Legioona

79 balls milk | 05.09.2016 | Rock
3:27

Tämä biisi-idea on ollut olemassa jo usean vuoden, joten tein nyt nopeasti jonkinnäköisen version. :) Vanhoista 79:n biiseistä liikutaan eniten ”Urheiden Sotureiden” hengessä, etenkin ylväiden kuorokertsien osalta. Sävellykseltään tämä on simppeli ja rivakasti rullaava biisi, jota säestävät jylhät synat ja rytmikkäät näppis-rumpukompit.

Neljän vuoden takaisessa demossa oli erityisen hieno soolo, jonka siirsin lähes sellaisenaan ”One And Only”-kappaleeseen. Piti siis keksiä tähän uudet soolot (1:39 alkaen). Ihan samallalailla soolo tosin vieläkin alkaa kuin One And Onlyssa. :) Kappale on tunnistettavaa SeiskaYsiä niin hyvässä kuin pahassa. Hauska tätä oli ainakin laulaa.

Kuvaus: 79 palasi maailmanvalloitukseltaan koti-Suomeen äänittämään uutta materiaalia. Englanninkielisten Love metal-kokeiluiden jälkeen bändin oli todistettava faneilleen, että yhtyeen klassinen soundi on yhä tallella. Vaikka bändi onkin pistänyt biisejä nauhalle edelleen hyvässä hengessä, on Jonath ollut tyytymätön bändin musiikilliseen suuntaan:

”Tehtiin tosiaan noi biisit ”I Would Do Anything” ja ”Eternal Love” (jotka löytyvät Mikseristä Eeron sooloprojektista), jotka oli tollasia romanttisia käännösversioita meidän vanhoista biiseistä. Eeron mielestä noi love metalli-biisit oli jees, mutta mä oon sitä mieltä, että meistä yritettiin tekemällä tehdä Amerikan markkinoille siloposkista kiiltokuvapoikabändiä. Simokin photoshopattiin 100 kiloa kevyemmäksi sinkkujen promo-kuvissa.... Noh, käytiin sitten rundilla Japanissa ja Amerikassa ja kyllähän toi naisyleisöön tuntu vetoavan, joka on tietenkin Eeron mielestä plussaa. Mutta varsinkin mä ja Simo ollaan aina oltu katujätkiä, joten ei tollanen unelmavävyinä esiintyminen oo aito asia, vaan ihan feikkihommaa”

Yksi kiertueiden ongelmista liittyi kielimuuriin: bändistä kun vain Eero osaa englantia, muiden jäsenten seilatessa vieraassa maassa täysin kielitaidottomina.
”Mä oon tosta englanniksi laulamisesta kans vähän sitä mieltä, että jos amerikkalaiset on liian laiskoja opetteleen suomea, niin pärjätköön sitten ilman meidän musaa. Ja Eerohan kuulostaa ihan teinipopparilta noissa biiseissä. Mä sanoin, että nyt Eero lopetetaan söpöily ja tehdään taas rososempaa matskua”.

Uutena alkuna syntyi tanakka menobiisi ”Legioona”, jonka eriskummallisessa sanoituksessa päähenkilö värväytyy muukalaislegioonaan (surullisin seurauksin) välttääkseen Scandinavian Hunksien esiintymisen. ”Tässä on aika syvällinen ja poliittinen sanoma. Tämä voi tapahtua juuri sinulle, joten se koskettaa jokaista”, kommentoi Jonath kriitikoiden ”pohjanoteeraukseksi” arvioimaa tekstiä. ”Viimeaikaiset jutut jota me ollaan tehty, on ollu mun silmissä vähän kuin Eeron soolomatskua, mutta tässä biisissä bändi puhaltaa taas yhteen hiileen”, päättää Jonath arvionsa myhäillen.

0.00   201 kuuntelua

Kappaleen sanat

Legioona (E.Ritter)

Kerran eräänä päivänä sain lahjan hirmuisen
Sain kaverilta liput Hunksien keikalle
Minä päätin, että minä tänään pakenen
Luokse aavikkodyynien

* Mä pakenin, mä karkasin
Yli vuorten jylhien ja dyynien
Mä tiedän sen, virheliikkehen
Mä silloin tein

Legioona marssii, minä seuraan perässä
Ase on minulla selässä
Minä en tiennyt mitä odottaa
Se oli virhe, nyt olen kahleissa

* Mä pakenin, mä karkasin
Yli vuorten jylhien ja dyynien
Mä tiedän sen, virheliikkehen
Mä silloin tein

- soolo –

Mietin tässä nyt mitä tekisin
Roikun katosta palleistani
Vartijakin tänään minut hakkasi
Laitan Mobilattia olkapäähäni

* Mä pakenin, mä karkasin
Yli vuorten jylhien ja dyynien
Mä tiedän sen, virheliikkehen
Mä silloin tein

* Mä pakenin, mä karkasin
Yli vuorten jylhien ja dyynien
Mä tiedän sen, virheliikkehen
Mä silloin tein

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Viimeisimmät kuuntelijat