinen tuntuma tulee tosta slidekitarasta, joka kaikuu paljon. Hyvää riffittelyä, vaikkakin saundit bassovoittoset, tulee hiukan tukkonen saundi kaiken kaikkiaan siitä. Mutta livepohja selittänee sen. Laulukohdat erittäinkin toimivia, niitä olisi saanut siksi olla enemmänkin. Onhan tässä progeotetta :)
0   +1 +2
 
THP 12.05.2005
Huh.. julmetun pitkä tämä ainakin on. Vähän vaikea saada tästä mitään otetta, kun en tämän tyylistä kauheasti kuuntele. Soundi on ehkä vähän tunkkaisen kuuloinen, mutta kyllähän teidän soitto muuten kulkee mallikkaasti.
0   +1 +2
 
8
ew8533 12.05.2005
Tiedän että tämän alueen biisit on pitkiå ja varsinkin kun on livenä.Soittaa osataan ja ihan hyvä riffikin.mutta vähän liian pitkä meikän mielestä.Hyviä vaihtoja-suvantovaiheita ja sitten taasa mennään-se on positiivista.
0   +1 +2
 
9
karateadonis 12.05.2005
Jätkät ossoo ainaki soittaa!!! saundit nyt aika tunkkaset mutta nehän tällasee musaa taitaa sopia!! Mä kaipailisin hieman enemmän sitä laulua kyllä!!! heh.. Proge on aina jees!!!
0   +1 +2
 
Riku Rotten 12.05.2005
Biisin pituus on sairas. Riffi no 1 on aika perusrokkia. Väliin pienet gulliverin harharetket ja taas jauhetaan samaa. Joopa joo. Taitavasti soitettua, saundeista/miksauksesta ei sanomista. Musiikillisesti ei kolahda lainkaan. Plussan saatte siitä, että tämä ei ole midihelvettiä. Laululoinen vähän särähtää korvassa.

Kunnialla kantaa genrensä rasitteita, rukoilen ei lisää!
0   +1 +2
 
9
Slimer 12.05.2005
Ei jumankekkuli, tämä on tyylikästä progea. Alun intro herättää odottamaan kappaletta, ja voi!, se kappale rynnistääkin todella oivasti menemään. Tämä menee keveästi King Crimsonin ja kumppaneitten rinnalla.
0   +1 +2
 
9
jaacob 12.05.2005
No well, hyvinhän tuo tuntuu soitto kulkevan, pikkuisen jotain "koukkua" olis voinu olla lisämausteena, mutta jos
tilane on live, niin senpä perusteella ei voi muuta ku myssyä nostella, korkeelle. Energiaa ainakin riittää ja niin se pitää ollakin. Tyylitietoista post-neo-mitä-vaan-kategorian progea. Aivan mainio,hiukan pitkähkö kokonaisuus, mutta sekin taitaa olla lajityypille ominaista,eikö? Reilu 9
0   +1 +2
 
10
SamvaisSetä 11.05.2005
Noniin, päätinpä kuunnella sitten teidän tuotoksia ja ei voi muuta sanoo ku että ei saatana! Kolmetoista minuuttia eikä yhtään ainakaan liikaa. Täydellistä. Hemmetin hyvin osaa äijät kyllä vetää. Eritoten on kumarrettava iskeville kitarariffeille ja mahtavalle bassokikkailulle. Lauluja ekalla kuuntelukerralla hieman "karsastin" mutta toisella jo uppos paremmin. Mahtavaa. Kuuntelenpa lähiaikoina noita muitakin teidän biisejä. Varmasti!
0   +1 +2
 
Ilmiselvä 30.04.2005
Noniin, olen aika kauan luvannut arvostella tämän, joten nyt tulee, on aika monta kertaa tullut kuunneltuakin!

Näin alunalkajaiseksi tiivistän nyt ensin: Tämä biisi on ihan vitun hyvä. Sitten analyyttisempaan arvioon.

Intro on toimiva, antaa kihelmöiden odottaa todella loistavaa aloitusriffiä. Muistan kun tuo riffi alkoi ensimmäistä kertaa livenä. Leuka tippui lattiaan, aivan vitun loistava kuvio ja meininki muutenkin. Tässä on aika mieletön draivi, biisi juoksee kovalla vauhdilla eteenpäin kompuroimatta ollenkaan. King Crimsonit on kyllä selvästi kuunneltu, vaan eipä tuo haittaa, loistavasti toimii ja on omaperäinenkin.

2:40 kohdalla tuleva kohta on erittäin hyvä myös. Synat tukevat hyvin kitara- ja bassomelodioita. 3:15 kohdalla palataan taas tuohon oivaltavaan alkuriffiin ja biisi jatkaa rynnistämistään. Tässä vaiheessa voisin paneutua hieman soundeihin.

Rumpusoundit ovat vähän turhan kevyet. Basaria ei kuulu oikein ollenkaan, snarekin on vähän turhan diskanttinen. Pellit kuulostavat ihan hyviltä. Basso ja kitara ovat ok, syna on välillä ehkä vähän turhan kovalla, mutta vain todella vähän.

Neljän minuutin jälkeen tuleva rauhallinen kohta on loistava. Bassokuvio on ihan mieletön, todella jumittava. Sen päälle polyrytmissä tuleva kitara... No, se futaa ihan täysillä. Taustaefektit, synavingahtelut ja loistavat rumpaloinnit kasvattavat tunnelmaa pikkuhiljaa eteenpäin, hitaasti mutta varmasti. Kliimaksi antaa odottaa itseään. Rauhoitutaan vielä vähän (tässä kohdassa on erittäin hyvä veto vetää kaikki paitsi kitarat hiljaiseksi), kunnes RÄJÄHTÄÄ!

Taatuilla King Crimson -riffeillä ja kuvioilla jysäytellään kuuntelijaa todella vaikuttavasti. Sitten palataan taas rauhallisen kohtaan kahdeksaa minuuttia lähestyttäessä. Laulut ovat erittäin hyvät. Tästä kohdasta tulee sellainen rakastan maailmaa -fiilis. Ja sitten taas potkitaan. Ja rauhoitutaan. Mitäpä tästä nyt enää sanoisi. Loistavaa rakentelua ja dynamiikkaa. Kun lauluun tulee lyriikat mukaan, täytyy sanoa että toi oktaavin alempana tuleva lisälaulu on ehkä vähän turha, olisi ainakin saanut olla hiljemmalla.

Kitarasoolo on hyvä ja innokkaasti soitettu. En ole kitarasoolojen suurin ystävä mutta tämä vakuuttaa, vaikka meneekin hetkittäin vähän satunnaiseksi vingutteluksi.

Kokonaisuutena tämä on biisinä aika täysi kymppi. Ensidemollanne oli mielestäni paremmat soundit ja hiotumpi kokonaisuus, soundit voisivat olla tässä selkeämmätkin, mutta ottaen huomioon että tämä on livedemo, niin enpä valita. Soitto on tarkkaa ja minun korvaani suht virheetöntä, bändi pelaa helvetin hyvin yhteen. Olette yksi suosikkibändeistäni, eikä tarvitse kysyä miksi :)
0   +1 +2
 
viimeinen_eläin 21.10.2007
Viimein pääsen kommentoimaan tätä kun olen tehnyt pakkolaskun mikseriin. Miten sanoisin? Tämä pitää kuunnella täysillä.

Olen kuunnellut tämän varmaan tuhat kertaa, ja aina tämä iskee johonkin kartoittamattomalle alueelle. Soundit ovat täydelliset, täyteläiset, vitsi noita riffejä!

Tässä on taustalla just semmoista musiikin filosofiaa mikä puuttuu suurimmalta osalta muusikoista, musiikki i m e e eteenpäin, musiikki on se voima joka kuljettaa osat seuraavaan, seuraavaan tapporiffiin välittämättä mistään yleisistä säädöksistä. Ja tämän imun mahdollistaa tietenkin pirun hyvä soittotaito ja yhteensoitto. Olette ehkä löytäneet oman juttunne?;)

Tässä on mahtavia ja luontevia nyansseja, tää on teos. Sairasta alkuvoimaa, tuntuu että ootte napannut eri genreistä parhaat kirsikat päältä ja vatkanneet avaruusaluksella kosmisessa runoillassa.
Tämä on ehdottomasti mikserin paras biisi.
Lisää matskua kehiin, ja livenähän tämä ois nähtävä. kiitos
0   +1 +2