ruoste

chda | 25.06.2004 | Dub
8:34

Läskiä ja laiskaa avaruusdubikolinaa, ei mitään turhaa säätöä.

9.33   1897 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

9
Falap 27.01.2007
Tosi kivoja syntikkasoundeja ja ihana bassohumina. Tää vie mennessään hyvin.
0   +1 +2
 
10
Shah 01.02.2005
Öh. HUomasin huvittuneena unohtaneeni kertoa sen vielä mikä levy mieleen tuli: Dubnology 2. Etenkin Dread Zone, Loop Guru ja Transglobal Undergroundin tekeleet. Nice & splendid.
0   +1 +2
 
10
Shah 01.02.2005
Ehdin jo ennättää onnitella itseäni ennen edellisen (miarfin) kirjoitusta luettuani olevani ensimmäinen, joka saa kunnian verrata tätä johonkin levyyn tms. Heh.

Mutta sitä ennen, keskityn itse (upean) kappaleen kuvailuun. Upean melankolissävyiset aaltoilut lupaavat heti alkumetreillä sitä äänimaailmaa, josta kunnon dubissa tykkään todella paljon. Poimin nimenomaan tämän biisin ensityyppailuksi bze:n matskusta tarkoituksella. Kuuntelenhan itse n. 40-50% lähes pelkkää eteeristä dubbikolistelua ja syviä bassoja.
"Ruoste" on pakko pistää toisenkin kerran soimaan. Rytmityöskentely tempaisee mukaansa todella hyvin. Muhkea bassari, joka tuo hyvää kontrastia diskanttiin snareen. Nämä ovat nimenomaan niitä biisejä, jotka itsestään jo vaativat sen 8:00 minuuttia soittoaikaa. Rakentelu ja hypnoottisen transsiin vievä saundi vievät hitaan temmon kanssa lähes takuuvarmasti tuon ajan...ainakin. N. 2:30 mukaan astuvat sweepit ovat kuin unihiekkaa ranskankermalla päällystettynä.

Täytyy sanoa että ei juuri parempaa suomalaista dubbitekelettä tule mieleen. Hulkkosella, tai Magerilla saattaa jokunen hyvä tekele olla, mutta tämä kunnioittavasti tekee oikeutta dubbin itsepintaiselle perinteelle. Ainoa asia jos kysyttäisiin mitä olisin vielä kaivannut, olisi ollut ihan bassoskeba helmeilevällä saundilla. Mutta kyllä tuo (moduloitu?) bassari hoiti työnsä ihan hyvin.
0   +1 +2
 
9
vexu 11.07.2004
Kappaleen tunnelma otti mukaansa heti alusta ja eipä tuota pään nytkymistä voinut juuri estää. Soundeista löytyi paljon erilaisia elementtjä, jotka pitivät mielenkiinnon yllä joskin tuo kesto tuntui silti hieman pitkältä. Ylempänä mainittiinkin tuon huippukohdan puuttuminen ja osittain sitä tässä jäikin kaipaamaan. Taustalla tälläinen meininki meneekin hyvin, mutta kappaleena ei silti tarjoa aivan tarpeeksi omaan makuun. Toteutusta on muuten vaikea moittia.
0   +1 +2
 
10
miarf 11.08.2004
Btw tästä tulee mieleen Darklight Conflictin rankat avaruusambienttailut. Plusplus
0   +1 +2
 
10
miarf 11.08.2004
Jeah tää on kova sana, diggaan varsinkin napakoista rummuista ja noista synaäänistä. Basson, haitsujen ja virvelin kontrasti saa tämän aika tasapainoiseksi. En keksi miten voisi parantaa tästä :)
0   +1 +2
 
Olavio 28.06.2004
Dubbi jytäjää ja minä kuuntelen kuin tuoliin istutettuna. Jalat hytkyttää muunkin ruumiin liikkumaan. Tunnelmassa on osuttu jonnekkin jumituskeskukseni ytimeen.

Tämä ei ole sellaisia piisejä joita polttaisin levyn täyteen, jotta voisin soittaa kavereille että kuunnelkaas kun on makea piisi. Ei. Tämä on yksinäistä musiikkia luurein koettuna.

Soundit ovat kadehtittavan kaunista ja sekavaa. Runput ja passot ovat ihastuttavan täyteläiset ja taajuuksien kirjo upea. Äänien sijoittelu miksauksessa on taidokkaasti toteutettu ja teknisesti yleisesti ollaan kyllä ihan prö-tasolla.

8:33 pituus tuntui alussa pitkältä matkalta edetä, mutta syvälle jumitukseen tunnelma ja kappale kantoivat, joten matkan pituus olikin loppujen lopuksi kohdallaan.
0   +1 +2
 
9
Red 27.06.2004
Kerrassaan nasevaa. En Dubia hirveämmin ole kuunnellut, lähinnä siksi kun ei ole löytynyt hirveämmin matskua joka ois tuotettu mun korvalle sopivaks. Nirso kun olen. Tää biisi on sinäänsä poikkeustapaus, hieman sekoittelua muista tyylisuunnista, beezeemäinen metallinen ote, ja mukavan letkeä meno.

Saundi on mukavan läskiä, taustasaundit ehanan hämyisiä eikä rakenteessakaan ole moitittavaa. Silti ehkä ainoaksi miinuspuoleksi jää sen huippukohdan puuttuminen. Olisin kaivannut hieman repivämpää otetta muutamiin kohtiin. Pohja siis erittän kunnossa, muutama muutos niin tääkin biisi olis enempi mun makuun, mutta jos unohdetaan mun omat halut, niin kyllä roksottaa. Isot propsit omaperäisyydestä jälleen.
0   +1 +2
 
9
t.a.blomqvist 25.06.2004
Minä tykätä paljon. Siisti reggae meininki tässä yhdistettynä siperian kylmään, nimettömän tehtaan kolinaan. Jos Vostok IV ois humanoidi ni se nostais tälle tekeleelle peukut pystyyn. Lisää, entisen Neuvostoliiton vanhat satelliitit kaipaavat lisää! Erityisbonukset hienoista taustatyöskentelyistä ja rummuista.
0   +1 +2
 

Viimeisimmät kuuntelijat

Löytyy soittolistoilta