10 Days (original cut)

Aurisgale | 22.05.2008 | Progressive Trance
8:55

Ihmiset kurkottivat jumaluutta, se hapatti heidän mielensä syntiin, pelkoon ja epäilykseen. Massatuhoaseet he näkivät ainoaksi ratkaisuksi. Mannertenvälisten ohjusten kauniit savuvanat julistivat veristä sanomaa taivaalle. Kirkkaiden välähdysten jälkeiset paineaallot lakaisivat säälimättä läpi mantereiden hävittäen kaiken tielleen osuvan. Miljardit elävät joutuvat hävitykseen todistaessaan megatonnien voimaa. Viimeisetkin unohtuvat tumman ja kylmän ydintalven aikana kilometrien paksuisen saasteisen pimeyden syöveriin. Tukehtuva Gaia suree viimeiset kymmenen päivää ruosteisia kyyneleitä.

9.62   6583 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

9
Groovy-Guy 29.07.2009
Enpä tätä voi haukkua kuin huonoista rumpusoundeista (mitä muuta odottaa reasonin rumpusoundeilta :D) ja muutenkin yleisesti hieman löysistä soundeista. Loistava tunnelma ja loistavat melodiat rauhallisessa kohdassa. Jotenkin kuitenkin tuo rauhallinen kohta tuntuu laadukkaamalta kuin muut osat biisistä. Mutta ehkä nuo soundit laskee fiilistä muista osista, en tiedä. Perus rakenteella, ja mitä sitä toimivaa rakennetta muuttamaankaan.
Hyvä veisu, mutta jotenkin jää semmonen olo, että olisi halunnut kuula oman biisin tuosta rauhallisesta kohdasta. Se on niin omaa maailmaansa.

9+
0   +1 +2
 
Duski 14.01.2009
Arvelisin, että olet kompressoinut biisiä liian kovalla kädellä? Menetettyä dynamiikkaa ei voi saada millään takaisin, mutta jos viimeisessä masteroinnissa halutaan vähän säätää kompressoinnilla äänentasoja kovemmaksi, sitä voidaan kyllä tehdä. Tässäkin biisissä tasot lyö kattoon ennen ensimmäisen minuutin täyttymistä, jolloin kompressorin täytyy tappaa paljon dynamiikkaa synien ym äänten tullessa mukaan... 6:00 eteenpäin basari esimerkiksi on jo lähestulkoon kadonnut! Hiljaisemmalla biisejä ja kompressoria hillitymmäksi...
0   +1 +2
 
siiki 24.05.2008
Ai että, olipahan taas, olipahan taas. Aivan upean mahtipointista kikkailua heti alusta alkaen. Vahvoilla soundeilla saadaan jälleen hurja meininki päälle. Soundimaailma on kyllä juuri se juttu josta sun biiseissäs kaikkeista eniten pidän, siihen vielä päälle upeat melodiat niin on kyllä aivan loistavan ihanaa menoa. Tässäkin kappaleessa jälleen kaikki Aurisgalemaiset kikat on käytetty ja tulos on aivan käsittämättömän huikea. Musiikin teko on the momentum game sanoisi tami, ja tässähän tää momentumi on löydetty täydellisesti.
Nuo speakit tuolla luovat myös loistavaa tunnelmaa, ja viimeisen silauksen tunnelmalle antaa tuo teksti tuossa taas, luin sitä tässä kun kappaletta kuuntelen ja se antaa kyllä hyvän käsityksen kappaleelle.
Mun mielestä kyllä miksaus ja masterointikin toimivat aivan loistavasti ja ja rumpukomppi on mukava, percussioita ja haitsuja käytetty juuri täydellisen sopivin määrin. Piano oli myös jälleen hyvä, ainut kohta mistä en oikein pitänyt, oli tuo kun kun tuo FxKick hakkasi monta kertaa peräkkäin (eli meinaan tätä kohtaa missä tulee tuo kympistä alaspäin lasku), se jotenki jäi huonona makuna mulle tästä biisistä, mutta kertoo kyllä kappaleen täydellisyydestä jos yksi saakelin FxKick on ainut asia mikä huonona juttuna mieleen jää. Eli Larizza, jälleen kerran olet onnistunut luomaan huikean hyvän tunnelman tähän kappaleeseen ja muutenkin onnistunut luomaan täydellisyyttä.
0   +1 +2
 
9
Kiefran 24.05.2008
Mukavasti mennään tuolla ysärin ihan lopulla, klassikon aineksia ja kunnianosoitusta reippaallle perus trancelle. Oikea pituus ja leppoisat soundit, tosi helppo uppoutua. Vähän ehkä saisi 'kellua' enemmän mun makuun mutta mitä siitä. Kaunis veisu. Siinä kolmen minsan jälkeen sitten päästään asiaan.
0   +1 +2
 
10
D-Vision 22.05.2008
OMG. Uutta settiä :P Alkaa menemään sen verran jo professionalin puolelle nämä biisit että alkaa olemaan todellisia vaikeuksia kommentoimisessa.

Kokonaisvaikutelma on kyllä jälleen kerran upea ja kaikki soundit ja melodiat pelittää kybällä. Jokainen kohta biisistä tuntuu olevan tarkasti hiottu ja juuri sellainen kuin tekijä on tarkoittanutkin. Tässäkin biisissä tuntuu olevan aika paljon klassisen musiikin vaikutteita ihan jo senkin kannalta, että biisi liikkuu koko ajan eteenpäin sen sijaan että siinä olisi varsinaisesti juurikaan toistuvia elementtejä. Vaikka biisillä on pituutta melkein kymmenen minuuttia, loppu tuli yllättävän nopeasti. Siis paljon kuunneltavaa ja mielenkiinto säilyy.

Varsinaiseksi biletysbiisiksi tästäkään ei ole mutta taiteelliselta arvoltaan tämä on jälleen kyllä huippuluokkaa. Miksauksesta en sano mitään kun en siitä mitään oikeasti tiedä, mutta ainakin itselleni kelpaa tämä biisi ihan tällaisenaan. Rakentavaa kritiikkiä pitäisi aina kyetä antamaan, mutta kun väkisin ei jaksa. Kun tietää takana olleen hionnan määrän ja sen, että jokainen asia tässä biisissä on sillä tavalla kuin tekijä on sen tarkoittanutkin, niin en halua mihinkään puuttua. Olisin väärässä kuitenkin.

Jälleen kerran upeaa työtä, eipä tässä muuta voi sanoa. Over and out.
0   +1 +2
 
10
Noison 22.05.2008
UUUUAAAAAAAHHH!!! Tätä onkin odotettu jo hyvän aikaa suu vaahdossa, jalat tutisten ja hullun kiilto silmissä. Odotus kyllä toden totta palkittiin ja miltein parhaalla mahdollisella tavalla vielä kaiken sen lisäksi. Varmasti melko huolestuttavaa, mutta taidan olla vakavasti riippuvainen kappaleistasi. Koko Mikserissä en varmaastikkaan odota mitään niin innokkaasti ja hartaasti kuin näitä kappaleita. Nämä ovat niin harvinaista herkkua, että on myös syytäkin odottaa kuin kuuta nousevaa. Jälleen kerran pitkästä aikaa aivan mykistävää tulkintaa. Vesi valuu norona silmistä kun tätä kuuntelee. Sanoin kuvaamattoman kaunista ja nostaavaa musiikkia, ei voi muuta sanoa. Alku vuodatuksista ja ylistylksistä on varmastikkin hyvä siirtyä syventymään itse teoksen sisältöö.

Mieletön, suorastaan mykistävä startti. Erittäin nostattavat ja hieman synkeähköt efektit saattelevat kappaleen säädyllisille raiteilleen. Hyvin energinen ja massiivinen pumppaus luo aivan käsittämättömän koukun tähän. Perkussio ja bassolinjan yhteistyö on oikein herkullista ja mehevää. Basari ja basso ovat ihanan juurevia ja orgaanisia. Progressiivinen rakenne tuo mukavaa teknisyyttä ja dynamiikkaa leijailevien padien sekä upeiden melodioiden rinnalle. Raikkaan avara äänimaailma avaa kappeleelle aivan uuden ulottuvuuden. Variaatio on kaikin puolin hyvin harkittua ja toteutettua. Mikäköhän niitä ihmisiä on oikein rieponut, kun ovat sanoneet tätä kelvottomaksi? Mielestäni tämä on kaikkea muuta kuin sitä. Tässä on kaikki ainekset mitä kauniiseen ja toimivaan trance-kappaleeseen tarvitaan. Seitsemän elementtiä ovat enemmän kuin vahvasti esillä ja edustettuna tässä. Mielestäni kappale on kaikin puolin loistava ja toimii joka osa-alueella lähes täydellisesti, mutta tässä pääroolia näyttelee selvästikkin enemmän tuo massiivinen alapää. Melodiat ovat jäänneet enemmän taka-alalle tai tuon puoleiseksi, joka on sinäänsä hieman valitettavaa. Kyllähän niitä tästäkin löytyy myös oikein runsaasti, mutta hieman enemmän olisin kaivannut esiin tuota tavan omaista jousi-soundia. Kuitenkin tapana sanoa, että vaihtelu virkistää sillä tuo päämelodian "uusi" soundi on kyllä mukavan "freshi". Tämä jollakin tapaa melko radikaali soundin vaihtaminen, saattanee johtua kyllä myös tuosta kappeleen aihepiiristä. Erittäin ajatuksia herättävä ja koskettava tarina tässä on kieltämättä. Milestäni kappaleen parhain kohta on jo joksenki totutusti tuo suvanto. Häivytys nopeasti jonnekkin pimeyden syövereihin ja sieltä jälleen pohjalta rakentelemaan. Naiskuoro suorastaan korvia huumavaa ja hidas, mutta tarkka rakentelu on vaikuttavaa. Ihoni nousee kananlihalle tuosta yli ihanan haikeasta melodiasta. Myös tuo lähtölaskenta oli erityisesti mieleeni. Luo kappaleessa entistäkin enemmän tunnelmaa ja kylmiä väreitä nostattavan valmiuden viimeisen ohjuksen laukaisuun. Joistain pienenpienistä ja olemattomista epäkohdista huolimatta progressiivinen, jyräävä ja koukuttava meno on kuitenkin aina suuresti mieleeni ja tässä sitä koukkua tajoillaan kirjaimellisesti oikein Isän kädestä. Vyöryy kuuntelijan korviin kuin megatonnien vahvuinen paineaalto sekä ui sydämmeen kuin suuri kalaparvi valtameressä. Kuori on kuin ruostumatonta terästä, mutta sisältä se on yhtä herkkää kuin nitroglyseroli.

Kerrasaan ihastuttavaa ja sensaatiomaista tulkintaa. Jälleen kerran eivät sanat riitä kuvailemaan kappaleittesi hienoutta ja kauneutta. Jotain niin ylitselyömättömän kaunista ja upeaa. Uusi ja tehokkaampi soundi tekee tästä ehkä kaupallisempaa kuin aikaisemmista tuotoksista, mutta vain ja ainoastaan hyvällä tavalla. Ei tästä voi olla numeroa antamatta. Liian upeea, hienoa, taiteellista ja nostattavaa. En halua kuulla tätä enää ikinä, mutta silti janoan lisää. Onneksi minun ei tarvitse, sillä tämä elää ikuisesti sydämmessäni. Julistan ydinsodan sinun ylitaiteellisuuttasi vastaan.
0   +1 +2
 
10
m1ze 22.05.2008
Hyvin tää pelittää. En tiedä mitä labelin urpojen päässä oikein liikkuu kun eivät tämmöistä helmee kelpuuta listoilleen. Spiikit sun muut kuulosti meikän korvaan hyvältä (kuten sun biiseissä aina :) Kyllä tää kevyesti kiilaa parhaimpien biisiesi joukkoon, ellei jopa parhaaksi. Jep enpä viiti tällä kertaa tän enempää tarinoida kun mitään rakentavaa en pysty näillä skilleillä sanomaan ja kaikki toimii muutenkin niin loistavasti että annetaan numeron puhuu puolestaan :) gj
0   +1 +2
 
Humaloidi 22.05.2008
Har... tarviiko tämä vielä masterointiakin? Kuulostaa jo suht valmiilta ja miksaus huomattavasti ilmavammalta kuin monissa muissa kappaleissa. Itse olisin tyytyväinen, jos edes kymmenen vuoden sisällä pystyisin samantasoiseen miksaukseen.
Sitten itse kappaleesta... Alussa vaikuttaa siltä, että vaikutteita olisi hieman haettu EBM:stäkin, mutta alun jälkeen mennään enemmän Trancempaan suuntaan. Kappale kasvaa välillä eeppisiin mittoihin. Rakenne nyt on... noh... progressiivinen, joten kappale ei ehkä toimi ihan nopeasti kuunneltuna, mutta ajan kanssa ja DJ-setissä varmasti toimisi erittäin hyvin. Erittäin toimiva kappale
0   +1 +2
 
10
-Juha- 22.05.2008
Taisivat olla ite vain niin paskoja masteroijia, ettei omat taidot riittäny ja sua piti sitten syyttää... Mun korvaan kuulostaa kyllä hyvältä työltä tämä ja etenkin äänimaailman rikkaus, biisin idea ja monipuolisuus on ihailtavaa, kuten sun monissa muissakin biiseissä.
Alku on kyllä hienoa ja synkkää tunnelmointia.. noi puhesamplet toimii kuin nakutettu ja rummut läiskii hyvin. 2:30 jälkeen lähtee aivan upea kuoropad melodia ja basso nykii mahtavasti taustalla. Suvantovaiheessa tulee sitten piano, tän hienon padin mukaan... larin tyylisesti mennään klassisilla vivahteilla.. tässä on ehkä myös pieniä fantasian pilkahduksia. Lopussa mennään taas synkemissä tunnelmissa... kunnes elämä alkaa taas uudelleen.
Hitto olipa kyllä pitkästa aikaa jälleen maittava trancebiisi.. sellaisia kun tulee vastaan enää niin harvoin, jotka oikeasti jaksaa kiinnostaa. Tää on ehdottomasti sun parhaita ellei paras biisis. Maistuu mulle ainakin paremmin kuin muutama viimeksi sulta tullut. Tämä tuo myös pikkuisen uutta aikaisempiin biiseihisi nähden. Tietysti samat larimaiset melodiat ja monipuoliset kikkailut on tallella, mutta tässä on myös ehkä enemmän mukana sellaista perinteistä sekä modernia trancea kuin pelkästään "lari-trancea".. ehkä sellaista kaupallista, mutta hyvässä mielessä. Olipas se hienosti selitetty.
Kaiken kaikkiaan loistavaa työtä kuitenkin. Toivottavasti saadaan tulevaisuudessakin kuulla lisää sun biisejä. Äläkä anna noiden mulqvistien masentaa... ne ei tiedä mistään mitään - katse vain kohti uusia seikkailuja.
Vaikka en tapaa enää antaa numeroita, niin nyt annan, koska kukaan ei ole vielä peliä avannu ja koska himottaa niin tehdä... numero on kymppi ja tässä ei ole tippaakaan sääliä, vaan koska biisi on loistava... rautainen kuin ydinohjuksen kuori.
0   +1 +2
 
9
Hoozk 22.05.2008
oi! äijä pitäny taukoo. kivat trancet heitetty kyl, hienot noi naismaiset "synakuorot" mitkä lie, ne sopii tähä hyvin ;)
0   +1 +2
 

Sivut: 1 2

Viimeisimmät kuuntelijat